Komplett salgsoppgave

Mosseveien 6B

4 450 000 kr
57 m²
1 soverom
Hamdi Kaptan
Presenteres av
Hamdi Kaptan
Gamlebyen
Meget pen og romslig 2-roms selveier ved Sørenga | Rosett og stukkatur | God takhøyde | Bad fra 2018 | Klassisk stil
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  31 852 kr
 • Omkostninger
  113 362 kr
 • Totalpris
  4 595 214 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 704 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Mosseveien 6B! Dette er en lys og romslig 2-roms selveierleilighet med klassiske detaljer som rosett og stukkatur, store vindusflater med mye naturlig lysinnslipp samt god takhøyde (opptil 2,96m). Leiligheten holder en god standard hvor bad ble pusset opp i 2018. Boligen inneholder forøvrig en lys og luftig stue, separat kjøkken, bad, soverom med walk-in-closet og entré. Sentralt lokalisert i nær tilknytning til storbyens flere muligheter og aktiviteter med kort vei til kollektivforbindelser, dagligvarebutikker og andre servicetilbud. Høydepunkter
 • Stor 2-roms selveierleilighet
 • Svært god takhøyde
 • Stukkatur og rosett
 • Fibernett inkl
 • Bad fra 2018
 • 5 min gange til Sørenga
 • Ny strand rett ved Operaen, kalt Operastranda åpner til sommeren

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Mosseveien 6B, 0192 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 235, bruksnummer 22, seksjonsnummer 3, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 63 kvm
Totalt bruksareal: 57 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm
Primærrom:
1. etasje 57 kvm: Stue, kjøkken, 1 soverom, bad og entré.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2021 utført av Takstportalen Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset og malt utførelse. Etasjeskillere i tre.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2 av takstmann:
- Varmtvannsbereder grunnet alder og gjenværende forventet levetid.
- Vinduer grunnet alder og gjenværende forventet levetid.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré
Lys og romslig entré med god plass til å oppbevare sko og henge fra seg yttertøy og bekledning. Entréen leder videre inn til boligens øvrige rom.
Stue
Stuen er av god størrelse med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det god plass til sofaseksjon, mediemøblement og spisestuebord. Stuen byr på delikate og klassiske detaljer som rosett og stukkatur samt svært god takhøyde (2,96m).
Kjøkken
Separat kjøkken med innredning fra IKEA bestående av hvite slette fronter og laminert benkeplate. Fliser over benk samt nedfelt benkebeslag med ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer som kjøl/frys, ovn, vaskemaskin, platetopp og avtrekk fra ventilator. Opplegg til oppvaskmaskin.
Bad
Flislagt bad fra 2018 med varmekabler i gulvet. Baderomsinnredning bestående av servant på underskap, speil med belysning, vegghengt toalett og dusj. Badet ble pusset opp i 2018 og arbeidet ble utført av Ingsø AS.
Soverom
Stort soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på begge sider. Soverommet er tilknyttet walk-in-closet med lagringshems og byr på svært god oppbevaringsplass.
Overflater gulv: Laminat og fliser på bad.
Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisitet. Varmekabler i gulvet på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1896.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 18.06.1896 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 512191- 3/105, tinglyst 09.11.1983, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse og bestemmelse om tak/veggreklame.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gamlebyen har en svært sentral plassering i byen, med kort vei til alle fasiliteter Oslo har å by på; treningssentre, flere matbutikker, en rekke frukt- og grønnsaksbutikker, kaffebarer, gode spisesteder og barer for å nevne noe. Det er turstier fra området som fører opp til store friområder, blant annet Middelalderparken, Ekebergparken med skulpturparken samt Ekebergrestauranten som tilbyr nydelig mat kombinert med fantastisk utsikt. På Ekebergsletta finnes det et rikt fritidstilbud med store, flotte turområder sommer som vinter. Det kan nevnes lysløype, fotballbaner, idrettshall, minigolfbane samt ridesenter.
Offentlig kommunikasjon; trikk og bussholdeplass finnes "rett rundt hjørnet". I tillegg er det kort avstand til Oslo Bussterminal, Grønland T-banestasjon og til Oslo Sentralstasjon (7 min). Trikkens linje 13 og 19 stopper i Oslo gate ved Oslo hospital.
Du finner Operaen, Bjørvika (Barcode) og Sørenga i nærheten. Det har allerede skjedd store positive endringer i området, og utviklingen vil fortsette i årene fremover. Med utbyggingen i Bjørvika vil området få økt betydning som rekreasjonsområde, samtidig som det vil sikre området en fin verdiutvikling. Videre er utbyggingen av Follobanen igang der sporene skal legges i tunnel, dette prosjektet er estimert ferdig i 2022 (se http://www.banenor.no/follobanen for mer informasjon).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 631,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til industriformål i henhold til reguleringsplan S-219GO hentet ut 20.05.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 27.05.1950. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.9.15, Kommuneplan 2015.
Pågående byggesaker og reguleringssaker:
Saksnummer 201908402 - Byggesak - Mosseveien 19 B - Loenga - Oppføring av to tekniske bygg for jernbaneanlegg og telemast - Follobanen - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202104466 - Byggesak - Oslo gate 37 - Riving av bygg - Status: Mottatt søknad
Saksnummer 201203416 - Reguleringssak - Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen - Sykkelfelt, fortau, oppgradering av trikketrasé - Status: Planforslag
Saksnummer 201805588 - Byggesak - Konows gate - Oppføring av skulptur i rundkjøring - Santa - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201902191 - Reguleringssak - Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus - Mottatt sak: 11.02.2019
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.704,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-Tv og fibernett, vaktmestertjenester, snøbrøyting, renhold, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slikt:
Felleskostnader: kr 2.862,-
Særfordelt lån: kr 421,-
Fiber: kr 421,-
Nåværende eier har ikke bebodd leiligheten det siste året, og har derfor ikke oversikt over strømutgifter.
Fibernett er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 038 964,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 740 270,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16.138,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 31.852,- pr. 30.04.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 649.587,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 8397.71.71868
Type lån: Annuitetslån
Saldo pr. 31.12.2020: kr 649.587,-
Andel av saldo pr. 30.04.2021: kr 31.852,-
Innfrielsesdato: 01.10.2028
Rente: 3,50%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.595.214,-.
Av dette beløpet utgjør kr 31 852,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

OTT Eiendom AS

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameie Mossegata 6, med sameiebrøk 62/1280.
Sameiet består av 18 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Styret har gjennom 2019 hatt jevnlige styremøter og jobbet med flere saker som har kommet opp i løpet av året. Håndtering av saker for drift har vært håndtert fortløpende. Det har vært en konkret sak som har vært i fokus og det er den gjeldende saken om vannlekkasje fra takterrasse. Forsikringssaken og ansvarsforhold har vært krevende og det er landet på at sameiet har ansvar for utbedring av denne skaden. Viser til styremøtereferater for håndterte enkeltsaker.
Ingen planlagte påkostninger de kommende år.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0029/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2129

Dato

Sist oppdatert: 08. juni 2021 kl. 10:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.