Solgt: 4 000 000 kr

Havreveien 49

3 790 000 kr
64 m²
2 soverom
Velkommen til Havreveien 49!
God beliggenhet på Manglerud
Pen 3-roms m/sydvestv. balkong på 6,5 kvm. Populær beliggenhet - Barnevennlig - Kort vei til t-bane og buss - V.V. inkl.
 • Prisantydning
  3 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  73 000 kr
 • Omkostninger
  8 456 kr
 • Totalpris
  4 081 456 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 229 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ta kontakt med megler for visning / privatvisning Boligen ligger i et populært og barnevennlig område på Manglerud med gode tur og rekreasjonsmuligheter som bl.a. Østensjøvannet i nærheten. Leiligheten har svært god intern beliggenhet i borettslaget skjermet fra støy og trafikk. Fra stuen er det utgang til en romslig balkong med gode solforhold. - IN-ordning! - Opplegg for vaskemaskin i leiligheten. - Fellesvaskeri i borettslaget. - God lagringspass i boden. - Tillatt med dyrehold. - Lys og usjenert. - Hyggelig boområde. - Vestvendt innglasset balkong. - Rask avklaring av forkjøpsrett! - Ingen dokumentavgift på 2,5 % ved kjøp. - Flere butikker + Manglerud-, Bryn- og Lambertseter senter rett ved - Offentlig kommunikasjon (300 m til T-bane og 50 m til buss) - Innenfor bomringen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Havreveien 49, 0680 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 148, bruksnummer 303, ideell andel 1/1
Andelsnummer 88, Byggveien Borettslag , organisasjonsnummer 950 385 618

Innhold

Totalt bruttoareal: 82 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Bruksareal:
Entré, bad, kjøkken, stue, 2 soverom, bod og innglasset balkong: 74 kvm
Primærrom:
Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.: 64 kvm
Sekundærrom:
Bod og innglasset balkong.: 10 kvm
I tillegg disponerer boligen en bod i 1. etasje samt en bod i underetasje. Bodene ble ikke inspisert av takstmann.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.08.2020 utført av Rana Noman Tariq.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Betongsåle på ukjent grunn for takstmannen. Det presiseres at undertegnede ikke har foretatt noen geotekniske undersøkelser og derved har begrenset kunnskap til byggets byggegrunn og stabilitet. Bærende konstruksjon i betong innfelt med murverk/bindingsverk, utvendig med fasadeplater og trepanel. Trapper i betong med terrassobelegg. Støpte betongdekker.
Innglasset balkong på ca. 7 kvm med adkomst fra stue. Balkongen er orientert mot vest. Enkle
glass i balkong. Undertegnede har ikke klart og stadfeste produksjonsår på vinduene. Hvite profilerte innvendige dører og karmer. Original baderomsdør. Vinduer med isolerglass fra 2013, karm og ramme i tre. Vindu i stue fra 1987. Brannklassifisert (B30) entredør. Gulvflatene består av laminatgulv. Vegg- og takflatene består av malte overflater m.m.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- VVS- installasjoner har fått tilstandsgrad 3 av takstmann. Dette grunnet kjøkken uten synlig avtrekk, avtrekk på bad uten deksel. På badet ble det registrert bom (hullrom) på enkelte av gulvflisene samt flere veggfliser med sprekkdannelser. Det var utslag ved bruk av fuktindikator på veggene i bad ved dusjsonen. Veggmontert klosett uten drensåpning. Drensåpning anbefales for å avdekke eventuelle lekkasjer i sisternen.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entrè:
Innbydende entrè med plass til oppbevaring av yttertøy.
Stue:
Moderne og innbydende stue med utgang til vestvendt innglasset balkong på ca. 7 kvm. Boligen ble oppgradert med nytt laminatgulv og malte overflater i 2020. Vinduer ble skiftet ut i 2013.
Kjøkken:
Leiligheten har en praktisk løsning med adskilt kjøkken. Kjøkkeninnredning er fra 2012 og består av lyse glatte/ profilerte fronter, benkeplater i laminat, rustfri oppvaskkum med avrenningsplate, ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer.
Baderom:
Flislagt bad fra 2003 som ble pusset opp i regi av borettslaget. Badet består av veggmonterte dusjvegger, dusj direkte på gulv med termostat batteri, veggmontert klosett, servant med skuffer, speil med belysning og opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom:
Rommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og skyvedørsgarderobe.
Soverom 2:
Praktisk soverom med plass til dobbeltseng. Her er det også godt med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner samt varmekabler i bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.03.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, bestemmelse om veg. Det er også tinglyst pantedokumenter på borettslagets eiendom.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende arbeid er utført i boligen:
- Boligens overflater ble malt i 2020.
- Laminatgulv fra 2020.
- Profilerte innvendige dører fra 2020.
- Vinduer fra 2013.
- Kjøkkeninnredning fra 2012.
- Baderom fra 2003.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fin beliggenhet i et attraktivt og veletablert område på Manglerud. Området er meget barnevennlig med flotte grøntområder og flere barnehager og skoler i nærområdet. Storgården barnehage ligger i umiddelbar nærhet.
Det er godt utvalg av dagligvare, restauranter og andre servicetilbud. Manglerud senter med apotek, vinmonopol, helsetjenester, dagligvare m.m ligger ikke langt unna boligen. Det er også kort avstand til treningssenter, søndagsåpen butikk, sportsbutikker og offentlig kommunikasjon. Det er et bredt kollektivtilbud med buss og T-bane fra Manglerud senter. Det tar kun 12 minutter med T-bane til Jernbanetorget, bussen bruker ca. 15 minutter til Oslo sentrum.
Det er flotte turområder ved Østensjøvannet året rundt. Her er det fine rekreasjonsområder samt mulighet for å sykle og gå på ski i Østmarka. Ekeberg og Svartdalsskogen har også flere turområder både sommer og vinter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 10 894 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har noen parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Leie av parkeringsplass er kr 200,- pr mnd. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan 5260 datert 19.01.1960 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.01.1960. Eiendommen er også regulert til friområde/park, høyspenningsanlegg og turvei/skiløype i henhold til reguleringsplaner.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 229,- pr. mnd. og inkluderer kapitalkostnader lån 1 og 2, TV-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, felleskostnader, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3.206,-
Kapitalkostnader lån 2 OBBK01 kr 724,
Kapitalkostnader lån 1 HUS601 kr 299,-
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer er kr 4.221,-
Ny eier må betale for strømforbruk i leiligheten. Megler har ikke fått opplyst hva strømforbruket for denne leiligheten tilsvarer. Konferer megler for nærmere informasjon.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Standard pakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 955 598,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 440 152,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 366,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 73 000,- pr. 01.08.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 9.961.665,- pr. 01.08.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: HUS601-11412951 3
Restsaldo: 1.506.539,-
Restløpetid: 3 år og 7 mnd
Termin pr. år: 2
Rentebetingelser: 1,56 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 12.052,-
Andel kapitalkostnader: 292,-
IN-lån
Lånenummer: OBBK01-98207668702
Restsaldo: 5.265.504,-
Restløpetid: 4 år 4 mnd.
Termin pr. år: 12
Rentebetingelser: 1,85 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 35.831,-
Andel kapitalkostnader: 718,-
IN-lån
Lånenummer: OBBK02-98207668699
Restsaldo: 3.189.622,-
Restløpetid: 12 år og 8 mnd
Termin pr. år: 12
Rentebetingelser: 1,85 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 24.692,-
Andel kapitalkostnader: 184,-
Ikke IN-lån
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 47.883,- av fellesgjelden kan innløses. Forretningsfører opplyser ikke om hvor mye felleskostnadene vil reduseres med ved nedbetaling av fellesgjeld. Innbetaling kan foretas to ganger årlig, 01.03 og 01.09. Forretningsfører opplyser om at minimumsbeløpet for innbetaling er 60.000,- ta kontakt med OBOS for nærmere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier. Gebyret innkreves via felleskostnadene.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.871.456,- Av dette beløpet utgjør kr 73 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ahmet Arikan

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Byggveien Borettslag .
Borettslaget består av 148 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS BBL.
Dugnad må påregnes. Borettslaget har avtale på vask av lagets trappeoppganger/fellesareal.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Det har vært en vannlekkasje i Øvre kjeller i Havreveien 33. Lekkasjen ble oppdaget raskt og skadene ble ikke store.
- Alle inngangsdører til oppgangene ble skiftet ut i 2019. Det er også lagt nytt tak over inngangspartiene.
- Det har vært problemer med varmekabler i badegulv i borettslaget i 2019/2020. Borettslaget betaler ikke lener for ødelagte varmekabler eller regulatorer for badegulv.
Planlagte påkostninger:
- Det er satt opp en vedlikeholdsplan i samarbeid med OBOS prosjekt som skal prioriteres i 2020 og årene fremover.
- På grunn av bytte av dører ble noen tiltak som skulle blitt utført i 2019 ført over til 2020 eller senere. Dette gjelder fasadevask, utbedring av gangveiene, reparasjon av trapper, skifte av resterende kjellervinduer og sikring sidevegger på blokkene. Styret ønsker ikke å gjennomføre større rehabiliteringsarbeid i år eller de nærmeste årene, da styret ønsker å spare mer kapital først.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0122/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.20122

Dato

Sist oppdatert: 08. januar 2021 kl. 10:41

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.