Solgt: 2 950 000 kr

Ragnhild Schibbyes vei 4

2 650 000 kr
41 m²
1 soverom
Velkommen til Ragnhild Schibbyes vei 4!
Vestli
Attraktiv 2-roms | Garasje | Vestvendt terrasse med gode solforhold | Nyere kjøkken | Perfekt førstegangskjøp!
 • Prisantydning
  2 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  120 988 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  3 079 614 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  41 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 195 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget romslig 2-roms andelsleilighet i et veldrevet borettslag sentralt på Vestli. Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket til i bilfritt område, med store grønne lunger mellom blokkene. God planløsning og svært godt med oppbevaringsplass.
-Leiligheten disponerer garasjeplass i lukket anlegg
-Stor vestvendt terrasse med gode solforhold
-Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet
-Nyere kjøkken fra 2019
-Walk-in closet i entré
-Godt med oppbevaringsplass
-Bod på balkong
-Kort vei til Stovner og marka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ragnhild Schibbyes vei 4, 0968 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 99, bruksnummer 107, ideell andel 1/1
Andelsnummer 130, Vestliskogen borettslag, organisasjonsnummer 948 291 142

Innhold

Totalt bruttoareal: 45 kvm
Totalt bruksareal: 41 kvm
Totalt primærrom: 41 kvm
Primærrom:
3. etasje 41 kvm: Stue, kjøkken, bad, entré, soverom
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på 1,4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.03.2021 utført av Øyvind Nåmo Rønning.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført betong.
Terrasseblokk med flatt tak tekket med folie/papp. Yttervegger i bindingsverk og betong. Utvendige fasader er kledd med panel, plater og i pusset utførelse. Skillende vegger og etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Gulv: Ny laminat i stue og entre fra 2019. Fliser på bad.
Himlinger (innvendig tak): Panelplater og malt puss i himlinger.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I denne leiligheten finnes det ingenting som avviker fra normalen. Alt har fått TG1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen ligger i 3. etasje og inneholder:
Entré
Lysmalt entré med downlights i tak. Entréen har mye lagringsplass i takhøy skyvedørsgarderobe med speil. Her er det god plass til både et høyskap, klesoppheng og en kommode.
Kjøkken
Kjøkkenet fra 2019 er meget godt utnyttet med hvitprofilert høyglans kjøkkeninnredning fra IKEA og laminert benkeplate. Godt med skap- og benkeplass. Integrert i innredningen er kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp og micro. Lysskinne under overskapene.
Stue
Åpen stue-/kjøkkenløsning med nyere laminat og hvitmalte flater og tak. Godt med plass til sofagruppe og en liten spisebordsløsning. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på ca. 20 kvm.
Balkong:
Meget romslig balkong hvor du har sol store deler av dagen. I tillegg er det inngang til praktisk utebod på ca 1,4 kvm god plass til oppbevaring. Det er hyggelig utsyn mot Gjelleråsmarka fra balkongen. Nåværende eier har bygget blomsterkasse med mulighet for diverse beplanting.
Soverom
Lyst og romslig soverom vendt mot rolige omgivelser. Soverommet har godt med fastmontert garderobeskap.
Bad
Flislagt bad fra 2010 med varmekabler i gulv. Dusjhjørne med glassdører, toalett, servantseksjon og opplegg for vaskemaskin. Sentralt avtrekk/ventilasjon. Det har blitt montert nytt rør-i-rør system med waterguard.
Alle hvitevarer på kjøkkenet, vaskemaskin på bad og fastmontert sengegavl på soverom medfølger leiligheten.

Oppvarming

Elektrisk. Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.11.1978 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelse at kommunen har rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger. Kommunen har også rett til adkomst for anlegg og vedlikehold.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og meget sentral beliggenhet i Vestliskogen borettslag, med kort vei til det meste man trenger i hverdagen. God intern beliggenhet i borettslaget med kort vei fra garasje og gjesteparkering.
Boligen ligger i nærhet til marka med utallige rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Liastua ligger flott til i Gjelleråsmarka i nærheten av Vestli - dette er et koselig sted som byr på enkel servering i helgene. I tillegg er det utallige aktivitetstilbud i området med bl.a. lysløype, slalåmbakke, golfbane, tennisbane, fotballbane (kunstgress) og ridesenter.
Vestlitorget er bare noen minutter unna, og forøvrig er det kort vei til Stovner Senter med et stort utvalg av butikker, spisesteder og tjenestetilbud.
Det er kort avstand til både T-banestasjon (Vestli, linje 5) og bussholdeplass med hyppige avganger. T-banen tar deg til sentrum på under 30 min.

Adkomst

Med bil: Følg RV4 og ta av til høyre i lyskrysset før Skillebekk. Leiligheten ligger på venstre hånd. Gjesteparkering ved garasjen.
Kollektivt: Buss eller t-bane til Vestli, linje 4 og 5. Kort gangavstand til boligen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 27 192 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, sittegrupper, gressplener, prydbusker og trær.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i et lukket anlegg under blokkene. Borettslaget har 4 ladeplasser for elbiler (betalt løsning). Gjesteparkering under Ragnhild Schibbyes vei 12-14. Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-1935 datert 28.06.1974.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.195,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, kabel-tv, internett, a-konto varmtvann, vedlikehold, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsfører, nedbetaling av borettslagets lån, renter og avdrag på fellesgjeld mv.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med en økning på 8% fra 01.01.2021.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2945,-
Garasje: 150,-
Akonto varmtvann: 100,-
Kr 545,- av felleskostnadene er kapitalkostnader(renter og avdrag) tilknyttet andel fellesgjeld. Renter på fellesgjeld gir på lik linje fradrag i skattbar inntekt.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia:GET som leverandør av kabel-TV og internett som inngår i husleia. I leiligheten er det en grunnpakken som består av tv-pakken start med 55 poeng og 50 Mbps bredbånd. Kjøper kan velge bort TV å få 500 Mbps hastighet i stedet, eller velge bort bredbånd å få en større TV-pakke med 110 poeng. Det er også mulig å kjøpe flere kanaler / kanalpakker utover dette eller anskaffe høyere hastighet på internett enn det som er inkludert. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure (tidligere Falck) alarmselskap som vil koste kr 399,- pr. mnd. Dersom ny eier ønsker å overta alarmen vil det bli en monteringskostnad/engangssum på 950,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 538 372,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 938 139,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27 241,- pr. 01.03.2021
Andel fellesgjeld er kr 120 988,- pr. 01.03.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 32.470.912,- pr. 01.03.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBBK01-98207639435
Restsaldo: 16.776.910,-
Restløpetid: 27 år
Termin pr. år: 12
Rente: 1,78%
Type rente: Flytende
Kapitalkostnader: 242,-
Lånenummer: OBBK02-98207639443
Restsaldo: 15.694.002,-
Restløpetid: 18 år og 9 mnd.
Termin pr. år: 12
Rente: 1,78%
Type rente: Flytende
Kapitalkostnader: 303,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.770.988,-. Av dette beløpet utgjør kr 120 988,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Unni Kristiansen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Vestliskogen borettslag.
Borettslaget består av 227 andelsleiligheter og 1 tjenesteleilighet.
Forretningsfører er OBOS eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333.
Dugnad må påregnes.
Nøkler og skilt til ringetablå bestilles via styret.
Det er tillatt med 1 innekatt eller 1 hund etter søknad til styret. Hund/katt skal ikke anskaffes før etter godkjenning av søknaden.
Foretatt påkostninger de senere år:
-Det har blitt satt opp nye søppelstasjoner ved Ragnhild Schibbyes vei 8-12 og 20
-Borettslaget har nylig avsluttet en rørrehabilitering, med installasjon av rør-i-rør i alle leiligheter.
-Oppgradering av utebelysning og utskifting av vifter i ventilasjonsskapene
-Installasjon av bergvarme, belysning i garasje oppgradering av lekeplassene
Planlagte påkostninger:
-Styreleder opplyser at det skal tas opp et lån på ca. 50.000.000,- i forbindelse med forestående fasaderehabilitering i borettslaget. Dette vil utgjøre en økning i fellesgjeld på ca. 185.000,- for denne leiligheten når lånet blir utbetalt og fordelt i sin helhet. Prosjektet har antatt oppstart i 2021. Det er ikke kjent pt hvor mye felleskostnadene vil øke, men man må påberegne en økning.
-Det vil også bli gjort oppgraderinger av balkongkasser og terrassegulv sånn at det holder dagens standard.
-Det er også planlagt rehabilitering av garasje og forberedelser til infrastruktur for elbil. Styreleder opplyser om at dette ikke vil ha noen innvirkning på fellesgjelden.
Styret skal ha møte med kommunen i slutten av mars for å diskutere hva som skal gjøres med området hvor Vestli skolepaviljong tidligere har stått. Det vil trolig bli et friareal hvor det også blir satt opp en lekeplass.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 24.600,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: Inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 43-0012/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Groruddalen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR43.2112

Dato

Sist oppdatert: 29. mars 2021 kl. 14:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.