Solgt: 4 170 000 kr

Freserveien 31

4 100 000 kr
47 m²
1 soverom
Velkommen til Freserveien 31 - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Kværnerbyen
Rålekker og romslig 2-romsleilighet med balkong | Heis - TG1 på alt - Nytt fra 2016 - Balkong på 11 kvm - Flytt rett inn
 • Prisantydning
  4 100 000 kr
 • Omkostninger
  103 842 kr
 • Totalpris
  4 273 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  47 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 794 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Freserveien 31!
Dette er en lekker 2-roms selveierleilighet i 4. etasje. Leiligheten er nymalt i februar 2021 og alt ved boligen har fått tilstandsgrad 1. Her kan du flytte rett inn!
Boligen ligger i en nyere og moderne bygård fra 2016. Det er således god standard samt nyere kjøkken og baderom. Boligen har en god og arealeffektiv planløsning med åpen stue- og kjøkkenløsning, takhøyde på 2,80 m og balkong på hele 11 kvm. Perfekt førstegangskjøp eller utleie!
Inneholder:
Stue, kjøkken, entré, soverom og bad. I tillegg disponeres en kjellerbod og balkong.
Verdt å merke seg:
- Rålekker 2-roms leilighet
- Sørvendt balkong på 11 kvm
- Alt nytt i 2016
- TG1 på alt
- Fellles takterr
- Varmtvann, fyring og bredbånd inkludert
- Nærhet til kollektiv, dagligvare, park og trenin

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Freserveien 31, 0195 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 236, bruksnummer 236, seksjonsnummer 122, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 47 kvm
Totalt primærrom: 47 kvm
P-rom inneholder: Stue, kjøkken, soverom, bad og entré.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod. Boden er ikke besiktiget eller oppmålt av takstmann, men oppgis til å være ca 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Takstportalen Aleksander Olsen.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong og mur. Boligblokk med flatt tak tekket med takfolie/papp. Yttervegger i betong med utvendig fasade i telstein. Etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Alt ved boligen har fått tilstandsgrad 1 i tilstandsrapporten
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré | Velkommen inn!
Lys og innbydende entré med downlights i himling. God plass til oppbevaringsløsninger for sko, yttertøy og bekledning.
Stue | Utgang til balkong
Stuen er malt i en behagelig fargeprofil. Her er det god plass til sofaseksjon, spisestuebord og tilhørende mediamøblement. Store avlange vindusflater kombinert med en generøs takhøyde på 2,80 meter bidrar til et lyst, luftig og romslig oppholdsrom. Stuen ligger i en åpen løsning med kjøkkenet.
Kjøkken | Nytt fra 2016
Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandør AUBO. Innredningen består av hvite/slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt benkebeslag og ett-greps blandebatteri. Det er god oppbevaringsplass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Overskapene går helt opp til taket. Integrerte hvitevarer slik som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin medfølger, i tillegg medfølger frittstående kjøleskap/fryser/vaskemaskin.
Soverom | Her sover du godt!
Pent soverom med adkomst fra to sider. Her er det god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. To store garderobeskap på soverommet medfølger.
Bad | Moderne og delikat
Delikat baderom fra byggeår med fliser på gulv og vegger. Her er det varmekabler i gulv, opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel samt downlights i himling. Innredning bestående av nedfelt servant på underskap, speil med belysning, vegghengt klosett og dusj med dusjvegger i herdet glass. Vaskemaskin og tørketrommel kan praktisk plasseres under benk på badet.
Balkong | 11 Kvadratmeter!
Boligen har en romslig sørvendt balkong på hele 11 kvadratmeter. Her er det god plass til utemøblement, beplantning og eventuell grill.
Bod | Ekstra oppbevaring
Det medfølger en kjellerbod på cirka 5 kvadratmeter. Boden er ikke besiktiget eller oppmålt av takstmann
Overflater himling: Malte flater. Fliser på bad.
Overflater Gulv: Parkett. Fliser på bad.
Overflater Himling: Malte flater.
- Hele boligen er nymalt i februar 2021.
- Alt har fått tilstandsgrad 1 i tilstandsrapport.
- Porttelefon, røykvarsler og sprinkleranlegg.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme via radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.02.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 9 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet offentlig veianlegg, rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 og nr. 0629 i bygg, bestemmelse om adkomstrett, parkering, drift og vedlikehold av: fjernevarmeanlegg, belysning og stikkledninger og avtale om at offentligheten skal ha tilgang til sameiets felles, uteareal.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Alle hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin på bad medfølger boligen.
Nåværende eier har leid ut og har selv ikke bebodd boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kværnerbyen er en helt ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.
I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum. Med sin nærhet til Bjørvika ligger bydelen i et meget spennende område. Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge siden 1652. Flere kulturinstitusjoner har planer om å etablere seg her, Operaen er som kjent allerede på plass. Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, blomsterbutikk, bakeri med servering (her arrangeres det bl.a. quiz), treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk. Området er fremdeles under oppbygging og flere butikker er på vei til å etablere seg. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna sommerstid, vinterstid er det skøyteis og under St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.
Obos er flinke til å avholde kulturarrangement hele året:
Vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), utekino på sommeren, julekonsert og Kværnerbylekene (skirenn for barn).
Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på 5 minutter. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 951,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med stenbelagte gangstier og beplantning.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det medfølger ikke garasjeplass til leiligheten. Tidvis legges p-plasser ut for utleie i Kværnerbyen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-4198 datert 12.07.2005. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Plansaker i nærområde:
Saksnummer: 201909069 - Byggesak - Turbinveien 32 - Bruksendring fra kontor til 7 boenheter. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Saksnummer: 201904699 - Reguleringssak - Turbinveien 28 - Detaljregulering - Regulering til bevaring. Eieren har ved utbyggingen av Kværnerdalen valgt å beholde Fyrhuset som en multifunksjonelt og miljøskapende element i bydelen. I forbindelse med utarbeidelse av plansaken i Turbinveien 2-4 ble man i møte 20.11.18 enig med Byantikvaren om å erstatte tapte kulturminneverdier på dette område med bevaringsregulering av Fyrhuset. Fyrhuset ønskes regulert til spesialområde bevaring med formålene energianlegg, trafo, kontor, industri, tjenesteyting, bevertning. Bygningen brukes allerede til disse funksjoner med unntak av bevertning.
Saksnummer: 200705311 - Reguleringssak - Enebakkveien 69 - Planforslag for reguleringsplan - Politisk behandling. I denne legges det til grunn utvikling av eksisterende struktur til nytt allsidig bymiljø med høy arealutnyttelse. I tråd med dette er det derfor ønskelig med en transformasjon av området med hovedvekt på utbygging til boligformål, og med mulighet for begrenset innslag av tjenesteyting og næringsformål.
Saksnummer: 201715801 - Reguleringssak - Turbinveien 2 - 4 - Planforslag - Undervisning (høyskole), kontor og bevertning. Området har vært utredet til boligformål, men vist seg lite egnet på grunn av eksisterende miljøsituasjon. Det søkes derfor om en omregulering til undervisning for å huse en privat høyskole, samt noe kontorarealer.
Saksnummer: 201508595 - Reguleringssak - Ryenbergveien 64 - 66 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av tre boligblokker. Forslagsstiller ønsker å legge til rette for en boligfortetting innenfor området. Hensikten er å oppføre tre boligblokker i 3+5 etasjer med rundt 50 leiligheter totalt. Planforslaget vil legge til rette for en ny adkomst fra Valhallveien til nytt parkeringsanlegg for eiendommen. Adkomsten vil være felles med naboeiendom Ryenbergveien 70.
Saksnummer: 201915940 - Reguleringssak - Ryenbergveien 77 -85 og Enebakkveien 101 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av bygg. Hensikten med planforslaget er å lage en reguleringsplan som tar utgangspunkt i tiltakseiendommens karakteristiske topografi for å skape et boligprosjekt med særegne bokvaliteter. Ny bebyggelse legges nennsomt inn i terrenget i flere nivåer slik at landskapet kan formes over, under og innimellom de nye bygningene.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.794,- pr. mnd. og inkluderer: Fellesforsikring, trappevask, kommunale avgifter, forretningsfører, fyring og varmtvann (A- konto), bredbånd, vaktmester, revisjon, styrehonorar, drift og vedlikehold m.m
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 309,-
Felleskostnader brøk: kr. 1 423,-
A-konto oppvarming: kr. 843,-
Felles bredbånd: kr. 219,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6 000/7 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet OpenNet som leverandør av bredbånd. 1000 Mbps fibernett inkludert i husleie. TV-pakker er valgfritt og betales av hver enkelt.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 904 240,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 255 263,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7.668,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 29.01.2021
Sameiet har ingen felles lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.203.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mai Burner og Thomas Eigil Bergh

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Kværnerbyen Terrasse sameie med sameiebrøk 47/14097
Sameiet består av 189 leiligheter.
Forsikringsselskap: Tryg Forsikring - polise nummer: 6656620.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.
Vaktmestertjeneste: OBOS Eiendomsdrift utfører vaktmestertjenester.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde hund og katt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre sameiere.
Det er ifølge styreleder ingen planlagte påkostninger for sameiet pt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 36.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0007/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.217

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2021 kl. 12:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.