Solgt: 2 550 000 kr

Slalåmbakken 5 E

2 550 000 kr
94 m²
2 soverom
Velkommen til stor og gjennomgående 3-roms toppleilighet med fantastisk utsikt over Moss og fjorden
Kamilla Kaptan
Presenteres av
Kamilla Kaptan
Slalåmbakken
Gjennomgående 3-roms toppleilighet med potensial. 2 balkonger, flott utsikt mot vest. Veldrevet borettslag.
 • Prisantydning
  2 550 000 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  2 558 457 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  94 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 667 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms andelsleilighet i Slalåmbakken:
 • Flott utsikt over landskapet i vest
 • Balkong mot øst og vest - sol dagen gjennom
 • Potensial ved oppussing/modernisering
 • Mulighet for 3 soverom
 • Turvei til Mossemarka fra nabolaget
 • Sykkelavstand til Moss sentrum
 • Tilbaketrukkede, høyereliggende omgivelser
 • Kort vei til E6 - ca. 40min. til Oslo
 • Lave fellesutgifter - ingen dokumentavgift

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Slalåmbakken 5 E, 1598 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 1496
Andelsnummer 135, Gjerrebogen 1 borettslag, organisasjonsnummer 948590182

Innhold

Totalt bruttoareal: 99 kvm
Totalt bruksareal: 94 kvm
Totalt primærrom: 94 kvm
Primærrom:
Entre, kjøkken, bad, vaskerom, omkledningsrom, stue og 2 soverom: 94 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.01.2019 utført av Moss Eiendomstaksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong. Lavblokkbebyggelse oppført med bærende konstruksjoner vesentlig i betongkonstruksjoner. Flatt tak med folietekking/banebelegg. Fasader med teglstein, fasadeplater og trepanel. Utfyllende yttervegger mellom bærende konstruksjoner i trekonstruksjon.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Eldre kjøkken og noe behov for maling og delvis murpuss på balkonger.
Verdi- og lånetakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor gjennomgående og meget romslig leilighet med flott usikt over Moss, Vannsjø og fjorden. Leiligheten har store vinduer som gir godt med naturlig lys, og ligger i byggets øverste etasjen. Det er ingen innsyn til leiligheten.
Entré:
God plass til oppbevaring av sko og ytterklær. Fra dette rommet kommer man til soverom 2 og gangen mot spisestuen og kjøkken.
Stue:
Langstrakt stue som en meget god løsning for egen spisesone med stort spisebord, og mot balkongen så er det god plass til stor sofagruppe og tv-seksjon. Stuen oppleves luftig av store glassflater i vestveggen som også byr på flott utsikt over landskapet i vest. Balkongen har en utsikt som er enda bedre og nær 180 grader vid, her får du i tillegg med deg ettermiddags- og kveldssolen på gode sommerdager.
Kjøkken:
Eldre og lyst kjøkken med også god plass til spisegruppe. Kjøkkenet vender motsatt vei av stuen og har dermed morgen- og formiddagssol på den tilknyttede balkongen. Skapinnredning med slette fronter, laminat benkeplate, benkebeslag med 2 kummer, fliser på vegg over benk. Ventilator over kokesone. Røropplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Hovedsoverom:
God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Originale garderobeskap med god plass for oppbevaring av klær. Det er en lettvegg på hovedsoverommet som gir en fin løsning for "kontor" eller etablering av "walk-in closet". Hovedsoverommet har på sin side vindu i samme retning som stuen og mye av den samme fine utsikten.
Soverom 2:
Soverom i god størrelse. Soverommet er stort nok til å deles inn i i to mindre soverom, som den opprinnelig var ved byggeår. Alternativ planløsning for denne løsningen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Bad/vaskerom:
Leilighetens våtrom har inndeling med separat toalett/bad og vaskerom. Lyst og flislagt bad med gullvarme. Veggmontert klosett med innbygget sisterne, dusjkabinett og servantskap. Mekanisk avtrekk, tilluft ikke etablert. Selger har ikke pusset opp badet, og har således ingen historikk/kunnskap for når baderomsoppussingen skjedde. Vaskerom med gulvbelegg, vegger med våtromsbelegg/-tapet. Etablert røropplegg for vaskemaskin. VV-bereder 200-liter, montert på vaskerom med sluk. Vaskerommet er av eldre dato, slik at en helhetlig renovering bør påregnes.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminatgulv generelt, bad med flislagt gulv med gulvvarme.
Innervegger: Vegger med malt panel og tapetserte overflater.
Himlinger: Slettmalte overflater og panel. Malt profilert belistning.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 1.juni 1970.
Planløsningen er endret i forhold til opprinnelige plantegninger. Soverom 2 var opprinnelig delt inn i 2 soverom, men dør inn til hver rom. Det er fult mulig å sette opp en lettvegg og ny dør, slik at man får opprinnelig planløsning med 3 soverom til leiligheten.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtaler om bestemmels om anlegg og vedlikehold av ledninger, byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven, rettighetshaver Telenor om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral, kraftlinjer, bebyggelse og bestemmelser om adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i sentrumsnære omgivelser på det luftige høydedraget Gjerrebogen, tett på Mossemarka med mange turmuligheter.
Marka er lett tilgjengelig på sti direkte fra nabolaget og har et omfangsrikt løypenettverk, lysløype inkludert, samt preparerte skispor så snart forholdene tillater. Legg gjerne turen helt opp til skihytta, eller ta noen runder i det nye kunstsnøanlegget bak Mosseporten som i tillegg er ypperlig for rulleski ellers i året.
For de yngste kan skoleveien i stor grad legges på fortau og sykkelveier inkludert trafikksikker undergang ved Innfartsveien frem til Verket skole på Mosseskogen. Skolen har trinn fra 1. til 10. og er kjent som en av de bedre i Moss.
Dagligvarene kan du handle på Bunnpris ved avkjøringen til Carl Sibbern som er kun få hundre meter unna, eller på nærbutikken SPAR som har ferskvaredisk og varmretter. Det er også gangvei ned til KIWI og REMA1000 ved Mosseskogen, mens kjøpesenteret Mosseporten byr på et større antall forretninger samlet under ett og samme tak.
Med 412-bussen fra Peer Gynts vei er du i sentrum på cirka 10 minutter, alternativt kan du ta sykkelen fatt via Nesparken og tråkke inn til bygatene på like kort tid. I sentrum venter blant annet byens store kjøpesenter Amfi Moss og et stadig bredere utvalg av spisesteder.
Skal du til Oslo, kan du enkelt ta ekspressbuss fra holdeplassen ved Mosseporten som kjører til hovedstaden på 50 minutter. Velger du toget fra sentrum er reisetiden i dag fra 41 minutter. Med bil tar du deg enkelt ut på E6 og får en kjøretid til hovedstaden på omkring 40 minutter utenom rushtid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 127.582 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Biloppstillingsplasser på borettslagets tomt. Garasje etter ventelisteprinsippet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne gangveier.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Iht. brev fra Moss Kommune datert 06.06.2019 omfattes eiendommen av reguleringsplan Krapfoss. Krapfossvegen (Gang og sykkelveg) med formål kjørevei vedtatt 16.09.1986 med plan nr.190. Reguleringsplan Krapfoss - del av Krapfoss med formål park vedtatt 28.03.1946 med plan nr.7. Reguleringsplan Krapfoss, del av området mellom Vålervegen, Gjerrebogen med formål offentlig friområde vedatt 15.02.1973 med plan nr.85. Reguleringsplan Solgaard Skog. Eksisterende og nytt industriområde med formål kjørevei vedtatt 30.04.1985 med plan nr.173. Reguleringsplan Gjerrebogen del av Gjerrebogen med formål parkeringsplass, kjørevei, blokkbebyggelse, gangvei, forretning, friluftsområde (på land), annen veigrunn, felles avkjørsel, boliger, garasjeanlegg og offentlig bebyggelse vedtatt 05.11.1968 med plan nr.57. Reguleringsplan Vålerveien 130 med formål fortau vedtatt 23.02.2015 med plan nr.357. Eiendommen omfattes også av kommuneplan KP_0104 med formål Bebyggelse og anlegg, nåværende og forretning nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

kommunale avgifter, kabel-tv, internett, vaktmestertjenester, eiendomskatt, felles strøm, utvendig bygningsforsikring, forretningsførsel, utvendig vedlikehold mm.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 2.667,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, kabel-tv, vaktmestertjenester, eiendomskatt, felles strøm, utvendig bygningsforsikring, forretningsførsel, utvendig vedlikehold mm.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 6.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 674 465,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2 428 074,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5.414,- pr. 31.12.2019.
Leiligheten har ingen andel fellesgjeld, og borettslaget har såleds ingen fellesgjeld.
Borettslaget styre jobber med forslag om å rehabilitere garasjeanlegget og tilrettelegging av el-bil lading, men er ikke endelig vedtatt. Dette arbeidet har en kostnadsramme på kr. 18.000.000,- og må lånefinansieres. Alle andelsleiligheter tilknyttet Gjerrebogen 1 borettslag må være med på denne finansieringen. Estimat for økning av husleien er ca kr. 160,- pr. mnd. Samtidig økes garasjeleien (for alle garasjer) med kr. 200,- pr. mnd. Dersom rehabilitering av garasjeanlegget ikke får nødvendig flertall, vil borettslaget legge til rette for el-bil lading i borettslaget.
På generalforsamlingen i 2018 er det forslag om å ta opp et lån på kr. 10.000.000,- for fremtidig vedlikehold. Dette vil kunne gi en økning av de månedlige felleskostnadene.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld når et evt. nytt låneopptak blir gjort.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 350 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.558.807.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Gebyr for forhåndsutlysning av forkjøpsretten faktureres direkte fra Vansjø bbl.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Gjerrebogen 1 borettslag.
Borettslaget består av 468 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Søknader om dette må sendes skriftlig til styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
Utbedring av parkeringsplasser ved parkeringshus 2.
Asfaltering av parkeringsplasser.
Reparert/vedlikehold av ringeklokker.
Utfylling mellom blokkene 4,5 og 6.
Nytt tak i blokk 3.
Planlagte påkostninger:
Rehabilitering av garsjeanlegget.
Tilrettelegging av el-bil lading.
Nytt tak på blokk 4 og 6.
Opparbeidelse av lekeplassen "Nostalgia"
Mindre reparasjoner av lekeapparater
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsavklart på forkjøpsrett. Konf. megler for spørsmål.
Kjøper(e) av leiligheten må være andelseier i Vansjø BBL eller tegne andel i laget for å kunne bli eier(e) av andelen i borettslaget.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0001/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.201

Dato

Sist oppdatert: 22. juli 2020 kl. 12:54

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.