Solgt: 4 300 000 kr

Elgveien 37

3 600 000 kr
103 m²
3 soverom
Velkommen til Elgveien 37! Arealeffektiv enebolig på 1. plan
Christian Blenne Lien
Presenteres av
Christian Blenne Lien
Velholdt enebolig med alt på én flate, 3 soverom og kontor, solrike utearealer og flere boder i attraktivt boområde
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Omkostninger
  91 342 kr
 • Totalpris
  4 391 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  103 m²
 • Bruksareal
  103 m²
 • Tomteareal
  620,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig på Mosseskogen med lettstelt og solrik hage
* Velholdt bolig, med en optimal planløsning
* Alle rom samlet på én flate
* Soverommene praktisk plassert vekk fra den sosiale sonen
* Godt med lagringsplass i flere romslige utvendige boder
* Vestvendt veranda med sol fra tidlig ettermiddag til sen kveld samt egen «frokostveranda» bak huset
* Utvendig bod isolert og innredet som kontor/gamingrom
* Enkel tilgang til marka i Mosseskogen
* Barnehage, skole og dagligvareforretninger i nærområdet
* Gang-/sykkelavstand til sentrumskjernen
* Rikelig med parkeringsmuligheter på egen tom
* El-bil lader installert og medfølger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Elgveien 37, 1534 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 727, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 113 kvm
Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm
Primærrom:
1. etasje 103 kvm: Entrè/gang, kontor, bad, vaskerom, stue med åpen kjøkkenløsning og tre soverom.
I tillegg har boligen 2 utvendige boder av god størrelse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre, ny trekledning er grunnet men ikke overflatebehandlet/malt ved kontordel og utvendige boder.
Enebolig oppført i 1. etasje, krypkjeller med utvendig adkomst via luke. Boligen er oppført på fjell og støpt ringmur. Krypkjeller er senket i terrenget med tilbakeførte masser. Krypkjeller har vegger i støpt betong. Yttervegger i Siporex, med trepanel.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad:
1. Naturlig ventilajson - ikke mekanisk avtrekk - TG2
2. Kobberrør. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid - TG2
3. Tilkomst til sluket under dusjkabin er utilfredsstillende - TG2
4. Usikkerhet rundt slukmansjett og klemring, sluk dusjkabinett. Usikker utførelse vedr. Tettedetajer rundt rørgjennomføringer, membran kan ikke verifiseres - TG 2.
5. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett - TG2
Iht. opplysningene megler har innhentet er punkt 4 vurdert til TG 3 i en tilstandsrapport fra januar 2020. Tidligere eier opplyser om gulvbelegg utført som egeninnsats. I ny rapport fra Anticimex datert 30.04.2021 er punktet vurdert til TG 2.
Vaskerom:
1. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende - TG2
2. Sikkerhetsventil på varmtvannsbereder mangler kontrollert avrenning til avløp. Det er ikke sluk i vaskerommet - TG2
3. Det er stedvis registrert svelling/fuktskade i overflatemateriale samt svikt/skade i overgangsskjøt på laminatgulv - TG2
4. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet - TG2
5. Gulvet er tilnærmet flatt, det er ikke etablert sluk i vaskerom - TG2
Iht. opplysningene megler har innhentet er punkt 4 vurdert til TG 3 i en tilstandsrapport fra januar 2020. I ny rapport fra Anticimex datert 30.04.2021 er punktet vurdert til TG 2.
Kjøkken:
Vannrør/Kobberrør - TG2 pga. alder
Krypkjeller:
Konstruksjonen erfaringsmessig en risikokonstruksjon.
TG3 ble gitt i tidligere tilstandsrapport fra januar 2020 pga. vannoppsamling på tidspunktet. TG2 er gitt i Rapport fra Anticimex datert 30.04.2020 da det ikke ble observert vann i krypkjeller.
Diverse:
Vinduer: TG2 pga. alder
Tekkingsoverflate og undertak: TG2 pga. alder.
Skorsteiner over tak: TG2
Beslag, renner, nedløp og snøfangere: TG2
Drenering: TG2
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig med alt på en flate med solrik eiertomt.
Overbygget inngangsparti med kodelås til inngangsdør ønsker deg velkommen inn døren. Plass til å henge fra seg yttertøy.
Stuen er av god størrelse og har plass til både sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord. Gode naturlige lysforhold.
Boligen varmes opp av elektrisitet og luft til luft varmepumpe plassert i stuen.
De store vindusflatene gjør både kjøkken og stue lyst og trivelig og den åpne praktiske løsningen, gir enkel tilgang til boligens kjøkken. De profilerte frontene er holdt i lyse klassiske farger. Kjøkkenet har integrert stekeovn, micro og platetopp.
Boligens 3 soverom vender mot eiendommens østside, vekk fra varmende kveldssol. Boligen er nylig tilbakeført til sin originale planløsning med 3 soverom.
Rommene er hver for seg av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og to barne- eller gjesterom.
I tillegg tilbyr eiendommen en hjemmekontorløsning der opprinnelig bod er omgjort til hjemmekontor.
Vaskerommet er smart plassert ved inngangen vegg i vegg med baderom. Baderommet har flislagte gulv (Flis på tidligere underlag iht. tidligere eiers opplysninger) og vegger i lyse farger, samt klassisk baderoms innredning.
Alle hvitevarer medfølger handelen.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og luft til luft varmepumpe.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 17.11.1972, på boligen. Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At evt. ferdigattest / midl. brukstillatelse eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at rom i tidligere bod, som er innredet og brukt som hjemmekontor, ikke tilfredsstiller kravene til varig opphold og er innredet etter at midlertidig tillatelse ble gitt. Rommet er angitt som bod på byggetegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent.
Liten del av soverom innerst i gangen er registrert som kott og er omgjort/innredet i senere tid og avviker fra originale byggetegninger.
Omgjøring av rom fra tilleggsdel til hoveddel må godkjennes av kommunen. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Oppføring av utvendige boder er ikke søkt oppført.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 9085, tinglyst 21.09.2004, type heftelse: Bestemmelse om vann-/kloakkledning, bebyggelse og gjerde
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst bestemmelse om parkering. Rettigheten er tinglyst på gnr 3, bnr 1796, dagboknr 1354, tinglyst 01.03.1973.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgaven.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligområdet Mosseskogen er veletablert og har en attraktiv plassering mellom byen og marka med samme navn. Vakre turområder er bare få meter unna ytterdøren og egner seg godt for blant annet hverdagslige treningsturer. Verdt å besøke er blant annet vakre Molbekktjern med gamle fornminner og sjeldne plantearter. Ta gjerne også turen ut til Mossemarka der du finner et større nettverk av stier og veier, inkludert lysløype og preparerte skispor samt kunstsnøanlegg. I nærområdet og innenfor et fåtall minutters gange finner du blant annet Verket barnehage, Verket skole og to dagligvareforretninger. Til sentrumskjernen er det også gangavstand, blant annet via den nye og fremtidsrettede bydelen Verket der det i takt med utviklingen også er ventet at nye tjenester og kulturelle tilbud vil komme på plass. En mer rustikk og historiefylt atmosfære opplever du i sjarmerende Møllebyen med serveringssteder samt byens kino og bibliotek. I sentrum for øvrig finner du kjøpesenter med flere titalls forretninger, samt en rekke spisesteder. Med bil tar du deg raskt og enkelt over til kjøpesenteret Mosseporten med ytterligere shoppingmuligheter. En helt ny og moderne togstasjon er under bygging i sentrum av Moss, men med utgangspunkt i Mosseskogen er også den pendlervennlige stasjonen på Kambo et reelt alternativ om du skal i retning Oslo. Ved Kambo stasjon er det gode parkeringsmuligheter og en reisetid til Oslo S som i dag er på kun 43 minutter. For øvrig stopper ekspressbusser til hovedstaden og Gardermoen ved Mosseporten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Tomten er skrånende med plenarealer, busker og beplantning.

Parkering

Rikelig med parkeringsmuligheter på egen tomt/gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan ID 64 - MOSSESKOGEN. DEL AV MOSSESKOGEN GNR. 27 OG 148. KLEIVAOMRÅDET, Formål: Boliger/ friluftsområde, Ikrafttredelse: 11.02.1970 er gjeldende. Også gjeldende er Kommuneplanens arealdel, Arealbruk: Bebyggelse og anlegg - Nåværende, Ikrafttredelse: 20.06.2011.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 720,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Eiendommen er tilknyttet vannmåler.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 691 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 12 650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr 11 100,-.

Annen viktig informasjon

Eier

Oddvar Forsberg og Lill Yvonne Forsberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0118/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.21118

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 13:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.