Solgt: 2 850 000 kr

Lingelemveien 2

2 850 000 kr
64 m²
2 soverom
Lingelemveien 2 - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Mosserød/Breidablikk
Lys og moderne eierleilighet fra 2018 med god standard - 2 soverom - heis - balkong
 • Prisantydning
  2 850 000 kr
 • Omkostninger
  72 592 kr
 • Totalpris
  2 922 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  1 181 kr
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i et moderne og stilrent bygg fra 2018 i sameiet med fem leiligheter. Leiligheten holder god standard så her kan du flytte rett inn. Populær og sentral beliggenhet på Mosserød/Breidablikk. Kort vei til barneskole, ungdomsskole, barnehager, dagligvareforretning og fine turområder. Leiligheten ligger i behagelig avstand fra byen slik at det er gangavstand til blant annet jernbanestasjonen. Kort vei til E-18.
* Eksklusiv 1-stavs parkett på gulv.
* Fliselagt bad med varmekabler.
* Kjøkken fra Marbodal med hvite moderne fronter og laminat benkeplate.
* Varmepumpe.
* Parkering i carport.
* Utvendig bod.
* Stor balkong mot vest.
* Innvendig solskjerming på de fleste vinduer.
* Downlights på bad, i gang og stue\kjøkken
* Praktisk og lettstelt. Flytt rett inn!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lingelemveien 2, 3225 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 46, bruksnummer 716, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 68 kvm
Primærrom:
2. etasje 64 kvm: Vindfang, gang, 2 soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten parkeringsplass i carport samt bod på 5,2 kvm. Boden har støpt gulv og tak og vegger i tre som er platelagt. Innlagt lys og stikkontakt.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.01.2021 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført over 2 etasjer i tre, betong og stålkonstruksjoner på støpt og isolert plate på mark. Yttervegger er kled med stående tre panel. Pulttak med papptekking eller lignende.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten skriver takstmann følgende: Bygget er relativt nytt, og leiligheten fremstår å være i god stand og pent holdt. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lyse, moderne fargevalg og praktisk planløsning. Her kan du flytte rett inn! Store vindusflater sørger for rikelig med lys og en god romfølelse. Gulv har for det
meste eksklusiv 1-stavs parkett og gulvlister i eik. Malte plater på vegger. Fra stuen er det utgang til solrik balkong.
Lyst og pent kjøkken i hvit høyglans fra Marbodal med laminat benkeplate. Åpen løsning mot stuen. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Moderne og stilrent bad med fliser på vegger og gulv. Av utsyr er det montert vegghengt toalett, moderne høyglans baderomsinnredning, dusjnisje med dører og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv.
Kort oppsummert:
* Eksklusiv 1-stavs parkett
* Fliselagt bad med varmekabler.
* Kjøkken med hvite fronter og laminat benkeplate. Ventilator. Integrerte oppvaskmaskin. Komfyrvakt og vannstopper er montert.
* Innvendig solskjerming på de fleste vinduer.
* Downlights på bad, i gang og stue\kjøkken.
* Varmepumpe er montert.
* Rør i rør system med VVS skap.
* Sikringsskap med automatsikringer med jordfeilbrytere.
* Stor balkong med rekkverk i stål og glass.

Oppvarming

Varmepumpe i stuen og varmekabler på bad. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.01.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst fire servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet Erklæring/avtale tinglyst i 1953 som omhandler en tidligere erklæring/avtale inngått med Vegvesenet i forbindelse med utvidelse av Lingelemveien. Lingelemveien 2 (gnr. 46, bnr. 716) og Lingelemveien 4 (gnr. 46, bnr. 69) har felles adkomstvei fra Lingelemveien. De to eiendommen har også felles brøyte og vedlikeholdsansvar. Sameiet bærer det største ansvaret med fordeling på 80/20 prosent. Erklæring/avtale som gir rett til å bygge nærmere enn 4 meter fra offentlig vannledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til parkering på gnr. 46, bnr. 69 (Lingelemveien 4). Rettigheten er tinglyst på gnr. 46, bnr. 69, dagboknr 360481, tinglyst 26.03.2019. Sameiet har rett til parkering på en mindre del av tomten til Lingelemveien 4.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Lingelemveien 2! Et moderne og stilrent bygg fra 2018 med totalt fem leiligheter. Her får du en populær og sentral beliggenhet på Mosserød/Breidablikk, like ved Midtåsen. Kort vei til barneskole, ungdomsskole, barnehager og dagligvareforretning. For de sportsinteresserte blir det på jordet, i enden av Manveien, kjørt opp skiløyper. Det er heller ikke langt til lysløypene og idrettsplass ved Runar. Her finner du noe for enhver smak - sommer som vinter! Mokollen og Hjertås ligger i nærområdet, med sine flotte turområder hele året. Som nærmeste nabo ligger også Midtåsen, et perfekt turmål for å nyte unik beliggenhet og flott arkitektur. Leiligheten ligger i behagelig avstand fra byen, cirka 2 km nord slik at det er gangavstand til blant annet jernbanestasjonen. Kort vei også til E-18 og Torp flyplass for de som pendler i jobben. Velkommen til en hyggelig visning.

Adkomst

Fra sentrum kjører du opp Dølebakken (fra Sandar Kirke). Følg Dølebakken over i Lingelemveien og eiendommen ligger på venstre side etter få meter. Se kart for nærmere veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Mosserød barneskole og Breidablikk ungdomsskole. Flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 063,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med gressplen og diverse busker/hekk. Adkomstvei og gårdsplass er asfaltert. Fra leiligheten har du direkte utgang til stor og solrik balkong mot vest på cirka 18 kvm. Balkongen ligger høyt og fritt med noe utsyn til områder rundt. Rekkverk er i stål og frostet glass. Stikkontakt og utelys er montert.

Parkering

Egen parkeringsplass i carport samt gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i kommuneplanens arealdel avsatt til bolig vedtatt 24.09.2019. En mindre del av eiendommen er regulert til boligbebyggelse, veggrunn og fortau. i henhold til reguleringsplan fv. 275 Dølebakken, Ringveien-Storgata datert 23.04.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.10.2014.
Det foreligger vedtatt reguleringsplan for Dølebakken/Lingelemveien på strekningen fra Landstads plass til Ringveien. Planen legger til rette for opprustning av tilbudet til gående og syklende på strekningen. Det planlegges fortau og sykkelfelt på begge sider av veien. Tiltakene kan medføre inngrep i eiendommen. Arbeidet er i ferd med å bli sluttført. Det foreligger en vedtatt reguleringsplan for Lingelemveien 17 (gbnr. 46/9). Planen legger til rette for 30 nye boenheter. Hovedatkomst til området er fra Lingelemveien. Planområdet, som ligger ca.200 m nordøst for den aktuelle eiendommen, er ennå ikke utbygd iht. reguleringsplanen.
Det foreligger en vedtatt reguleringsplan for Midtåsen. Planforslaget tilrettelegger for et ca. 11 daa nytt boligområde mot Mokollveien og for bygging av et nytt drikkevannsmagasin. Videre tilrettelegger forslaget for at bebyggelsen på Anders Jahres tidligere boligeiendom kan nyttes til kurs, konferanse, bevertning, overnatting og kulturformål. Resten av arealet foreslås regulert til naturområde og park som er tilgjengelig for alle. Reguleringen kan medføre endringer i kjøremønsteret i området.
Sandefjord kommune opplyser også at eiendommen vil være utsatt for støy fra veitrafikk fra Lingelemveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging" Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr kr 7.387,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 1 181,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring av bygget, strøm til fellesarealer, brøyting, sparing til vedlikeholds fond, drift av heis.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.900,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av tv og internett. Det er pt. ikke løpende abonnement. Ny eier må selv aktivere dette. Priser kan sees på www.sfjbb.no. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 596,-pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 687 716,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 475 777,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.922.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inger Hansen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og Leiligheten er tilknyttet Lingelemveien 2 sameie, med sameiebrøk 70/361.
Sameiet består av 5 leiligheter.
Sameiet har ikke forretningsfører og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.
Det jobbes fortiden med reklamasjon på ventilasjonsanlegget/lufteventilene i leiligheten. Utfallet av dette er enda ikke kjent, da også om det blir foretatt endringer eller ikke. Kjøper aksepterer dette.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 33.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0006/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.216

Dato

Sist oppdatert: 05. februar 2021 kl. 12:51

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.