Solgt: 7 850 000 kr

Revefaret 59

6 500 000 kr
183 m²
3 soverom
Fasade
Thor Gunnar Stavsholt
Presenteres av
Thor Gunnar Stavsholt
Ytre Enebakk/Våglia
Lekker enebolig med usjenert beliggenhet. Flott utsikt. Fine uteplasser. Underetasje med egen inngang.
 • Prisantydning
  6 500 000 kr
 • Omkostninger
  163 842 kr
 • Totalpris
  8 013 842 kr
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  183 m²
 • Bruksareal
  190 m²
 • Tomteareal
  1 016 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Revefaret 59!
- Meget god beliggenhet.
- Flott utsikt.
- Gode solforhold.
- Null innsyn.
- To bad (+ bad i hybel) og eget vaskerom.
- Hybel(ikke godkjent) med egen inngang.
- Skittentøyssjakt.
- Nye vinduer med 2-lags glass i 2012/2013.
- 2 stk. Luft-til-luft varmepumpe. Fra 2013, og fra 2017 i hybel.
- Varmtvann i utekraner.
- Dobbel garasje.
- Koselig grillhytte.
- Flotte uteplasser.
- Meget godt med oppbevaring.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Revefaret 59, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 93, bruksnummer 300, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 190 kvm
Totalt primærrom: 183 kvm
Primærrom:
Underetasje 84 kvm: Trapp/gang, bad, vaskerom, soverom. Hybel(Ikke godkjent): Entré, stue/kjøkken, bad, soverom
1. etasje 99 kvm: Entré/gang/trapp, stue/ kjøkken/spiseplass, bad, 3 soverom
Sekundærrom:
Underetasje 7 kvm: Bod
Dobbel garasje 32 kvm: Garasjerom
Grillhytte 8 kvm: Grillhytte med sittebenker
Utvendig bod 7 kvm: Utvendig bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.10.2021, utført av Tommy Sverre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong- og trekonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. Grunnmur i betong/ y-tong elementer. Saltakskonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Bad 1. etasje: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert.
- Bad hybel: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert.
- Bad underetasje: Vannrør av jern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Eldre sluk uten klemring. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
- Vaskerom: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Vannrør er av ulike materialer. Stedvis kobber og rør i rør system. TG 2 gjelder vannrør i kobber med høy alder. Det er noe gjenstående arbeider på vegg mot bad. Det er sprekker i plateskjøter. Fukt i tilliggende konstruksjon kan ikke utelukkes. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tiltak anbefales. Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Våtrommet har passert anbefalt brukstid. Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
- Kjøkken hybel: Vannrørene er ikke plugget mot varerør.
- Overflater vegger ved vaskerom: Vaskerom. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført på yttervegg av mur ved avløpsrør, og det ble registrert forhøyede verdier.
- Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Innvendige trapper: Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav.
- 200L varmtvannsbereder fra år 2007. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand.
- Sentralstøvsuger fra byggeår fungerer dårlig/må byttes.
- Vannmerke/fuktskade på parkett i stue.
- Litt lite kapasitet på kurs med varmepumper + utelamper.
- Mus i utebod i vinter.
TG3:
- Ventilasjon: Anlegget virker ikke etter tiltenkt funksjon. Tiltak må påregnes.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Nytt hovedbad i 2020.
- Pusset opp gangen (vegger og tak + det elektriske).
- Det er utført betydelige påkostninger/oppgraderinger i senere tid som blant annet yttervegger etterisolert i 2014/2015, vinduer byttet i 2012 (med solskjerming i de fleste glass).
- Det meste av det elektriske er trukket om og innmat i sikringsskap er skiftet.
- Byttet termostat på varmekabler på gjesterommet og byttet dimmere på kjøkken og stue i oktober 2021. Strøm og varmekabler på badet høsten 2020. Trukket nye ledninger og nye stikkontakter ved oppussing av gangen våren 2021.
- Installert el-billader og lagt opp til lading i stikkontakt i garasjen, høsten 2018.
- Tidligere eier byttet sikringsskap og trakk om mesteparten av huset. Kontroll av hele EL-anlegget som ble godkjent i 2018.

Standard

Enebolig med hybel(ikke godkjent). Det er generelt god standard på inventar og utstyr og boligen har en bra planløsning. Det er null innsyn, solrik tomt med fine uteplasser, dobbel garasje, utebod og koselig grillhytte. Fin utsikt!
Entré: Velkommen inn i en lys og romslig entré med 2 garderobeskap. God plass til klesoppheng og diverse. Fra gang i underetasjen er det utgang til østvendt terrasse på på ca. 100 kvm. Gangen i underetasjen har skyvedørsgarderobe.
Kjøkken: Tiltak utført i år 2005. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Hvite glatte fronter, lakkert i år 2018. Vannrør i PEX rør i rør system/ kobber. Avløpsrør i plast. Laminat med flismønster på gulv. Malte vegg- og himlingsflater. Fliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i granitt. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn i høyskap. Nedfelt induksjonstopp I benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Lys og stikkontakter under takhøye overskap. Waste maid avløpskvern, fuktføler og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap.
Stue: Stor stue med spisestuemøbler plassert i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Stuen har en flott peisovn samt varmepumpe. Det er muligheter for flere soner med lesekrok og Tv med tilhørende møblement. Store vinduer slipper inn godt med dagslys. Det er utgang til vestvendt terrasse på ca. 30 kvm. Videre kommer du til en overbygget utestue på ca. 14 kvm.
Bad underetasje: Tiltak utført i år 2016. Gulvfliser. Våtromspanel med flismønster på vegger. Malt trekledning med downlights i himling. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør av plast/ jern/ soilrør. Dusjnisje med dusjvegg i glass. Veggmontert regn- og hånddusj. Servantskap med skuff og servant med ett greps blandebatteri. Speilskap med lys og stikkontakt. Gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Varme i gulv. Vannrør av jern og eldre type stoppekran i dusjsone.
Bad 1. etasje: Tiltak utført i år 2020. Flislagt bad. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket malt himling med lyslampe og mekanisk avtrekksvifte. Innmurt badekar med fliser. Dusjvegg i glass. Veggmontert regn- og hånddusj. Innredning med glatte fronter. Helservant med ett greps blandebatteri. Speil med lys og stikkontakter på vegg. Vegghengt toalett med hyllekant. Varme i gulv. 2 vinduer.
Vaskerom: Vaskerom fra byggeår. Vannrør i kobber/ PEX rør i rør system og avløpsrør i plast/ jern/ soilrør. 300L varmtvannsbereder fra år 2017. Malte trefiberplater i himling. Malt mur på yttervegg, malte glatte flater. Malt betonggulv. Frittstående utslagsvask med benk i rustfritt stål. 2-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Spiro ventilasjonskanaler.
Soverom: Fra hovedsoverommet er det utgang til østvendt til terrasse på 18 kvm. Her er det fin utsikt. Det er skyvedørsgarderobe med speilflater. Et soverom har fliser på gulv med gulvvarme og skyvedørsgarderobe. Soverommene er malt i tidsriktige farger.
Hybel(Ikke godkjent):
Entré: Fliser i entré med gulvvarme.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med hvitevarer og malte profilerte fronter på skuffer og skapdører. Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast. 1- stavs laminat på gulv. Malt trekledning på vegger og himling. Fliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ettgreps blandebatteri. Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal og yttervegg, integrert i overskap. Lys under overskap og stikkontakter på vegg. På kjøkkenet er det plass til spisebord. Hvitevarer i hybel tilhører leietaker og medfølger ikke.
Stue: Romslig stue med plass til både TV med tilhørende møblement, samt spisestuemøbler.
Bad: Tiltak utført i år 2008. Flislagt bad. Mosaikkfliser på gulv. Veggfliser. Malt trekledning i himling med lyslampe. Vannrør i PEX rør i rør system/kobber og avløpsrør i plast. Dusjkabinett med skyvedører i buet glass. Veggmontert hånddusj. Innredning med glatte fronter på skuffer og skapdører. Helservant med ett greps blandebatteri. Gulvmontert toalett. 200L varmtvannsbereder fra år 2007. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Varme i gulv.
Soverom: Hybelen har ett soverom.
I grillhytta kan man samle familie og venner for grilling og bålkos.
Det er godt med oppbevaringsmuligheter, både i boligen og i utebod, samt i garasjen.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. To stykk Luft-til-luft varmepumpe fra 2013 og fra 2017 i hybel. Gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.10.1978. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Endring av underetasje til oppholdsrom og hybel er ikke søkt bruksendret av eieren som utførte arbeidet og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et barnevennlig og idyllisk område i Våglia, i Ytre Enebakk. Det er umiddelbar nærhet til friluftsområder, med kort vei inn til Østmarka.
Det er gangvei til Ytre Enebakk barneskole (1. -7. klasse) og til Mjær ungdomsskole (8. -10. klasse), flere barnehager, Vågsenteret, dagligvareforretning, post i butikk, apotek, bensinstasjon, idrettsanlegg, golfbane, marka m.m.
Kun ca. 25 minutter med bil til Oslo og ca. 15 minutter til Ski sentrum hvor du finner tog, buss, offentlige kontorer, flerkino, bank, post, restauranter, caféer, Ski Storsenter med over 130 flotte forretninger mv. Gode kollektivmuligheter til Oslo (buss
hvert 10. minutt i rushtiden).
Ytre Enebakk har gode fritidstilbud av mange forskjellige slag. For eksempel jeger- og fiskeforening, korps, idrettslag, treningshall, fotballbaner m.m. Mjærvann med vannskiklubb og flott 18-hulls golfbane som ligger mellom Mjærvann og Vågvann. Vågvann ligger langs hele boligfeltet, og henger sammen med flere andre vann. Vågvann passer derfor til bading, eller til kanoturer og fisketurer. Merkede turstier som vinterstid blir kjørt opp til fine skiløyper i alle retninger. Man kan gå til forskjellige
serveringsstuer, eller en runde i en av lysløypene

Adkomst

Kommer man fra Oslo, ta E6 sydover og ta avkjøring 27 mot RV 155 mot Enebakk. Følg denne over i RV 155 Osloveien. Ta til venstre inn Gaupeveien og siden høyre inn Vestbyveien. Ta så venstre inn Fjellveien til man kommer inn Revefaret på venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er gangvei til Ytre Enebakk barneskole (1.-7. klasse) og til Mjær ungdomsskole (8-10 klasse). Videregående skole i Ski. Meget kort vei til barnehager. Ca 600 meter til de 2 nærmeste.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.016 kvm.
Boligen ligger idyllisk til på en høyde med gode solforhold, naturskjønn utsikt og en særdeles velholdt tomt på litt over 1 mål. Tomten omkranses av vintergrønne busker av ulik karakter og er ellers godt tilrettelagt for hyggelige utedager med
stedvis plenarealer og store, flotte uteplasser. En steinlagt gårdsplass gir et godt førsteinntrykk, og brede trapper i både tre og stein fører deg rundt til de fleste uteplassene og en deilig hage med stedvis fjell i dagen. I hagen finner du også en koselig sekskantet grillhytte på ca. 8 kvm. Grillhytta er oppført i maskinlaftet tømmer med sprossevinduer og taket tekket med shingel. På innsiden finner du støpt gulv og et ildsted med sittebenker rundt.
Fra hovedstuen er det utgang til en skjermet uteplass som vender mot vest. Terrassen har utebelysning, hvitmalt levegg ut mot gårdsplassen og tredekke som er pent formet etter små fjellknauser. Her er det også en fin utestue med vinduer
som bidrar til flott utsyn og god plass til møblement. Med andre ord en herlig uteplass hvor lyse sommerkvelder kan nytes. Fra terrassen fører en trapp ned til en steinsatt markterrasse som vender mot sør og videre ned til en stor terrasse mot øst. Den steinsatte terrassen ligger nær grillhytta og har gode utsiktsforhold. Terrassen mot øst er delvis overbygget og innrammet av hvitmalt rekkverk. Fra et soverom i første etasje er det utgang til en østvendt terrasse med flott utsikt over
skogkledde åser og vakkert naturlandskap - et perfekt sted å starte dagen med en kaffekopp.

Parkering

Parkering i dobbel garasje, samt parkering foran garasje og parkering på asfalten ved siden av veien x 2.
Installert elbil-lader i garasje + lagt opp kurs på stikkontakter i garasje for å lade med vanlig kontakt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløp, og privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (913 kvm), kjørevei 69 kvm) og annen veigrunn (33 kvm) i henhold til reguleringsplan for Ødegårdslia, med tilhørende vedtekter datert 15.01.1971.
Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes at det gule området noe nedenfor eiendommen vil bli utbygget i fremtiden. Området heter Sagstuatoppen. Se vedlagt kommuneplankart i salgsoppgaven.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.456,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Vannavgiften for denne eiendommen er: kr 11.810,- for 2021. Vannavgiften faktureres ut to ganger i året; vår og høst.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år/25.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.723,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett og har avgift på kr 819,- pr. mnd.
Selger har ikke brukt kabel-tv.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.052.269,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.788.168,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.663.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Maria Hammervold Espelid og Kim Roar Hammervold Espelid

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Nei

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0120/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.21120

Dato

Sist oppdatert: 08. november 2021 kl. 14:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.