Komplett salgsoppgave

Solveien 16 + 18 + 18 B

10 500 000 kr
286 m²
5 soverom
Boligen ligger med umiddelbar nærhet til brygga og sentrum. Nærheten til sjøen gjør at en automatisk trekkes ned mot brygga med flotte gjesteanlegg, utallige restauranter, samt kiosk.
Boligen ligger med umiddelbar nærhet til brygga og sentrum. Nærheten til sjøen gjør at en automatisk trekkes ned mot brygga med flotte gjesteanlegg, utallige restauranter, samt kiosk.
Kamfjord/Sentrum
Høyt og frittliggende eiendommer med fantastisk utsikt like ved sentrum - Totalt 3.000 kvm. eiet tomt - Selges samlet
 • Prisantydning
  10 500 000 kr
 • Omkostninger
  263 842 kr
 • Totalpris
  10 763 842 kr
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  286 m²
 • Bruksareal
  394 m²
 • Tomteareal
  3 000 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høyt og frittliggende eiendommer med fantastisk utsikt ut over Indre Havn. Her har en full oversikt ut over havneområdet, samt Kilen og deler av Vesterøya. Solveien 16/18 ligger kun 3 minutter unna sentrum med umiddelbar nærhet til utallige restauranter og flotte bryggeområder.
Eiet tomt på totalt 3.000 kvm. Totalarealet består av 4 eiendommer. ( Bnr 8 = 990,50 kvm. / Bnr 10 = 531,00 kvm. / Bnr 11 = 1 387,60 kvm. / Bnr 12 = 91,00 kvm.) Se vedlagte oversiktsbilde for nærmere informasjon.
Like ved eiendommen starter Bjerggata som er en av Sandefjords mest idylliske gater med små hus i 1800 talls stil. Umiddelbar nærhet til flotte turområder rundt Brydedammen og Preståsen. Her finner man utsiktspunkter, vannspeil, åpne sletter i idylliske omgivelser.
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solveien 16 + 18 + 18 B, 3217 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 174, bruksnummer 11, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 174, bruksnummer 10, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 174, bruksnummer 8, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 174, bruksnummer 12, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 437 kvm
Totalt bruksareal: 394 kvm
Totalt primærrom: 286 kvm
Bruksareal:
Garasje i Solveien 18: 45 kvm
Garasje på bnr 12: 54 kvm
Solveien 16: 157 kvm
Solveien 18: 128 kvm
Utebod i Solveien 18: 10 kvm
Primærrom:
Garasje på bnr 12:
2. etasje 15 kvm: Kontor.
Solveien 16:
1. etasje 86 kvm: Kjøkken, stue, entre, gang, spisestue og wc.
2. etasje 68 kvm: 3 Soverom, gang og bad.
Solveien 18:
Kjeller 46 kvm: Vaskerom, gang, bad og kjellerstue.
1. etasje 71 kvm: Kjøkken, stue, entre, bad og 2 soverom.
Sekundærrom:
Garasje i Solveien 18:
1. etasje 45 kvm: 2 garasjerom
Garasje på bnr 12:
1. etasje 39 kvm: Garasjerom og bod.
Solveien 16:
1. etasje 3 kvm: Bod
Solveien 18:
Kjeller 7 kvm: 2 boder.
1. etasje 4 kvm: Bod.
Utebod i Solveien 18:
1. etasje 10 kvm: Utebod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.06.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering v/Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Solveien 16:
Bygningen er iht. tilstandsrapport en enebolig over to etasjer som ble oppført med trekonstruksjoner/tømmer og grunnmurer av støpt naturstein i 1896. Tilbygget mot vest er i ettertid med kjellerrom, utvidelse av stue og soverom. Boligen har utvendig liggende trekledning og saltak som er tekket med dobbelkrum betongstein. Boligen har i hovedsak vinduer av tre med to lag isolerglass. Terrasse er bygget ved stue og frittliggende garasje er oppført på gårdsplass
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen fremstår med vedlikeholdsbehov. Det ble avdekket fukt i konstruksjoner på bad og konstruksjoner samt overflater generelt er av eldre årgang. Sprekker i grunnmur av naturstein. TG 2 er gitt på alle bygningens deler med unntak av støpt trapp ved inngangsparti og varme, generelt som er gitt TG 1. Bad i 2. etasje, manglende brannvarsling og råteskader i garasje er gitt TG 3.
Solveien 18:
Bygningen er iht. tilstandsrapport en enebolig over en etasje og kjeller som er oppført med trekonstruksjoner og grunnmurer av støpt sparestein. Boligen har utvendig stående trekledning og pulttak som er tekket med asfaltpapp. Boligen har i hovedsak vinduer av tre med to lag isolerglass. Det er oppført en frittliggende bod i hagen. Terrasse er bygget ved stue og to frittliggende garasjer er oppført på gårdsplass. Det er frittstående bod/uthus som er kondemnabelt pga usikker fundamentering.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen fremstår med vedlikeholdsbehov, det ble observert lekkasjemerker fra takkonstruksjon i hovedetasje og opplysninger fra leietager om omfattende sverminger av stokkmaur i boligen. Underetasjen har fritt vann, saltutslag og mugg / soppdannelser, innebygde / utforede konstruksjoner bør rives i sin helhet for å avdekke omfanget av skader og lekkasjer. Takstmann har fått opplysninger om angrep av sopp, skadedyr, lekkasjer og råteskader som fremkommer i rapporten.
TG 2 er gitt på alle bygningens deler med unntak av mekanisk avtrekk på bad i 1. etasje og tilfredsstillende varmekilder som er gitt TG 1. Kjeller, drenering, takkonstruksjoner, taktekking, manglende brannvarsling og bygningen generelt er gitt TG 3.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligene ligger med umiddelbar nærhet til brygga og sentrum. Nærheten til sjøen gjør at en automatisk trekkes ned mot brygga med flotte gjesteanlegg, utallige restauranter, samt kiosk.
Fra eiendommene er det flere flotte utsiktspunkter, og utsikten når frem til både deler av Vesterøya og Ranvik. Fra samtlige tomter er det fin utsikt ut over Kilen, samt Indre Havn. Her kan en nyte utsikten og se alle båtene som legger trygt til havn etter solrike dager på sjøen.
Det anbefales alle interessenter å spasere en runde på tomten, som er fint opparbeidet med flere sitteplasser som trygt kan kalles for usjenert.
Boligene og sidebygningene holder en enkel standard og vedlikehold og oppgraderinger bør påregnes.

Oppvarming

Begge boligene har peisovn. Solveien 18 har i tillegg varmepumpe.
Solveien 16: Registrerte feil/mangler/anmerkninger av eldre dato: Mangler gulvplate foran feieluke/sotluke. Pakninger i peis må byttes.
Solveien 18: Registrerte feil/mangler/anmerkninger av eldre dato: Brennbart for nær feieluke/sotluke. Brennbart materiale (ved himling) for nær skorstein.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på Solveien 18 datert 05.03.1974. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det er siden gjort forandringer på eiendommen som ikke er ferdigattestert. Forandringer på fasaden med bl.a terrasse og garasje ble byggesøkt 30.08.2006, med det foreligger ikke ferdigattest på nevnte arbeider/bygning. Kjøper overtar risiko og ansvar med manglende ferdigattester.
Solveien 16
Drivhus ble ferdigattestert 27.09.1985. Tilbygget med carport ble byggesøkt 20.11.1989. Husets midtkarnapp avviker fra siste godkjente byggetegninger. Her er det i søknaden tegnet inn et vanlig vindu. Det foreligger plantegninger datert 15.04.1985 som stemmer overens med dagens planløsning, med det foreligger ikke ferdigattest/bruksendring på innredning av bad/wc + 1 soverom i 2.etasje.
I følge kommunen foreligger det ikke ferdigattest på oppføringen av boligen samt senere endringer med carport mm.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen Solveien 16 og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr. 959144, tinglyst 13.11.2012 , type heftelse: Bestemmelse om beskyttelse av det gamle eiketreet. Eier av 174/11 (Solveien 16) kan ikke kreve treet fjernet eller redusert i sitt omfang.
I tillegg er det tinglyst en bestemmelse om veg den 5.2.1896, med dagboknr. 900672. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger med umiddelbar nærhet til brygga og sentrum. Nærheten til sjøen gjør at en automatisk trekkes ned mot brygga med flotte gjesteanlegg, utallige restauranter, samt kiosk.
Ønsker man fersk fisk eller nykokte reker er veien kort til fiskebutikken Brødrene Berggren. Eiendommen ligger innenfor 3 minutters gange til sentrum. Sandefjord er kjent for gode sommertilbud/kulturtilbud og har rikelig med flotte badestrender. Er båtliv en lidenskap har man flott gjesteanlegg for båter ved Indre havn, og båtveien er kort til holmer som Svenner og Stauper der det er høy aktivitet på varme sommerdager.
Like ved eiendommen starter Bjerggata som er en av Sandefjords mest idylliske gater med små hus i 1800 talls stil. Umiddelbar nærhet til flotte turområder rundt Brydedammen og Preståsen. Her finner man utsiktspunkter, vannspeil, åpen slette, skog, kupert terreng og terreng som er tilpasset de med barnevogn. Fotballøkke og lekeapparater er på plass.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen. Eventuelt se vedlagt kartskisse på høyre side i FINN annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle visningsboligen.

Barnehager, skoler og fritid

Byskolen barneskole og Ranvik ungdomsskole. Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på totalt 3.000 kvm. Totalarealet består av 4 eiendommer. ( Bnr 8 = 990,50 kvm. / Bnr 10 = 531,00 kvm. / Bnr 11 = 1 387,60 kvm. / Bnr 12 = 91,00 kvm.)
Bnr 8 = 990,50 kvm.
Bnr 10 = 531,00 kvm.
Bnr 11 = 1 387,60 kvm.
Bnr 12 = 91,00 kvm.
Det gjøres oppmerksom på at deler av sidebygningen til Solveien 18 er plassert over på nabogrense. Se vedlagte kart for nærmere beskrivelse.

Parkering

Det er flere garasjer på eiendommen(e), samt gode parkeringsmuligheter

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Ubebygd tomt er ikke tilknyttet vann eller avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men kommuneplan datert 24.9.2019 er gjeldende. Iflg denne er eiendommen avsatt til: Boligbebyggelse, forhold som skal avklares og belyses, krav vedr infrastruktur og Gul sone iht T-1442.
Bygningen som ligger på eiendommen Solveien 16 er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Det er vedtatt reguleringsplan for Hegnasletta. Planområdet begrenses av veiene Kamfjordgata/Kilgata, Hegnaveien og Breiliveien. Reguleringsplanen legger til rette for noe detaljhandel fastsetter grad av utnytting og nytt kjøremønster. Området ligger ca. 149 m øst for den aktuelle eiendommen. Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Kilgata, gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy". I gjeldende kommuneplan er det vist hensynssone "krav om infrastruktur" over deler av eiendommen. I kommuneplan er det knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonene, se utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19 300,- for inneværende år for bygningene på Solveien 16 og 18. Avgiften er ikke fastsatt for tomten Solveien 18 B.
I gebyret for Solveien 16 og 18 inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Det må påregnes kostnader til tv/internett/forsikring m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for Solveien 16 for 2019 var kr 869 527,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 130 297,20.
Formuesverdi for Solveien 18 for 2019 var kr 775 513,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 791 846,20.
For Solveien 18 B er det ikke fastsatt noen formuesverdi.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 10.763.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tpl Invest AS og Vitafjell Eiendom AS

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet ( på ubebygd tomt).

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av eiere iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.5 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,- * 3
Markedspakke: kr. 15.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0181/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21181

Dato

Sist oppdatert: 17. august 2021 kl. 09:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.