Solgt: 7 850 000 kr

Skjelderups gate 16

7 100 000 kr
86 m²
2 soverom
Velkommen til klassisk og stor 3-roms gjennomgående leilighet med utgang til balkong.
Kamilla Kaptan
Presenteres av
Kamilla Kaptan
Grünerløkka
Stor 3-roms leilighet med klassiske detaljer. Stukkatur og rosett, god takhøyde, peis og sydvestvendt balkong.
 • Prisantydning
  7 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  80 375 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  7 939 001 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1897
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  86 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 878 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor, klassisk leilighet med stukkatur, rosett, god takhøyde, peis og sydvendt balkong med nydelig beliggenhet i trafikkstille gate. Dette er en leilighet med god størrelse og har godt med oppbevaringsmuligheter. Her får man drømmekjøkkenet med meget god plass til langt spisebord med mange gjester. Store klassiske vinduer med dype vinduskarmer i leiligheten som gir godt med lys.
Leiligheten er luftig og sjarmerende med god takhøyde, stukkatur og rosett, samt en peis i stuen. Dette er en leiligheten som gir fine muligheter til å innrede i flere soner, samtidig som planløsningen er åpen og sosial.
Fin og skjermet beliggenhet rett ved Sofienbergparken med kun få minutters spasertur unna hjertet av Grünerløkka. Hyggelig borettslag med felles takterrasse.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skjelderups gate 16, 0559 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 363
Andelsnummer 20, Borettslaget Skjelderupsgate 16, organisasjonsnummer 953 633 663

Innhold

Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 86 kvm
Primærrom:
2. etasje 85 kvm: Entré, kjøkken, bad, stue og 2 soverom
Leiligheten disponerer en bod i trappeoppgang målt til ca 1,7 m2, og en bod i kjelleren målt til ca 6 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.12.2021, utført av Owe Fagerlund Leret. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur. Klassisk bygård over 4.etasjer med kjeller og loft. Grunnmur av naturstein. Bærende konstruksjoner av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak belagt med takstein/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med ornamenter i mur. Leiligheten har inngangsdør i profilert utførelse med sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 38db. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 1991.
Oppvarming via elektrisitet og vedfyring.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- På badet er det naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Innredning på badet har skader og har høy slitasjegrad. Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger ved servanten. Kan skyldes utettheter i tettesjikt ifølge takstmann.
- Kjøkkeninnredningen og benkeplate bærer preg av alder og slitasje.
- Gulvet på hovedsoverommet bærer preg av alder og således brukslitasje.
- Riss/sprekker påvist på skorstein ved ildsted. Tiltak må påregnes.
- Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er overskredet.
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Ytterligere undersøkelser må påregnes.
- Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Til opplysning var rekkverkhøyden innenfor forskrift fra da balkongen ble oppført.
Leiligheten er en bruksbolig og har således brukslitasje, og det blant annet nevnes:
- Vinduer og balkongdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene
sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Takstmann utførte stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Flisleggingen i entréen/gangen er fra ukjent alder for selger, men det er stedvis slitt fugmasse.
- Knappen for å justere temperatur på panelovnen i stuen har nåværende eier ikke fått til å fungere, så denne har alltid vært stilt inn på samme sted (ca. 20 grader).
- Garderobestangen i skapet på det minste soverommet er litt løs, og bør festet bedre om det skal henges mye klær på stangen.
- Takstmann har ikke vurdert innvendig pipeløp, så funksjonaliteten er ikke vurdert. Selger kan opplyse om at peisen har vært i bruk mens selger har bodd der.

Standard

Stor og gjennomgående 3-roms leilighet med klassiske detaljer som rosett, stukkatur, god takhøyde og store vinduer. Luftig leilighet med god størrelse på samtlige rom, og det er godt med oppbevaringsmuligheter. Dette er en leiligheten som gir muligheter for å innrede i flere soner, samtidig som planløsningen er åpen og sosial.
Entré:
Romslig entré med gode oppbevaringsmuligheter, fliser på gulv og innredet garderobeskap og hyller.
Stue:
Lys og luftig stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det stukkatur og rosett som er er med på å skape en sjarmerende atmosfære, samt plassbygget bokhylle med plass til tv-skjerm på den ene veggen. Peisen som gir god varme på kalde dager, og er fra 2013. Her er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Det ble lagt ny parkett i stuen i 2020. Fra stuen er det utgang til hyggelig balkong. Balkongen er vendt sydvest og mot rolig gate. Her er det god plass til flere balkongmøbler og potteplanter for å skape sin egen grønne oase. Det er for-/ettermiddagssol på balkongen. Det kan også nevnes at borettslaget har felles takterrasse som kan benyttes av beboerne i borettslaget.
Kjøkken:
Lys kjøkkeninnredning med god skapplass og benkeplass. Kjøkkenet er fra 2005 og har slette hvite dører og benkeplate i tre med nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Frittstående komfyr med platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator med belysning og kullfilter. Kjøkkenet er meget romslig og vil oppleves som drømmestørrelse der man kan sette inn et langt spisebord med gode muligheter for flere gjester. Planløsningen er luftig og sosial ut mot stuen, men likevel to separate soner. På kjøkkenet er det også himling med stukkatur og rosett. Det ble også lagt ny parkett på kjøkkenet i 2020.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene komfyr med platetopp og oppvaskmaskin er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Bad:
Flislagt og lyst bad i god størrelse der man får plass til badekar. Badet er innredet med heldekkende servant på underskap, speil, lysarmatur, høyskap, gulvmontert klosett og badekar med dusjutstyr og skillevegg i glassbyggerstein. Her er det god plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Gulvvarme på badet. Ukjent alder på badet, og deler av badet bærer preg av bruksslitasje.
Hovedsoverom:
Soverommet er stort og har plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Soverommet har garderobeskap langs en vegg, og det er fint mulig for å innrede soverommet med flere møbler som kommoder. Soverommet er i den størrelsen som gir det mulighet for å etablere hjemmekontor også. Laminat gulv og lyse vegger gir en fin og lun følelse. Soverommet vender mot trafikkstille gate.
Soverom 2:
Alle rom har en god størrelse, og dette er dermed intet unntak. Her er det et stort integrert garderobeskap med skyvedører. Soverommet har god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Dette rommet vender mot rolig bakgård i borettslaget.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peis i stuen. Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1898.
Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument datert 15.juli 1898, som ifølge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det ble gjort sammenslåing av leiligheter i borettslaget i 1990-1991 og det ble gitt byggetillatelse fra kommunen den 07.02.1991. De innmeldte tegningene for arbeidet viser at leiligheten er lik som dagens planløsning med et mindre avvik der deler av veggen mellom kjøkken og stue er tatt ned og døråpningen til stuen fra gangen er tettet. De innmeldte tegningene viser også oppføring av balkong fra stuen. Megler har vært i kontakt med kommunen og det foreligger ikke ferdigattest for sammenslåingen av leilighetene.
Byggesaken ble henlagt uten ferdigattest i 2002. Henleggelsen betyr nødvendigvis ikke at tiltaket er utført eller at alle forhold i saken er ferdigbehandlet, men at initiativet til videre saksbehandling ligger hos søker/tiltakshaver. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar og risiko knyttet til dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Iht. grunnboksutskriften for borettslaget med gårdsnummer 228 bruksnummer 363 følger det ingen tinglyste servitutter på eiendommen. Eiendommen er skilt ut fra gårdsnummer 228 bruksnummer 384 og der følger det en tinglyst servitutt som viser erklæring om bestemmelser om kloakkledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Skjelderupsgate 16 ligger tilbaketrukket og rolig rett ved Sofienbergparken.
Dette er en beliggenhet som passer alle og en hver. Det er rolig og tilbaketrukket, samtidig et steinkast unna alt hva Grünerløkka har å by på. Området rundt leiligheten er proppfull av koselige spiseplasser, antikvitetsbutikker, barer og kafeer. Du må nesten ta deg en liten rusletur og nyte området, da vil du oppdage flere lokale godbiter, og plutselig har du oppdaget din nye favorittplass. Det er akkurat dette som gjør området så spennende og opplevelsesrikt.
Av lokale godbiter kan Perla, Vespa og Humla nevnes. Det kan også nevnes APOSTROPHE restaurant med 2 minutters gange fra leiligheten som er en del av Lofthus samvirkelag. Andre severdigheter som og er verdt å nevne er; Schous kulturstasjon, Ringen kino, Dansens Hus, Riksscenen, Popsenteret og Munchmuseet, alt kun innen kort gåavstand. Fra leiligheten er det gåavstand til det aller meste, men likevel behagelig og rolig. Her kan man spasere fra liv og røre på Løkka, til fred og ro i Skjelderups gate 16.
Flotte parker finnes også rett i nærheten, bl.a. Sofienbergparken som du omtrent finner rett utenfor døren. Spaserer du oppover vil du komme til trehusidyllen på Rodeløkka, spaserer du motsatt retning av Grünerløkka kommer du frem til Botaniske Hage og videre bortover til Tøyen. Tøyenbadet er dermed kun kort spasertur fra leiligheten. Hyggelige Ola Narr kan friste med skihopp for de minste på vinterstid, eller lek og avslapping på sommerstid. Det er også heller ikke langt til Mathallen på Vulkan, som er en innendørs mathall med kaféer, spisesteder og spesialbutikker med produkter fra mindre norske matprodusenter.
Spaserer du nedover vil du komme til Jernbanetorget og Karl Johan på knappe 15 minutter. De daglige innkjøpene før du gjort unna hos Kiwi, Joker og Rema 1000 som er rett i nærheten. Ellers finner du flere eksotiske butikker og restauranter litt lenger ned i Trondheimsveien. For den treningsglade finnes flere treningssentre i umiddelbar nærhet; Sats Elixia, Evo, Fitness 24 og Tøyenbadet. Dælenenga idrettsanlegg med kunstgressbane og ishall, samt Fagerheimen Tennisklubb ligger rett i nærheten.
I tillegg kan 31 - bussen, som kjører hele døgnet, ta deg til Lillomarka på 15 minutt, der du finner et av Oslos beste turterreng.
Her er det enkelt å bo, med og uten bil. Alle kollektivmidler er tilgjengelige få meter fra ytterdøren og tar deg enkelt til alle byens hjørner. Ca 7 min reisetid til Jernbanetorget med 11-12-13 og 17-trikken, samt 30- og 31- bussen. Knutepunktet Carl Berner er heller ikke langt unna og tilbyr både T-bane, buss og trikk.

Adkomst

Adkomst til leiligheten er fra felles inngangsport fra Sofienberggata. Her kommer man til bakgården for borettslaget, og det er den røde døren til venstre for oppgangen til leiligheten. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i området og de som kan nevnes med kort avstand fra leiligheten er:
- Sjokoladefabrikken barnehage 1-6 år
- Sofienbergparken barnehage 1-6 år
- Rodeløkka barnehage
Barne- og ungdomsskoler:
- Lakkegata skole 1-7 klasse
- Grünerløkka skole 1-7 klasse
- Sofienberg ungdomsskole 8-10 klasse
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 702 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 15.11.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262. Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.878,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, bredbånd, trappevask, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og felleskostnadene ble sist justert 1.januar 2022.
Fellesutgiftene blir fordelt slik:
Felleskostnader kr 4 340
Renter på lån kr 56
Avdrag på lån kr 432
Dugnadsfond kr 50
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 9000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Lynet internett AS som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 250 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Alarm medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 418 547,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 106 769,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 37.826,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 80.375,- pr. 18.11.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1 850 615,- pr. 18.11.2021 og lånevilkårene fra Den Norske Stats Husbank er:
Type lån: serielån
Rentebetingelser: 0,7%
Siste termin: 01.01.2037
Det er ikke individuell nedbetaling av fellesgjeld i borettslaget.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 7.189.001,-. Av dette beløpet utgjør kr 80 375,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vigdis Nybø

Informasjon om borettslaget

Hyggelig borettslag som tilbyr felles takterrasse med gode solforhold og en hyggelig platting i bakgård innredet med sittegrupper og grill.
Generelt om borettslaget:
- Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Skjelderups gate 16.
- Borettslaget består av 28 leiligheter.
- Banking og boring, eller andre sysler som skaper mye støy, skal ikke utføres mellom kl. 21.00 og kl. 07.00 på hverdager. Søn- og helligdager bør slikt unngås eller legges til etter kl. 14.00.
- Grilling på balkong tillates kun med elektrisk grill.
- Egne tekniske eller elektriske innstallasjoner er ikke tillatt uten styrets godkjenning. Vanlig reparasjon eller innstallasjon av godkjente apparater (vaskemaskin/oppvaskmaskin etc.) kan gjøres uten styrets godkjenning, men må alltid gjøres av autorisert fagmann.
- Forretningsfører er USBL
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt, så langt det ikke er for sjenanse for andre eller skade på eiendommen iht. husordensregler.
Planlagte påkostninger:
Usbl har utarbeidet en vedlikeholdsplan som styret forsøker å følge. Planen bør inkludere en overordnet oversikt over tiltak og finansieringsbehov de neste 3-5 årene. Fra styret informerer det om at de har ikke fått kommet igang med vedlikeholdsplanen pga. Covid. Styret ser for seg utbedring i kjeller og en del av fasaden i løpet av 2022. Det kan nevnes av Gården har god likviditet iht. styre, men det kan påregnes en kostnad og eventuelt felles låneopptak for disse vedlikeholdene. Styre har ingen kostnadsestimering klart, da de har nettopp begynt å se på saken. Saken og estimering for kostnaden av vedlikeholdet vil bli fremmet til vårens årsmøte i 2022. Styre skal ha et møte med USBL for å se nærmere på de forskjellige tiltakene, og vil løpende informere om dette til beboerne ved årsmøte tid rundt april.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og det er satt meldefrist for å kunne benytte seg av forkjøpsretten. Ta kontakt med megler for å høre om når meldefristen er satt. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0085/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.2185

Dato

Sist oppdatert: 17. januar 2022 kl. 14:33

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.