Solgt: 2 990 000 kr

Feiringvegen 1177 og Mjøsstrandvegen 5

2 990 000 kr
198 m²
3 soverom
Velkommen til Feiringvegen 1177 og Mjøsstrandvegen 5 - Fantastisk flott eiendom med to eneboliger
Sofia Boutani
Presenteres av
Sofia Boutani
Feiring
To lyse og velholdte eneboliger(2 boenheter) med idyllisk utsikt over Mjøsa! Strålende solforhold og sentral beliggenhet
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  76 092 kr
 • Totalpris
  3 066 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1922
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  198 m²
 • Bruksareal
  295 m²
 • Tomteareal
  1 328,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen er beliggende i et flott og attraktivt boområde i Feiring med to flotte eneboliger. Det er egen adresse og boenhet på hver enebolig, - perfekt som en generasjonsbolig, for de med eldre barn eller for utleie! Boligene er godt vedlikeholdt og fremstår i god standard, men med moderniseringsbehov pga alder. Pent opparbeidet tomt med gressplen, flere frukttrær og beplantninger. Fantastisk utsikt over idylliske Mjøsa fra begge boliger og fra eiendommens utearealer. Strålende solforhold og usjenert eiendom uten innsyn. Meget sentralt!
Hovedboligen rommer stor stue, sjarmerende kjøkken, bad og 3 soverom. I underetasjen finner man praktisk toalett-rom, hobbyrom/vaskerom og garasje. Sekundærboligen har alt på ett plan med stue, kjøkken, bad og soverom. Garasje/verksted i underetasje.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Feiringvegen 1177 og Mjøsstrandvegen 5, 2093 FEIRING
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 233, bruksnummer 43

Innhold

Totalt bruttoareal: 325 kvm
Totalt bruksareal: 295 kvm
Totalt primærrom: 198 kvm
Bruksareal:
Feiringvegen 1177 - 197 kvm
Primærrom:
U.. etasje 6 kvm: Gang/trapp og toalett-rom
1. etasje 80 kvm: Entré/trapp, kjøkken, stue/spisestue og trapp
2. etasje 48 kvm: Trapp/gang, bad og 3 soverom
Sekundærrom:
-1. etasje 63 kvm: Hobbyrom, bod/lager og garasje
Bruksareal:
Mjøsstrandvegen 5 - 98 kvm
Primærrom
1. etasje 64 kvm: Vindfang, stue, kjøkken bad og soverom
Sekundærrom
U. etasje 34 kvm: Garasje/verksted
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.06.2020 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningene er iht. tilstandsrapport oppført i tre.
Hovedbolig:
- Bygningen antas oppført med støpt plate på komprimerte masser samt på fjellgrunn. Grunnmuren er plass-støpt betong/sparestein og LEca-blokker med kjellergulv i betong/puss. Yttervegger er oppført i isolert trebindingsverk/grovt reisverk. Utvendig er veggene kledd med stående bordkledning/trepanel. Fasader er blitt malt i 2015. Takkonstruksjon er av sadlet form og takstoler i tre med isolasjon mot kaldt loft. Taktekking med shingel fra 1968. Etasjeskillere er bjelkelag i tre og "siporex"-elementer.
Sekundærbolig:
- Bygningen antas oppført med støpt plate på komprimerte masser og på fjellgrunn. Grunnmuren er plass-støpt med kjellergulv i betong/puss, oppført på 1950-tallet. Yttervegger er oppført i isolert trebindingsverk, oppført i 1976. Utvendig er veggene kledd med stående bordkledning/trepanel. Takkonstruksjon er av sadlet form og takstoler i tre med isolasjon mot kaldt loft. Taktekking med stålplater fra 1976. Etasjeskiller av betong, med tilfarere, isolasjon og gulv.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligene og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Hovedboligen er oppført i 1922 og sekundæreneboligen er oppført i 1976. Store deler av begge eneboligene har tilstandsgrad 2(TG2), og må påregnes oppgradert.
Selger opplyser videre:
- Lekkasje i avløpsrør fra håndvask i ca 1995. Utbedring av lekkasje samt full restaurering av bad pluss utvidelse av bad i ca 1995. Nye rør i rør med vannkurser fra eget skap i vegg. To adskilte varmesoner i gulv(varmematter). Sveiset baderomsbelegg. Nytt toalett i 2020, både på bad og kjellertoalett. Smøremembran i flere lag og nytt slik. Utført av faglært opplyst i egenerklæringsskjemaet. Riving av vegg og deler av gulv samt fjerning av dør er utført ved egeninnsats.
- Fuktmerker i underetasjen.
- 09.06.2020, feier bemerket sprekkdannelse(ikke brannfarlig) i innerrør pipe på sekundærbolig.
- Grunnmuren i sekundærboligen er av eldre dato enn bygningen. Observert sprekk som jeg oppfatter som ufarlig.
- Det har hendt at det er blitt fanget mus i felle på høsten. Kun i kjeller.
- Utetthet forårsaket av is som forskjøv en festespiker på blikktak. Feilen ble utbedret raskt, men forårsaket en liten fuktflekk på soverommet i sekundærbolig.
- Kontroll av el-anlegg i primærbolig.
- I forbindelse med restaurering av stue og kjøkken på midten og slutten av 1980-tallet utførte jeg mesteparten av snekkerarbeidet selv.
- Ikke godkjente brannstiger.
- Det er foretatt radonmåling 27.02.1997, prøvesvar: 86 kBq/m3.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Feiringvegen 1170 og Mjøsstrandvegen 5!
Her bor man i idylliske og rolige omgivelser beliggende i Feiring i Eidsvoll kommune. Eiendommen er pent opparbeidet med fantastiske utearealer, to flotte eneboliger og med strålende utsikt over vakre Mjøsa. Eneboligene og tomten er godt vedlikehold med samme eier siden 1977, dog er boligene av eldre byggeår og må påregnes oppgradert. Gode muligheter for utleie!
Primærbolig - Feiringvegen 1177:
Stue
Romslig stue med god plass til sofaløsning, spisebord og tilhørende møblement. Store, gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys gir rommet et luftig preg. Fra stuen er det utgang til flott terrasseplatting som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. Vedovnen i stuen byr på varme, hygge og ekstra stemning på kjølige høst- og vinterdager.
Kjøkken
Innbydende kjøkken med stor innredning i profilerte trehvite fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask og ettgreps blandebatteri. Det er integrert stekeovn og platetopp samt innbygget oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator over platetopp med utkast gjennom yttervegg. Det er plass for spisebord på kjøkkenet hvor man kan nyte en god frokost med Mjøsa som lerret gjennom god vindusflate.
Bad
Badet har keramiske fliser på vegger og vinyl banebelgg på gulv. Innredet med gulvståene toalett fra 2020, badekar og baderomsmøbel med helstøpt vask og skapinnredning. Det er opplegg for vaskemaskin og varmematter på deler av gulvet.
Toalett-rom
Praktisk toalett-rom i kjeller innredet med gulvstående toalett fra 2020 og håndvask på vegg. Boligens 200l vv. bereder er plassert her. Rommer har panel på vegger og malt betonggulv.
Soverom
Boligen har tre gode soverom, alle plassert i 2. etasje. God plass for seng og garderobeløsninger. For øvrig lagringsplass kan man ta i bruk romslige kjellerrom.
Sekundærbolig - Mjøsstrandvegen 5
Stue
Stuen er av god størrelse med flere møbleringsmuligheter. Det er god plass for flere sittegrupper og gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og utsikt over Mjøsa.
Kjøkken
Lyst kjøkken med sjarmerende innredning fra byggeår i slette laminat-fronter og laminat benkeplate. Det er stålbeslag/vaskekum med ettgreps blandebatteri og frittstående hvitevarer. Plass for hyggelig frokostbord. Delvis åpen løsning med stuen, en planløsning som både er innbydende og praktisk.
Bad
Badet er fra 1976 med vinyl banebelegg på gulv og plater av baderomspanel på vegger. Det er innredet med gulvstående toalett, håndvask på vegg og dusjsone.
Soverom
Boligen har ett pent soverom i god størrelse. Vindusflate i rommet byr på lys og utsikt.

Oppvarming

Begge eneboligene blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Det er montert varmepumpe i begge boliger. Varmekabler i gulv i entré og på bad i hovedbolig. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1922.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eneboligene. Hovedboligen er oppført i 1922 og det foreligger ferdigattest på tilbygg av hovedbolig datert 11.02.1970. Sekundærboligen Mjøsstrandvegen 5 er oppført i 1977. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger opprinnelige byggetegninger på eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 1194, tinglyst 08.02.1977, type heftelse: Borett. Det påhviler en borett på eiendommen for Bjarne og Hjørdis Brodshaug. Det er under arbeid å få slettet boretten pt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det er oppført to eneboliger på eiendommen og boenhetene er godkjente som boenheter og kan lovlig leies ut. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Vaskemaskin, tørketrommel, smalt garderobeskap i soverom og Ikea hattehylle med tilhørende skohylle i entré medfølger ikke boligen ved salg. Oppvaskmaskin og kjøleskap kan medfølge hvis ønskelig.

Energimerking

Begge eneboligene har energimerking med farge gul og karakter G.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget flott og attraktiv beliggenhet i rolig og barnevennlige omgivelser med gode solforhold og flott utsikt over Mjøsa. Området består vesentlig av spredte eneboliger, fritidsboliger og landbrukseiendommer. Feiring ligger nord i Eidsvoll kommune og er en idyllisk bygd i vekst med stort fokus på gode oppvekstvilkår.
Eiendommen ligger i sentrum av Feiring med kort avstand til det meste: dagligvarebutikk (200 m), barne -og ungdomsskole (900 m), barnehage (500 m), og forsamlingshus (200 m).
I Feiring kan du nyte det gode liv på landet, samtidig som du har nærhet til byen. Oslo ligger en time unna, Oslo Lufthavn 35 minutter, og til Hamar og Gjøvik kommer du på 50 minutter. Flybussen mellom Gjøvik og Oslo via Oslo Lufthavn, stopper i Feiring. Bygda har mange lag og foreninger som tilbyr allsidige aktiviteter for både barn og voksne, som filmklubb, fotball, teater, fritidsklubb, gågruppe, pubquiz og kulturelle arrangementer. Bygda har gjort seg bemerket med egen «regjering». Les mer på www.feiring.info.
Bygdas plassering mellom innsjø og skog gir god tilgang på vakker og variert natur, med jakt- og fiskemuligheter og store rekreasjonsområder. Feiring har 12 topper over 600 meter, med Skreikampen (698 moh.) som den mest kjente. Mjøsa byr på båt – og badeliv, med Årnesstranda som et unikt friluftsområde med barnevennlig strand.
Feiring skole er en trivelig nærmiljøskole med elever fra 1. til 10. trinn, med kunstgrasbane, ballbinge, sykkelbane og treningspark. Bygda har også en moderne barnehage med fokus på natur og aktivitet, samt nyetablerte Feiring videregående skole med tilrettelagt utdanningstilbud. Bygda har også dagligvarebutikk, frisør, landbruks- og jernvarebutikk m.m. For ytterligere tilbud er Skreia, Minnesund, Eidsvoll sentrum, Råholt og Jessheim fra 10 til 35 minutter unna.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 328,8 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Meget pent opparbeidet tomt med gressplen, frukttrær og beplantninger. Terrasseplatting med tilkomst fra stue blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid og har god plass for sittegrupper. Eiendommen har flott uteareal for sittegrupper, grilling og middagsgjester, men er også et perfekt sted å nye late dager i solen med Mjøsa som blått bakgrunnsteppe. Det åpne plenarealet legger videre til rette for ballspill, trampoline, lek og moro for hele familien!

Parkering

Parkering i garasjekjeller på begge boliger samt gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 10.03.2015 avsatt til sentrumsformål, nåværende. Deler av eiendommen på 16 kvm ligger innenfor reguleringsplan for "gbnr. 233/35 i Feiring" med formål "annen veggrunn".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Årsprognose for kommunale avgifter er kr 11 814,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn for begge boliger. Vann- og avløpsgebyr vil variere etter forbruk.
Eiendomsskatten er kr 2 166,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.700,- pr. år for Feiringvegen 1177 og ca. kr 7.000,- pr. år for Mjøsstrandvegen 5.
Feiringvegen 1177 og Mjøsstrandvegen 5 har en årlig forsikringspremie på henholdsvis kr 3.544,. og kr 1.977,-.
Feiringvegen 1177 er tilknyttet Telenor som leverandør av Internett og har avgift på kr 669,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 773 984,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 786 342,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 2 166,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.066.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jørn Brodshaug

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0137/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.20137

Dato

Sist oppdatert: 27. januar 2021 kl. 16:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.