logo
Fyllingsdalen

Vardeveien 72A

Prisantydning

2 190 000 kr

Andel fellesgjeld: 442 419 krOmkostninger: 9 120 krTotalpris: 2 641 539 kr
Etasje
1
Byggår
1966
Soverom
3
Primærrom
78 m²
Type
Andelsleilighet
Eierform
Andel
Fellesutgifter
6 710 kr
Energimerke
Grønn F

Familieleilighet med 3 soverom. Nytt bad i 2016. Varme og varmtv. inkl i felleskost. Meget sentral beliggenhet.

Om fire dager

Visning

Onsdag

9. des.

kl. 17:30 - 18:30
Tidspunkt etter avtale
Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmeglerfullmektig

Daniel Midttveit

Bergen Vest
mobil 41207389
telefon

Send e-post
Bestill verdivurdering
Ansvarlig megler: Kristine Kostøl Hornnes

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Vardeveien 72 A:

- Flott og romslig andelsleilighet med nytt baderom i 2016.

-  Veletablert borettslag. Rørfornying i 2016/2017.

- Gangavstand til skole som ligger rett over veien.

- Gode bussforbindelser like utenfor døren.

- Flere turdestinasjoner i området.

- Kort vei til Oasen senter med flere sevicetilbud.

Leilighetens beliggenhet byr på en enkel hverdag med det aller meste av fritids- og servicetilbud i umiddelbar nærhet. 

Eiendommen

Vardeveien 72A, 5141 FYLLINGSDALEN
Gårdsnummer 22, bruksnummer 166, kommunenummer 4601
Andelsnummer 33, Sponviken borettslag, organisasjonsnummer 951 931 047

Eier

Maren Frøvik og Nikolai Frøvik

Beliggenhet

Boligen har en sentral beliggenhet, men ligger samtidig usjenert til. Svært gode solforhold. Det er kort vei til alt nødvendig, både dagligvarebutikk, skole og barnehage. Varden Amfi og Framohallen med gode idrettstilbud er like i nærheten.Dersom man ønsker et bredere utvalg av servicetilbud, er Oasen storsenter kun en kort kjøretur unna. Bybanen er også på vei til Oasen storsenter, som vil knytte sammen bydelen med Bergen Sentrum. Oasen senter ligger ca. 2 minutter unna med buss. Det er flere turmuligheter i området med kort vei til Spelhaugen, hvor man finner Kanadaskogen som er et særdeles flott turområde.

Adkomst

Kjør igjennom Løvstakktunnelen i retning mot Fyllingsdalen. Følg hovedveien forbi Oasen senter og videre til høyre i rundkjøringen. Følg veien rett frem i neste rundkjøring og ta av til høyre i rundkjøringen ved Shell bensinstasjon ved skilt Varden, og deretter første vei til venstre inn Vardeveien. Nr 72 A ligger på venstre side.
Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Varden skole (1-7 kl.)
Sælen skole (1-7 kl.)
Montessoriskolen i Bergen (1-10 kl.)
Løvås skole (1-7 kl.) 
Ortun skole (8-10 kl.)
Fyllingsdalen videregående skole 
Sandsli videregående skole.
Barnhager:
Kidsa Varden (0-5 år)
Brinken barnehage (0-6 år)
Myrholtet barnehage (0-5 år)

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Innhold

Totalt bruttoareal: 88 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm

Primærrom:
Èntre, 3 soverom, bad, wc-rom. vaskerom, stue og kjøkken.: 78 kvm

Sekundærrom:
bod: 3 m2

Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller oppmålt til 3,1 kvm og 2,1 kvm. Det er felles sykkelbod i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.10.2020 utført av Anticimex . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Beskrivelse av tomt

Felles tomt for borettslaget opparbeidet med
asfalterte veier, belegningsstein, diverse beplantninger, plenområder, lekeplass og sittegrupper.

Festet tomt på 25.802 kvm. 
Festeavgiften er kr 62.880,- pr. år. I følge regnskapet. Festeavgiften betales av borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 25 garasjeplasser og 36 parkeringsplasser, tildeling skjer etter ansiennitet.
For el-bil lading må man sette seg opp på liste. Dette koster kr. 500 pr. mnd. Det er per tid ikke ledig parkering med el-bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann: boligbygg oppført i 1966. Grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn.
Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2 (TG2):
benkeplate ved oppvaskmaskin og vask - tegn til svellskader (fukt).
Radiatorer. Gjelder for både radiatorer og røropplegg for radiatorer. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av alder. 
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon. i følge selgers egenerklæring: For 1-2 år siden ble det observert skjeggkre ukentlig. Det siste året har det gått flere uker mellom hver observasjon.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Moderniseringer og påkostninger

Nytt bad og vaskerom fra 2016. Rørfornying i regi av borettslaget 2016/2017. Tidligere eier byttet gulv og lister samt malte vegger og tak i gang og stue i 2019.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.02.1967. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og fin 4-roms andelsleilighet.

Leiligheten består av entrè med plass til oppheng av tøy.

Stue av god størrelse med utgang til balkong. Store vindusflater i rommet gir godt lysinnslipp.

Stort kjøkken - Innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum. Her er god plass til egen sittegruppe ved kjøkkenvindu. Alle hvitevarer medfølger på kjøkkenet.

Tre soverom i leiligheten med vindu mot rolige omgivelser. Hovedsoverommet har stor garderobeplass.

Helfliset baderom fra 2016 av god standard med dobbel regndusj, vegghengt toalett og servant. Varmekabler i gulv.

Eget vaskerom med inngang fra kjøkken. Opplegg  til både vaskemaskin og tørketrommel. Utgang til tørkealtan.

Takstmann og IF har gitt våtromsbevis for bad og vaskerom. Våtromsbeviset bekrefter at våtrommet er kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom.

Oppvarming

Boligen er varmet opp ved hjelp av vannbåren varme (radiatorer). Ellers elektrisk oppvarming. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Forkjøpsrett og øvrig informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Sponviken Borettslag. Borettslaget består av 72 leiligheter. Forretningsfører er bergen og omegn boligbyggelag.Foretatt påkostninger de senere år: Rørfornying i hele borettslaget i 2016/2017. Arbeidet ble avsluttet i juni 2017. Muren på sørsiden av 72-blokken er blitt utbedret mtp fukt og sikkerhet. Det er satt opp overvåkningskamera på parkeringsplassen. Det er etablert nye parkeringsplasser og ellers vanlig vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Foreløpig er ingenting som vil øke fellesgjeld planlagt. De har noen utførelser på planen, men dette er regnet med i budsjett. Blant annet skifte kledning på tørkealtaner og taktekking på en av blokkene. Det er mulig vinduer (mot veien) må skiftes ut, da må isåfall dette lånes penger til, men det er ikke vedtatt. Felleskostnadene økte 6% i overgangen 2018/2019 og skal økte ytterligere 6% i overgangen 2019/2020.

Dyrehold må godkjennes av samtlige som bor i oppgangen. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. 
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. 
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr 8888, tinglyst 22.11.1963, type heftelse: Festekontrakt (vilkår). At eiendommen står på festet grunn betyr at du (borettslaget) leier tomten av grunneieren, og betaler en årlig avgift til ham. Forholdet rundt festekontrakten håndteres av borettslaget. 

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligblokker i henhold til reguleringsplan "Fyllingsdalen. Vardeområdet, boligfelt 1" datert 26.09.1959 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Støysoner: 
Vei støy, rød sone 34,5%
Vei støy, gul sone 54,6%

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
- Bygningstype: Annen skolebygning, Status: Rammetillatelse, Dato: 17.07.2017. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke handelen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR69.20171

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 11:46

Økonomi

Boligens felleskostnader

Felleskostnadene inkluderer: TV/internett - grunnpakke (fiber), sentralvarme, varmtvann, husforsikring, vedlikehold, drift, kommunale avgifter, festeavgift, renter og avdrag på lån.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1.275,-
Avdrag kr 1.610,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 654.012 ,-  i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.354.441,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6.432,- pr. 23.10.2020
Andel fellesgjeld er kr 442.419,- pr. 23.10.2020

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 33.028.380 ,- pr 23.10.2020 og lånevilkårene er:


Lånenummer: 12131238078, DNB Bank ASA
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.10.2020: 1.59% pa.
Saldo per 23.10.2020: 3 225 000
Andel av saldo: 43 199
siste termin 30.06.2025.

Lånenummer: 12132612216, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.10.2020: 1.59% pa.
Saldo per 23.10.2020: 29 803 380
Andel av saldo: 399 220
 siste termin 31.12.2046.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.641.539,- Av dette beløpet utgjør kr 442 419,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Om fire dager

Visning

Onsdag

9. des.

kl. 17:30 - 18:30
Tidspunkt etter avtale
Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Ansvarlig megler: Kristine Kostøl Hornnes
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
 
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 37.500
Tilrettelegging kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 6.000 
Fotograf: 5.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Daniel Midttveit
Eiendomsmeglerfullmektig

Daniel Midttveit

Telefon
Mobil 41207389
Send epost

Lurer du på noe

Daniel svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies