Solgt: 8 300 000 kr

Sørengkaia 37

7 200 000 kr
75 m²
2 soverom
Velkommen til Sørengkaia 37 med idyllisk uteplass på 30 kvm
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Sørenga
Townhouse-følelse på Sørenga. Fantastisk 3-roms med 30 kvm uteplass, gode materialvalg og 2,6 m takhøyde. Garasjeplass*
 • Prisantydning
  7 200 000 kr
 • Omkostninger
  181 342 kr
 • Totalpris
  8 481 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 266 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen inn en strøken townhouse-leilighet på Sørenga. Leiligheten har gode kvaliteter med stilige detaljer, god planløsning, 2,6 m takhøyde og 30 kvm sydvestvendt privat uteplass med boblebad (som medfølger salget). Sørenga har på kort tid blitt et av de meste populære områdene i Oslo. Den idylliske private uteplassen ligger i skjermet bakgård ca. 3 meter høyere enn bryggen. Leiligheten er gjennomgående og oppleves som 2. etasje mot nord. Høydepunkter:
 • 30 kvm privat uteplass med sol fra kl 11 og utover til kvelden
 • 40 meter til bryggen
 • Garasje med ladeboks kan kjøpes for kr 800.000,-
 • Romslige 9,5 kvm bod
 • Felles takterrasse
 • Kajakkrom med SUP, kajakk og robåt til felles bruk
 • Høy kvalitet på materialvalg
 • Skjermet beliggenhet
 • Nærhet til sjøen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sørengkaia 37, 0194 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 234, bruksnummer 102, seksjonsnummer 12

Innhold

Totalt bruttoareal: 84 kvm
Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Primærrom:
Entré, bad, stue, kjøkken/spisestue og to soverom: 75 kvm
Sekundærrom:
Bod: 2 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod i underetasjen på ca. 9,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.10.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein samt felter med stående trepanel.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Ingen punkt i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 2 eller 3 av takstmann.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen inn en strøken townhouse-leilighet på Sørenga. Leiligheten har gode kvaliteter med stilige detaljer, god planløsning, 2,6 m takhøyde og 30 kvm privat uteplass med boblebad. Sørenga har på kort tid blitt et av de meste populære områdene i Oslo, med moderne arkitektur, flere restauranter, butikker og badeplass. I tillegg skal det bygges skole for 1.-10. trinn på Sørenga, til stor glede for beboerne i området.
Entré
Eget inngangsparti ved uteplassen. Romslig entré med flislagt gulv og varmekabler. Godt med oppbevaringsplass i medfølgende skyvedørsskap med speildører.
Stue
Lys og stor stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Stuen er malt i hvitt med en lekker kontrastvegg. Gode møbleringsmuligheter med plass til sofa med tilhørende bord og TV med tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til privat uteplass på 30 kvadratmeter.
Uteplass
Med utgang fra stuen er det en stor uteplass på hele 30 kvadratmeter. Her er det plass til blant annet utemøbler, grill og blomster i flere blomsterkasser. Terrassen er skjermet med busker og det er flott belysning på kveldstid. Medfølgende boblebad som kan nytes i alle årstider.
Kjøkken
Delikat HTH-kjøkken med glatte fronter i hvitt og tre. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, stekeovn. induksjontopp, oppvaskmaskin og ventilator. Rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap, samt i kjøkkenøyen. På kjøkken er det god plass til en stor spisegruppe og på kjøkkenøyen er det i tillegg spiseplass med barkrakker. Kjøkkenet er malt i hvitt med en kontrastvegg i panel og stein.
Baderom
Flislagt baderom med store, lekre fliser på gulv og vegger, samt varmekabler. På badet er det servant med skapinnredning, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger, regndusj og vegghengt toalett. Her er det også opplegg for vaskemaskin og tørkeskap med masse knagger.
Soverom 1
Romslig soverom malt i en flott grønnfarge på to av veggene. Her er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og medfølgende garderobeskap. Tilknyttet dette rommet er det en innvendig bod på ca. 2 kvm, som man for eksempel kan bruke som walk in closet.
Soverom 2
Dette soverommet passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Her er det plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og stort, medfølgende garderobeskap.
Overflater:
- En-stavs parkett på alle gulv
- Flislagt baderom
- Flislagt entré
- Malte, slette veggflater
- Stein og panel på kontrastvegg

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med radiatorer tilknyttet felles fjernvarmeanlegg. Gulvvarme på bad og i entré

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.04.2016.
Tillatelsen er gitt med følgende gjenstående arbeider:
-Opparbeidelse av Kongsbakkeallmenningen mellom fjorden og Rostockgata
-Resterende deler av havnepromenaden, som grenser til felt D1a, må være opparbeidet i tråd med endringstillatelsen av 17.03.2016,
-Minigjenbruksstasjon
-Opparbeidelse av utearealet
-Næringsarealer i det søndre kvartalet før det kan gis midlertidig brukstillatelse for det nordre kvartalet i felt D1a.
-Det nordre kvartalet før det kan gis midlertidig brukstillatelse for dette kvartalet i felt D1a.
Det er uklart hvilke punkter som gjenstår for å få ferdigattest. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er sendt inn brev fra en beboer til Plan- og Bygningsetaten med ønske om fullstendig ny behandling av byggesaken og følgelig ny vurdering av midlertidig brukstillatelse. Dette er tilgjengelig på nettsidene til Plan- og Bygningsetaten. Saken er foreløpig ikke vurdert hos kommunen. Bakgrunn for dette er mistanke om for lite lysinnslipp i fem leiligheter i Sørengkaia 47. Denne leiligheten er ikke en av disse.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ifølge sameiets vedtekter er korttidsleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig ikke tillatt. Med korttidsleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Sørenga, Bjørvika og det gode liv ved sjøen. Sørenga har på kort tid rukket å bli et av de mest populære boområdene i Oslo. Her har du gode rekreasjonsmuligheter hele året, fine naturopplevelser og solnedgangen over fjorden. Bjørvika vokser frem som Oslos nye sentrum, med umiddelbar nærhet til Oslo S og byen. Med leilighet på Sørenga får du førsteklasses byliv, badeliv, uteliv og kulturliv rett utenfor døren. Dette er virkelig et lite boligparadis på vannet.
Sørenga har byens mest populære badeanlegg med stupetårn, svømmelengder og badestrand samt flere hyggelige restauranter. Her kan du bade året rundt eller ta deg en tur på fjorden før jobb. Flere badestrender i Bjørikaområdet kommer. Det vil bli anlagt en badestrand ved siden av Operaen i fremtiden samt badeplass ved Kongsbakkeallmenningen. Fra promenaden kan du nyte fantastisk utsikt mot Hovedøya, Akershus festning, Oslos nye skyline og fjorden.
Det er to barnehager på Sørenga, og innen kort tid så vil en ny barne- og ungdomsskole med flerbrukshall bygges her.
Når Follobaneprosjektet er ferdig vil også Middelalderparken bli dobbelt så stor - faktisk så vil 40 % av arealet i Bjørvika være grøntområder, møteplasser og allmenninger, 20 % veier og fortau og 20 % bygninger. Alt dette vil gjøre området til et meget attraktivt område å bosette seg i for mennesker i alle aldre. Sørenga har et også eget forum med over 1000 medlemmer.
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Coop Prix og Rema 1000, som begge ligger i umiddelbar nærhet. Det er også flere, gode spise- og serveringssteder langs Havnepromenaden. Fra leiligheten er det gangavstand til Oslo City, Byporten og Grønland, samt de øvrige handlegatene i Oslo sentrum.
Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss. Nærmeste holdeplass er Sørenga som ligger ca. 6 min unna. Med bil fra Sørengkaia tar det ca. 2 min til Bjørvika, 3 min til Oslo S, 5 min til Aker Brygge og 32 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Leiligheten har tilhørende seksjonert uteplass på 30 kvm. Ellers eiet tomt på 6.363 kvm som tilhører sameiet. Tomten utover privat uteplass er fellesareal.

Parkering

Selger eier en garasjeplass i felles garasjeanlegg. Denne kan kjøpes med leiligheten for kr. 800.000,-. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, kontor, bevertning og allmennyttig formål i henhold til reguleringsplan 18709 innhentet 15.10.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.08.2009.
Pågående plan/byggesaker:
- Saksnummer: 201610265 - Oppføring av Skole for 1. - 10. trinn i Lohavn felt D2.
- Saksnummer: 200504456 - Fjorbyplanen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.370,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett, fjernvarme, garasjeplass, forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble siste justert 01.12.2020 med en økning på 5%.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Fjernvarme bolig kr. 546,-
Felleskostnader kr. 2.211,-
Digital-tv kr. 214,-
Bredbånd kr. 125,-
Garasjeplass kr. 275,-
Felleskostnader for garasjeplassen utgår dersom kjøper ikke ønsker garasjen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000-13.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.407.130,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5.065.667,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Oslo kommune. Denne beregnes ut ifra eiendommens formuesverdi og formuesverdien på denne boligen er så lav at det ikke utløser eiendomsskatt. Dersom formuesverdien overstiger kr 1.427.500,-vil det utløse eiendomsskatt.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.666,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 09.10.2020
Sameiet har ingen lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.381.342,-
Dersom garasjeplass kjøpes med leiligheten vil det tilkomme tinglysningsgebyr på kr 585,- og dokumentavgift.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stefan Bo Ivarsson

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Sørengstranda, med sameiebrøk 78/18867.
Sameiet består av 215 leiligheter og 7 næringsseksjoner.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Se §10 i vedtektene for mer informasjon.
Sameiet har egen hjemmeside: http://sorengstrandasameie.no/
Foretatt påkostninger de senere år:
Bygget ble overlevert i 2016 og er fremdeles under garantiperioden til utbygger. Det har således ikke blitt gjort noen større påkostninger de siste årene.
Planlagte påkostninger:
Det ble vedtatt på årsmøte i år at sameiet skal bruke inntil kr. 500.000,- på opprustning av takterrassene. Hvorvidt dette vil påvirke fellesutgiftene vet styret foreløpig ikke, men det antas uansett at det blir en økning i fellesutgiftene ettersom den aldri har blitt justert.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0074/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2074

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2021 kl. 15:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.