Solgt: 3 550 000 kr

Oppsaltoppen 19C

3 300 000 kr
54 m²
1 soverom
Vestvendt balkong med plass til sittegruppe og grill
Mats Kvarud
Charlotte Lunde
Presenteres av
Mats Kvarud og Charlotte Lunde
Oppsal
Stor gjennomgående 2-roms m/vestvendt balkong. Oppusset 2019. Pent dusjbad. Kjøkken med spiseplass. Nye vinduer 2020
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  55 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 613 957 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 931 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget trafikkstille beliggende i grønne og solrike omgivelser midt på Oppsal. Få min til butikker, buss, skole og skogen.
Gjennomgående leilighet i 2. etg uten innsyn. Vestvendt balkong med utsyn over fellesareal. Sol fra ca 15-21:30 sommerstid.
Pent flislagt bad fra 2009 med dusj og opplegg til vaskemaskin. Hyggelig kjøkken med spiseplass.
Stort soverom med rikelig plass til garderobe. Loft- og kjellerbod - God lagringsplass.
Under 30 min til Jernbanetorget med offentlig kommunikasjon
Under fem minutter til Østmarka.
Varmt vann og sentralfyring inkludert i felleskostnader.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Oppsaltoppen 19C, 0687 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1081, ideell andel 1/1
Andelsnummer 291, Fuglemyra Borettslag, organisasjonsnummer 952358154

Innhold

Totalt bruttoareal: 60 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
I tillegg disponerer boligen 2 antall boder, loft med høyt skråtak målt til ca 7,5 m2 i gulvflate (3,5 kvm måleverdig) og en bod i kjeller målt til ca 3,5 m2. Fellesvaskeri og tørkerom i blokken. Sykkelrom i kjeller. Stor utvendig avlåst felles sykkelbod ved inngangsparti.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.10.2020 utført av Anticimex Oslo.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong og murkonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein. Utvendige fasader forblendet med fasadeplater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra 2020. Oppvarming via radiatorer tilknyttet felles sentralfyringanlegg.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Naturlig ventilasjon er vanlig fra byggetiden med kommenteres ettersom mekanisk ventilasjon som er et krav i dag.
Målt høydeforskjell på hhv 7 og 9 mm i lengderetning i gang og stue.
Mer enn halve levetiden på radiator- og rørføringer er medgått.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Et glass i lampe under overskap i kjøkken er delvis knust.
Lås i utgangsdør er treg fra utsiden.
Det mangler gulvlister bak garderobeskapene på soverommet da skapene ikke er faset ut i nedre bakkant for dette. Manglende lister medfølger boligen og plasseres i bod ved utflytting.
Én skuff i fryseren har en skade i bakre vegg (påvirker ikke noen funksjon).
Noe slitasje i nederste hylle i skapet under vasken på badet.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert med nytt bad og kjøkken i 2009. Overflater i stue, gang, soverom og i kjøkken i 2019. Nye vinduer og balkongdør i 2020.

Standard

Pen gjennomgående leilighet i 2. etg med vestvendt balkong.
Store fellesarealer på begge sider av blokken og det er minimalt, om noe, innsyn.
Sol fra ca 15:00 til 21: 30 på balkongen sommerstid. Morgensol på soverom.
Gang med plass til garderobemøbel og klesoppheng.
Pent flislagt bad med grå gulvfliser og rektangulære lyse veggfliser, dusjdører i glass og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Borettslaget rehabiliterte badene i 2009, med nye sluk, soil, flislagte vegger og gulv, elektriske varmekabler mm. Ingen svakheter med badet iht tilstandsrapport og det er utstedt våtromsbevis fra if.
Kjøkken med Ikea innredning fra 2009 med alle hvitevarer medfølgende. Ny komfyr i 2020, 40 cm. oppvaskmaskin, kombiskap, koketopp. Kullfiltervifte i overskap. Overskapene er 92 cm høye og har rikelig lagringsplass. Hyggelig spiseplass med morgensol.
Stue med plass til spisestue og romslig plass til sofa/sittegruppe. Utgang til 6,5 kvm balkong mot vest med hyggelig utsyn til fellesarealer. Plass til bord, grill.
Stort soverom med morgensol. To medfølgende garderobeskap, god plass til dobbeltseng og f.eks kontorplass.
Leiligheten er holdt i tidsmessige farger og overflater, hvor gang, stue og soverom ble oppusset i 2019 med helsparkling og maling av vegger samt maling av tak og lagt nye gulv. Vegger i kjøkken ble malt. Lekkert flisgulv i gang med store grå gulvfliser lagt av murer. Pene enstavs laminatgulv i øvrige rom. Leiligheten fremstår som velholdt og er innflyttingsklar.
Rikelig med lagringsplass i to boder; 3,5 kvm kjellerbod med hyller på en vegg. Loftsbod med høyt skråtak, 7,5 kvm gulvflate (3,5 kvm målbart) med gode lagringsmuligheter, oppheng av tøy ol.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med sentralvarme via radiatorer og med elektriske varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.05.1961. Pågående rehabilitering av vinduer og balkongdører er ikke ferdigattestert.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er en tinglyst servitutt i borettslagets eiendom og omhandler vei, vann og kloakkledninger, deriblant Oslo kommunes kloakkreglement. Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Lampe i soverom, lampe over spisebord i stue, hyller i stue og vaskemaskin i bad medfølger ikke.
Lampe i gang, begge garderobeselskap, hyller og lampe i kjøkken medfølger.
Vegghengte hyller i stue medfølger om ønskelig.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fin beliggenhet i et etablert og trivelig boligområde på Oppsal, bestående av lavblokker med store grøntarealer rundt. Her er det kort vei til Oppsal Senter, Tveita Senter og kollektivtilbud (Buss og T-bane). Flere dagligvareforretninger, blant annet Rema 1000, Meny, Kiwi, Coop Prix og Extra.
Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med Østensjøvannet og Østmarka. Østmarka med turterreng, lysløyper og badevann gir flotte turmuligheter sommer som vinter, samt Østmarksetra og og Rustadsaga som er et naturlig samlingspunkt. Nøklevann med mulighet for leie av kanoer og kajakker for ro- og padleklubbens medlemmer sommerstid.
Idrettsanlegg på Trasop med bl.a. idrettshall og kunstgressbaner. Bydelen byr også på et godt aktivitetstilbud med flere aktivitets-, kultur- og fritidsklubber. SATS-Elixia på Hellerud og Mudo Gym, samt flere treningstilbud på Oppsal Arena.
Med buss i Hellerudveien og skifte til t-bane bruker man under halvtimen til Jernbanetorget. Omtrent samme reisetid om man bruker t-bane til sentrum fra Oppsal. Med sykkel tar det 25 min til Jernbanetorget, mens man bør regne 40 min. hjem fra Jernbanetorget.
Flybuss i Hellerudveien.

Adkomst

Via Vetlandsveien fra Oppsal eller inn Oppsaltoppen fra Kampheimveien og Hellerudveien.
Gateparkering i Oppsaltoppen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Oppsaltoppen 19 sokner pt. til Godlia barneskole og Skøyenåsen ungdomskole, begge innen et kvarters gange. Flere barnehager innen 400 meter avstand; Østmarka idrettsbarnehage, Fulgemyra- og Trollungene barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 395 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med store grøntarealer, lekeplasser, sykkelparkering, parkeringsplasser og garasjer.

Parkering

Borettslaget disponerer litt over 300 p-plasser som leies ut etter venteliste. Noen av p-plassene har ladepunkt for el-bil. Det er ca 100 garasjeplasser i eget garasjelag som leies ut etter lister og noen selges.
Ca 600 meters gange til garasjehus i Vetlandsveien med utleie av plasser; kr 690/mnd - se leieparkering.no. To utfartsparkeringer langs Østmarka i Hellerudveien med gratis parkering i 48 timer, nærmeste ca 150 m unna.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan datert 12.10.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser s-474 datert 20.03.1953.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 931,- pr. mnd. og inkluderer: Varmt vann og sentralfyring, kommunale avgifter, nedbetaling andel fellesgjeld (kapitalkostnader kr 537,-), forretningsførsel, kabel-tv og internett grunnpakke, bygningsforsikring, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene ble justert 01.01.2020.
Det betales pt ikke eiendomsskatt for denne boligen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5 000,- pr. år. (5150 kWh)
Boligen er tilknyttet Get/Homenet som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 785 589,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 828 120,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1 934,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 55 000,- pr. 01.10.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 41.142.266,- pr. 01.08.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,65% flytende
Lånets løpetid: 9 år og 3 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Felleskostnader ble økt med 14% 01.01.2020.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3 363 957,- Av dette beløpet utgjør kr 55.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andre Alexander Bakkehaug og Martine Domingo Bakke

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Fuglemyra Borettslag.
Borettslaget består av 657 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter registrering hos styret og retningslinjer i husordensregler.
Foretatt påkostninger de senere år: Nye vinduer og balkongdører 2020. Bad 2007-2010.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten er normalt avklart innen fem dager fra første visningsdag.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0122/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.20122

Dato

Sist oppdatert: 24. februar 2021 kl. 13:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.