Solgt: 2 400 000 kr

Orevikabakken 2

2 500 000 kr
107 m²
3 soverom
Velkommen til Orevikabakken 2
Turid Borgersen
Presenteres av
Turid Borgersen
Eidsfoss
Eidsfoss - Sjarmerende enebolig m/stor meget solrik tomt, utsikt over Eikern
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Omkostninger
  63 842 kr
 • Totalpris
  2 463 842 kr
 • Byggeår
  1871
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  107 m²
 • Bruksareal
  107 m²
 • Tomteareal
  1 550,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen holder en normal god standard og har beholdt mye av sin opprinnelige stil og sjarm.
Enebolig over 2 etasjer
1. etg.: Gang, spisestue, stue, kjøkken, bad
2.etg.: Gang, 3 soverom
Garasje med plass for en bil og god lagringsplass
Stor pent opparbeidet tomt med flere flotte uteplasser med gode solforhold! Her kan du nye utsikten og nærheten til Eikern med flotte rekreasjonsmuligheter!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Orevikabakken 2, 3095 EIDSFOSS
Kommunenummer 3802, gårdsnummer 220, bruksnummer 93

Innhold

Totalt bruttoareal: 114 kvm
Totalt bruksareal: 107 kvm
Totalt primærrom: 107 kvm
Primærrom:
1. etg.: Gang, spisestue, stue, kjøkken, bad: 59 kvm
2.etg.: Gang, 3 soverom: 48 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.05.2020 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med grunnmur av granitt/naturstein. Yttervegger over grunnmur av laftet tømmer/plank. Utvendig stående kledning. Saltak tekket med takstein.
Frittstående garasje på ca 33 kvm. Garasje oppført i bindingsverk med utvendig stående kledning. Leddport med automatisk åpner + dør. Saltak tekket med takstein. Støpt betonggulv. Garasje er isolert, i følge eier.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne boligen er det ikke angitt TG3 på noen av bygningsdelene, men flere områder har fått TG2. Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Det kan nevnes at boligen er av eldre dato og det er da naturlige skjevheter og svekkelser på boligen. Boligen har blitt pusset opp senere tid, men arbeidene er utført av tidligere eier og virker noe ufagmessing utført. Det kan nevnes at kledningen, vinduer og dører samt taktekket har blitt skiftet senere tid. Det ble registret noe dårlig lufting av nedkant av panelen og et det ikke lagt papp på undertaket under takstein. Innvendig har boligen en normal enkel standard. Nytt kjøkken 2014 og bad fra ca 2009. Det foreligger ingen dokumentasjon på badet, badet må ventileres bedre og noe motfall til sluk. Boligen er tilkoblet privat vann med offentlig ledning ligger klart inn i kjeller for tilkobling. Elementpipe som er tildekket på alle sider i 2. etasje og må utbedres. Krypkjeller under del av boligen som ikke er tilgjengelig for inspeksjon. Det ble registret merker etter boerbille i stubbloft i kjeller og krypkjeller. Ytterligere undersøkelser må foretas og kjeller/krypkjeller må ventileres bedre. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Det foreligger ikke godkjente tegninger av boligen og garasje er ikke byggesøkt. Ytterligere undersøkelser må foretas.»
Eier opplyser bla følgende i sin egenerklæring; Mus i kjeller. Men ingen store utfordringer. Feller i oppstart av sesong så er det borte. I tillegg skriver selger at det er noen skjevheter i boligen.
Det gjøres også oppmerksom på at kun deler av baderomsgulvet har varmekabler.
Ved tilsyn av pipe/ildsted i 2018 ble det gitt følgende avvik: I 2.etg. er geglskorsteinen kledd inn på 4 sider, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale. Ny eiers ansvar å evt utbedre dette i sin eiertid.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen holder en normal god standard og har beholdt mye av sin opprinnelige stil og sjarm.
Tidligere eier opplyste at følgende er utført:
- Lagt nytt vann og avløpsrør fra ca 2009. Lagt klart for å koble seg til offentlig vann.
- Utvendig panel er skiftet ca 2006/07.
- Vinduer er skiftet ca 2006/2007 (ett vindu på badet av eldre dato)
- Taket er lagt om, nedløp og takstige fra ca 2007/2008.
- Inngangsdør er byttet
- Garasje er fra 2010
Nåværende eier opplyser at følgende er utført i hans eiertid:
- Varmepumpe fra 2016
- Flislagt og lagt varme i gulv entre
- Tomten er opparbeidet med steinsatt uteplass og bark i skråning
Overflater i oppholdsrom:
GULV: Fliser, impregnert tregulv eller laminat.
VEGGER: Mdf, malt strie eller fliser.
HIMLINGER: Mdf eller malt panel.
Innhold:
1.etg.:
Gang med fliser på gulv. Varmekabler.
Koselig kjøkken med god skap og benkplass. Hvit profilert innredning med heltre benkeplate. Integrert komfyr, induksjonstopp, micro med grill, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Montert avtrekksvifte over komfyr. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. Steikeovn fra Mile er kun 6 mnd gammel. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Luke i kjøkkengulvet ned til kjellerrom.
Spisestue og stue med utgang til ca 32 kvm terrasse med flott utsikt.
Stort flislagt bad fra ca år 2009. Badet har veggmontert klosett, servant, servantskap, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Eier opplyser at det kan være noe gulvkaldt selv om det er varme i gulvet. Ingen dokumentasjon på badet som er utført av forrige eier.
2.etg.:
Gang. Skap i bod.
3 soverom hvorav ett soverom har inngang til neste soverom og ett med oppgang til loft.
Garasje på ca 30 kvm med plass for en bil og god lagringsplas.
Stor flott hage som nåværende eier har gjort enklest mulig å vedlikeholde. Det er lagt snor for robotklipper rundt plenen. Robotklipper følger ikke, men det skal da være enkelt å bruke snorene på nytt om man ønsker å kjøper robotklipper og sitte på terrassen å nyte utsikten og utsynet til en grønn hage uten å bruke mye tid på klipping av plen.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stuen. Varme i gulv gang og deler av baderomsgulvet. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1871. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette var ikke et krav på den tiden boligen ble oppført. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Ingen ferdigattest eller annen dokumentasjon på garasjen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3802/220/93:
08.11.2005 - Dokumentnr: 165650 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3802 Gnr:220 Bnr:20
11.05.2009 - Dokumentnr: 329233 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2018 - Dokumentnr: 207056 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0714 Gnr:20 Bnr:93
01.01.2020 - Dokumentnr: 1168425 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0715 Gnr:220 Bnr:93

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i etablert og rolig område utenfor Eidsfoss sentrum med dagligvare, kro, barnehage og bademulighet som ligger ca. 150 meter unna. I tillegg til flotte bademuligheter fra svaberg i Eikern er det en fin sandstrand ved Bergsvannet - 15 - 20 minutter gange fra boligen. Meget solrikt og med flotte rekreasjonsområder i skogene, på eller ved vannet. Meget solrikt med sol fra morgen til kveld på terrasser på alle sider av huset.
Eiendommen ligger landlig, men allikevel sentralt til med 9 byer og 2 flyplasser innenfor 1 times kjøring.
Eidsfoss er tidligere Hof kommunes kultursted med mange utøvende kunstnere og mange faste arrangementer som trekker flere tusen mennesker hvert år. Hoff har kort vei til 9 hulls golfbane, rideskole, treningssenter, sykkelklubb og aktivt idrettslag med flere ulike aktiviteter. Flerbrukshall med tilbud i klatrevegg, håndball, fotball, turn, innebandy, hopp, langrenn og ny kunstgressbane. Flotte turløyper sommer som vinter.
Flotte fiske og bademuligheter i flere ferskvann og særlig Eikern gir rom for fine opplevelser og gode rekreasjonsmuligheter.
Kun ca. 20 min å kjøre til Hokksund og ca. 40 minutter til Drammen eller Kongsberg. Ca. 1 time å kjøre til Oslo. Ca. 25 min til Holmestrand og ca. 45 min til Tønsberg.

Adkomst

Se kart i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort vei til barnehage. Det er 4 barnehager innenfor 10 minutters kjøring. Holmestrand kommune har god barnehagedekning.
Området tilhører Hof skole som er en 1. – 10. skole. Se gjerne på https://www.hofskole.no/ for mer info. På skolens område ligger en Kultursal og Hofhallen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 550,7 kvm. Pent opparbeidet tomt med plen, og noe beplantning som blomster og trær. Ny uteplass med belegningstein og bark i skråning. Flott kveldssol. Eier opplyser at boligen etter planen vil få fiber sommeren 2020. Det vil således kunne være spor av dette arbeidet.

Parkering

Parkering i garasje for en bil og god plass i gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Privat vei ut til offentlig vei. Felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet Orevika vannverk og får vannet fra Eikern, via private stikkledninger. Pris er for tiden kr 1.700,- pr år. Offentlig anledning ligger i kjeller om det er ønskelig å koble seg til kommunalt vannverk. Pris og evt tilknytningsavgift må undersøkes av ny eier. Det kan forekomme svakt vanntrykk.
Offentlig avløp, via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.02.2015 er avsatt til: boligbebyggelse og andre sikringssoner. En liten del av tomten er avsatt til gang-/sykkelveg og adkomstvei. Generelt står det om Eidsfoss bla at bygninger oppført før 1950 skal bevares. Tidligere eier opplyste at tomt med gnr 220 bnr. 20 skal bebygges.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter for inneværende år er:
Avløp kr 6.996,-.
Renovasjon kr 3.463,-
Branntilsyn, feiing kr 527,-
Privat vann via Orevikavann ca. kr 1.700,- pr år. Ikke vannmåler.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-.
Utgifter til brøyting av felles vei må inngås om det er ønskelig.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av TV/internett. Pris pr mnd ca kr 1.059,-. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene over er basert på nåværende eiers forbruk og rabattavtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 545 091,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 962 327,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.563.842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,8 % av salgssummen.
Minimumprovisjon kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0033/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2033

Dato

Sist oppdatert: 01. oktober 2020 kl. 18:45

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.