Solgt: 3 250 000 kr

Stølen 5

3 280 000 kr
130 m²
4 soverom
Velkommen til Stølen 5!
Knappskog
Flott enebolig med god beliggenhet og kort vei til skole/barnehage | Carport | Bad oppgradert i 2019 | Pent uteområde
 • Prisantydning
  3 280 000 kr
 • Omkostninger
  83 342 kr
 • Totalpris
  3 333 342 kr
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  130 m²
 • Bruksareal
  132 m²
 • Tomteareal
  302,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Stølen 5! En pen enebolig med en sentral og god beliggenhet på Knappskog, med kort og trygg gangavstand til skole og barnehage samt lekeplasser og ballbinge. Flott og privat uteområde med omtrent ingen innsyn fra naboer. Eiendommen har gode solforhold og man kan nyte solen fra ca. kl 08 til ca. kl 21 midtsommers. Gangavstand til gode turstier og bademuligheter.
- Bad i 2. etasje oppgradert i 2019
- Parkering i carport
- To bad og fire soverom
- Skjermet uteområde
- Varmepumpe fra 2019 og vedovn fra 2020 i stue.
- Gulvvarme i stue, kjøkken gang og bad 1. og 2. etasje.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stølen 5, 5360 KOLLTVEIT
Kommunenummer 4626, gårdsnummer 30, bruksnummer 483, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 141 kvm
Totalt bruksareal: 132 kvm
Totalt primærrom: 130 kvm
Primærrom:
1. etasje: Stue, trapperom, kjøkken, bad, gang, vaskerom/bod og soverom: 80 kvm
2. etasje: 3 soverom, gang og bad: 50 kvm
Sekundærrom:
2. etasje: Bod: 2 kvm
Man har også 3 stk. koffertloft i husveggene og utvendig bod på terrasse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.10.2020 utført av Kristian Brøther. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2 er satt på: Varmtvannsbereder og drenering grunnet alder. Innvendige trapper da det ikke er håndløper på begge sider. Ikke iht. dagens krav. Kledning da det stedvis er kort avstand fra underkant av kledning til terreng og manglende musesperre bak trekledning. Vinduer fra byggeår grunnet moderat preg av slitasje og elde. Taktekking grunnet moderate/store mengder mosevekster på yttertak. Ellers TG 1. Kjøkkeninnredning grunnet tegn til svelleskader i benkeskap under oppvaskkum og fuktsjolder/merker på benkeplate. Forholdene er av estetisk karakter. Ellers TG 1. Vaskerom 1. etasje basert på en helhetsvurdering. Fall på bad oppgradert i 2019 da det er mindre fall en anbefalt, ellers TG 1. Bad i 1. etasje basert på en helhetsvurdering.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Bad i 2.etasje ble oppgradert i 2019. Gammelt bad ble revet inn til reisverket og bygget opp igjen. Nytt gulv med nye varmekabler, membran, sluk og flis. Nytt rør-i-rør, baderomspanel på vegger, innredning, dusjvegger og toalett. Arbeid er utført av Sandsli VVS, Algrøy elektro og egeninnsats av huseier.
- Ny terrasse, levegg, blomsterbed og utvendig bod fra 2018-2019.
- Opparbeidet parkering til to biler på fremsiden av huset i 2020.
- Varmepumpe montert i 2019, ny vedovn montert i 2020
- Gang helsparklet, malt og ny laminat i 2020.
- Stue helsparklet, malt og lagt ny laminat i 2020.
- To nye vinduer i stue og terrassedør i 2018.
- To soverom og gang i 2. etasje helsparklet og malt.
- Nytt laminatgulv i hele 2. etasje.
- Utvendige murer pusset og slemmet hvit.
- Skorstein i stue er pusset slett og malt.

Standard

Stue:
Flott stue med slette vegger og spotter i tak. Det ble i 2020 lagt ny laminat, sparklet og malt og stuen fremstå som svært moderne. Her er det god plass til både sofa og spisegruppe og raden med vinduer sørger for at man har rikelig med lysinnslipp. Varmepumpe, peisovn og gulvvarme så her har man nok å velge mellom når det gjelder oppvarming. Utgang til stor terrasse.
Kjøkken:
Kjøkken med hvite glatte fronter og laminat benkeplate. God lagringsplass i skap og skuffer samt god benkeplass til matlaging. Her er det plass til bord og stoler hvor man kan nyte frokosten før dagens gjøremål starter. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Bad 2. etasje:
Lekkert bad oppgradert i 2019. Fliser på gulv samt gulvvarme, baderomsplater på vegger. Badet er innredet med vegghengt skapinnredning, vegghengt baderomsmøbel med dører, dusjhjørne med dører og vegg hengt dusjarmatur og vegghengt toalett. Rør-i-rør vannrør.
Soverom:
Boligen har 4 soverom hvor et er lokalisert i 1. etasje. De tre resterende er i 2. etasje. Alle rommene er av god størrelse med plass til seng og garderobeløsninger. Hovedsoverommet har en innebygget skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring av klær.
Bad 1. etasje:
Bad i 1. etasje har fliser på gulv med gulvvarme og våtromstapet på vegger. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning, badekar med vegghengt dusjarmatur og gulvstående toalett.
Vaskerom:
Eget vaskerom som har blitt benyttet som vaskerom/bod. Her har man malt betonggulv og malt panel på vegger. Vaskerommet er innredet med vegghengt servantinnredning og opplegg for vaskemaskin.
Ute:
Utvendig har man en stor terrasse, levegg, blomsterbed og bod oppført mellom 2018-2020. Terrasse er sørvendt med svært gode solforhold midtsommers. Her har man også en stor utvendig bod på ca 8,4 kvm. På terrassen har man lite innsyn fra naboer. Parkering i carport og på egen eiendom.

Oppvarming

Varmepumpe og peisovn i stue. Gulvvarme i stue, kjøkken gang og bad 1. og 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 19.07.1994.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Montering av håndlist i trapp til loft, rest innredning bad på loft, forsvarlig adkomst og tilgjengelighet for feiing på tak, taknedløp ledes ned og vekk fra husgrunn, oppsetting av rekkverk i sving privatveg mot riksveg/gangveg. Ellers eventuelle merknader fra rørleggerkontrollør og påvist på plassen.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 8933, tinglyst 12.08.1994, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett, vann/kloakk, vei.
Gnr. 30 bnr. 484 har rett til å nytta felles areal som er bnr. 124. Har også rett til tilkomst for vedlikehold på bnr. 483. Bnr. 484 har rett til å nytta vei, vann og kloakk ledning med ansvar for vedlikehold helt frem til kommunale vei, vann/kloakkledning etter fordeling. Denne retten gjelder over bnr. 124.
Dagboknr 13716, tinglyst 11.12.1995, type heftelse: Erklæring/avtale.
Eier av gnr. 30, bnr. 28 i Fjell gir båtfesterett på sin eiendom til en fritidsbåt til gnr. 30, bnr. 482, 483 og 484. Båtfesteretten skal utøves ved flytebrygge på nærmere anvist sted på gnr 30 bnr 28 og med gangadkomst etter nærmere anvist sti. Innhaverne av båtfesteretten forplikter seg til å delta i vedlikehold av flytebryggen hver etter sin bruk.
Dagboknr 10472, tinglyst 20.09.1994, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett, vann/kloakk, vei.
Gnr. 30 bnr. 483 har rett til å nytta felles areal som er bnr. 124. Har også rett til tilkomst for vedlikehold på bnr. 482. Bnr. 483 har rett til å nytta vei, vann og kloakk ledning med ansvar for vedlikehold helt frem til kommunale vei, vann/kloakkledning etter fordeling. Denne retten gjelder over bnr. 124.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Gardiner og rullegardiner samt fester til disse medfølger ikke i handelen.
Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet i et rolig og barnevennlig område. Kort og trygg gangavstand til Knappskog barneskole og barnehage.
I nærområdet har man ballbinge ved Hedlo og inn mot Morland, lekeplass og fotballbane finner man ved skolen/barnehagen og om sommeren kan man ta seg et bad i Morlandsvatnet eller Grotvika som ligger innen gangavstand. Er du glad i å gå på tur har du flere gode turmuligheter i området som Signalen og Spjeldsfjellet. Sotra Golfklubb finner man 4 minutter unna med bil. Bussholdeplass ligger innen kort gangavstand.
Tl Sartor Storsenter med alle daglige handels- og servicetilbud med flere restauranter og kino bruker man ca. 7 minutter med bil. I samme området ligger Straume næringspark med bla. Sotra arena og mange arbeidsplasser. Det er også få minutter kjøring til Ågotnes med CCB basen, flere dagligvarebutikker og treningssenter. Til Bergen sentrum tar det ca. 20 minutter med bil.

Adkomst

Fra Straume kjører du Rv555 mot Kolltveit. Etter Kolltveittunnelen tar du første avkjørsel i rundkjøring mot Ågotnes. Følg veien ca. 3 km til du får avkjørsel mot Stølen på din venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Knappskog skule (1-7 kl.)
Ågotnes skule (1-7 kl.)
Tranevågen ungdomsskule (8-10 kl.)
Fjell ungdomsskule (8-10 kl.)
Sotra vidaregåande skule avd. Bildøy
Sotra vidaregåande skule avd. Sund
Olsvikåsen videregående skole
Knappskog barnehage (0-6 år)
Havhesten maritime barnehage (0-6 år)
Naustvika barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 302,3 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert vei, grus, beplantninger, terrasse på terreng, støttemurer, blomsterkasser og biloppstillingsplass.

Parkering

Parkering i carport og på egen eiendom, gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2015 avsatt til: Boligbebyggelse
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 212,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.500,- pr. år. / 13.500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.200,-.
De siste årene har noen av naboene tatt initiativ til brøyting/salting vinterstid. Frivillig å være med på.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 508,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 659,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 789 305,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 841 498,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.363.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Camilla Kolltveit og Martin Standnes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF. Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen
Foto: 5.500,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Hjemmel, oppslag EDR, komm oppl. Sotra: kr 7 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0167/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.20167

Dato

Sist oppdatert: 03. desember 2020 kl. 18:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.