Solgt: 4 575 000 kr

Stockfleths gate 56C

4 750 000 kr
61 m²
2 soverom
Hyggelig stue med flott takhøyde !
Anne Rosvold
Presenteres av
Anne Rosvold
Sagene/River'n
3 roms selveier i ærverdige River'n! Leiligheten har en fin intern beliggenhet med en svært god planløsning. Høy 1.etg.
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  93 000 kr
 • Omkostninger
  122 417 kr
 • Totalpris
  4 790 417 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1911
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 303 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til River`n og denne svært sentralt beliggende leiligheten midt på Sagene med korte gåavstander til det meste. Leiligheten oppleves som lys og stille og har har god planløsning. Det Rivertzske Sameiet består av 15 bygninger som er kjent for sine flotte fasader og historie samt nydelige bakgårder.
Det kan nevnes:
Stille, rolig og sentral beliggenhet
Flott takhøyde
Hele3 boder
Nye vinduer i 2019.
Malt i 2014
Kort vei til "alt"
Off. kom. i umiddelbar nærhet
Veldrevet og populært sameie
Flotte fellesområder med bl. flere griller og parkbenker, egen dyrkningsgruppe: www.facebook.com/groups/riverndyrking
Heltidsansatt driftsleder i sameiet
Det Rivertzske Sameie har egen hjemmeside www.rivern.no

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stockfleths gate 56C, 0461 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 101, seksjonsnummer 192, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 61 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
I tillegg disponerer boligen3 boder: en på loftet og to i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger er oppført som en hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig. Etasjeskillere er antatt oppført som trebjelkelag. Saltakskonstruksjon tekket med plater/stein. Taket ble skiftet i 2019 ifølge sameiets hjemmeside. Trapper og repos i oppgang er oppført i betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2:
Parkett på kjøkkenet: Parketten er skadet i et mindre område på kjøkkenet, ellers normal bruksslittasje.
Varmtvannsbereder: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen (17 år). Den anbefalte brukstiden på berederen etter Byggforskserien 700.330 er 20 år.
Bad: Badet er fra 2006, og over halvparten av anbefalt brukstid er gått. Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgrad er
gitt utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.
TG 3:
Ingen
Forøvrig:
Det mangler kursbetegnelse i sikringsskapet.
Panelovnen på det ene soverommet må festes bedre da den henger delvis løst.
Det anbefales at det monteres en automatisk stoppekran med fuktsensor ved en evt. installasjon av varmtvannsberederen. Denne vil stenge av vanntilførselen automatisk ved vannlekkasje for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Hele husets fasade og tak ble nylig pusset opp i regi av sameiet som ledd i et pågående renoveringsprosjekt. Selger har byttet vinduer i 2019 via selskapet Klinge Bygg AS.
Det er et pågående renoveringsprosjekt av pipe, tak, oppganger og ventilasjonsanlegg.

Standard

Entre: Flislagt entré, ellers 3-stavs parkett. Porttelefon med fjernåpner.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål. Benkeplate av laminert spon. Nisje til oppvaskmaskin og komfyr.
Ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Avtrekk på kjøkken og bad . Tilluft via lufteluker i yttervegger.
Stue: Malte slette flater. Romhøyden i stuen er 2,70 meter (gj. snitt).
Bad: Opplegg til vaskemaskin, gulvmontert toalett, dusjnisje med skyvedør og gulvsokkel/list samt servantskap. Varmekabler i gulvstøp. Vindu som gir fint lys til baderommet.
Ventilasjonsavtrekk er koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte under dør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming .
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1911. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 06.12.1911, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst fire servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om brannvegg/dør, bestemmelser om trafostasjon samt bestemmelser om adkomstrett. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Leiligheten ble vasket til visning og vil ikke bli ytterligere vasket til overtakelse.
Sameiet består av følgende adresser: Kierschowsgate 7, Pontoppidans Gate 10, 11, 12, 13, 14, 15, Stockfleths Gate 52, 54, 56, Thurmanns Gate 14, 16, 18 og Uelandsgate 63, 65, 67.
Forhold som krever styregodkjennelse: utleie, dyrehold, utskiftning av vinduer, montering av ildsted og en del oppussingsarbeid. Driftsleder har fullmakt fra styret til å godkjenne søknader fortløpende. Mer info finnes på www.rivern.no/soknader/.
Barnevognsoppbevaring: Det er et prøveprosjekt der tilgangen til skurene vil være adgangsstyrt og gis etter behov mot en årlig avgift på kr. 200,-
Selger har ikke selv bodd i leiligheten siden slutten av februar 2020.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og etablert boligområde, River`n , sentralt på Sagene.
Fra leiligheten har du tilgang til flere koselige kafeer og restauranter som Kaffebrenneriet, Sagene lunsjbar og Mysterud Bar. Coop Extra, Rema 1000, døgnåpent Joker og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Det er dessuten kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. Sagene har en god plassering i byen og det er gåavstand til Grünerløkka, Nydalen, St. Hanshaugen og Majorstuen.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Akerselva Miljøpark, Myraløkka, Sagene parken, Torshovparken, Bjølsenparken og Voldsløkka. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner, tennisbaner m.m. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Bjølsen Kolonihage med koselige Portveien 2.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.
I umiddelbar nærhet til leiligheten har du tilgang til et svært godt kollektivtilbud med bl.a. buss 20, 37 og 54, i tillegg til buss 28 mellom Fornebu og Helsfyr fra Arkitekt Rivertz plass i rushtiden, samt trikk 11, 12 og 13 fra Vogts gate på Torshov som tar deg raskt rundt til store deler av byen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 29 591 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977. Planen er opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak.262. Gjeldende reguleringsplan: kommunedelplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.15.
Pågående plansaker: Stockfleths gate 60 - Oppføring av balkonger, Saksnummer 200708555
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 391,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, TV-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, forretningsførerhonorar, forsikringer, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert opp 1.5.2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11 000,- pr. år. / 12 000 kwh. pr. år.
Sameiet har bredbånd og Tv fra Telenor (standard pakke inkludert) og abonnementet er inkludert i fellesutgiftene. Den enkelte sameier kan oppgradere abonnementet individuelt hos Telenor.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 156 280,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 162 608,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 122,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 93 000,- pr. 01.03.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 27 150 997,-pr. 01.03.2020 og lånevilkårene er:
Lån: OBOS03-98207911313
Restsaldo: 27 150 997,-
Rentebetingelser: FLYTENDE rente , 2,70%
Lånets løpetid: 27 år og 11 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 872 417,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr4 965 417,-
Av dette beløpet utgjør kr 93 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Audun Bratland Romuld

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Det Rivertzske Sameiet, med sameiebrøk 61/17911
Sameiet består av 311 leiligheter og 7 næringslokaler
Forretningsfører er OBOS
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, dog ikke uten skriftlig samtykke fra styret. Husdyr skal for øvrig føres i bånd på sameiets uteområde.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: oppgradering av uteområdene med bl a nye benker
2014 - pågående : Tak- og piperehabilitering, ferdig med 9 av 16
2019 - pågående: Oppussing av oppganger
2019: Ventilasjonssystemer oppgradert
2019: Nytt avfallssystem
2019: Oppussing av oppganger
2013-2016: Rehabilitering av alle pipeløp samt utbedring av noen tak i sameiet.
2006-2008: Renovering av bad i regi av sameiet
Planlagte påkostninger:
Fortsatt pågående tak- og piperehabilitering, 4 tak skal rehabiliteres i 2021
Fortsatt pågående oppussing av oppganger, 5 skal pusses opp i 2021. I 2022 skal sameiet ta en pause med oppgangene for å spare inn økte utgifter i forb. med tak rehabiliteringen i 2021.
Det Rivertzske kvarter står på Byantikvarens gule liste, hvilket bidrar til å bevare den unike bebyggelsens særpreg. Dette innebærer at bl.a. fasadeendringer eller inngrep i bygningenes nære omgivelser ikke kan gjennomføres.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. sameiets vedtekter har ingen har rett til å foreta vesentlige bygningsmessige endringer, inne i leilighetene, uten styrets skriftlige samtykke.
Iht. sameiets husordensregler skal oppvaskmaskin og vaskemaskin skal være typegodkjente med acqua-sikring. Dette er ikke montert i leiligheten. Tørketrommelen tillates ikke med utlufting gjennom yttervegg.
Iht. sameiets husordensregeler er det søknadsplikt for alle endringer i egen leilighet som påvirker ventilasjonssystemet, herunder utskifting av vifte på kjøkken. Søknad sendes forretningsfører.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 47 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15 250,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0041/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2141

Dato

Sist oppdatert: 04. juni 2021 kl. 15:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.