Solgt: 4 250 000 kr

Spireaveien 6B

3 900 000 kr
45 m²
1 soverom
Sjelden anledning i Lørens kanskje flotteste sameie!
LØREN/ØKERN
Strøken 2-R hjørneleil fra 2017 i et av Lørens flotteste sameier - Solrik balkong 12 kvm - Svært god intern beliggenhet
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  4 348 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  45 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 320 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

LØKKEHAGEN: Sjelden anledning i Lørens kanskje flotteste sameie! Strøken 2-roms eierleilighet beliggende i 4. etasje, med meget god intern beliggenhet. Leiligheten ligger på hjørnet av bygget, noe som betyr flere vinduer og en lysere leilighet. Utvendig har du en stor, sydvestvendt balkong på 12 kvm med svært lite innsyn. Sommerstid har du sola på balkongen fra ca. kl. 13 og til den går ned. Her kan du virkelig ha det ålreit!Leiligheten ligger i et område som egentlig har alt, enten du vil ha kort vei til kafé, jobb/sentrum eller flotte turløyper inn mot marka. Videre er området i rivende utvikling, noe som gjør det til et attraktivt sted å investere. Her er det bare å komme seg på visning - vi sees!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Spireaveien 6B, 0580 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 84, bruksnummer 415, seksjonsnummer 32, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 50 kvm
Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 45 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
4. etasje 45 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken, soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.10.2020 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i bærende betongkonstruksjoner. Teglforblendet.
Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn etter gjeldende byggeskikk fra byggeår. Flatt tak med sveiset banebelegg (takpapp, sveisemembran). Etasjeskiller i betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Leiligheten har gjennomgående TG1, med følgende kommentarer:
- Det er en sprekk i toalettskålen inn mot sisternen. Toalettet fungerer som det skal.
- Eier opplyser at hun av og til opplever at varmtvannet "forsvinner" i et kort øyeblikk før det kommer tilbake igjen. Dette er en sak som gjelder flere leiligheter i sameiet. Utbygger JM, har gjort undersøkelser uten å finne feil.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Sjelden anledning i Lørens kanskje flotteste sameie! Strøken 2-roms eierleilighet beliggende i 4. etasje, med meget god intern beliggenhet. Leiligheten ligger på hjørnet av bygget, noe som betyr flere vinduer og en lysere leilighet. Utvendig har du en stor, sydvestvendt balkong på 12 kvm med svært lite innsyn. Sommerstid har du sola på balkongen fra ca. kl. 13 og til den går ned. Her kan du virkelig ha det ålreit!
Leiligheten ligger i et område som egentlig har alt, enten du vil ha kort vei til kafé, jobb/sentrum eller flotte turløyper inn mot marka. Videre er området i rivende utvikling, noe som gjør det til et attraktivt sted å investere. Her er det bare å komme seg på visning - vi sees!
Detaljert beskrivelse:
Entré:
Fin, separat entré med integrert skyvedørsgarderobe med speildør. Inngang til bad og videre inn til boligens øvrige rom. Ved ytterdøren er det montert en porttelefon. For mer lagringsplass har du også stor bod i kjelleren på ca. 8 kvm.
Stue:
Lys og flott stue med utgang til balkong. I stuen har du vinduer fra to sider, noe som gjør denne leiligheten meget lys og hyggelig. Her er det meget god plass til både sofa/TV-avdeling samt spisebord. Videre har du glatte, malte flater og 3-stavs eiekeparkett på gulvet.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Marbodal. Glatte fronter og rustfrie håndtak, benkeplate i laminat, oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Induksjon koketopp og innebygget stekeovn. Integrert kjøleskap/ fryser og oppvaskmaskin. Det er montert Waterguard i benkeskapet under kummen. Det er montert komfyrvakt på ventilatoren. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Soverom:
Leiligheten har et flott soverom med god plass til dobbeltseng. Integrert skyvedørsgarderobe med speildør medfølger. Soverommet er videre malt i trendy farge, og det er parkett på gulvet, som i resten av leiligheten.
Bad:
Flislagt bad med nedsenket dusjnisje og innfellbare glassdører. I hovedsak skjult røranlegg koblet i fordelerskap plassert i gangen. Sluk i dusjen med klemring og synlig membranmansjett. Vegghengt toalett med spareknapp. Servant med underskap og ett greps blandebatteri. Opplegg for vaskesøyle. Varmtvann leveres fra fellesanlegg. Vegghengt skap medfølger.
Balkong:
Stor og vestvendt balkong på ca. 12 kvm med gode solforhold. Svært god intern beliggenhet med minimalt av innsyn. Balkongen er på ca. 12 kvm. Sol på sommerstid fra ca. kl. 13 til solen går ned.
Himlinger: Malt betong. Malte og sparklede gipsplater.
Vegger: Keramiske fliser på bad og over kjøkkenbenk, øvrige vegger har malte og sparklede gipsplater. Malt mur.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs eikeparkett. Flislagt gulv med gulvvarme på begge bad. Nedsenket gulv i dusjnisje.

Oppvarming

Varmekabler i baderomsgulvet. Radiator i stuen tilkoblet fjernvarmeanlegg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst seks servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, erklæring/avtale vedr. bruksrett til 42 sykkelparkeringsplasser, erklæring/ avtale vedr. gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for vedlikehold, samt bestemmelser om kloakkledning og felles stikkledninger for vann.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Følgende medfølger ikke: Innmat i garderobeskapet i entré, knagg og hylle i gangen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og nyere sameie Løkkehagen med sentral og skjermet bebyggelse på Økern/Løren i Oslo kommune. Sameiet Løkkehagen var et av 25 som ble nominert til Oslo bys arkitekturpris i 2019.
Gangavstand til Løren kjøpesenter som har et variert servicetilbud med butikker, frisør, kafeer, post-i-butikk m.m. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Økern er et område i stor vekst. Det planlegges store endringer av området de kommende år med opplevelser, service, hotell, kultur, boliger, barnehage, restauranter, handel, kontor, helsetilbud og rekreasjon. I tillegg kommer trolig kino og badeland. Alt dette i en åpen bystruktur med store utearealer og romslige torg, møteplasser og flotte grøntarealer.
T-banestasjon og bussholdeplass i nærheten med ca.12 minutter til Oslo sentrum med t-bane. Boligen ligger i et barnevennlig område med blant annet barnehager, skoler, kunstgressbane, idrettshall og ishall i nærmiljøet.
Meget god adkomst til sentrum med busslinje 23 (nærmeste holdeplass er Lørenvangen) der stopper også flybussen. Fra knutepunktet Sinsenkrysset kan man ta 31-bussen som går døgnet rundt. T-bane på Løren, Økern og Sinsen. Ringveien er lagt i tunnel og i stedet er veien blitt miljøgate og industribygninger forsvinner til fordel for nye boliger. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum og mot marka langs Trondheimsveien.
Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Løren, Hasle, mm.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Gangavstand også til Årvolldammen, Torshovdalen, Tøyenparken, Botanisk hage, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hasle-Løren IL med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på www.okernsentrum.no

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Refstad barnehage (1-6 år) 0.2 km
Espira Spirea barnehage (1-6 år) 0.3 km
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.6 km
Skoler:
1-7 kl. Løren skole 0.4 km
1-7 kl. Refstad skole 0.8 km
1-7 kl. Sinsen skole 1.6 km
1-10 kl. Teglverket skole 1.8 km
8-10 kl. Frydenberg skole 1.2 km
Vgs. Kuben videregående skole 1.6 km
Vgs. Valle Hovin videregående skole 2.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4.569 kvm som tilhører sameiet. En del av leilighetene i første etasje har terrasse/hage i forkant av leiligheten som sitt tilleggsareale. Resten av tomten er fellesareal.

Parkering

Det er garasjeanlegg i underetasjen til sameiet. Gjesteparkering med Easypark i sameiet. I Spireaveien er det ikke innført beboerparkering, så her kan du parkere gratis.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4830 datert 29.04.15 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.2015.
Det er planer om å anlegge bydelspark på nabotomten til øst.
Økernområdet gjennomgår en større transformasjon med bl.a. boligfortetning. Aktiviteten på Økern Torg er opphørt og det er planlagt nytt boligfelt med noe næring samt barne-og ungdomsskole. Kommunens tomter rundt Ulvenveien, som ligger "byggeklare" ønskes samtidig omregulert og utviklet ifm. pågående bymessig fortetning og utvikling av Økern Sentrum/"Stor-Økern".
Planforslag med saksnr: 201607804. Gjelder utbygging av Økern Torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien (gnr/bnr: 123/28, 123/470, 124/194, 124/38, 124/88). Nordtomta: hovedsaklig bolig (1.500 stk), noe næring (ca 1.000 kvm) foreslått høyde på mellom 4-13 etg. Sydtomta 1: Maks 2.000 kvm handel, 18.000 kvm kontor/allmennyttig formål, flerbrukshall 3.000 kvm, boliger 4.000 kvm. foreslått høyde på mellom 4-12 etg. Sydtomta 2: 20.000 kvm kontor/allmennyttig formål foreslått høyde på mellom 2-20 etg. I tillegg kommer grønnstruktur og veiarealer.
Nabotomta sør for boligen(Spireaveien 8) foreligger det pt. ingen planforslag, men det må påregnes at det en gang i fremtiden vil være aktuelt med boligbebyggelse her. Pt. er det gitt samtykke til ombygging av lokalet ifm. etablering av ny bedrift(Spir Oslo AS).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

kabel-tv, fibernett, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.320,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, fibernett, varmtvann, fjernvarme, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Herav:
- Felleskostnader kr 1.871,-
- Kabel-tv kr 66,-
- Bredbånd kr 383,-
Eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.000,- pr. år/1.000 kWh.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-TV og fibernett. Dette er inkludert i fellesutgiftene per måned. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Silje Bratseth

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Løkkehagen I Sameie, med sameiebrøk 45/5326.
- Sameiet består av 80 seksjoner
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333
- Sameiets revisor er BDO AS
- Sameiets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6679462
- Dugnad må påregnes
- Dyrehold er tillatt. Dyr skal føres i bånd på Løkkehagens områder.
- Sameiet har inngått avtale med Vaktmestertjenesten AS
- Det er tillatt med elektriske og gassdrevne griller på balkongene.
- Sameiet har en fellesgrill på fellesområdet. Engangsgrill er ikke tillatt.
Det er pt. ingen planlagte kostnader i sameiet, som vil øke fellesgjeld/felleskostnader.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0135/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.20135

Dato

Sist oppdatert: 09. november 2021 kl. 15:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.