Solgt: 4 620 000 kr

Morvikbotn 100

4 400 000 kr
108 m²
3 soverom
Velkommen til Morvikbotn 100!
Morvik
Pent ENDEREKKEHUS med gode solforhold og nydelig utsikt. Barnevennlig! Garasje + parkering med mulighet for el-bil lader
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Omkostninger
  111 342 kr
 • Totalpris
  4 731 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  108 m²
 • Bruksareal
  115 m²
 • Tomteareal
  327,9 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Morvikbotn 100! Flott selveiende enderekkehus med attraktiv beliggenhet i Morvik. Eiendommen har skjermet beliggenhet i rolig og barnevennlig nabolag. Vestvendt beliggenhet som sikrer gode solforhold. Boligen ble bygget med gode kvaliteter og har ypperlig planløsning for en barnefamilie. - Skjermet beliggenhet uten særlig innsyn - Stor terrasse og lettstelt hage - Gjennomgående store vindusflater og nydelig utsikt mot Byfjorden - Svært gode solforhold, fra tidlig morgen til sen kveld - Praktisk planløsning, separat vaskerom og gjestetoalett - Parkering på eiendommen samt egen fast plass i lukket garasjeanlegg - Mulighet for el-bil lader Alt i alt et attraktivt enderekkehus med svært god beliggenhet. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Morvikbotn 100, 5122 MORVIK
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 185, bruksnummer 581, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 125 kvm
Totalt bruksareal: 115 kvm
Totalt primærrom: 108 kvm
Bruksareal:
Bolig 115 kvm
Primærrom:
Bolig:
1. etasje 47 kvm: Gang, to soverom, vaskerom og bad.
2. etasje 61 kvm: Entré, soverom, toalett, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
Bolig:
1. etasje 7 kvm: Garderobe
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein
Det gjøres spesielt oppmerksom på at flere bygnignsdeler, bl.a. baderom, vaskerom, vannrør og yttertak, er vurdert til Tilstandsgrad 2. Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen har blitt jevnlig vedlikeholdt og oppgradert. Her kan nevnes:
- Bygget utvendig trapp fra altan ned til hagen.
- Bygget praktisk vedbod
- Malt 3 av 4 yttervegger
- De fleste veggflater inne er malt samt det er byttet flere lister
- Byttet dusjkabinett på baderom
- Byttet gulv på kjøkken
- Elektriker har satt opp flere el.punkter, termostat på baderom er byttet

Standard

Flott rekkehus over to plan med gjennomgående god standard og fremstår som lys og moderne. Praktisk planløsning som godt vil passe en aktiv barnefamilie.
1. etasje:
I denne etasjen er det entré, toalett, ett soverom, stue og kjøkken. Lys og fin entré med veggoppheng til å henge opp yttertøy. Fra entreen er det oppgang til loft via takluke. Toalettet er innredet med vegghengt toalett og porselensvask. Soverommet i denne etasjen er innredet som kontor. Lys og luftig stue med plass til både spisestue og sofagruppe. Effektiv peisovn ble montert i stuen i 2013. I tillegg er det montert varmepumpe i trapperom som sikrer jevn varme i hele boligen. Godt lysinnslipp og flott utsikt fra store vinduer i stuen. Fra stuen er det utgang til sør-vest vendt altan på ca. 23 kvm med sol fra ca. kl. 13 til solen går ned. Det er delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkkenet har godt med benk- og skapplass, laminat på gulv og downlights i tak. Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter, marmor fliser over laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenvask i rustfritt stål. Integrert platetopp og stekeovn. Opplegg for oppvaskemaskin og kjøleskap. Kjøleskap medfølger ikke i handelen.
Underetasje:
I underetasjen er det to soverom, bad, vaskerom og bod innredet som walk-in-garderobe. Soverommene er lyse og romslig med vinduer ut mot hagen. Hovedsoverommet har utgang til solrik og lettstelt hage. Badet er helfliset med innfliset badekar, dusjkabinett, gulvtoalett og baderomsinnredning med dobbel vask og overskap. Vaskerommet er praktisk innredet med skap og benkeplate, utslagsvask og god plass til vaskemaskin og tørketrommel. Garderoberommet har rikelig med skapplass.
Alt i alt en flott familiebolig med meget solrik beliggenhet og nydelig utsikt!

Oppvarming

Varmekabler i flere gulv. Peisovn og varmepumpe i stue. Ellers mulighet or elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.06.1986 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke utvidelse av terrasse, det foreligger melding om mindre byggearbeid på boligeiendom datert 17.09.1999. Ferdigattesten omfatter heller ikke trappen som er bygget fra alten ned til hage.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4601/185/581:
14.08.1986 - Dokumentnr: 26461 - Erklæring/avtale
PLIKTIG MEDLEMSKAP I AL ØVRE MORVIK
14.08.1986 - Dokumentnr: 26461 - Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
17.08.2020 - Dokumentnr: 2881720 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
25.06.1985 - Dokumentnr: 19119 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4601 Gnr:185 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 563120 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1201 Gnr:185 Bnr:581

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har attraktiv beliggenhet i rolig gate i Morvikbotn. Dette nabolaget passer ypperlig for en aktiv barnefamilie som ønsker et trygt og etablert bomiljø rundt seg. Det er ikke uten grunn at det er mange barnefamilier i de omkringliggende boligene. Enderekkehuset har beliggenhet ved enden av blindvei uten gjennomgangstrafikk. Nabolaget er pent opparbeidet med gangveier, flere lekeplasser, fotballbane og flotte grøntarealer.
Eiendommen har gode solforhold og vid utsikt over innseilingen til Bergen. Fine turløyper for store og små mot Geitanuken og gangavstand til bademuligheter i Morviksanden. En annen hyggelig lørdagsutflukt er en kort spasertur til Morvik Hjemmebakeri, kjent for sin gode bakst av boller og brød.
Nærhet til barnehage og skole, Rema 1000, legesenter samt de fleste servicetilbud i Åsane Storsenter og Horisont. Kort gangavstand til busstopp i Hesthaugveien med hyppige avganger. Ca 5 min. kjøretur til Åsane Storsenter/Horisont og ca. 15 minutter til Bergen sentrum. Ønsker man å ta beina fatt tar er det ca. 20-25 min gange til Åsane Senter.

Adkomst

Ta av fra motorveien ved Åsane Senter, følg skilting til Morvik. Ta til venstre inn Morvikbotn, deretter ta andre inn til høyre. Huset ligger på venstre siden av veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Haukedalsmyra barnehage
Morvikbotn barnehage
Kidsa Haukedalen
Skoler:
Haukedalen skole
Tertnes skole
Ulsetskogen
Blokkhaugen skole
Åstveit skole
VGS:
Tertnes videregående skole
Åsane videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 327,9 kvm.

Parkering

Parkering utenfor boligen, her er det lagt varmekabler i asfalten samt det er mulighet for å montere lader for el-bil. Det medfølger også fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. Her er også mulighet for å montere lader for el-bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan "Åsane, gnr. 187, Haukedal-Morvik Felt D-2, Kuhaugen" datert 09.04.1984.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 478,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.600 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.200,-.
Felleskostnader for velforening Øvre Morvik SA utgjør kr 2.704,- pr. kvartal.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av fibertilkobling for tv-signaler og bredbånd. Grunnpakker er inkludert i felles kostnader. Tv-tuner/dekoder og hjemmesentral medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 880 540,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 169 944,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 4 803,- for 2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.511.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Joakimsen og Mona Eknes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 7.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0011/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.1911

Dato

Sist oppdatert: 13. desember 2021 kl. 11:30

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.