Komplett salgsoppgave

Nidarøy gate 10

3 550 000 kr
42 m²
2 soverom
Velkommen til Nidarøy gate 10 og denne innholdsrike 3-roms leiligheten med etterspurt beliggenhet på Øya!
Velkommen til Nidarøy gate 10 og denne innholdsrike 3-roms leiligheten med etterspurt beliggenhet på Øya!
Mikkel Presterud
Presenteres av
Mikkel Presterud
Øya
Arealeffektiv 3-roms selveierleilighet med etterspurt beliggenhet - Solrik balkong mot sørvest - Rikelig bodareal
 • Prisantydning
  3 550 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  32 613 kr
 • Omkostninger
  90 092 kr
 • Totalpris
  3 672 705 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2011
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  42 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 423 kr
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne arealeffektive 3-roms leiligheten med etterspurt beliggenhet på Øya! Leiligheten ble etablert i 2011 etter en totalrehabilitering av bygget, og har derav standard fra nevnte år. Forhold verdt å nevne:- Smart planløsning med markedsverdi på utleie av et soverom på ca kr. 6 000,- - Sørvestvendt balkong med gode solforhold - Veldrevet og oversiktlig sameie med 13 enheter - Bodplass i leilighet og i byggets kjeller - Store vindusflater og god takhøyde i høy 1. etasje skjermet for innsyn Velkommen til en trivelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nidarøy gate 10, 7030 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 404, bruksnummer 151, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 44 kvm
Totalt primærrom: 42 kvm (Stue, kjøkken, 2 soverom, bad)
I tillegg disponerer boligen 2 boder. En bod ligger i leiligheten og er oppmålt til ca. 2 kvm, den andre ligger i byggets kjeller og er oppmålt til ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 30.11.2021, utført av Anticimex AS avd Midt-Norge.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2011. Grunnmur av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Valmtak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon. Leilighet beliggende i byggets 1. etasje. Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.

Standard

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje i et sameie hvor det totalt er 13 seksjoner. Bygget er opprinnelig fra 1898, men ble i 2011 gjenstand for omfattende renovering og ombygging og går over 2 etasjer med loft og kjeller. Adkomst via felles gang med callinganlegg.
Kjøkkenet og stuen har en åpen løsning mot hverandre med overflater malt i 2021, pene parkettgulv og en god takhøyde. Her har du flere møbleringsalternativer med spisegrupper og sofamøblement. Utgang til en sør-vest vendt balkong fra kjøkkenet/stuen. Kjøkkenet har innredning fra 2011 fra Marbodal med integrerte hvitevarer. Samtlige vurderingspunkter fra takstmann har gitt TG1/TG0.
Badet er pent flislagt med dusjnisje, servant med servantskap, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og vegghengt klosett. Takstmann har registrert sprekk i gulvflis under klosett (ukjent årsak). Videre er det ikke tatt hulltaking for fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot fellesområde/yttervegg.
Soverommene er av god størrelse med god takhøyde og gode garderobemuligheter. Leiligheten disponerer videre en bod i byggets kjeller på ca. 6 kvm. Selger opplyser om at det har vært fuktinnsig fra takrenner/vannføring våren 2018 i kjelleren. Dette ble utbedret, og har ikke vært problem siden. Sameiet har også 6 parkeringsplasser på sameiets tomt som tildeles etter søknad og ansiennitet. Sykkelparkering i bakgården.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. To krokhengte lamper på stuen medfølger ikke. Løse garderobeskap kan medfølge om kjøper ønsker. Hyller i boden i leiligheten og kjeller blir stående. Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Oppvarming

Boligen oppvarmes via elektrisitet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nevnte rehabilitering, bruksendring og tilbygg i 2 etasjer datert 04.03.2011 som ligger vedlagt komplett salgsoppgave. Iflg. saksbehandler hos kommunen gjenstod noe utomhusarbeid og maling før ferdigattest kan utstedes.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst servitutter/rettigheter som følger eiendommen ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Ingen av disse tinglyste servituttene vil ha noe betydning, eller påvirke bruken av leiligheten. Konferer gjerne megler ved spørsmål.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan fritt leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Sameiet hadde et underskudd på kr. 50 738- for regnskapsåret 2020. Beløpet dekkes av annen egenkapital. Total egenkapital pr. 31.12.2020 var kr. 414 551,-. Sameiet ser ut til å ha god styring på økonomien. Videre har sameiet legalpant inntil 2G som sikkerhet for ubetalte felleskostnader fra sameiehavere.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en utmerket beliggenhet i et av Trondheims mest etterspurte områder på Øya, nær sentrum. Området er å regne som en grønn lunge - fredelig, men like fullt midt i smørøyet. Nidarøy gate er en særdeles flott gate på Øya. Her ligger boligen i krysset mellom Gudruns gate og Nidarøy gate. Her bor du stille og skjermet, men særdeles sentralt med kun 1,4 km til Trondheim Torg.
Fra eiendommen er det gangavstand til Singsaker barneskole, Rosenborg ungdomsskole og NTNU Gløshaugen, Kalvskinnet og Handelshøyskolen. Det ligger også flere barnehager i nærområdet. Fra eiendommen er det kort vei til St. Olavs hospital, Lerkendal, idrettshall, treningssenter, og en rekke kulturelle tilbud, deriblant Byscenen med flotte konsertsaler og Studentersamfundet. Området har nærhet til viktige utdanningsinstitusjoner og arbeidsplasser, noe som sikrer populariteten også i årene som kommer.
Kollektivtilbudet på Øya består av buss, tog, trikk og flybuss. Nærmeste hovedbussholdeplass er Studentersamfundet, som er et av Trondheims knutepunkter for kollektivtrafikk, og ligger ca. 650 meter fra boligen. I tillegg betjener linje 20 området Øya hvor nærmeste bussholdeplass er noen meter unna. Like i nærheten er det også etablert en nydelig bydelspark - Finalebanen som innbyr til rekreasjon på
helårsbasis. Parken har lekeplass, og om vinteren anlegges det skøytebane til glede for store og små. Øya friidrettsbane er også i umiddelbar nærhet med lekeplasser, frisbeegold og rekreasjonsområder langs Nidelven.
Det er også kort vei til Høyskoleparken, og ikke minst Marinen - et av de mest populære rekreasjonsområdene i byen. Marinen ligger like nedenfor Nidarosdomen, og strekker seg ned mot Nidelven. Langs elven kan du følge promenaden som er godt tilrettelagt for alt fra mosjonsturer til rolige trilleturer.
For dagligvarebutikker finner du Coop Prix rett rundt hjørnet for eiendommen, samt Bunnpris og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Midtbyen et rikt og variert utvalg. Her finner du alt av butikker, en rekke spisesteder, gallerier og kulturtilbud i en sjarmerende atmosfære. Det er ellers kort vei til Solsiden som blant annet kan skilte med "Trondheims svar på Aker brygge," en restaurantrekke langs kanalen, samt et stort og moderne kjøpesenter. Leiligheten har den perfekte beliggenheten for unge studenter som ønsker å eie bolig fremfor å leie under studietiden. Her kan du bo romslig og bra i et av byens mest etterspurte områder med kort vei til det meste og gangavstand til mange av byens studiesteder.
Avstand til viktige utdanningsinstitusjoner:
- NTNU Kalvskinnet ca. 950 m
- Studentersamfundet 650 m
- NTNU St. Olavs ca. 600 m
- Høyskolen Kristiania Trondheim ca. 2,0 km
- BI Trondheim ca. 2,8 km
- NTNU Gløshaugen ca. 1,3 km
- Dronning Mauds Minne ca. 4,3 km
- NTNU Dragvoll ca. 5,7 km
Nærhet til dagligvareforretninger:
- Coop Prix Øya (400 m)
- Coop Xtra Elgeseter (900m)
- Bunnpris Elgeseter (900 m)
- Rema 1000 (1km)

Adkomst

Fra sentrum kjører du mot Elgeseter. Ta inn til høyre mot St. Olav Hospital. I første rundkjøring tar du ned til høyre. Du kommer nå inn i Klostergata. Ta så inn til venstre i Margretes gate og deretter til høyre inn Nidarøy gate.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt av sameiet pent opparbeidet med internveier, beplantning og bebyggelse.

Parkering

Sameiet har 6 parkeringsplasser til utleie for sameiehavere. Disse tildeles etter søknad og boansiennitet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er omfattet av kommuneplanens arealdel og er avsatt til boligformål. Plan kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen har antikvarisk klasse C noe som betyr at det vil være restriksjoner dersom sameiet ønsker å gjøre endringer på fasade. Det vil ikke påvirke bruken av leiligheten eller innvendige forhold i leiligheten.

Økonomi

Boligens kostnader

Kabeltv/internett (GET), felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, drift og vedlikehold av sameiet iht. budsjett og betjening av andel fellesgjeld.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er estimert til kr 9 320,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Kommunale avgifter faktureres hvert kvartal, og terminbeløp kan variere noe fra termin til termin.
år.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 612 393,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 204 616,-. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet tok opp i Juli 2021 et felleslån for vedlikeholdsarbeider (utvendig fasademaling) på kr. 500.000,- i DNB som betales ned over 3 år med 5,6% effektiv rente. Andel fellesgjeld som følger seksjonen er på kr. 32 613,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 672 705,-.
Av dette beløpet utgjør kr 32 613,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Live Marie Tobiesen Stokkeland og August Emil Dessen Tobiesen

Informasjon om sameiet

Sameiet består av 13 enheter og ble stiftet i 2011 da bygget ble ombygd og innredet med nevnte leiligheter. Sameiet fremstår solid drevet med god økonomistyring. Husdyrhold er generelt tillatt med mindre det ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Se husordensregler for øvrig info.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0239/21
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.21239

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2022 kl. 10:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.