Solgt: 2 750 000 kr

Skredderveien 19A

2 750 000 kr
101 m²
3 soverom
Flott utsikt mot vest er det også gjennom stuens store vinduer.
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Skredderåsen
Stor, nylig oppusset 4-roms toppleilighet med 2 bad, 2 balkonger og flott utsikt. Sol morgen og kveld. P-plass med lader
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  285 164 kr
 • Omkostninger
  8 625 kr
 • Totalpris
  3 043 789 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  101 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  4 869 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 4-roms toppleilighet i Skredderåsen med familievennlig og praktisk romløsning
 • Luftig og innsynsfri plassering med flott, vidstrakt utsikt mot vest
 • Vestvendt balkong med sol fra ettermiddag til solnedgang midtsommers
 • Østvendt balkong med sol fra den står opp til tidlig ettermiddag
 • Alle rom nylig malt og elektrisk anlegg oppgradert
 • Nyere IKEA-kjøkken, påkostet med nye integrerte hvitevarer i 2019
 • To bad som planlegges oppgradert av borettslaget
 • Ekstern bod på ca. 8 kvm., tilgjengelig fra gangen rett utenfor leiligheten
 • Parkeringsplass i felles garasjeanlegg, med abonnements-basert ladeboks fra 2020
 • Under 10 min. med buss eller bil til sentrum
 • Umiddelbar tilgang til turområder i Mossemarka og Mosseskogen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skredderveien 19A, 1537 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 1492, ideell andel 1/1
Andelsnummer 378, Trolldalen 1 Borettslag, organisasjonsnummer 948207737

Innhold

Totalt bruttoareal: 108 kvm.
Totalt bruksareal: 101 kvm.
Totalt primærrom: 101 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
4. etasje: Entré, to bad, kjøkken, vaskerom, stue og tre soverom.
Leiligheten disponerer en tilliggende bod i 4. etasje oppmålt til ca. 8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.06.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Boligbygg over 4 etasjer samt to underetasjer. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein samt felter med liggende trekledning og malte murkonstruksjoner. Tilnærmet flat
takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Svensk Dorrteknik AB med kikkehull,
sikkerhetslås og kodelås. Balkongdører med tre-lags glass fra 2013. Vinduer med to-lags glass fra 2009.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad m/adkomst fra soverom): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 6 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. TG:2.
Bad (m/adkomst fra entrè): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på
lekkasjesikkerhet. TG:2.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Svar: Nei - Rør, bad, vaskerom og ventilasjon skal i fremtiden renoveres som en del av borettslaget sin vedlikeholdsplikt, dette gjelder alle boenheter i borettslaget. Kjenner ingen tidligere feil eller nåværende
feil med våtrommene.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Svar: Ja - Ladeboks er montert og kan overtas av ny eier, det må da tegnes egen avtale med Ladeklar/Hafslund. Ladeboks er levert av Easee og gir en effekt på 7,5kW. Om avtale på ladeboks overtas gjelder månedlig abonnement på 319kr med resterende avtaletid på 1 år. Etter avtaletiden bortfaller månedlig abonnement og kun bruk av laderen vil bli fakturert. Med 2 store elbiler i dagens husstand så er dette et ypperlig alternativ til lading da laderen følger fast garasjeplass.
27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Svar: Ja - Rør renovering vil i fremtiden forekomme for alle boenheter i borettslaget. Hver leilighet vil da få nye bad av høy kvalitet (eget tilvalg kan gjøres fritt), nytt vaskerom, alle rør skal fornyes, rør til kj
økken blir byttet (selve kjøkkenet blir ikke berørt da dette går via vaskerom), all ventilasjon skal fornyes og trappeoppgang skal fornyes. Noe økning i felleskostnader vil forekomme, det er ikke pr
dags dato fastsatt hva økningen blir, kun et estimat er levert (avhenger av egne tilvalg).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har god standard etter oppussing som er gjennomført i senere år, både i regi av foregående og nåværende eiere som overtok i 2019. Blant annet er flater på vegger og himlinger malt, og elektrisk anlegg er oppgradert. I boligsalgsrapport er leiligheten gitt tilstandsgradene 0 og 1, med unntak av bad og vaskerom samt rør-opplegg generelt. Alle sistnevnte er av eldre årgang og planlagt fornyet i regi av borettslaget.
Bruksarealet som av boligsalgsrapport er oppmålt til hele 101 kvm. er godt disponert i en gjennomgående, familievennlig romløsning. Her finnes blant annet to sosiale soner med plass til familiens felles opphold, henholdsvis i stuen og i spisestuen som er tilknyttet kjøkkenet.
Stuen er orientert mot vest og har i likhet med balkongen på ca. 12,5 kvm. på samme side en vidstrakt, flott utsikt. På klarværsdager sees blant annet hele Jeløy i vest samt gløtt av sjøen ved Son. Solforholdene er også meget gode fra omkring kl. 16 og frem til solen går ned i nordvest sommerstid.
Den tidligere morgen- og formiddagssolen kan du oppleve på balkongen på ca. 8 kvm. som er tilknyttet spisestuen, allerede fra soloppgang og frem til omkring kl. 14 sommerstid. Begge balkonger ble i likhet med fasaden og yttertaket renovert i regi av borettslaget omkring 2018/2019. På vestsiden er det så nylig som våren 2021 montert både nye terrassevarmere og ny solskjerming i form av motorisert markise og screens.
Kjøkkenet er åpent tilknyttet spisestuen og har innredning av nyere årgang fra IKEA, bestående av et omfangsrikt antall skuffer og skap i bruksvennlig u-form. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer ble innkjøpt sommeren 2019 av nåværende eiere, er integrert i kjøkkeninnredningen og medfølger leiligheten.
Innenfor kjøkkenet finnes et separat vaskerom som foruten tilkoblingsmulighet til vaskemaskin også er utstyrt med baderomsinnredning, servant inkludert. Boligsalgsrapport bemerker blant annet at det ikke finnes sluk i rommet, og at dagens overflater på gulv og vegger er uegnet til vaskeromsformål.
Leilighetens to bad er stilmessig likt utført med sandfargede fliser på gulv og vegger samt møbler i samme serie, og antas å være modernisert samtidig i nyere tid.
Ett av badene er tilknyttet leilighetens hovedsoverom, en løsning som oppleves som et praktisk pluss i hverdagen. Hovedsoverommet er oppmålt til 14 kvm. og således av god størrelse til sitt formål, og utstyrt med store garderobeskap som er praktisk plassert omkring baderomsdøren.
De øvrige to soverommene finnes på hver sin side av spisestuen og er av tilnærmet like størrelser på ca. 7,5 kvm. som er velfungerende til barneromsformål.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og fliser.
Innervegger: Fliser, malte tapeter og malt panel.
Himlinger: Malt betong.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte og glatte hvite fronter samt vitrineskap. Laminerte lyse benkeplater. Plater på vegger over benker.. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Ventilator i overskap.
Bad ved hovedsoverom: Servantskap med profilerte mørke fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Overskap med glasshyller og glass i front. Hjørneboblekar med hånddusj. Gulvmontert klosett.
Bad ved entré: Servantskap med profilerte mørke fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Overskap med glasshyller og glass i front. Dusjnisje med skyvedør og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.11.1975.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Alt fastmontert utstyr følger boligen. Hvitevarer medfølger ikke.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Skredderåsen vil du bo i et veletablert og familievennlig nabolag like nord for sentrum av Moss, med kort avstand til både skoler, nærsenter og marka.
Åvangen barneskole ligger få hundre meter ovenfor blokken, og til Nøkkeland skole med trinn opp til 10. klasse er det bilfri gangvei tilnærmet hele veien. På skolenes uteområder er fine fasiliteter som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane som kan benyttes også utenom skoletid. Til Steinerskolen er det ikke mer enn gode 5 minutter å gå. I tillegg er flere barnehager lett tilgjengelig i nærområdet, deriblant Skredderåsen Barnehage som er en del av nabolaget. Det eksisterer for øvrig et bredt aktivitetstilbud i nærområdet; blant annet fotball og håndball, ridesenter samt populær slalombakke på Store Brevik.
Dagligvareforretning finner du blant annet på Kambosenteret som ligger langs adkomstveien til Skredderåsen, det er i tillegg søndagsåpen nærbutikk i nabolaget kjent som Kambo Super. Med bil kjører du til sentrumskjernen av Moss på 5 minutter, alternativt kan du ta bussen som stopper få meter unna og tar deg til byen på gode 10 minutter.
Skal du med toget, kan du gjerne benytte deg av Kambo stasjon som er kun 43 minutter unna Oslo S med lokaltoget. Til stasjonen kan du sykle på få minutter, eller ta buss som korresponderer med togavgangene. Fra holdeplassen ved Kambosenteret er det timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen.
Mossemarkas store friområder er lett tilgjengelig rett fra nabolaget gjennom undergang ved E6 og stier som leder videre ned mot lysløypa. Her kan du gjerne legge løpeturene på et omfattende nettverk av løyper og stier som blant annet strekker seg opp mot Skihytta. Skispor prepareres så snart forholdene tillater vinterstid.
Mosseskogens fine turterreng er lett tilgjengelig rett på andre siden av Osloveien, med populære utfartsmål som Molbekktjern eller den tidligere jernbanetraséen som i dag er en fin turvei langs Mossesundet. På Sjøhagen like ovenfor togstasjonen finner du Kulpestranda som har langgrunn sandstrand og gode bademuligheter for barna. Får du båtplass i den store marinaen rett ved togstasjonen, er i tillegg veien kort ut på sjøen sommerstid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 53 108 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Garasjeplass (19 A 43) i felles garasjeanlegg i underetasje. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.
Leilighetens faste plass i garasjeanlegg har lader med abonnement hos Ladeklar/Hafslund. Ny eier kan velge å overta dagens avtale til en månedspris kr 319,- i resterende 1 år avtaletid. Etter
avtaletid påløper kun kostnad for strøm ved lading. Lader er av type Easee 7,5kW (3 fas) med wifi, mobiltilknyttning og løs ladekabel. Om kjøper ikke ønsker lader vil denne bli demontert uten
kostnad, en re-montering vil imidlertid koste 5 000,- i egenandel + ny avtale må tegnes.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier i borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 23.06.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Åvangen industriområde gnr.27/181 - del av gnr.27/49" med formål industri, vedtatt 18.06.1976 med plannr.113. Reguleringsplan "Trolldalen Øst - Del av gnr. 27/3 og gnr. 36/4 11 boligområde" med formål offentlig friområde, kjørevei, blokkbebyggelse, høyspenningsanlegg, anlegg for lek, gangvei og konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 22.08.1973 med plannr.90. Eiendommen omfattes i tillegg av "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål friområde nåværende og bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002. I henhold til T-1442 ligger eiendommen i gul og rød støysone, samt faresone høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, årsavgift tv/internett (kun grunnpakke), strøm fellesareal, renhold, vakthold, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Det vil komme økninger av fellesutgiftene. Se under punktet "Forkjøpsrett og øvrig informasjon om borettslaget" for mer informasjon.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 837
Avdrag kr 571
Driftsutgifter kr 3.461,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- til 9.600,-pr. år. / 6.600 til 8.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv og internett og har en avgift på kr 151,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 766 606,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 759 781,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 41 976,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 285 164,- pr. 23.06.2021.
Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9%.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: kr 63,-, hvorav renter utgjør kr 21,- og avdrag utgjør kr 43,-.
Lånets løpetid: 09/2042.
Lånenr. 61188239341.
Bankforbindelse: Nordea Bank.
Lån hvor det betales fastrente og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 3,6%.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: kr 1.344,-, hvorav renter utgjør kr 816,- og avdrag utgjør kr 528,-.
Renten er bundet fram til 03/2032.
Lånets løpetid: 03/2047.
Lånenr. 67140519268.
Bankforbindelse: Nordea Bank.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.493,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.043.789,-. Av dette beløpet utgjør kr 285.164,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Karlsen og Tonje Sundby Vegsgård

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Trolldalen 1 Borettslag.
Borettslaget består av 408 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Før dyrehold etableres skal det inngås en avtale mellom borettslaget og andelseier. Samtykke til husdyr omfatter kun et dyr. For øvrig henvises det til borettslagets husordensregler som kan fås ved henvendelse til megler.
Foretatt påkostninger de senere år:
Inngått avtale med Ladeklar for lading av el-bil.
Ny kameraovervåking.
Nye tak på blokkene i borettslaget.
Planlagte påkostninger:
Det har vært avsatt kr 700.000,- til en prosjektgruppe som skal finne ut av hva som skal gjøres med rørene i hele borettslaget (blokkene og rekkehusene).
Prosjektet går bla. ut på utskifting av rør i baderom og oppussing av rommene. Arbeidet med kartlegging og tilstanden til alle bad er igangsatt.
Prosjektet har foreløpig en kostnadsramme på ca. 225 millioner. Før prosjektet skal igangsettes skal dette vedtas i en ekstra ordinær generalforsamlingtrolig, og dette er nå iht. selger vedtatt godkjent på ekstra ordinær generalforsamling avholdt 30.06.2021. Kostnadene med rehabiliteringen vil måtte finansieres med låneopptak i borettslaget, noe som vil gi alle andeler en økt fellesgjeld og økte fellesutgifter. Beløpet for økning av andel fellesgjeld for denne leiligheten foreligger ikke, men det er stipulert en økning av fellesutgifter på ca. kr 1.800,- pr. mnd. Fellesutgiftene vil bli gradvis økt gjennom prosjektet til man er ferdig om ca. 2 år etter at arbeider har startet. Økningen blir trolig fordelt over 4 stk. økninger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsutlyst på forkjøpsretten. Konf. megler ved spørsmål om denne.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Ukens bolig (Finn.no): kr 2.557,-
Visning: kr 2.500,- pr. stk. (3 stk. inkludert)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0227/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21227

Dato

Sist oppdatert: 19. juli 2021 kl. 13:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.