Solgt: 4 700 000 kr

Enoks vei 33

4 500 000 kr
66 m²
2 soverom
- Velkommen til en lys og lekker 3-roms leilighet i Enoks vei 33 -
Maria S Thorbjørnsen
Presenteres av
Maria S Thorbjørnsen
Ekeberg/Lille Ekeberg
Nyoppusset, lekker og tidløs 3-roms med byens største hage utenfor balkongen
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  119 000 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  4 827 457 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 514 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyoppusset og lekker 3-roms leilighet i populære Lille Ekeberg borettslag. Leiligheten ligger i 2. etasje med hyggelig utsyn over flotte fellesarealer og uten gjenboere. Umiddelbar nærhet til Ekeberg skole, barnehager, kollektivtransport, matbutikker og et enormt fritidstilbud.
Leiligheten er pusset opp i 2020 med farger og innredning i en lys og tidløs stil med eksklusive og nøye planlagte materialvalg: intet er overlatt til tilfeldighetene. Du har alt du trenger med et nytt, lekkert og romslig kjøkken fra HTH, kombinert stue/spisestue, overbygget veranda, 2 store soverom, pent flislagt baderom, en romslig entré, og hele 20 kvm lagringsplass i boder.
En meget pen og i ordets rette forstand innflytningsklar leilighet som gir et særdeles godt helhetsinntrykk. Bør sees!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Enoks vei 33, 1181 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 134, bruksnummer 13
Andelsnummer 122, Lille Ekeberg Borettslag, organisasjonsnummer 954 571 343

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
2. etasje 66 kvm:
Entre/gang, bad, 2 soverom, kjøkken, stue/spisestue med utgang til veranda
Sekundærrom:
2. etasje 1 kvm:
Kott
I tillegg disponerer boligen 1 bod på loft på ca, 8,8 kvm med skråtak og 2 boder i kjeller på ca. 6,4 og 5,2 kvm. Alle boder er merket 251.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.2020 utført av Finn Halvor Bjørntvedt.

Byggemåte

Boligblokk over 3 plan samt lagringsloft og kjeller, oppført i 1950. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i betong. Fasader er forblendet med teglstein samt felter med liggende kledning. Støpte dekker som etasjeskillere med tilfarergulv. Taket er saltak i trekonstruksjoner som er tekket med takpanner. Vinduer og heve-/skyvedør til balkong med isolerglass fra 2018.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven, og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og lekker 3-roms leilighet beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Ekeberg. Stille, rolig og barnevennlig boområde med store grøntarealer og lekeplasser rundt eiendommen. Leiligheten har en meget sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til Ekeberg skole, barnehager, offentlig kommunikasjon, matbutikker og et rikt fritidstilbud.
Dette er en særdeles pen og definitivt innflytningsklar leilighet med en moderne og tidsriktig innredning og fargevalg, som gir et særdeles godt helhetsinntrykk. Leiligheten ligger i 2. etasje med hyggelig utsyn over flotte fellesarealer og uten gjenboere. En gjennomgående leilighet med en åpen og arealeffektiv planløsning, og med store vindusflater som sørger for at leiligheten bades i lys.
Leiligheten er iflg. eier oppgradert i 2020 med bla.:
- Montert ny kjøkkeninnredning fra HTH med integrerte hvitevarer
- Alle vegger ble fornyet/plateslått/sparklet og malt
- Lagt flott 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett på gulv
- Montert snekkerbygd baderomsinnredning på bad
- Elektriske sprede-/fordelernett har blitt noe oppgradert/fornyet samt at det er montert nytt elektrisk opplegg i kjøkken.
I regi av borettslaget ble alle vinduer skiftet i 2018, samt at det ble montert heve- og skyvedør til balkongen.
Leiligheten er pusset opp i 2020 med farger og innredning i en lys og tidløs stil, med eksklusive og nøye planlagte materialvalg hvor lite er overlatt til tilfeldighetene. Her har en alt det man trenger med et nytt, lekkert og romslig kjøkken fra HTH, kombinert spisestue og stue med utgang til overbygget veranda, 2 store soverom, pent flislagt baderom, og en romslig entré.
Fra felles oppgang og inn i boligen blir man møtt av en innbydende og romslig entré hvor det er god plass yttertøy. Og i tillegg et praktisk kott som gir god lagringsplass. Fra entréen er direkte adkomst til et delikat flislagt baderom som ble pusset opp av tidligere eier i 2015. Badet er utrustet med heldekkende servant med god plass til lagring i snekkerbygd underskap, stort veggmontert speil med spesialtilpasset lysarmatur og sideskap over servanten, dusj med skyvedører i glass og veggmontert wc. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær for kjølige morgener. Badet er lyst og effektivt utnyttet, og legg spesielt merke til hvordan valget av materialer i de håndverkstillagde møblene harmonerer med gulvflisene: det er slikt som gjør hverdagene litt lysere og gladere.
Videre fra entréen kommer man inn i en lys kombinert stue og spisestue – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement, samt pipeløp med mulighet for å installere peisovn. I spisestuedelen er det god plass til stort spisebord. Her er det også gode muligheter for å dekke til langbord ved større begivenheter. Fargevalg, de store vindusflatene og den særdeles gode takhøyden på 2.61m understreker det luftige og åpne i dette rommet, og skaper et rom med høy trivselsfaktor. Her har man naturlige samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner – uansett hvilken stuedel man er i.
Videre fra stuen/spisestuen er det utgang gjennom stor skyvedør i glass som går nesten til taket ut til overbygget veranda. Med de store glassflatene fungerer verandaen som en flott og skjermet utvidelse av stuen i sommerhalvåret. Legg merke til hvordan de trekledte veggene der ute er malt i en lysere nyanse av fargene inne: det gir en naturlig overgang til uterommet og gir en ekstra god flyt som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute.
I praktisk tilknytning til stuen og spisestuen ligger kjøkkenet som ble pusset opp i 2020. Et lekkert kjøkken fra HTH som er utrolig plasseffektivt innredet. Her er det plass til kjøkkenbord for å nyte frokosten eller raske måltider om man ikke orker å gå hele veien ut til spisestuen. God skap- og benkeplass gir et kjøkken som har nok av tumleplass for de mest aktive hobbykokker, og fremstår som meget funksjonelt. Nye integrerte hvitevarer som inkluderer koketopp og stekeovn. Nisje for kjøleskap, samt opplegg for oppvaskmaskin og vaskemaskin. Det store vinduet mot fellesarealene gir masse naturlig lys, og med kjøkkendøren åpen mot spisestuen og de enorme vindusflatene der, kan man tilberede gastronomiske herligheter stående i en elv av lys.
Det er to gode og romslige soverom i leiligheten: et med inngang fra entréen og et fra stuen. Legg merke til at det ikke er dørterskler, og at den lekre eikeparketten fortsetter inn i alle rom. Det gir en deilig flyt og ikke minst understreker det den luftige og åpne følelsen. Og så er det jo praktisk både mtp rengjøring.
Leiligheten disponerer 2 kjellerboder og 1 loftsbod, som totalt gir hele 20 kvm i lagringsplass.
Dette er en lekkert og tidløst nyoppusset leilighet i et veletablert og meget attraktivt boligområde hvor man har alle forutsetninger for å kunne trives særs godt. Velkommen på visning!
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og varmekabler i badegulvet. Pipeløp ved stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1947, som iht kommunen anses som datidens ferdigattest. Da dokumentet ikke er endelig ferdigattestert foreligger det ikke ferdigattest for eiendommen. Det er iflg. plan- og bygningsetaten ikke uvanlig at dette mangler på eiendommer av denne alder. Bygget er benyttet til boligformål siden byggeåret.
Det foreligger ferdigattest på fasadeendring datert 02.02.1998.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet rett til å plassere, samt adkomst til tekniske installasjoner på eiendommen som trafo ol.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enoks vei 33 er en del av borettslaget Lille Ekeberg som må gjøre det skarpt i konkurransen om tittelen Oslos Fineste Beliggenhet for Borettslag. På toppen av Ekeberg – hele Oslos hage og lekeplass – ligger borettslaget luftig plassert i grønne omgivelser omgitt av skogsområder og villa- og småhusbebyggelse. Navnet stammer fra Lille Ekeberg gård – og barnehagen ligger i våningshuset fra den gamle gården. Man bygger rett og slett ikke slike borettslag lenger: her er det masser av luft og plass mellom bygningene, og store friområder for lek og spill og sosialt samvær. Eller muligheten for å bare ta med seg et pledd og slange seg på gresset helt uforstyrret. I absolutte umiddelbare nærhet har man bl.a. Ekebergsletta, Brannfjell, Ekebergparken med skulpturparken og Ekebergrestauranten, og flotte skogsområder. Og samtidig er du bare 12 minutter unna med bussen fra sentrum.
Ekeberg er et av Oslos områder hvor det har vært beboelse over lengst tid. Det er gjort hundretalls av funn fra bronsealderen, og det er også påvist helleristningsfelt som er 3-4.000 år gamle. Vi kan med andre ord omtale Ekeberg og Brannfjell som et særdeles veletablert boligområde. I dag er dette et meget attraktivt og trafikkskjermet villaområde. Eiendommen ligger tilbaketrukket fra veien, og med særs begrenset gjennomgangstrafikk er beliggenheten spesielt barne- og familievennlig. Umiddelbar nærhet til friområdet på Brannfjell/ Ekebergsletta som er et eldorado for barn i alle aldre: her er det unike muligheter for tur- og friluftsaktiviteter uansett alder og årstid.
Herfra er du i sykkelavstand fra både Østmarka og Østensjøvannet, samt Bunnefjorden, med flere hyggelige badeplasser. Ønsker du variasjon fra skogsområdene på Brannfjell og Ekeberg, er det muligheter for spennende naturopplevelser i Svartdalsskogen som du kan trille ned til på bare noen få minutter: her er det flotte turstier langs Alnaelva helt opp til Lillomarka og muligheten til å oppleve tett urskog og brusende elv midt i Oslo. Mange liker også å rusle rundt og oppleve den eldste delen av Oslo nedover i Ekebergskrenten, Baglerbyen og Gamlebyen med bl.a. gamle, koselige småhus, Oslo Hospital, Oslo Ladegård, Middelalderparken og de gamle kirkeruinene for å nevne noe. Kort og trygg skolevei til Ekeberg skole, og et godt barnehagetilbud i nærområdet.
Få minutter til nærbutikk (Spar) i Vårveien, Rema 1000, samt søndagsåpne Joker og Bunnpris på Ryen. Nærmeste kjøpesenter er Manglerud senter med et totaltilbud av varer og tjenester (ca. 60 butikker). Her finner man blant annet apotek, post i butikk, matbutikk, frisør, legesenter, klesforretninger og Vinmonopol. Bryn senter ligger også i nærområdet, og tilbyr hele 42 butikker, 12 helseaktører, og en av Norges største dagligvarebutikker, Meny. En kort kjøretur unna finner man Holtet med populære Jacobs, Åpent Bakeri og Best Helse helsesenter. Kort vei også til Lambertseter Senter, med bl.a. Symra kino, Deichmans bibliotek, Vinmonopolet og over 80 butikker og spisesteder.
Nærhet til offentlig kommunikasjon med bl.a. buss i Vårveien. Se gjerne www.ruter.no for tidstabeller og rutetilbud.
For treningsglade sjeler finnes det et vell av tilbud og muligheter! De naturlige omgivelsene gir masse muligheter for fysisk utfoldelse, tur, mosjon og lek. For de som foretrekker treningssentre er det mange muligheter i alle himmelretninger. Og ikke minst er det et enormt tilbud i de lokale idrettslagene og -foreningene i nærområdet med bla. fotball, håndball, ishockey, innebandy, friidrett, turn, basketball, hestesport, frisbee, aerobic, dans og yoga:
Bækkelaget Sportsklubb (BSK) - ski, håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
KFUM-kameratene tilbyr fotball, friidrett, m.m.; med KFUM Arena og Ekeberghallen ved Ekebergsletta, samt fotballbaner på Nordstrand.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer. LIF sammen med Lambertseter bryteklubb har masse aktiviteter i den nye flerbrukshallen Lambertseter; hallen stod ferdig i 2017.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
I 2021 skal Oslos første nye svømmehall på 35 år stå ferdig: Manglerud bad og aktivitetshus bygges rett ved Manglerud skole. Anlegget vil være på 6.300 kvadratmeter fordelt på over tre etasjer, og vil inneholde hovedbasseng, opplærings- og behandlingsbasseng, familie-basseng, boblebad, vannsklier og stupetårn.
Manglerud Star er en stor breddeklubb med flotte idrettsanlegg med innendørshaller for fotball og ishockey.
Høyenhall Basketballklubb ble opprettet på midten av 80-tallet og har et godt tilbud til både gutter og jenter og har base på Høyenhall skole.
Tunet IBK er en av Norges største innebandyklubber og har hjemmebane i Høyenhallen tilknyttet Høyenhall skole.
Ekeberg Sendeplateklubb har sin hjemmebane på Ekeberg Frisbeegolf rett ved Ekeberg skole. De har både lavterkseltilbud for nybegynnere, samt en egen elitegruppe for landslagsutøvere og de som konkurrerer internasjonalt.
EKT Rideskole og Ekeberg Rideklubb har tilbud for alt fra nybegynnere til konkurranseidrett på høyt nivå.
Dancespace ballettskole, dansestudio og yogastudio holder til ved Ryenkrysset og tilbyr undervisning i et stort utvalg dansestiler og yogaformer for alle mennesker fra 2 år og oppover.
Step Up Danseklubb har det største tilbudet i dansestiler for barn i Oslo, og har kurs på bl.a. Karlsrud, Nordstrand og Lambertseter i nærområdet.
Mudo Gym med treningsstudio og undervisning i et stort utvalg av kampsporter holder til i Raschs vei på Karlsrud.
Bekkelagshøgda Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Bydelens lokale alpinbakker: Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats eller Fresh Fitness finner du både på Ryen, Karlsrud og Lambertseter, Gym Manglerud på Manglerudsenteret, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter.
I tillegg er det flust av kor, korps og diverse kulturtilbud.
Du har altså et stort tilbud i absolutte nærhet som inkluderer byens største grønt- og lekeområder, turstier, lysløyper, idrettsanlegg, ishall, offentlige bad og badeplasser både i marka og i fjorden, minigolfbane, ridesenter, skatepark, husdyrpark, store friområder, elveløp og fossefall, skulpturpark, Middelalderbyen, Gamlebyen, Nordre Skøyen Hovedgård og Ekebergrestauranten, m.m. Et eldorado for barn, samt at det gir unike tur- og friluftsmuligheter for alle aldersklasser, sommer som vinter.

Adkomst

Fra Ekebergsletta: Kjør Stamhusveien, inn Vårveien, Enoks vei er andre avkjørsel på venstre hånd. Alternativ adkomst fra Ryen: Kjør Vårveien opp til Enoks vei.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i nærområdet. Gangavstand til skoler på alle trinn. Iht. til Utdanningsetaten sokner eiendommen til Ekeberg skole. Kort vei også til Brannfjell ungdomsskole.
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøper må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12908,6 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidede fellesarealer med bord, benker og lekeplasser. Perfekt for barnefamilier. Asfalterte gang -og stikkveier.

Parkering

Borettslaget har 122 parkeringsplasser hvorav 17 er ladeplasser, som leies ut etter ventelister. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.514,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv (basispakke fra GET), trappevask, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv/internett, og basispakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 992 292,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 572 251,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.174,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 118.806,- pr. 01.05.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 25.907.784,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,10%
Lånets løpetid: 18 år og 2 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.627.263,-. Av dette beløpet utgjør kr 118.806,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marte Tidemand

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lille Ekeberg Borettslag.
Borettslaget består av 216 leiligheter.
Hjemmeside: www.lilleekeberg.no
Forretningsfører er Obos.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold (hund og katt) er ikke tillatt. Det er heller ikke tillatt å ha hund eller katt i pensjon. Det går an å søke om å få dispensasjon fra denne regelen, hvis man kan vise til at man har gode grunner for å ha hund og kan dokumentere at hunden ikke er til ulempe for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
2018-2019: Byttet vinduer og dører
2018: Kontroll og nødvendige utbedringer av soilrør, montert nytt nøkkelsystem.
2017: Startet arbeid med å skifte porttelefon, byttet ut lekeapparat (hytte) på lekeplass
2014: Brannslukkingsapparater kjeller og loft, pusset opp inngangspartiene, nye brannslukkingsapparater i alle leiligheter
2011/12: Piperehabilitering og vindusutskifting
2010: Renset alle ventilasjonskanaler fra kjøkken og bad
2009: Full rehabilitering av 10 balkongtak med store råteskader. Montert gummimembran på 31 balkongtak for å unngå ytterligere råteskader
2007/08: Borettslaget trakk strømper i soilrørene
Planlagte påkostninger:
Borettslaget har fått anbefalt rørfornying/baderomsrehabilitering fra ca 2027, som trolig vil bli finansiert ved felles låneopptak. Dersom andelseiere ønsker å pusse opp bad, må styret kontaktes for retningslinjer. Ellers jobbes det med generelt vedlikehold i borettslaget, iht. vedlikeholdsplan utarbeidet av OBOS Prosjekt AS i 2015.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0078/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2078

Dato

Sist oppdatert: 11. november 2020 kl. 10:25

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.