Solgt: 7 850 000 kr

Ormerudveien 76D

7 900 000 kr
199 m²
5 soverom
Velkommen til Ormerudveien 76D - enebolig med dobbelt garasje og to hybler i kjeller
Øystein Thorsen
Presenteres av
Øystein Thorsen
Kolbotn
Innholdsrik enebolig over 3 plan med 2 hybler i underetasjen - gode leieinnteker - fin terrasse og hage - dobbelgarasje
 • Prisantydning
  7 900 000 kr
 • Omkostninger
  198 842 kr
 • Totalpris
  8 048 842 kr
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  199 m²
 • Bruksareal
  206 m²
 • Tomteareal
  592,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig og flott enebolig for familien på Kolbotn rett ved grensen til Oslo:
 • Inneholder hoveddel i 1 og 2.etasje samt liten del av underetasje
 • Hoveddel har 3 soverom, stor stue med utgang terrasse og hage, kjøkken, bad, entre i 1.etg. 2 soverom og garderobe i 2.etg. Garderobe, gang og bod i kjeller.
 • Underetasjen har to fine hybler med egen felles inngang - meget gode leieinntekter!
 • Gjennomgående pen bolig hvor det meste ble pusset opp i 2013 samt renovert bad i hybel 2018 og nytt kjøkken hybel 2 i 2020
 • Utearealer med hage og terrasse ble opparbeidet i 2016
 • Dobbel garasje samt felles gårdsplass

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ormerudveien 76D, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 238, bruksnummer 635, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 229 kvm
Totalt bruksareal: 206 kvm
Totalt primærrom: 199 kvm
Primærrom:
Underetasje 80kvm:
Bad1, bad 2, gang, alkove, hall m/trapp, stue/kjøkken 1 og stue/kjøkken 2
Første etasje 91kvm:
Bad, vindfang, hall m/trapp, stue, kjøkken og soverom
Andre etasje 28kvm:
Gang og to soverom
Sekundærrom:
Underetasje 7kvm:
Bod, bod med opplegg for vaskemaskin og teknisk rom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av BN Takst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen har iht. tilstandsrapport såle på ukjent grunn for takstmannen og støpt dekke. Antatt Thermomur, da grunnmurstype var ikke mulig å fastlå ved visuell besiktigelse. Drenering og fuktsikring av grunnmuren ligger hovedsakelig skjult under bakken og er således ikke tilgjengelig for inspeksjon. Yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, innvendig kledd med plater og utvendig kledd med trepanel. Ytterkledningen er fra byggeåret. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Vinduene er hovedsakelig fra byggeåret. Noen vinduer i stue er fra 2011. Balkongdør med isolerglass, karm og ramme i tre. Balkongdøren er fra 2011. Entredør fra 2014. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaket er tekket med takstein. Taktekkingen er fra byggeåret.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Følgende bygningsdeler har fått TG 2 på grunn av alder samt registreringer:
- Grunn og fundamenter, generelt: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.
- Gulv på grunn: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer. Målt avvik under 10 mm på kontrollerte steder, det er kun utført stikkontroll.
- Vegger mot grunn: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
- Drenering: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
- Yttervegger: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer. Det ble registrert svertesopp på utvendig kledning.
- Vinduer: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer på de eldste vinduene. Vinduene fra 2011 er gitt TG1.
- Innvendige dører: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og registreringer på de eldste dørene. De nyeste dørene som ikke tar i karmen er gitt TG 1. Enkelte dører tar i karmen. Ventilansjosspalte under dører til bad og bod for vaskemaskin mangler. Spalten bør være minst 50-100 cm2.
- Takkonstruksjon: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer - ytterligere undersøkelser anbefales.
- Taktekking og membraner: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
- Trapper og ramper: Hånldøper mangler på 1 side i trapp. Rekkverk er lavere enn referansenivået på 90 cm.
- Frittbærende dekker: 2. etg: Målt avvik under 20 mm på kontrollerte steder, det er kun utført stikkkontroll. 1. etg: Målt avvik under 15 mm på kontrollerte steder, det er kun utført stikkprøvekontroll.
- Bad1 /underetasje: Høyde fra slukrist til topp overkant membran ved dør er ca 40 mm. Lekkasjevann renner mot dusjvegg.Det ble stedvis registrert bom i fliser. Det ble registrert defekt flis på vegg i dusjsonen. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres. Ingen synlig membran i sluk. Takstmannen har ikke kjennskap til badets utførelse bak synlige flater. Det ble registrert svelling i baderomsinnredning. Blandebatteri på servanten er løst.
- Bad2 /underetasje: Takstmannen har ikke kjennskap til utførelse bak synlige flater. Høyde fra topp sluk til overkant flis ved terskel er ca 20 mm. Sluk er plassert under badekar og var ikke tilgjengelig for besiktigelse, takstmann kan derfor ikke verifisere membran. Det ble stedvis registrert bom i fliser.
- Bad /1. etasje: Høyde fra slukrist til topp overkant membran ved dør er ca 20 mm som er mindre enn referansenivået som er 25 mm. Svelling i baderomsinnredning. Manglende lekkasjesikring fra innebygget sisterne.
- Bod med vaskemaskin: Rommet er uten sluk men med automatisk vannstopper. Membran kan ikke verifiseres.
- Kjøkkeninnredning: Bruksslitasje på innredning i 1. etg og eldste innredning i underetasjen.
- Overflater på innvendige gulv: Bruksslitasje på parkett.
- Overflater på innvendige vegger: Bruksslitasje.
- Overflater på innvendig himling: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av bruksslitasje på enkelte rom og alder på de eldste overflatene, øvrige overflater er gitt TG 1 med bakgrunn i en helhetsvurdering.
- Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Gjeldende forskrifter stiller krav at lekkasje skal kunne oppdages enkelt og ikke føre til skade på installasjon og bygningsdel. Disse kravene kom med teknisk forskrift i 1997, installasjoner før dette har ikke krav til rør i rør systemer eller synlige rør på vegg. Deler av boligens røranlegg er innbygget og var ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
- Utvendig støttemur: Steinmur har beveget seg, antatt mangelfull fundamentering - ytterligere undersøkelser anbefales
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- "Noe fuktmerker i 2015 når kjøkken i gamle hybelen skulle settes opp. Vi bestilte fuktmåler og takstmann som fant ut at det var veldig lite fukt på kjøkkenhjørne nede i hybelen som ikke var så stort"
- "Sprekker i vegg/takhjørner i ganske mange deler av huset når huset utvider seg og krymper i forhold til sommer/vinter"
- "Det har vært veldig lite små skjeggkre nede i badet. Fortsatt finnes de selv etter ronovering av nytt bad i nye hybelen"
-" Terrasse veggen eler steinene som er lagd på den ene siden er litt ustabilt og må fikses. Kan rase når som helst. Beveget seg nesten 9 cm på 4-5 år"
-" Faglært utført arbeid i hagen men konkurs nå"
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Huset ble i stor grad renovert innvendig med nye overflater i 2013 når nåværende eier overtok huset.
Bad i 1.etg og underetasje ( hybel 1) pusset opp i 2014
Kjøkkenet fra HTH i 1. etg, nytt i 2014.
Nytt tak med spotlight i hele huset unntatt en av hyblene.
Bad nede ( hybel 2) ble pusset opp i 2017
Satt inn to ekstra vinduer i stuen oppe
Laget innebygget peis
Nytt kjøkken i en av hyblene (2) nede i 2020
Terrasse og hage ble renovert i 2016
Inngangsparti er pusset opp
Huset ble malt utvendig i 2013

Standard

Enebolig med to hybler beliggende i kort avstand fra Kolbotn sentrum.
Første etasje:
Stue:
Stor og lys stue med god plass til stor sofa og en spisegruppe. Store vindusflater som slipper inn godt med lys. Downlights i himling. Stuen har både peis og varmepumpe som gir godt med varme til hele etasjen, da rommene er åpne. Utgang til vestvendt platting og hage fra stuen.
Kjøkken:
Romslig kjøkken med barløsning på en kjøkkenhalvøy. Godt med skap- og benkeplass. Flislagt gulv. Tidsmessig kjøkkeninnredning ny i 2014 med finert front, laminat benkeplate, rustfri oppvaskkum, integrerte hvitevarer som medfølger i form av stekeovn, mikrobølgeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap. Ventilator og fliser over benk.
Hovedsoverom:
Soverom med nordvendt vindu. Det er plass til dobbeltseng. Stort plassbygget garderobeskap med speilfronter. Downlights i himling.
Bad:
Badet er oppusset i 2014. Flislagt gulv og vegger. Dushjørne med glassdører og regnfallsdusj. Dobbelt servant med underskap. Vegghengt toalett og speil med lys.
Gang:
Romslig gang med flislagt gulv. Videre i entrén er det skyvedørsgarderobe som gir godt med oppbevaringsplass. Speilfronter på garderoben.
Uteplass:
Stor vestvendt platting med normalt gode solforhold. Plass til flere sittegrupper og grill om ønskelig. Videre adkomst til hage.
Andre etasje:
Soverom 2:
Soverom med god plass til dobbeltseng og andre møbler. Store vindusflater som slipper inn godt med lys.
Soverom3:
Soverom med god plass til dobbeltseng og andre møbler. Store vindusflater som slipper inn godt med lys.
Gang;
I gangen i andre etasje er det et walk-in closet som gir god oppbevaringsplass til klær.
Underetasje:
Gang:
Under trappen i underetasjen er det hyllesystem som gir god lagringsplass.
Bod med vaskemaskin:
I gangen i underetasjen er det en bod med opplegg til vaskemaskin. Dette rommet har ikke sluk.
Hybel 1;
Stue/kjøkken:
Åpen kjøkken/stue løsning. plass til en sofagruppe på stuen. Adkomst til sovealkove. Kjøkken med medfølgende integrerte hvitevarer som, stekeovn, mikrobølgeovn og platetopp. Inngang til bad fra stuen.
Sovealkove:
Ved stuen er det en egen sovealkove med plass til seng. Det er garderobeskap på alkoven.
Bad:
Flislagt bad med dusjnisje med industriglass. Baderomsinnredning, gulvstående toalett og opplegg til vaskemaskin.
Hybel 2;
Bad:
Delikat flislagt bad fra 2017. Baderomsinnredning servant med underskap, høyskap, vegghengt toalett, speilskap og badekar med dusj. Varmekabler i gulv og downlights i himling.
Stue/soverom:
Stue/soverom med plass til sofa/seng. Plassbygget skyvedørsgarderobe.
Kjøkken:
Nyere kjøkken med medfølgende integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og kjøleskap. Delvis åpen løsning mot stue/soverom. Opplegg til vaskemaskin på kjøkkenet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med stedvis varmekabler og varmepumpe. Vedfyring i peis. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 20.07.1988.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Trapp må settes opp for hovedinngangsdør.
2. Røykvarsler må monteres slik at den gir 60 dBA i soverom når mellomliggende dør er lukket.
3. Røykpipe må føres opp, ref. Byggeforskrift kapittel 49:321.
4. Trapp mellom 1. etg og underetasje må settes opp straks. Inntil dette er gjort, må trapperommet holdes forsvarlig avstengt.
5. Husnummerskilt må monteres iht kommunens regler.
6. Takstige må monteres iht kommunens regler.
7. Terrenget rundt huset må fylles opp iht de approberte tegningene.
Det er uklart om alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger tillatelse til bruksendring av tilleggsdel til hoveddel i kjeller (tidligere trimrom) til stue og kjøkken i hybel 1 datert 16.02.2018
Som er forlengelse av bruksendring av kjeller foreligger det ytterligere bruksendring av rom i kjeller fra tilleggsdel (bod) til kjøkken i hybel 2 datert 16.11.2020
Ferdigattest på samlet bruksendringen i kjelleretasjen (som har resultert i 2 hybler) datert 19.11.2020
Det gjøres oppmerksom på at deler av boligen avviker fra originale bygningstegninger datert 15.12.1987 samt ny godkjent planløsning i kjeller:
- En del av hallen i kjeller har blitt brukt til å opprette en bod med opplegg for vaskemaskin
- Vegg mellom hall og vindfang i første etasje er fjernet for å lage en åpen løsning
- Terrassedør i første etasje er flyttet lenger sør
- På loftsplan er det etablert to soverom samt en gang med walk-in closet
Fasademessig er det endret noe ved at det er satt inn to nye vinduer i stue 1.etg samt at terrassedør er flyttet. Fasadeendringen er av kommunen definert som mindre og ikke søknadspliktig.
Det foreligger approberte tegninger av garasje datert 21.061988 , kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i arkivet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
11.04.1988 - Dokumentnr: 5303 - Erklæring/avtale
Bnr. 88 og bnr. 635 skal være tilknyttet et felles privat vann og avløpsanlegg. Bestemmelser vedr. vedlikehold m.v.
Eierne av overnevnte eiendommer er soledarisk anvarlig for vedlikehold av den del av fellesanlegget som eiendommen er bruker av. dvs. fra eiendommen og frem til det kommunale ledningsnettet.
Fellesanlegget og det enkelte stikkledningsanlegg skal til en hver tid være fritt tilgjengelig for eiere og brukere for vedlikehold og ettersyn.
Det må ikke anlegges bygninger eller foretas terrengmessige tiltak over ledningsnettet som kan vanskeliggjøre adgangen, eller sette iverk andre tiltak som kan skade ledningene.
12.04.1988 - Dokumentnr: 5364 - Best. om vann/kloakkledn.
Vedtak av kommunens reglement.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

De delene av boligens underetasje som er innredet som hybler er lovlige for beboelse. Det foreligger ferdigattest på bruksendring for underetasjen datert 19.11.2020, som omfatter hele etasjen og således begge hyblene.
Begge hyblene er p.t utleid med tidsbestemte leiekontrakter med 3 måneders oppsigelsestid. Bestemmelsene i husleieloven sier at minste leieperiode ved tidsbestemte kontrakter er 1 år når utleieren bor i samme hus.
Hybel 1: Leiekontrakt inngått 01.07.2019, minstetid oppfylt 01.07.2020. Utleiesum kr 10.000,- pr. mnd inkl. normalt vann og strømforbruk. Kan sies opp med 3 mnd varsel.
Hybel 2: Leiekontrakt inngått 01.05.2020, minstetid oppfylt 01.05.2021. Utleiesum kr 9.000,- pr. mnd inkl. normalt vann og strømforbruk. Kan sies opp med 3 mnd varsel.
Normalbestemmelsene i husleieloven tilsier at det er 3 måneders oppsigelsesfrist (i tillegg til inneværende måned). Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre utleieforholdene, kan ikke overtagelsen være tidligere enn dette, og ny eier må gi beskjed senest samme dag som budaksept slik at selger får avviklet utleieforholdene. Det kan ikke garanteres av nåværende leieboere ønsker å bo videre ved eierskiftet da disse står fritt til å si opp avtalen ihht. leiekontrakten. Kjøper må da belage seg på å evnt. finne nye leieboere.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det gjøres for ordens skyld oppmerksom på at det ved dette salget praktiseres forkjøpsrett, dette følger videre av norsk lov hvor selgerne er sameiere og har lovfestet forkjøpsrett som de hver for seg kan velge å gjøre gjeldende ved å tre inn i høyeste bud, jf. sameieloven § 11.» Av eiendommens to hjemmelshavere (eiere) som har forkjøpsrett ved salget av denne boligen er det forhåndsavklart at eventuell bruk av forkjøpsrett kun kan være aktuelt for en av de to eierne. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldene er satt til 2 døgn fra avtaleinngåelse (budaksept). Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig beliggende i et populært boområde med kort avstand til Kolbotn sentrum.
Kolbotn sentrum med alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca. 60 ulike forretninger, caféer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Direktetog fra Kolbotn til Oslo S tar ca. 11 minutter.
Gangavstand til Rosenholm togstasjon med hyppige avganger til blant annet Oslo. Toget fra Rosenholm til Oslo S tar ca. 15 minutter. Rosenholm ligger forøvrig i sone 1 (Oslo-takst). Nærmeste bussholdeplass er ved Trygve Strømbergs vei (Oslo-takst).
Kort biltur til Svartskog og marka med turmuligheter både sommer og vinter. Tursti om sommeren og skiløype om vinteren. I nærområdet finner en slalåmbakke og tennisbaner ved Ingierkollen, 18 hulls golfbane på Oppegård og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall og Oslofjorden med badeplasser på Hvervenbukta og Ingierstrand.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om Oppegård kommune:
- www.nordrefollo.kommune.no
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no
- www.kolbotnil.no

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort avstand til Kolbotn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole som er de skolene boligen sogner til. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr. For øvrig er det flere barnehager i området.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 592,7 kvm. Eiendommen er opparbeidet med gruslagt gårdsplass/vei, natursteinmur, platting, gressplen og beplantning. Tomtegrense mot naboen vis a vis i 76 A går omtrent midt i innkjørsel og gårdsplassen, denne benyttes i fellesskap. Naboer innenfor i nr. 76 B og 76 C har også adkomst over denne gårdsplassen. Se eiendomskart som vedlegg i salgsoppgaven.

Parkering

Boligen har egen garasje på 43kvm med plass til to biler. Parkering for øvrig på felles gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.08.2016.
Kommuneplan for Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder også for området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23.744,- for året 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. På faktura fra kommunen for året 2020 fremkommer det at det på eiendommen faktureres for 2 boenheter slik at det i oppgitte beløp ligger inne 2 abonnementgebyr for vann og avløp samt større renovasjonsdunk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 30.000,- pr. år. inkl. nettleie / 30.000 kwh. pr. år.
Boligen er forsikret og har en årlig forsikringspremie som estimeres til ca kr 10.000,-.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett hvor nåværende eier ikke har tv- abonnement men internett til kr 880,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 003 058,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 7 211 008,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ahmad Fahim Nael og Shabana Mirza

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse må tilpasses overtakelse/ikke overtakelse av eksisterende leieforhold. Konf. megler.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0088/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2088

Dato

Sist oppdatert: 14. oktober 2021 kl. 13:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.