Komplett salgsoppgave

Grefsenkollveien 12C

6 250 000 kr
91 m²
2 soverom
Velkommen til Grefsenkollveien 12 C, en pen og gjennomgående leilighet med garasjeplass og heis
Velkommen til Grefsenkollveien 12 C, en pen og gjennomgående leilighet med garasjeplass og heis
Grefsen/Kjelsås
Pen 3-roms leilighet med solrik terrasse i populært sameie|God planløsning|Garasje m/el-lader|Heis|Kort vei til marka
 • Prisantydning
  6 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  48 537 kr
 • Omkostninger
  157 450 kr
 • Totalpris
  6 455 987 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 014 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen, gjennomgående leilighet med stor og solrik terrasse. Boligen har en god planløsning med romslige oppholdsrom og holder normal god standard. Badet ble totalrenovert i 2012, alle vinduer og balkongdør ble byttet i 2016/2017, 1-stavs parkettgulv lagt i stue og gang i 2016 samt nytt kjøkken og kurser til kjøkken ble også utført i 2016. Nytt sikringsskap 2010.
Garasjeplass med ladeboks i felles garasjeanlegg under bygget, med heis fra garasjen til leilighetsplan.
Grefsenkollveien 12 har en attraktiv beliggenhet i rolig boligområde nær marka. Sameiet har store parkmessige uteområder på egen tomt som er et yndet sted for sameierne i alle aldersgrupper, i tillegg til treningsrom, tennisbaner, sameiestue og barnehage hvor beboerne har fortrinnsrett.
Velkommen til Grefsenkollveien 12C!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grefsenkollveien 12C, 0490 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 117, seksjonsnummer 204, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 93 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
Primærrom:
1. etasje 7 kvm: Entré
2. etasje 84 kvm: Gang, baderom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 3 kvm. Det er også felles sykkelboder og andre lagringsrom i forbindelse med garasjeanlegget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 09.01.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligblokk over 11 etasjer fra 1973. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasade med betong og plater. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB.
Vinduer med to-lags glass fra 2016. Balkongdør med to-lags glass fra 2016.
Sikringsskap med automatsikringer/jordfeilsikringer i felles trappegang utenfor leiligheten.
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet samt gulvvarme på baderom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
På bad er det gitt TG 2 på membran hvor takstmann kommenterer at utførelsen på slukmansjett og membran er uoversiktlig og løsningen derfor ikke kan verifiseres. Se utfyllende tekst i rapporten. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling i våtsone på badet hvor det ikke er registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Det er gitt TG 2 på vannrør på kjøkkenet på bakgrunn av vannrørene ikke er plugget mot varerør. På Toalettrom er det gitt TG 2 på vannrør på bakgrunn av alder. Takstmann har satt TG 2 på innvendig trapp da det er stedvis rekkverk/håndløper i trapp og derfor oppfyller ikke dagens krav. På det elektriske anlegget er det gjort en forenklet vurdering hvor takstmann har satt TG 2 på bakgrunn av at det foreligger samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se utfyllende tekst i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Romslig og gjennomgående 3-roms leilighet med stor terrasse og svært gode solforhold i populære Grefsen terrassehus. Leiligheten holder en normal god standard hvor sikringsskap ble oppgradert i regi av sameiet i 2010, badet ble totalrenovert i 2012 utført av Godt Bygg AS. I 2016 ble det satt inn nye vinduer i alle rom samt balkongdør, det ble lagt 1- stavs parkettgulv i stue og gang i 2. etasje. Det ble også satt inn ny kjøkkeninnredning fra Ikea i 2016 og i forbindelse med dette ble det lagt nye kurser til kjøkken hvor det elektriske arbeidet ble utført av Montera Elktro & VVS AS. Ny ladeboks montert på leilighetens biloppstillingsplass i 2020.
Fin planløsning med entré i 1. etasje og oppholdsrommene en trapp opp, i 2. etasje. Sameiet har mange fordeler for beboerne, som for eksempel prioritert plass i naturbarnehagen som ligger i bygget og veldig barnevennlige fellesområder på forsiden av blokken. Sameiet har også eget treningsrom og liten gymsal hvor det har vært arrangert yoga-timer, line-dance og Zumba for å nevne noe.
Inneholder:
1. etasje:
Romslig entré med adgang til innvendig bod og trapp videre opp til hovedetasjen. Meget praktisk bod på 2 kvm med tilpassede hylleløsninger. Det er også plass ved og under trappen som kan utnyttes til klesoppbevaring. sykkeloppbevaring eller som et ekstra kontor-sted.
2. etasje:
Hall/trapperom med god plass til oppbevaring eller kontorløsning ved trappeoppgangen. Leiligheten har en praktisk planløsning, hvor hallen skiller oppholdsrommene fra soverommene.
Lys og romslig stue med åpen kjøkkenløsning. I stuen er det god plass til sofagruppe, TV- møblement, spisebordsgruppe og kanskje et piano for den musikkinteresserte. Store vindusflater som gir god romfølelse og fint naturlig lys inn i oppholdsrommet. Fra stuen er det videre utgang til vestvendt og solrik terrasse.
Stor terrasse på ca. 11,2 kvm med svært gode solforhold og fint utsyn mot sameiets fellesarealer og nabolaget. Om sommeren har man sol fra ca. kl 13.00 og frem til den går ned på kvelden ca. kl 23.00. Det er god plass til sittegruppe, grill og spisebordsgruppe.
Åpen kjøkkenløsning med pen innredning fra Ikea i 2016 med glatte fronter og laminat benkeplate. Godt med skap- og benkeplass og praktisk utstikker fra kjøkken som avgrenser kjøkkenet mot stuen og samtidig gir ekstra benkeplass. Fin plass for både frokostplass og hjemmekontor. Integrerte hvitevarer består av induksjonskoketopp, komfyr med dampovnfunksjon, oppvaskmaskin og frys-/kjøleskap.
Pent flislagt bad med varme i gulv og downlights i tak, pusset opp i 2012 utført av Godt bad AS. Tidløs innredning og er utstyrt med dusjnisje, servant med underskap, speil, høyskap, opplegg for vaskesøyle og håndkletørker samt knagger.
Separat toalettrom med wc, servant med underskap. Varmtvannsberederen er plassert bak veggen ved luken.
Leiligheten har to gode soverom vendt mot den svale siden av blokka. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og nattbord. God oppbevaringsplass i stor garderobe med hvite profilerte dører. Soverom 2 har også fin størrelse, med plass til seng og pult. Rommet har også skyvedørsgarderobeskap.
Sameiet er veldrevet med et godt tilbud til beboerne:
- Godt utstyrt treningsrom
- Vaskeri/vaskerom
- Prepperom for ski
- Bilvaskeplasser med vannopplegg
- Sykkelbod og -reparasjonsplass
- Tennisbane
- Lekeplass
- Ballplass/skøytebane
- Barnehage med fortrinnsrett
- Sameiestue til leie for selskaper etc.
- Utleieleilighet som kan leies på døgnbasis av sameierne
- Sosiale grupper av variert art; vinklubb, kulturgruppe, yoga, trim etc.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Medfølger leiligheten:
- Garderobeskap på begge soverom
- Integrerte hvitevarer på kjøkken
Medfølger ikke leiligheten:
- Lamper over bardisk
- Lampe i trappeoppgang
- Lampe over spisebord
- Lampe gang 2 etasje
- Lamper over salong
- Klatretak
- Hue styringsenheter

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Det er elektrisk gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.12.1982. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 8 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr. 1077046, tinglyst 11.12.2013: type heftelse: Erklæring
Sameiet Grefsenkollveien 16 har bruksrett til barnehagens utearealer og parkeringsplasser utenom barnehagens åpningstider samt rett til å ha liggende stikkledninger på tomten.
Dagboknr. 12581, tinglyst 5.10.1954: Erklæring
Grefsenkollveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde 4,5 meter bred kjørebane. Eieren forplikter seg til å opparbeide veien med kloakk langs tomta i inntil 8 meter bredde.
De andre tinglyste servituttene omhandler: krav til å bebygge denne tomten innen 5 år fra 2007, forbud mot videresalg av tomten, Oslo kommune har rett til å legge samt å vedlikeholde stikkledninger for vann og avløp over ubebygd tomt frem til offentlig vei, samt rett til å ha midlertidig hvile- og kontorbrakke (tinglyst i 1956), erklæring angående vann og avløp (tinglyst i 1954).
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grefsenkollveien 12 har en attraktiv beliggenhet i rolig boligområde nær marka, bestående hovedsakelig av villa- og blokkbebyggelse. Blokken er tegnet av den anerkjente arkitekten Harald Hille. Bygget består av fem blokker på 10 etasjer med gangbroer som knytter blokkene sammen, så du kan rusle i tøfler fra den ene enden til den andre.
Komplekset ble reist på 70-tallet og sies å være et av Norges fremste eksempler på modernistisk arkitektur. Grefsenkollveien 12 er godt kjent i lokalmiljøet og noen hevder spøkefullt at det er den eneste blokken som man kan se fra verdensrommet.
Det er gangavstand til viktige fasiliteter som offentlig kommunikasjon, matbutikker, marka og fotballbaner/friarealer. Også gangavstand til Grefsenplatået med blant annet grønnsakshandel, 7/-eleven, take away sushirestaurant, Bella restaurant, frisør og hudpleie.
Sameiet har store parkmessige uteområder på egen tomt som er et yndet sted for sameierne i alle aldersgrupper. Ballspill eller annen lek er det god plass til, en kan sitte på en av de mange utebenkene og bare nyte stillheten eller ta en spasertur langs Kjells avenue som strekker seg langs forsiden av blokken. På vinteren er Wellabakken rett ved siden av sameiet en populær akebakke.
Fra sameiet er det kort vei til offentlig kommunikasjon som raskt tar deg til mer sentrale deler av hovedstaden. Busser fra Grefsenkollveien og Kjelsåsveien, samt trikk fra Grefsenveien. Tog fra Kjelsås eller Grefsen stasjon og T-bane fra Storo eller Nydalen.
Ønsker du friluft og rekreasjon, er turmålene mange. Du kan ta turen til Grefsenkollen, besøke Teknisk Museum ved Kjelsås stasjon eller ta en sykkeltur rundt Maridalsvannet. Det er bademuligheter i Stilla, Brekkedammen og Trollvann. Om vinteren kan du spenne på deg skiene et par hundre meter fra boligen og ta en skitur i en av de mange løypene. Ønsker du andre vinteraktiviteter, kan du besøke Oslo skisenter på Trollvann eller Linderudkollen med serveringsted, hoppbakker og lysløype med kunstsnøanlegg. 10 minutter å sykle til Torshov og 15 minutter til Grünerløkka. Grefsenkollen Restaurant er en fin spasertur, eller kort kjøretur og busstur unna.
Sameiet har eget trimrom for beboerne og tennisbane på baksiden av blokkene. Mulighet for å leie sameiestua til sosiale arragementer, i tillegg til gjesteleilighet for beboernes overnattingsgjester.

Adkomst

Fra Grefsenkollveien, ta inn til venstre etter Akebakkeskogen holdeplass mellom Grefsenkollveien 14 og 16. Fortsett ned i garasjeanlegget på forsiden av blokken og gå inn C-D-inngangen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til populære Grefsen skole (1. til 7. klasse) og Morellbakken skole (8. til 10. trinn). Læringsverkstedet Grefsen Terrasse naturbarnehage ligger i A-oppgangen i blokken, med fortrinnsrett for beboerne. Det er også barnehage i Grefsenkollveien 14/16, Grefsenlyst FUS barnehage. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 37 107 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med store grønne områder, tennisbane, basketbane, lekeplass og interne gangveier med belysning.
Sameiet eier også tomten på baksiden av bygget, "baktomta", som er på 18.863 kvm. Denne tomten er delvis skrånende naturtomt mot Grefsenkollen.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass med nummer 204 i felles garasjeanlegg. Det er etablert ladepunkt for ladbart kjøretøy på parkeringsplassen.
Garasjeanlegget er låst om natten, beboere kan bruke kodebrikke til å låse seg inn. Det er heisadkomst fra garasjeplan til leilighetsplan.
Sameiet har også godt med gjesteparkering bak blokka.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1656 datert 09.10.1970 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Deler av sameiets tomt (18.863 kvm) ble i 2014 omregulert til bolig/barnehage. Sameiet eier denne tomten, som ligger i bakkant av blokk D og E, og den ble regulert til et boligprosjekt på 3 blokker med tilsammen 77 leiligheter samt en barnehage. Se saksnr. 200705501 hos plan og bygningsetaten for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 014,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, garasjeplass, vedlikeholdsfond, betjening av fellesgjeld, vaktmestertjenester, renhold av fellesområder, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel med mer.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022 med kr 352,-.
I tillegg faktureres kr 1 322,- per måned for a-konto strøm. De totale fellesutgiftene blir da kr 5 336,-.
Strømforbruket avregnes hvert år og beboer får enten tilbake for mye innbetalt eller faktura for høyere strømforbruk enn stipulert.
Felleskostnadene fordeles slik:
A konto strøm: kr 1.322,-
Felleskostnader: kr 3.371,-
Vedlikeholdsfond: kr 305,-
Kabel-TV: kr 338,- (Dette øker til kr. 380,- pr. 1. feb. etter info fra forretningsfører)
Eiendomsskatten var kr 1 093,- for 2021.
Eiendomsskatt for 2022 er foreløpig ikke beregnet fra kommunen.
I selgers husstand har det bodd to mennesker og nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. Sameiet har a-konto strømavregning, det trekkes en sum i felleskostnadene hver måned for strøm.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 635 480,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 887 726,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjorde kr. 1.093,- for 2021.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19 364,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 48 537,- pr. 07.12.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 15 880 440,- pr. 07.12.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Lånenr: OBOS01-98207908096
Restsaldo: kr 5.709.860,-
Restsaldo (andel): 17.656,-
Kapitalkostnader: kr 126,-
Restløpetid: 13 år 11 md.
Terminer pr år: 12
Type rente: Flytende på 2,55% per 17.12.2021
Lån 2:
Lånenr: * OBOS02-98207986917
Restsaldo: kr 5.972.426,-
Restsaldo (andel): kr 17.284,-
Kapitalkostnader: 113,-
Restløpetid: 15 år
Terminer pr år: 12
Type rente: Flytende på 2,55% per 17.12.2021
Lån 3:
Lånenr: * 1OB940-98207363286
Restsaldo: kr 4.198.154,-
Restsaldo (andel): kr 13.597,-
Kapitalkostnader: 349,-
Restløpetid: 6 år 2 md.
Terminer pr år: 12
Type rente: Flytende på 2,55% per 17.12.2021
I forbindelse med betongrehabiliteringen vil sameiet ta opp lån i flere omganger og samtidig justere felleskostnader og fellesgjeld. Det er planlagt at dette skal økes hvert kvartal og felleskostnadene ble justert opp 01.01.2022 med 352 kr.
Fellesgjeld per 13.01.2022 er ifølge forretningsfører enda ikke fordelt mellom seksjonene i sameiet, men det er estimert en økning i fellesgjeld med ca. kr 49 563,- for 1. kvartal ifølge sameiets hjemmesider. Styret planlegger at sameierne skal få mulighet til Individuell nedbetaling av fellesgjeld etter betongrehabiliteringen er avsluttet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.457.329,-
Av dette beløpet utgjør kr 48.537,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sveinung Waade og Ann-Kristin Siljeholt

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Grefsen Terrassehus, med sameiebrøk 1/413.
Sameiet består av 5 blokker og omfatter 360 leiligheter i 5 ulike størrelser, samt lokaler for barnehage, lokaler for omsorgsbygg, tjenesteleilighet, trimrom, sameiestue m.m.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333.
Sameiet har en veldig informativ hjemmeside med mye informasjon; www.grefsenterrassehus.no
- Sameiet har eget trimrom som ble modernisert for noen år siden.
- Dugnad må påregnes.
- Det er tillatt å holde husdyr, såfremt dette ikke er til sjenanse for naboene.
- Det er mulig å leie sameiestue for sosiale arrangementer.
- Sameiet har også en fullt møblert leilighet som man kan leie til gjester el.l. for en kort periode.
- Sameiet har investert i en sykkelservicestasjon av typen Bikefix Deluxe. Stasjonen er utstyrt med oppheng for sykkel, ni av de vanligste verktøyene for sykkel, samt en solid sykkelpumpe med trykkmåler.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020/2021: Legging av nytt tak på blokken.
2019: Nytt callingsystem i alle oppgangene.
2018: Oppgradert sameiets lekeplass
2018: Fasadevask
2017: Oppgradering av sameiestua med blant annet HC-toalett og tilrettelagte dører
2017: Trefelling på sameiets eiendom.
2017: Rehabilitering av avløpsledninger i sameiet til kommunal ledning med innvendig strømpe av PVC.
Utskifting av stoppekraner (5 stk.)
2016: Sameiet har på bakgrunn av den store økningen i bruk av el- og hybridbiler etablert el-uttak i garasjeanlegget. De som ønsker tilkobling av ladeuttak på sin plass betaler en fastpris for denne etableringen. Anslått til ca 25.000,-
2016: Oppussing av øst- og vestfasaden, inngangspartiene, korridorene og garasjeanlegget samt utskifting av vinduene i reposene.
Planlagte påkostninger:
- Det ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling i november 2021 om at 4 småheiser i blokka skal skiftes ut. Kostnadene til utskifting er estimert til kr. 6.000.000,-. Dette vil medføre en økning på 137,- pr. måned for denne seksjonen.
- Det er tatt opp på generalforsamling 2021 at styret ønsker alle markiser byttet, for å skape et mer helhetlig inntrykk av blokken. Dersom det blir vedtatt kan eier selv velge om de vil betale hele markisen eller om det skal betales via felleskostnadene. Det vil medføre en økning på 99,- pr. måned. Markisesaken skal tas opp på ekstraordinær generalforsamling i slutten av januar.
- Det skal tas opp på ekstraordinær generalforsamling i slutten av januar om alle parkeringsplassene under bygget skal ha garasjeport, ikke garasjeport eller om sameiere selv kan velge.
- Nye heiser er bestilt, den første har blitt montert i A/B-oppgangen. Den store heisen i D/E er også ny.
- Det er vedtatt rehabilitering av betongskader i parkeringsanlegget på årsmøtet 2020. I uke 39 i 2021 signerte sameiet kontrakt med PA Entreprenør som vil forestå rehabiliteringen. Arbeidet startet 4. oktober 2021 og vil pågå anslagsvis i 17 måneder. Foreløpig forplikter sameiet seg til å utføre kontraktsfestet arbeid på totalt 58,6 millioner kr. Dette vil medføre en økning i fellesgjeld og felleskostnad for seksjonene i sameiet. Ved ferdigstillelse av rehabiliteringen vil et foreløpig estimat for denne leiligheten vise en økning i de månedlige felleskostnadene på ca. kr 1 410,- og en økning i fellesgjeld med ca. kr 193 600,-. Dette er basert på dagens rentenivå. Dette er foreløpig beregning fra styret og stemt over på sameiets generalforsamling.
Felleskostnadene vil øke etter hvert som arbeidene kommer i gang og fakturaene fra entreprenør forfaller til betaling. Styret vil legge opp til justering av felleskostnadene hvert kvartal. Første justering av felleskostnadene var 01.01.2022 med en økning i de månedlige felleskostnadene på kr 352,- og en økning i fellesgjeld med ca. kr 49 563,-. Denne økningen av fellesgjeld er per 13.01.2022 ifølge forretningsfører ikke fordelt mellom seksjonene i sameiet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0135/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.21135

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2022 kl. 11:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.