Komplett salgsoppgave

Martin Linges vei 8

3 900 000 kr
69 m²
3 soverom
Velkommen til visning i Martin Linges vei 8!
Velkommen til visning i Martin Linges vei 8!
Bogerud
Pen og gjennomgående 4-roms - Solrik balkong (15m²) - Østmarka som nærmeste nabo - Bad fra 2014 - Fyring og vv. inkl.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  270 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  4 179 104 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 279 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn F

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Martin Linges vei 8 - en lys og gjennomgående 4-romsleilighet i 4. etasje i et etablert boområde på Bogerud i Oslo med Østmarka som nærmeste nabo. Passer perfekt for deg som ønsker et godt og rolig sted å bo, samtidig som du har nærhet til "alt" du trenger i hverdagen.
Kort fortalt:
- Gjennomgående og god planløsning
- Flislagt bad fra 2014 rehabilitert i regi av borettslaget
- Vestvendt balkong på hele 15 kvm med sol fra tidlig ettermiddag til sent på kvelden
- 5 minutters gange til buss, t-bane og nærbutikk (Kiwi)
- Flere barnehager i området
- Idylliske turområder like ved, med Østmarka, Nøklevann og Østensjøvannet beliggende en kort spasertur unna
- Vinduer fra 2012-2015
-Lyst og luftig i øverste etasje

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Martin Linges vei 8, 0692 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 163, bruksnummer 74, ideell andel 1/1
Andelsnummer 179, Bogerud Borettslag, organisasjonsnummer 850 186 162

Innhold

Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Bruksareal:
4. etasje 72 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad, tre soverom og innvendig bod.
Primærrom:
4. etasje 69 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren på ca. 3 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.10.2022, utført av Anticimex avd. Oslo.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong med tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran, bærende konstruksjon og skillende dekker av betong, og fasader forblendet med panel og fasadeplater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull. Balkongdør med tre-lags glass fra 2015. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2012-2015.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende som er gitt TG2:
Det er registrert riss i flisfuger observert i dusjsonen i bad, ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet, radiator og røropplegget til disse er av eldre standard, foreligger ikke samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, i entréen er det registrert bomlyd i enkelte gulvfliser og atdørbladet til innerdør i soverom 1 har kontakt med karm/terskel. Balkongens rekkverkshøyde er under 1.2 meter og avviker dermed fra dagens byggetekniske forskrift for balkonghøyder over 10 meter samt at motor er defekt på en markise.
TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt):
Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling da våtrommet har vegger av betong og det er ei heller lokalisert stakeluke.
Ingen forhold har fått TG3.
Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For fullstendige beskrivelser og forklaringer på tilstandsgradene samt kommentarer ellers utover dette henvises til rapporten, samt selgers egenerklæringsskjema.

Standard

Lys og gjennomgående 4-romsleilighet med solrik balkong og god planløsning.
Inneholder:
Entré: Romslig og flislagt entré med stor skyvedørsgarderobe og egen skohylle.
Stue: Stor stue med god plass til både sofagruppe, spisebord og egen spisekrok ved kjøkkenet . Store vindusflater som bidrar til mye naturlig lys, samt nytt parkettgulv og listverk i 2021. Utgang til vestvendt balkong på ca. 15 kvm hvor det er god plass til det som skulle trenges av utemøbler.
Kjøkken: Delvis åpen kjøkkenløsning med profilerte fronter, benkeplate av laminat, nedfelt oppvaskkum, flislagte vegg over kjøkkenbenk, benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Det er integrert induksjonstopp og komfyr, og frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap.
Bad: Flislagt bad fra 2014 med gulvvarme og downlights. Dusjsone med innfellbare dører i glass, vegghengt servantskap med slette fronter, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.
Soverom: Boligen har totalt 3 soverom. Hovedsoverom er innredet med skyvedørsgarderobe, har god plass til dobbeltseng og har adkomst til boligens innvendige bod. Soverom 2 har også god plass til både dobbeltseng og evt. garderobeløsning. Soverom 3 egner seg flott som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor.
Totalt 3 soverom hvor ett er vendt mot vest og to er vendt mot øst. Soverommene vendt mot øst har har god plass til dobbeltseng og garderobeløsning hvor hovedsoverommet er innredet med skyvedørsgarderobe og har adkomst til boligens innvendige bod.
Overflater:
Himling: Malte flater.
Vegg: Fliser på badet, malte overflater i øvrige rom.
Gulv: Fliser på bad og i entré, parkett i stue og på soverom 3, og laminat på de to ytterligere soverommene.

Løsøre og tilbehør

Medfølger ikke: Vaskemaskin, fryseboks, IVAR-hyller i stue og soverom 2, taklamper i stue.

Oppvarming

Radiatoroppvarming. Felles varmtvann og fyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.01.1965. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om vei, transformator, anlegg og vedlikehold av ledninger.
Servitutten antas å ikke ha betydning for den daglige bruken av leiligheten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Martin Linges vei er et etablert boområde med lite trafikk (enveiskjørt gate) på Bogerud i Oslo.
Nærmeste T-banestasjon er Bogerud stasjon, og ligger kun få minutter gange fra leiligheten (Kolsås/Stortinget - Mortensrud). Det er for øvrig kort vei også til bussholdeplass. Nær barnehager og skoler i alle trinn, med kort skolevei til Rustad barneskole. Skullerud ungdomsskole ligger ca. 10 minutter gange unna. Skøytebane og akebakke finnes rett ved Rustad idrettsanlegg - perfekt for de yngste.
Flere kjøpesentre i nærheten med blant annet Bøler-, Bryn-, Lambertseter- og Oppsal senter med forretninger og diverse servicetilbud. Østmarka som nærmeste nabo med flotte turmuligheter, flere badeplasser og lysløyper.
Den treningsglade finner Skullerud Sport Senter og Oslo Klatresenter i nærheten. I tillegg ligger Bøler bad noen hundre meter unna. Nærmeste Sats er på Ryen - ca. 5 minutter unna med bil.

Adkomst

Ta inn Martin Linges vei fra General Ruges vei og følg denne ca. 250 meter. Boligen vil ligge på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Gateparkering.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 20.592 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesarealer med grøntarealer, diverse beplantning, asfalterte gangveier og nye lekeapparater.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser i enveiskjørt gate.
Det finnes et eget garasjelag i området - Bogerud Garasjelag S/A. Det finnes et begrenset antall oppstillingsplasser. Garasje- eller oppstillingsplass følger ikke ved salget. Oppstillingsplass kan brukes av alle beboere med oblat. Dette er gratis og det gis ett oblat pr leilighet.
Borettslaget etablerer denne høsten 6 ladepunkter i Martin Linges vei, like ved oppgangen. Disse kan brukes av hele borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til offentlig gang- og sykkelvei, sporsveisområde og fellesarealer i henhold til reguleringsplaner datert 11.10.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser 33061 datert 25.04.1961, S-2285 datert 15.02.1978 og S-866 datert 10.14.1960.
Bogerud torg er et prosjekt hvor Obos planlegger oppføring av 111 nye boliger like ved Bogerud T-banestasjonen. Obos venter på godkjenning av reguleringsplan så det er ukjent når en eventuell oppstart vil finne sted. For mer informasjon, se plan -og bygg sin hjemmeside. Saksnr: 201006409
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.279,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, forsikring av bygningsmassen, drift og vedlikehold av fellesareal og nedbetaling andel fellesgjeld (kapitalkostnader kr 1.415,-). Fordeling av andel renter og avdrag på fellesgjeld fra forretningsfører foreligger ikke.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Etter opplysninger fra forretningsfører vil felleskostnadene øke til 6.176,- fra den 01.01.2023.
Borettslaget har fire lån hvor andelens andel lån og kapitalkostnad pr/mnd pt er:
OBBK01- kr 188.369,- kr 1.029/mnd
OBBK02 - kr 28.843,- kr 169/mnd
OBOS03 - kr 17.797,- kr 113/mnd
OBOS04 - kr 34.558,- kr 104/mnd
Borettslagets lån: OBOS04 er avdragsfritt frem til og med 01.09.2023. Det betales kun renter (104/mnd) i perioden frem til da. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 55,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Når balkonger og oppganger er ferdige er det forespeilet at fellesgjelden for borettslaget er økt med kr 16.000.000,- over dagens nivå. Det anslås en økning i fellesgjeld og felleskostnader omkring kr 80.000,- og kr 360/mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5000,- pr. år. / 4973 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (T-We) som leverandør av kabel-tv og internett og er en del av felleskostnadene. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 069 735,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 851 047,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15 968,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 270 000,- pr. 01.10.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 54.594.769,- pr. 06.10.2022 og lånevilkårene er:
Lånenr: OBBK01-98207418986
Restgjeld: kr 38.150.647,-
Type: Annuitetslån
Rentebetingelser: 3,10%, flytende rente
Lånets løpetid: 22 år og 1 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: OBBK02-98207618918
Restgjeld: kr 5.840.470,-
Type: Annuitetslån
Rentebetingelser: 3,10%, flytende rente
Lånets løpetid: 19 år og 10 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: OBOS03-98207881163
Restgjeld: kr 3.603.652,-
Type: Annuitetslån
Rentebetingelser: 3,10%, flytende rente
Lånets løpetid: 17år og 9 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: OBOS04-98208038176
Restgjeld: kr 7.000.000,-
Type: Annuitetslån
Rentebetingelser: 3,16%, flytende rente
Lånets løpetid: 30år
Avdragsfrihet: Ja (t.o.m 01.09.2023)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.179.104,-. Av dette beløpet utgjør kr 270.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Linn Skogvang Stork og Andreas Stork Borud

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Bogerud Borettslag.
Borettslaget består av 206 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillat så lenge de ikke er til sjenanse for andre beboere.
Fellesvaskerier i borettslaget.
På årsmøtet 2022 ble det vedtatt at oppgangene skal rehabiliteres (ca 1,6 mill), men at dette ikke vil bli prioritert før etter den pågående rehabiliteringen av verandagulvene.
Styret har besluttet å ta opp 23 millioner i lån til dette og kr 7.000.000,- er fordelt på andelseierne (lån OBOS4, se felleskostnader). Det resterende beløpet vil bli tatt ut ved behov. Forretningsfører har per nå ikke oversikt over nøyaktig hvor mye dette vil påvirke andel fellesgjeld.
Foretatte påkostinger de senere år:
2022: Pågående rehabilitering av verandagulv (ferdigstilles sommeren 2023)
2021: Nye lekeapparater, samt etablering av alarm og videoovervåking ved garasjene.
2020: Maling og vask av fasade
2019: Rydding i skråning.
2018: Garasje, oppgradert Volleyballbane og lekeplass. Asfaltert.
2017: Oppgradering av Bogerud Varmesentral.
2016: Oppgradering av lekeplasser.
2015: Våtromsrehabilitering. Bytting av vinduer og balkongdører.
2014: Våtromsrehabilitering.
2012: Skifte av div. vinduer og dører m.m. Rens av bunnledninger m.m.
2011: Takomlegging og rehabilitering av vaskerier.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli avklart ca. 3 dager etter første annonserte visning. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0102/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.22102

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2022 kl. 10:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.