Solgt: 3 300 000 kr

Trollveien 27E

3 500 000 kr
133 m²
3 soverom
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg medfølger.
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Trolldalen
Familievennlig 3-plans rekkehusbolig med 3 sov og 2 bad. Ettermiddags-/kveldssol på terrasse og balkonger. Kjøkkenhage.
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  303 924 kr
 • Omkostninger
  8 625 kr
 • Totalpris
  3 612 549 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  133 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  5 185 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik rekkehusbolig over 3 plan i Trolldalen
 • Attraktiv plassering i borettslagets vestre og ytre rekke
 • Familievennlig romløsning med 3 soverom, 2 bad og 2 stuer
 • IKEA kjøkkeninnredning fra 2009, induksjonstopp fra 2019 og stekeovn med pyrolyse fra 2018
 • Begge bad og separat vaskerom oppgradert i 2009
 • Renovering av bad og utskiftning av rør vedtatt av borettslaget, oppstart i 2021
 • Terrasse og to balkonger med ettermiddags-/kveldssol
 • Nylig etablert kjøkkenhage med mulighet for selvdyrking
 • Utvendig bod på ca. 7 kvm. ved inngangspartiet
 • Parkeringsplass i felles garasjeanlegg medfølger
 • Kort vei til barnehage og skoler på alle trinn
 • Under 10 min. med buss eller bil til sentrum
 • Umiddelbar tilgang til fine turområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Trollveien 27E, 1535 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 1655, ideell andel 1/1
Andelsnummer 225, Trolldalen 1 Borettslag, organisasjonsnummer 948207737

Innhold

Totalt bruttoareal: 151 kvm.
Totalt bruksareal: 137 kvm.
Totalt primærrom: 133 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 43 kvm.
1. etasje: 49 kvm.
2. etasje: 45 kvm.
Følgende rom inngår i promærromsdelen:
U. etasje: Gang, vaskerom, bad og stue.
1. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue.
2. etasje: Gang, bad og tre soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: Bod.
I tillegg disponerer boligen en tilliggende utvendig bod oppmålt til ca. 7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.07.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Støpt plate på mark. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende
trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med Decra takpanner. Boligen har profilert entrédør fra Swedoor med glassfelt og
sikkerhetslås. Balkongdører med tre-lags glass fra 2008. Vinduer med to-lags glass fra 2008.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad underetasje: Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på ca 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. TG:2.
Bad 2. etasje: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Det registreres bomlyd i en gulvflis, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. TG:2.
Rom under terreng/drenering: Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Forhøyede fuktverdier i bod i underetasjen. TG:2.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Svar: Ja - På generalforsamlingen den 29.06.21 ble det vedtatt å rehabilitere våtrom og skifte ut alle rør. Det er forventet oppstart for hele borettslaget fra 4. kvartal 2021. Styret i borettslaget har formidlet at det blir satt opp vannkran, dusj og toalett i perioden hvert rekkehus skal rehabiliteres, da vannet til rekkehuset blir slått av under rehabiliteringen.
27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Svar: Ja - På generalforsamlingen den 29.06.21 ble det vedtatt å rehabilitere våtrom og skifte ut alle rør. D et er forventet oppstart for hele borettslaget fra 4. kvartal 2021. Det er forventet en prisøkning
over 2 år på ca. 2000,- i fellesutgifter pr. mnd og en økning av fellesgjeld for hele borettslaget på ca. 225 000 000 kroner.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligens innholdsrike romløsning omfatter totalt tre plan og har en spesielt familievennlig utforming. Oppgraderinger er utført i flere omganger siden byggeåret, hvilket innebærer at overflater, utstyr og installasjoner er av varierende alder. Standarden er likevel gjennomgående god og i stor grad gitt tilstandsgradene 0/1, samt grad 2 hovedsakelig for forhold knyttet til våtrom og borettslagets vedlikeholdsansvar.
Det midtre av boligens tre plan utgjør hovedetasjen og består i stor grad av stuen og kjøkkenet. Stuen er oppmålt til over 25 kvm. og har over 6 meters lengde, hvilket gir mulighet for et langstrakt spisebord ved sosiale sammenkomster. Ytterligere plass er det på stuens tilknyttede balkong på ca. 5,5 kvm. som har utsyn over kjøkkenhagen og i likhet med boligens øvrige uterom sol fra ettermiddag til sen kveld sommerstid.
Kjøkkenet er utstyrt med en stilren innredning i hvit høyglans som i følge boligsalgsrapport er fra IKEA og 2009. Nåværende eiere påkostet i 2018 kjøkkenet med ny Blomberg stekeovn som har både pyrolyse og innbygget steketermometer, samt ny platetopp med induksjon i 2019 fra Schott Ceran. Integrert er også mikrobølgeovn og oppvaskmaskin, mens dobbelt kjøle- og fryseskap er frittstående. Sistnevnte har dispenser for vann og is, vannledningen er imidlertid defekt. Kjøkkeninnredningen i seg selv er velholdt og i sin helhet gitt tilstandsgradene 0/1.
I underetasjen finnes ytterligere en stor stue, denne oppleves mer tilbaketrukket og fungerer således perfekt blant annet som barnas egen avdeling. Stuen har ildsted i form av en vedovn som i følge eier gir varme også til etasjene over. For øvrig er stuen tilknyttet rekkehusets markterrasse som i likhet med boligens to balkonger er vendt mot vest. Terrassen er oppmålt til nesten 30 kvm., hvilket gir god plass til sittegrupper og grilling.
Foruten stuen inneholder underetasjen også en romslig bod med over 3 kvm gulvflate, et separat vaskerom samt ett av boligens to bad. Begge sistnevnte ble i følge boligsalgsrapport oppgradert i 2009. Rapporten bemerker imidlertid flere forhold ved begge rom som er gitt tilstandsgrad 2, blant annet for alder på vannrør som er av kobber og for lavere fall i gulv enn hva som er ideelt. Badet er utstyrt med moderne møbler, gulvklosett og dusjhjørne med glassbyggerstein, vaskerommet med skyllekum og Oso varmtvannsbereder fra 2006 på familievennlige 287 liter.
Boligens bad og tre soverom er samlet på én og samme flate i andre og øverste etasje. Hovedsoverommet har over 13 kvm. gulvflate i tillegg til en romslig skyvedørsgarderobe som ble montert i 2017 og utnytter arealet til en tidligere bod. De øvrige to soverommene måler henholdsvis 7,5 og 10 kvm. og er således velfungerende som barnerom. Ett av disse har utgang til etasjens balkong på ca. 5,5 kvm. som har best utsikt og kveldssolen senest.
Badet ble i følge boligsalgsrapport oppgradert i 2009 og er utført med fliser på gulv og vegger samt downlights i himlingen. Rapporten bemerker en rekke forhold ved badet som er gitt tilstandsgrad 2. Renovering av borettslagets bad samt utskiftning av rør forventes å starte i fjerde kvartal 2021, dog kan eksakt tidspunkt for denne leiligheten ligge lenger frem i tid. Badets nåværende utstyr inkluderer et romslig hjørnebadekar som også er tilknyttet veggmontert dusjsøyle, hvilket gir valgmulighet. Det er for øvrig gode oppbevaringsmuligheter både i brede servantskuffer og i speilskap.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett og fliser.
Innervegger: Strie, trepanel og fliser.
Himlinger: Glatte malte flater. Downlights på bad.
Kjøkken: IKEA skapinnredning med glatte fronter i hvit høyglans. Dobbelt overskap med innvendig belysning, glasshyller og glass i fronter. Laminerte grå benkeplater. Mosaikkfliser på vegger over benker. Dobbel stålservant med Oras ett-greps blandebatteri. Integrert IKEA platetopp med induksjon, Blomberg stekeovn med pyrolyse og steketermometer, samt Whirlpool mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Frittstående Daewoo kombiskap med vann- og isbit-dispenser (defekt).
Bad: Servantskap med glatte lyse fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overbelysning. Hjørnebadekar og veggmontert to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme på begge bad og vaskerom, samt kjøkkenet og gangen. Dovre vedovn av støpejern med glassdør.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.11.1975.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvis ønskelig kan kan følgende utstyr medfølge: kombiskap kjøl/frys/ismaskin/vanntapping, paviljong på terrassen, vaskemaskin, tørketrommel, sofa (3+2 seter) i kjeller, utebord + 2 stoler, skoskap/hylle i gangen og lite klappbord på balkongen.
For øvrig informerer selger at vanntappinken på kombiskap er defekt, men at reparasjon av denne ligger på ca. kr 5.000,-. Markisen i hovedetasjen er defekt og fungerer ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Trolldalen er et veletablert boligområde bestående av borettslagets egen rekkehusbebyggelse og bilfrie smågater som bidrar til et spesielt barnevennlig miljø. Åvangen barneskole og Skredderåsen barnehage er begge lett tilgjengelig og få hundre meter unna, mens nye Nøkkeland skole med trinn opp til 10. klasse er innenfor sykkelavstand. Veien til begge skoler kan legges langs lite trafikkerte gater i nærmiljøet.
I Trolldalen får du et perfekt utgangspunkt for å benytte deg av den flotte Mossemarka som er lett tilgjengelig på sti fra nabolaget. I marka finner du blant annet et omfangsrikt nettverk av løyper, inkludert lysløype og ikke minst skispor som prepareres så snart forholdene tillater. Verdt å besøke er også skianlegget bak Mosseporten som har kunstsnø.
Daglige innkjøp kan du enkelt utføre ved nærbutikkene i området som er enkle å svinge innom på vei hjem, på Mosseporten eller i sentrumskjernen som er kun få minutter unna med bil. Til byen tar du deg også enkelt med bussen som passerer forbi Trolldalen og kjører inn til sentrumsområdet på bare syv minutter.
Skal du med toget, er stasjonen på Kambo et reelt og pendlervennlig alternativ til stasjonen i sentrum. Stasjonen har gode parkeringsmuligheter, og reisetiden til Oslo S er i dag på kun 43 minutter. Den pågående utbyggingen av jernbanen vil imidlertid redusere reisetiden i nær fremtid. Ved Mosseporten stopper for øvrig ekspressbuss til både Oslo og Gardermoen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 83 765 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Garasjeplass i felles garasjeanlegg. Det er montert opplegg for tilkobling av el-bil lader. Garasjeplass er merket med nr. 27 E. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier i borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 29.06.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Trolldalen Øst - Del av gnr. 27/3 og gnr. 36/4 11 boligområde" med formål offentlig friområde, kjørevei, blokkbebyggelse, høyspenningsanlegg, anlegg for lek, gangvei og konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 22.08.1973 med plannr.90. Eiendommen omfattes i tillegg av "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål friområde nåværende og boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
I henhold til T-1442 ligger eiendommen i gul og rød støysone, samt faresone høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, årsavgift tv/internett (kun grunnpakke), strøm fellesareal, vakthold, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Det vil komme økninger av fellesutgiftene. Se under punktet "Forkjøpsrett og øvrig informasjon om borettslaget" for mer informasjon.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1.018,-
Avdrag kr 623,-
Driftsutgifter kr 3.544,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.500,- pr. år. / 8.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 807 980,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 908 728,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 44.694,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 303.924,- pr. 29.06.2021.
Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 138,-, hvorav renter utgjør kr 91,- og avdrag utgjør kr 47,-.
Lånets løpetid: 2042.
Lånenr. 61188239341.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales fastrente og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 3,6 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 1.503,-, hvorav renter utgjør kr 927,- og avdrag utgjør kr 576,-.
Renten er delvis rentesikret fram til mars-2032.
Lånets løpetid: 2047.
Lånenr. 67140519268.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.493,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.812.549,-. Av dette beløpet utgjør kr 303 924,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsbolige med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vidar Kühne Johansen og Anja Mai Kaldahl

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Trolldalen 1 Borettslag.
Borettslaget består av 408 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Før dyrehold etableres skal det inngås en avtale mellom borettslaget og andelseier. Samtykke til husdyr omfatter kun et dyr. For øvrig henvises det til borettslagets husordensregler som kan fås ved henvendelse til megler.
Foretatt påkostninger de senere år:
Inngått avtale med Ladeklar for lading av el-bil.
Ny kameraovervåking.
Nye tak på blokkene i borettslaget.
Planlagte påkostninger:
Det har vært avsatt kr 700.000,- til en prosjektgruppe som skal finne ut av hva som skal gjøres med rørene i hele borettslaget (blokkene og rekkehusene).
Prosjektet går bla. ut på utskifting av rør i baderom og oppussing av rommene. Arbeidet med kartlegging og tilstanden til alle bad er igangsatt.
Prosjektet har foreløpig en kostnadsramme på ca. 225 millioner. Før prosjektet skal igangsettes skal dette vedtas i en ekstra ordinær generalforsamlingtrolig, og dette er nå iht. selger vedtatt godkjent på ekstra ordinær generalforsamling avholdt 30.06.2021. Kostnadene med rehabiliteringen vil måtte finansieres med låneopptak i borettslaget, noe som vil gi alle andeler en økt fellesgjeld og økte fellesutgifter. Beløpet for økning av andel fellesgjeld for denne leiligheten foreligger ikke, men det er stipulert en økning av fellesutgifter på ca. kr 2.000,- pr. mnd. Fellesutgiftene vil bli gradvis økt gjennom prosjektet til man er ferdig om ca. 2 år etter at arbeider har startet. Økningen blir trolig fordelt over 4 stk. økninger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsutlyst på forkjøpsretten. Konf. megler ved spørsmål om denne.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Ukens bolig (Finn.no): kr 2.557,-
Visning: kr 2.500,- pr. stk. (2 stk. inkludert)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0289/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21289

Dato

Sist oppdatert: 20. juli 2021 kl. 15:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.