Solgt: 1 700 000 kr

Raudberget 87

1 750 000 kr
40 m²
1 soverom
Velkommen til Raudberget 87 og idylliske Kvilheim
Markus Jønland
Presenteres av
Markus Jønland
Gangåsvatnet/Gjønnes
Håndlaftet familiehytte med nydelig beliggenhet ved vannet - Eget naust - Fantastiske solforhold - Strandlinje
 • Prisantydning
  1 750 000 kr
 • Omkostninger
  45 092 kr
 • Totalpris
  1 745 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  40 m²
 • Bruksareal
  40 m²
 • Tomteareal
  1 495,6 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Kvilheim, en fantastisk eiendom på 1,4 mål med Gangåsvatnet som nærmeste nabo.
Slik som hyttenavnet lyder kan du på Kvilheim la roen senke seg og nyte hyttelivet i en sjarmerende håndlaftet hytte med eget naust og store grøntareal. Eiendommen ligger fint til ved Gangåsvatnet kun 20 minutter fra Orkanger. Her kan du gå rett fra hytta og ned til vannet. Tomta har hjørnebeliggenhet og egen strandlinje hvor man kan nyte de fantastiske solforholdene. Eiendommen har hovedhytte med stue, kjøkken, enkelt baderom, hems, 2 uteboder og et naust. Ønsker du å invitere familie og venner til en fantastisk hytteopplevelse er det ekstra soverom i naustet og boden. På sommers tid er det vei helt fram til hytta, og delvis helt fram på vinterstid. Båt og båtmotor medfølger.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Raudberget 87, 7320 FANNREM
Kommunenummer 5059, gårdsnummer 229, bruksnummer 19, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 45 kvm
Totalt bruksareal: 40 kvm
Totalt primærrom: 40 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.06.2021 utført av Anticimex Trondheim.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Grunnmur av sparesteinsmur. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjoner. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med torv. Inngang via entre og verandadør. Vinduer med karmer av tre og to-lags og koblet glass. Verandadør med karmer av tre og to-lags glass. Oppvarming med medfyring.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Kjøkken: TG 0 - 1
Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall. Gulv av heltre furu. Vegger av tømmer. Himling av synlige takbjelker og plater. Kjøkkeninnredning med profilerte
fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Plate på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Blandebatteri fra Oras uten
vanntilkobling. Frittstående stekeovn med platetopp fra Ariston og kjøleskap med fryser fra Whirlpool. TG 2 Gulvet bærer preg av slitasje.
Øvrige rom: TG 0 - 1
Gulv av heltre furu. Vegger av tømmer og ubehandlet panel. Himling av ubehandlet panel og tro over takbjelker med lampepunkt i flere rom.
Profilerte innerdører. Naturlig oppdriftsventilasjon. TG 2 Gulvet bærer preg av slitasje
Ildsteder: TG 0 - 1
Skorsteinen av teglstein fra byggeår. Ildsted fra Jøtul på kjøkken. Åpen peisløsning på stue. TG 3 Avstand fra ildsted på kjøkken til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig.
Etasjeskiller: TG 0 - 1
Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt
kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom og metode er valgt: kryssmåling av stue. TG 2 Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
Tekniske anlegg. VVS anlegg: TG 0 - 1 Vannrør av kobber. Oso varmtvannsbereder fra ca. år 2000. Boligen er på befaringstidspunktet ikke tilkoblet vann.
Brann: TG 0 - 1
Boligen har godkjent brannvarsler og brannslukningsapparat.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: TG 0 - 1 Yttervegger av trekonstruksjoner med synlig tømmervegg. Østvegg kledd med stående trepanel.
TG 2 Råte i en stokk
Vinduer/ytterdører: TG 0 - 1
Slett entredør med karmer av tre. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2010. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2010.
Vindu med karmer av tre og koblede glass på vaskerom. TG 2 Vinduer av koblet glass på grunn av alder.
Yttertak - Torvtak: TG 0 - 1
Taktekking fornyet ca. år 2008. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med torv.
Balkonger, terrasser, veranda: TG 0 - 1
Utgang fra stue til øst-vendt terrasse på 6 m2. Terrassen er belagt med terrassebord. Terrasse på ca. 15m2 mot vest. Terrasse belagt med terrassebord.
Grunnmur, fundamenter: TG 0 - 1
Grunnmur i sparesteinsmur. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Frittstående byggverk - Naust: TG 0 - 1
Frittstående naust på ca. 21 m2 fra år 2000 i trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Yttertak i
saltaksform utvendig tekket med profilerte stålplater. Snurredass med ventil over tak.
Frittstående byggverk - Anneks: TG 0 - 1
Frittstående anneks i trekonstruksjoner på ca. 14 m2 fra ca. år 1957, delvis ombygd i år 2000. Grunnmur av sparestein. Yttervegger av bindingsverk
utvendig kledd med stående trekledning. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med profilerte stålplater. Vinduer med koblede glass. Soverom på ca.
6 m2.

Oppvarming

Hytta har elektrisk oppvarming samt vedovn.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1939.
Det foreligger ingen papirer i kommunearkivene som sier at hytta er godkjent bygd, herunder ingen byggesøknad, brukstillatelse eller ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser:
Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet en forkjøpsrett for livsarvinger av tidligere eier. Dette gjaldt en "Nystue" som tidligere var tilkoblet hytta. Denne er fjernet og den delen av eiendommen er nå skilt ut og ikke relevant. Forkjøpsretten er også i følge selger foreldet. Jordskifte vedrørende fiskerett. Eiendommen har fiskerett med faststående redskaper utenfor sin 31,6 meter strandlinje. Videre har eiendommen rettigheter til vei over hovedbruket, kraftledning til eiendommen og sti som i hovedsak skal følge kraftledningen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Ta kontakt med megler for info.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Inventar kan medfølge etter avtale, båt og båtmotor medfølger

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk og skjermet nederst ved vannet i vakre naturomgivelser. Eiendommen er omkranset av vakker natur og ligger med egen strandsone mot Gangåsvatnet. Gangåsvatnet er et fantastisk fiskevann sommer som vinter. Her kan du oppleve flotte turområder i nydelig natur. Hytta ligger kun 19 minutter fra Orkanger med alt man måtte trenge i hverdagen. Her kan fint kombinere hytteliv med kultur og butikkfasiliteter. Dette er et perfekt område for storfamilien.

Adkomst

Fra Trondheim følg E6 og deretter E39 til Orkanger. Følg E39 videre mot Hitra og Hemnkjølen. Ta av til venstre med skilting mot Gjønnes og Knyken. Følg veien og ta deretter til høyre mot Gjønnes. Følg veien til Raudberget. Det vil bli godt skiltet av eiendomsmegler Krogsveen på visningsdagen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 495,6 kvm. Tomten ligger idyllisk til helt nede ved Gangåsvatnet omkranset av vakker natur, og nydelige solforhold. Tomten har hjørnebeliggenhet og er en av de beste i feltet.

Parkering

Privatparkering ved eiendommen. Veien som leder dit er privat og er sommervei.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar hvor man betaler 1.500,- i året i veiavgift.
Det er ikke koblet til vann og avløp på eiendommen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 29.10.2014 avsatt til: LNFR
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.182,-,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 800,- pr. mnd.
Veiavgift er kr 1.500 pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 127 740,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.795.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arnar Garberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0145/21
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.21145

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2021 kl. 11:40

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.