Solgt: 4 050 000 kr

Vinterkroken 70A

4 200 000 kr
67 m²
2 soverom
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å presentere Vinterkroken 70a.
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
Hvalstad
Lys og meget pen 3 roms rekkehusleilighet med flott opparbeidet og skjermet hage *Parkering rett utenfor *Trappefritt
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 342 kr
 • Totalpris
  4 156 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 947 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Vinterkorken 70a!
En meget lys og pen 3-roms rekkehusleilighet som er gjennomgående og slipper godt med naturlig lys inn. Boligen er holdt i lyse og tidsriktige farger, har trappefri adkomst, biloppstillingsplass rett utenfor døren og meget flotte, pent opparbeidede og gjennomtenkte utearealer.
Hvalstad ligger i umiddelbar nærhet til Askers flotte natur. Fra Vinterkroken er det tilknytning til marka via tursti og skiløyper fra Vakås og opp til Jansløkka. Herfra er det et utbredt tursti- og løypenett innover Vestmarka.
Det er gangavstand til buss og togstasjonene på Hvalstad og Vakås. Herfra går toget til Asker/Oslo fire ganger i timen i rushtiden, og to ganger i timen ellers.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vinterkroken 70A, 1395 HVALSTAD
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 29, bruksnummer 184, seksjonsnummer 52

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Bruksareal:
Leilighet 67 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 67 kvm: Entré, gang, bad/wc, to soverom, kjøkken og stue med utgang til terrasse og hage.
I tillegg disponerer boligen 1 bod utenfor inngangsdør og 1 bod på hagesiden.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.02.2020 utført av Rune Mannsåker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Konklusjon tilstand:
Boligen holder normalt god standard. Nytt kjøkken i 2003. Badet pusset opp på originale konstruksjoner samme år. Nytt dusjarmatur i 2013, og ny baderomsinnredning i 2019. Fugefornyer og ny silikon i 2020. Parketten slipt og lakkert i 2013. Ny terrasse på fremsiden og ny liten platting i hagen i 2019.
Det er ingen steder satt tilstandsgrad 3. Enkelte av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 2. Disse kan ha nådd over halvveis av forventet leve/brukstid, og/eller har bruksslitasje eller feil som krever tiltak utover normal overflatebehandling og vedlikehold. Merk at elde i seg selv er et symptom. Generelt vil det ved kjøp av brukt bolig måtte påregnes noe oppussing.
Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være oppmerksom på.
TG2
Ytterdører og porter: Fra byggeåret. Døren knirker litt mot karm.
Balkonger, terrasser ol.: Noe svikt og slitasje på de eldste plattingbordene. TG1 på nye plattinger.
Overflater på innvendige gulv: Parketten slipt og lakkert i 2013 i flg. tidligere prospekt. Gliper i parketten i stue og kjøkken. Øvrige rom er normalt bra.
Utstyr for sanitærinstallasjoner: Dusjnisje etablert i 2003, og nytt dusjarmatur i 2013. Sluk og konstruksjoner fra byggeåret. Det er ikke etablert noe avrenningskanal til sluk fra gulvet utenom dusjnisjen. Enkelt tiltak å utbedre. Det er lagt fugefornyer på klinkerfug, og nye silikonfuger, Rutinemessig fuktsøk foretatt på befaringsdagen viste ikke utslag. Normal levetid for flislagte bad er 20-25 år. Baderomsgulvet ligger på støpt dekke på terreng. Ny baderomsinnredning i 2019. (Eier kan fremlegge dokumentasjon på arbeidet).
Informasjon fra selger:
På vinter er veranda- og boddør litt treg. Fungerer fint om sommeren.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Inngangsparti:
Meget hyggelig og pent opparbeidet inngangsparti. Den nærmeste parkeringsplassen følger denne boligen. Terrassen er på ca. 10 kvm og vender mot nordvest og ble oppgradert i 2019. Her har du god plass til utemøbler. Trappefri adkomst til boligen. Ved inngangspartiet har du også en bod.
Entré:
Lys og trivelig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Stue:
Stuen har delvis åpen løsning mot kjøkken. Stuen har god plass til sofagruppe og spisebord. Fra stuen har du utgang til terrasse og hage.
Kjøkken:
Pent kjøkken fra 2003 som har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er i hvit høyglans, har laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Integrert oppvaskmaskin. Øvrige hvitevarer medfølger. Varmtvannsberederen står i kjøkkenbenken og ble byttet i 2018. Det er montert Waterguard.
Terrasse/hage:
Fra stuen har du utgang til ca. 25 kvm sydøstvendt platting og hage. Terrassen har god plass til flere soner med hagemøbler samt grill. Den elektriske markisen gir deg et ekstra "rom" om sommeren. Hagen er en skjermet, privat og idyllisk perle som er meget pent opparbeidet. Her kan du virkelig nyte dagene fra tidlig vår til sen høst! Hagen ble oppgradert med beplantning og innramming mot nabo i 2018/2019.
Bad:
Flislagt bad med varme i gulvet. Baderommet inneholder wc, baderomsskap med folierte og heldekkende servant, speilskap med lys, veggmontert dusj i nisje med glassbyggerstein og opplegg for vaskesøyle. Baderomsinnredningen og belysning fra oktober 2019.
Soverom 1:
Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Soverommet har godt med garderobeskap.
Soverom 2:
Soverom 2 som er perfekt som barnerom, kontor eller gjesterom. Rommet ble malt i 2020.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på bad. Det medfølger 2 panelovner som ikke er montert. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.06.89 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
17.07.1989 - Dokumentnr: 24151 - Erklæring/avtale
Vedr. privat felles vann- og spillvannsledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:184
Gjelder denne registerenheten med flere
08.10.1990 - Dokumentnr: 43194 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:224
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:227
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:228
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:229
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:230
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:231
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:232
Erkl. vedr. bruksrett og felles vedlikeholdsplikt med
Brusetskråningen boligsameie vedr. fellesarealene. m.m.
Kjøreadkomst m.v.
Overført fra: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:184
Gjelder denne registerenheten med flere
09.06.2005 - Dokumentnr: 14787 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:29 Bnr:85
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
08.10.1990 - Dokumentnr: 43195 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 52
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 70/7652

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Taklamper over spisebord medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vinterkroken er et koselig område sentralt på Hvalstad i Asker. Fellesområdene til sameiet er pent opparbeidet med flere lekeplasser og grønne omgivelser.
Hvalstad ligger i umiddelbar nærhet til Askers flotte natur. Fra Vinterkroken er det tilknytning til marka via tursti og skiløyper fra Vakås og opp til Jansløkka. Herfra er det et utbredt tursti- og løypenett innover Vestmarka. Fra Solvang ungdomskole er det lysløyper og oppkjørte skispor helt opp til Solli. Om du ønsker en topptur, anbefales Skaugumsåsen med nydelig utsikt. En søndagstur rundt Semsvannet passer både store og små. Holmenskogen bak Holmen Senter er også et populært turområde. I tillegg byr Asker og på en vakker kystlinje. Holmenskjæret har både badeplass, volleyballbane og båthavn. Velkjente Holmen Fjordhotell har restaurant, spa og treningsstudio. På varme sommerdager anbefales Hvalstrand Bad. Om været ikke tilsier utendørs bading, kan man ta turen til den nye svømmehallen ved Holmenskjæret. I gangavstand ligger også Holmen idrettsanlegg, som byr på fotballbane, turn- og ishall.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Hvalstad og Matkroken Vakås. Om du ønsker et ytterligere servicetilbud ligger Holmensenteret rett i nærheten. Senteret har mange fine butikker, to store matbutikker, vinmonopol, samt flere hyggelige spisesteder. Innenfor 10 minutter kjøring når man Trekanten senter i Asker og Sandvika storsenter.
Fra boligen er det kort avstand til offentlig kommunikasjon. Langs Kirkeveien går det flere ganger i timen buss i retning Asker og Sandvika, med mulighet for bytte til ekspressbuss inn til Oslo. Gangavstand til buss. Dersom du ønsker å benytte deg av toget finner man Vakås stasjon og Hvalstad stasjon innenfor rekkevidde. Herfra går toget til Asker/Oslo fire ganger i timen i rushtiden, og to ganger i timen ellers.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Holmen barnehage
- Hvalstad barnehage
- Solstad barnehage
- Læringsverkstedet Bjørndalen barnehage
Skoler:
- Hvalstad barneskole
- Torstad ungdomsskole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet hageparsell med terrasser, plen, prydbusker, etc. Eier opplyser at beboer/seksjonseier har eksklusiv bruksrett på denne. Egen biloppstillingsplass rett utenfor leiligheten. Fellesarealer med asfalterte kjøre og gangveier, prydbusker, lekeplasser, m.m.

Parkering

Til leiligheten medfølger det 1 biloppstillingsplass rett utenfor leiligheten. Gjesteparkering på sameiets grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan del av Bruset gård datert 30.08.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter var kr 10.674,- for 2019. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Fellesutgiftene er kr 1 947,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, renovasjon, drift og utvendig vedlikehold, snørydding/gressklipping og forretningsførsel. Grunnpakke Kabel-TV og internett fra GET.
Dugnad belastes to ganger i året med kr. 500,- per gang (april og oktober) som betales tilbake ved deltagelse.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.800,- pr. år. / 9.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 832 606,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 997 381,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 887,- pr. 31.12.19
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.19

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.306.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Brusetskråningen Bolgsameie, med sameiebrøk 70/7652.
Sameiet består av 114 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning hvor 2 er inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0044/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.2044

Dato

Sist oppdatert: 26. juni 2020 kl. 14:30

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.