Solgt: 3 950 000 kr

Osloveien 215D

3 990 000 kr
154 m²
4 soverom
De fleste rom er pusset opp med nye eller fornyede overflater i senere år.
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Kambo
Stor bolig over to plan med vestvendt hage, terrasse og garasje. Nær skoler, togstasjon, sjøen og badestrand.
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  101 092 kr
 • Totalpris
  4 051 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  154 m²
 • Bruksareal
  162 m²
 • Tomteareal
  701,4 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vertikaldelt tomannsbolig i ytre rekke av boligbebyggelsen på Kambo
 • Familievennlig romløsning over 2 plan med fleksibilitet
 • De fleste rom modernisert i senere år
 • Nyere kjøkkeninnredning, bad i begge etasjer
 • Vestvendt balkong og hage med terrasseplatting
 • Garasje, gårdsplass med belegningsstein
 • Barnehager, skoler og nærsenter innenfor kort gangavstand
 • Umiddelbar tilgang til flotte turområder i marka
 • Flotte Kulpestranda en liten sykkeltur unna
 • Få meter til holdeplass for buss til sentrum
 • Gangavstand til Kambo stasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Osloveien 215D, 1538 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 2147

Innhold

Totalt bruttoareal: 179 kvm.
Totalt bruksareal: 162 kvm.
Totalt primærrom: 154 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Sokkeletasje: 78 kvm.
1. etasje: 84 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Sokkeletasje: Entré, hall m/trapp, omkledning, bad, vaskerom, 2 soverom.
1. etasje: Trapperom, bad, stue, kjøkken, 2 soverom
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Sokkeletasje: Bod.
Garasje med bruksareal 47 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.08.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Bolig oppført på antatt sålefundamentering på komprimert sprengstein. Grunnmur utvendig fuktsikret med knotteplast (Platon). Yttervegger over grunnmur oppført i isolert bindingsverk. Fasader med tømmermannskledning. Saltak med kaldtloft, oppført med w-takstoler, undertak med sutakplater. Tak tekket med takstein. Renner og nedløp i pvc, pipe med helbeslag. Vinduer med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass fra hhv. -85 og -90. Terrassedør i tilsvarende konstruksjon. Vestvendt overbyget veranda i trekonstruksjon med behandlede terrassebord på bjelkelag.
Byggemåte garasje iht. tilstandsrapport:
Garasje oppført med murte vegger, tak med hulldekelementer. Takterrasse med terrassebord. Leddport i tre med portautomatikk.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad sokkeletasje: Gulv utenfor dusjkabinett uten etablert fall. Fliser med bom/løse fra underlag. Begrenset tilluft, spaltehøyde 7 mm. Kanalvifte på loft opplyses defekt. Høydedifferanse topp slukrist til topp membran/gulv ved dør mindre enn forskriftskrav. Målt høyde 10 mm, krav min. 25 mm. Sluk under innmurt badekar, ingen spalte i innmuret front medfører event. vannsøl ute på gulv uten avrenning til sluk. -Spalte for avrenning til sluk anmodes etablert. Gulv under innmurt badekar med motfall ved sluk. TG:2.
Bad 1 etasje: TG satt på bakgrunn av alder. Kledning på yttervegg under badekar med eksponert gips, TG:2. Trevindu i dusjsone, utsatt for økt fuktbelastning. Utforing fuktbeskdiget, TG:2.
Garasje: Port råtebeskadiget nedre del, TG:3. Sprekk i ytterveggens ytterhjørne nordvest, setning i vestre del av garasjegulv. Antatt eldre setningsskade, TG:2.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Ja - Fyringsforbud i vedkamin i underetg.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen ble oppført i 1984 og er siden oppgradert i regi av foregående eiere. Overflatene i en rekke rom er skiftet ut eller oppgradert i nyere tid.
Romløsningen omfatter to plan og har noe fleksibilitet med tanke på bruksmuligheter. På øvre plan utgjør stuen alene mye av arealet og gir familien god plass til felles opphold. Stuen er vestvendt og har gode lysforhold, spesielt når solen titter inn på ettermiddag og kveld. Den har også utgang til balkongen som vender samme vei og har sol på samme tid av døgnet.
En del av stuen som vender mot boligens bakside kan stenges av ved hjelp av skyvedører og benyttes i dag til soveromsformål. Denne delen kan alternativt innredes som en dedikert TV-stue eller spisestue.
Skyvedører gjør det mulig å stenge av også mellom stuen og kjøkkenet, hvilket kan være spesielt hendig i forbindelse med tilberedning av mat. Kjøkkenet er i likhet med de fleste øvrige rom pusset opp i nyere tid og utstyrt med omfangsrik innredning med mange oppbevaringsmuligheter. De fleste hvitevarene er integrert, hvorav stekeovnen er praktisk plassert i benkehøyde.
I tillegg til rommet som kan stenges av fra stuen, har boligen i tillegg tre fullverdige soverom. Ett inngår på øvre plan, vender inn mot baksiden og er arealmessig velfungerende som barnerom. De øvrige to vender ut mot inngangspartiet foran underetasjen og utgjør størrelsesmessig henholdsvis et barnerom og et utpreget stort hovedsoverom. Sistnevnte kan alternativt også fylle rollen som en kjellerstue. Hovedsoverommet er i dag utstyrt med skyvedørsgarderobe, ytterligere gardeobeplass er det i et dedikert omkledningsrom vegg i vegg.
Boligens to bad er fordelt på hver av etasjene, hvorav hovedbadet inngår på øvre plan. Begge er utført med fliser på gulv og vegger, hovedbadet antas imidlertid å være av eldre årgang og vil med tanke på forventet levetid være naturlig gjenstand for oppgradering i overskuelig fremtid. Hovedbadet er av god størrelse og utstyrt med blant annet badekar samt plassbyggede innredninger. Badet i underetasjen er av et mer kompakt format og har tidsaktuelle møbler samt dusjkabinett. Begge bad er utstyrt med gulvklosett.
Et separat vaskerom inngår også i underetasjen og er utstyrt med blant annet skyllekum og arbeidsbenk med plass til vaskemaskin og tørketrommel under.
Overflater og innredninger:
Gulv: Hovedsakelig laminat og fliser.
Innervegger: Hovedsakelig malte tapeter, malte plater og fliser.
Himlinger: Hovedsakelig malt panel og malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og frostede glass. Laminerte sorte benkeplater med stålkant. Underlimt stålservant med 1-greps armatur. Plater på vegg over benker. Integrert platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Veggmontert ventilator. Rør-opplegg til oppvaskmaskin. Nisje til kjøleskap.
Bad 1. etasje: Plassbygget servantbenk med nedfelt servant og 1-greps armatur. Innfelt veggspeil med overmontert belysning. Plassbygget skapseksjon og sideskap med hvitmalte fronter i heltre. Innbygget badekar med hånddusj. Gulvmontert klosett.
Bad underetasje: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt porselensservant med 1-greps armatur. Veggmontert speil og overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet, supplert med vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
I henhold til informasjon fra Mosseregionen interkommunale brann og redning fremkommer følgende:
Ildsted (Jøtul 600) er i en så dårlig befatning at vedtak om fyringsforbud ble utstedt. Jøtul 600 har sprekker og hull i bakplate.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 29.05.1984.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 6232, tinglyst 03.07.1984, type heftelse: Best. om vann/kloakkledning.
Felles privat ledningsnett for vann og avløp i byggefeltet. Solidarisk ansvarlige for fellesledningene/kummene og har rett og plikt til å vedlikeholde og istandsette disse med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarene som ikke er integrert medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger på vestsiden og i ytterkant av den veletablerte boligbebyggelsen på Kambo. Herfra er det svært kort vei til Kambo og Nøkkeland skoler, som i praksis er en del av nabolaget. Her er det SFO og fine fasiliteter som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane som gir et godt aktivitetstilbud også utenom skoletid. Like nedenfor skolene ligger i tillegg den nærmeste av flere barnehager. Det eksisterer for øvrig et bredt aktivitetstilbud i nærområdet; både fotball og håndball, ridesenter og populær slalombakke på Store Brevik.
Vakre friområder i Mosseskogen og Mossemarka er lett tilgjengelig fra nabolaget, sistnevnte på trafikksikker forbindelse under E6. Marka har lysløype, skispor når forholdene tillater vinterstid samt skianlegg med kunstsnø. I Mosseskogen finner du den idylliske perlen Molbekktjern samt turvei langs sjøen i Mossesundet. Familievennlig sandstrand ved Kulpe samt båthavn på Kambo er begge en kort sykkeltur unna.
Hverdagslige innkjøp er enkle å utføre ved Kambosenteret som ligger langs Osloveien, knappe kilomteteren unna. Her finner du blant annet dagligvareforretning med post i butikk, kafé med sushi, samt frisør, fysioterapeut og legesenter. Flere shoppingmuligheter er det på Mosseporten og i sentrum av Moss, ytterligere gode 5 minutter unna med bil.
Nærmeste bussholdeplass ligger ved innkjøringen til boligen og er stopp for buss som har avganger mot sentrum hvert 15. minutt i rushtiden og ellers hvert 30. minutt. Samme sted stopper også buss som har times-avganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen.
Til Kambo stasjon kan du gå eller sykle på et fåtall minutter. Herfra tar lokaltoget deg videre til Oslo S på 43 minutter, eller sydover til sentrum av Moss på seks minutter. Når den pågående utbyggingen av jernbanen ferdigstilles om få år forventes både redusert reisetid og hyppigere frekvenser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 701,4 kvm.

Parkering

Garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 13.09.2019 omfattes eiendommen av Kambo - del av Skoleåsen gnr.27/158 med formål boliger, vedtatt 23.12.1971 med plannr.76. Reuleringsplan Kambo - del av Skoleåsen med formål boliger og kjørevei, vedtatt 14.03.1978 med plannr.128. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011. I henhold til T-1442 ligger eiendommen i gul støysone.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 22 080,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 5 265,- for året 2019 og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 866 665,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 119 994,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 5 265,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.091.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger/tomannsbolig mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karima Fariss og Farris El Ouargui

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Nettannonsering: kr 4.750,-
Designprospekter: kr 3.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 4.000,-
Foto/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0575/19
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.19575

Dato

Sist oppdatert: 19. februar 2021 kl. 00:27

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.