Solgt: 4 750 000 kr

Kvernbekkvegen 9

4 790 000 kr
244 m²
5 soverom
RISING
Romslig og svært innbydende enebolig med dobbel garasje. Rolig og barnevennlig beliggenhet nær Gjerpen skole.
 • Prisantydning
  4 790 000 kr
 • Omkostninger
  121 092 kr
 • Totalpris
  4 871 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1919
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  244 m²
 • Bruksareal
  269 m²
 • Tomteareal
  593,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Svært innholdsrik familiebolig i meget attraktivt boligområde på Rising. Boligen har vært gjenstand for omfattende renovering og fremstår i god stand. Samtlige innvendige overflater er pusset opp, og boligen fremstår svært smakfullt innredet med god løsninger. Boligen inneholder bl.a. lys og innbydende stue, hele 5 soverom, kjellerstue, loftstue, 2 pene flislagte bad, kjøkken med HTHinnredning, vaskerom og god bod-/
oppbevaringsplass.
Fine uteplasser rundt boligen, bl.a. terrasse utenfor loftstuen med flott utsikt. 2 vestvendte terrasser utenfor stuen med ettermiddags- og sen kveldssol, og det er innredet en skiferlagt markterrasse i hagen. Markise på begge terrassene utenfor stuen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kvernbekkvegen 9, 3716 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 58, bruksnummer 52

Innhold

Totalt bruttoareal: 296 kvm
Totalt bruksareal: 269 kvm
Totalt primærrom: 244 kvm
Primærrom:
1. etasje: 99 kvm:
Hall og inngangsparti, bad, kontor/soverom, kjøkken og lys og romslig stue.
2. etasje 78 kvm:
Gang, loftstue, bad og 4 soverom.
Kjeller 67 kvm:
Kjellerstue, kontor, trapperom og vaskerom.
Sekkundærrom:
2. etasje: 2 kott
Kjeller: 2 boder på totalt 25 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.06.2020 utført av Takstforum Telermark AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt oppført på fjell og jord/ leire. Støpte grunnmurer. Yttervegger er stedvis etterisolert utvendig og innvendig. Drenert på nord og østvegg 2003. Beleggningstein i gårdsplass fra 2003. 3 vegger er kledd på nytt. Nord og øst vegg er kledd og malt 2020. Sydvegg er kledd og malt 2014. Takstein antatt fra 1989. En del takrenner ble skiftet ca 2000. Terrasse i 2 etasje 2014. 3 terrassedører fra 2014. Inngangsdør ca 2000. Utforede vegger i kjeller 2013. Gulv er isolert på nytt i begge etasjeskiller. Et rom i 2 etasje over stue med koks i bjelkelag. Lydhimling i kjeller i kjellerstue. Lydhimling i stue mot 2 etasje. Balansert ventilasjonsanlegg i de fleste rom i kjeller, 1 etasje og 2 etasje fra 2016. Varme i de fleste gulv alle etasjer. Et kontor i 1 etasje og 3 soverom i 2 etasje uten gulvvarme. HTH kjøkken fra 2003. Vaskerom fra 2008. Bad 1 etasje 2008. Bad 2 etasje fra 2000. Hele stuen i 1 etasje ble renovert i 2016, og vinduer fra 2000, 2014 nye Koblede vinduer fra 2020. Enkelte kjellervinduer fra 1980 tallet. Nytt innerrør i pipe 2002. Ingen vedfyring p.t. 3 sikringsskap med automatsikringer. Deler av ledningsnett er skiftet ved oppgraderinger. Nyere sentralstøvsuger. Alle overflater i boligen er oppgradert og skiftet etter 2000.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bemerkning på terrasserekkverk i 1. etasje, bemerkning på kjøkkengulv (bak kjøleskap), setning i mur på skiferlagt uteplass og punktert takvindu.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Det er montert balansert ventilasjonsanlegg i boligen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på tilbygg og garasje datert april 1991. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3807/58/52:
02.04.1921 - Dokumentnr: 900067 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:58 Bnr:44
01.01.2020 - Dokumentnr: 1045961 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:58 Bnr:52

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Medfølger ved salg:
Bose-surroundanlegg i stue i 1 etasje. Sonos-anlegg
minus subwoofer med integrerte høytalere i
stue og kjøkken. Projektor/lerret i kjellerstue.
Medfølger ikke ved salg:
Harman/Kardon surroundanlegg i kjellerstue. Trådkurver
på vaskerom. Taklampe "Globe" på kjøkken og inngang. 2 stk peoner fra hage samt ett stk lite hengetre ved sydenden av hage

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rolig og tilbaketrukket beliggenhet i veletablert boligområde på Rising, ca 2,5 km. nord for Skien sentrum. Kvernebkkvegen er en rolig sidegate mellom Luksefjellvegen og Rising Terrasse. Kort og fin skolvei til Gjerpen barne- og ungdomsskole, og kort avstand til idrettsanlegg på Gjerpen IF (nytt anlegg sommeren 2018). Det er også kort avstand til dagligvareforretninger (både KIWI og SPAR)). Fine turmuligheter i nærområdet, bl.a. nye "Gjerpen Bygdepark" som består av mange nye og flotte turstier bl.a. ved Børsesjø, tilgang til fugletårn, planer om ny lysløype, skileikanlegg mm. i Gjerpenshavna. Det er også god bussforbindelse i området.

Barnehager, skoler og fritid

Gjerpen barne- og ungdomsskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Gjerpenshavna Barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Lettstelt selveiet tomt på 593 kvm. Tomten er pent opparbeidet med fin hage og solrike terrasser/uteplasser med sol fra tidlig formiddag til sent på kveld. Belegningstein i gårdsplass og det medfølger lekestue/utebod. Det er også lagt ut guidekabel for robotklipper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen avstatt til boligformål. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 26.335,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.45.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.000,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber (Altibox) som leverandør av internett og tv-signaler og har avgift på ca. kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 810.128,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.916.460,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.911.092,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Terje Fredriksen og Janne Holmer Fredriksen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0070/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.2070

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 09:51

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.