Komplett salgsoppgave

Hagavegen 17

2 450 000 kr
63 m²
2 soverom
Ottestad
Lys 3-roms eierleilighet med solrik balkong. Flott utsikt mot Mjøsa og omkringliggende områder. Kun 3 km til Hamar by.
 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Omkostninger
  62 592 kr
 • Totalpris
  2 512 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms selveierleilighet i 2. etasje med lyst tiltalende interiør.
Flott utsikt mot Hamar, Mjøsa og omkringliggende områder.
Meget anvendelig planløsning med romslig stue/spisestue og separat kjøkken.
Baderom er praktisk innredet og flislagt gulv med varmekabler.
Lyst pent kjøkken med integrert komfyr, koketopp, mikrobølgeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap.
Meget solrik balkong mot vest hvor man har sola fra tidlig formiddag til sene kveldstimer.
Særdeles godt med lagringsplass.
Beliggende i attraktivt og barnevennlig område, Bekkelaget.
Kort gangavstand til dagligvareforretning, skoler, barnehager og flotte turområder.
Ca. 3 km til Hamar bysentrum.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hagavegen 17, 2312 OTTESTAD
Gårdsnummer 6, bruksnummer 106, seksjonsnummer 2, kommunenummer 3413

Innhold

Totalt bruttoareal: 68 kvm
Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
Entré/gangareal, bad/wc, 2 gode soverom, kjøkken, spisestue/stue med peis og utgang til romslig solrik balkong. : 63 kvm
Sekundærrom:
Ideell andel av kjeller hvorav disponerer privat bod samt felles vaskerom og lagringssrom.
Ideell andel av lofteetasjen.
I tillegg disponerer boligen 1/2 del av garasje/uthus.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.11.2020 utført av Morten Silkebækken. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført tomannsbolig og uthus. Andel tomannsbolig over 1 plan i 2. etasje. Oppført i støpt sparesteinsmur og trekonstruksjoner. Saltak konstruksjon som er tekket med betongtakstein. Bygningsmassen er 66 år. Det må derfor påregnes forhold som retningsavvik, skjevheter m.m. Taktekking, takrenner, nedløp og beslag fra ca. 2000. Utvendig fasader overflatebehandlet ca. 2016. Vinduer stort sett fra 80-tallet og ett fra 2011. Nyere leilighetsdør og innvendige dører. Badet ble pusset opp i 2008 som egeninnsats fra forrige eier. Det er utført enkle fuktsøk på normalt utsatte steder og det er ikke påvist variasjoner av betydning i indikasjonsverdiene. Kjøkkeninnredning fra 2008.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;
Tg3:
Drenering, fra byggeåret så indikasjoner på svikt som er naturgitt med aldersmessig slitasje på systemet.
Rom under terreng, påvist noe kjellerlukt, saltutslag, fargeforskjeller, malingsavflassing, løs murpuss m.m på yttervegger og gulv under terreng. Viktig å påse god og effektiv utlufting.
Kjøkken og innvendige overflater har fått Tg1 resterende punkter Tg2.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys pen 3-roms selveierleilighet med anvendelig planløsning og tiltalende interiør i lyse farger. Leiligheten ligger i 2. etasje og har felles inngang/trappegang med leiligheten i 1. etasje. Fra boligen er det meget fint og fritt utsyn mot omkringliggende områder med Mjøsa og Hamar.
Leiligheten ble betydelig påkostet av forrige eier i 2007 med bl.a. nytt bad, vvs-bereder, kjøkken, peis, oppgradert el-anlegg med nytt skap og automatsikringer, varmepumpe og markise. Nåværende eier har siden 2011 innredet et ekstra soverom som var tillagt stue, lagt nye gulv i stue og kjøkken samt malt enkelte overflater. Utvendig ble det lagt lagt ny taktekking med takrenner, nedløp og beslag i ca. 2002. Panel ble overflate behandlet i ca 2016. Leiligheten er en del av et sameie med naboen i 1. etasje. Hver enhet disponerer kjeller, loft og uthus i fellesskap med naturlig inndeling. Dette gir boligen særdeles godt med lagringsplass.
Eksempler på materialvalg;
Gulv: Laminat. Fliser på baderom.
Vegger: Malte panelplater. Våtromsplater på baderom.
Himling: Folierte plater og malte plater.
Kjøkkenet er romslig med klassisk pen innredning fra 2008, type Ikea med lyse profilerte fronter. Takhøye skap og god arbeidsbenk i heltre med fliser i benkerygg. Integrert ovn, microbølgeovn, topplate, kaffemaskin, oppvaskmaskin og kjøle/frysskap.
Baderommet ble oppusset i 2008 med flislagt gulv med varmekabler. Moderne innredning med servant med skuff under. Speilskap. Dusjkabinett. Wc.

Oppvarming

Varmepumpe. Peis med innsats, Jøtul. Elektriske varmekabler i gulv, bad. Elektriske panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Seksjonering er registrert i 2007.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 8062-1, tinglyst 11.06.2007, type heftelse: Seksjonering, opprettet seksjoner.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Nærværende eiendom, gnr. 6 bnr. 106 har gitt nabo gnr. 6 bnr. 108 mot vest (nedsiden) tillatelse til oppføring av garasje på tomtegrense, avtalen signert 1983.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Robotklipper på felles hage som er innkjøpt av nabo i 1. etasje. Nåværende eier her har ikke bil og beboer i 2. etasje har tatt seg av snømåking.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget luftig og solrikt i et attraktivt boligområde, Bekkelaget. Ca. 3 km fra Hamar sentrum og ca. 8 km til Stange sentrum. Beliggenheten er barnevennlig og rolig. Gangavstand til barnehager, barne- og ungdomsskole, dagligvareforretninger, idrettsplass og bussholdeplass. Fine turmuligheter i nærområdet bl.a. den velkjente Ottestadstien som strekker seg 16 km gjennom idylliske natur- og landbruksområder. Atlungstad Golfklubb med 18-hulls bane ligger nydelig til i jordbruksområde helt ned til Mjøsa kun 4,5 km lenger sør.

Adkomst

Fra Hamar sentrum kjør Stangeveien (Rv222) mot Ottestad/Stange. Hold rett frem i de to første rundkjøringen etter brua. Ta deretter første veg til venstre, Hagavegen. Følg veien og eiendommen ligger på høyre side i bakken opp.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager, skoler og fritid

Hoberg skole (1-7 kl.) 1.6 km
Arstad skole (1-7 kl.) 1.6 km
Steinerskolen på Hedemarken (1-13 kl.) 1.7 km
Ottestad ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Flere barnehager i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 212 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Stor flott tomt som ligger i lett skrånende terreng mot vest. Tomten er opparbeidet med plen og beplantet med blomster, hekk og prydvekster. Gruset innkjøring og gårdsplass. Robotklipper.
Bolighuset er øverst på eiendommen hvorav nedre kan ha potensiale for ytterligere utnyttelse. Dette må evt interessenter sjekket nærmere med kommune i enighet med nabo i 1. etasje.

Parkering

Oppstillingsplasser på felles gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/friområder i henhold til Kommuneplanens arealdel 2019-2031 ikrafttredelse 17.06.2020 og Kommunedelplan for Ottestad ikrafttredelse 12.08.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7.045,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann/kloakk avregnes etter forbruk.
Eiendomsskatten er kr 5.299,- for inneværende år.
Sameiet deler mottatte fellesutgifter, dvs. bygningsforsikring årlig kr. 6.000,- og evt. vedlikehold av fellesareal.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 8000 kwh. pr. år. + nettleie kr. 7.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet Telenorl som leverandør av internett og kabel-tv. Avgift på kr 1.200,-. pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. (Leilighet i 1.et har fiber.)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 453 890,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 634 004,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 5 299,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.512.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole-Morten Lauritzen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45.000,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0196/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.20196

Dato

Sist oppdatert: 23. mars 2021 kl. 10:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.