Solgt: 3 550 000 kr

Hamangskogen 37

3 500 000 kr
60 m²
1 soverom
Åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy
Kristoffer Stormfelt
Presenteres av
Kristoffer Stormfelt
Hamang
Lys og pen 2-roms (+alkove) med stor terrasse - Garasjeplass - Kort vei til Sandvika m/buss & tog.
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 842 kr
 • Totalpris
  3 638 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 766 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hamangskogen 37, leiligheten ligger sentralt til med kort gangavstand til Sandvika sentrum, men samtidig rolig og tilbaketrukket. Det er også kort vei til fjorden med bl.a. Kalvøya som har fine tur- og bademuligheter. Leiligheten er romslig og har en god planløsning. Fra stuen har man utgang til en romslig balkong som på sommeren blir en forlengelse av stuen. Balkongen har fin utsikt og uten nevneverdig innsyn.
Verdt å merke seg:
- Velholdt og god planløsning
- 1 soverom pluss sovealkove. Sovealkove er ikke godkjent til varig opphold
- Romslig balkong med fin utsikt og uten innsyn
- Gode solforhold med ettermiddagssol
- Godt med lagringsplass i 3 boder
- Garasjeplass
- Rolig og stille beliggenhet
- Blindvei
- Kort gangavstand til Sandvika sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hamangskogen 37, 1338 SANDVIKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 83, bruksnummer 176, seksjonsnummer 93

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
Bad, entre, stue/kjøkken, alkove og 1 soverom. 60 kvm
I tillegg disponerer boligen 3 boder, 1 på terrasse, 1 i fellesanlegg og 1 utenfor hovedinngangsdør til bygget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.01.2020 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Videre Utfyllende vegger i bindingsverk. Utvendig kledning med ytterpanel og teglsteinsforblending. Noe fasadeplater. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran. Generelt fremstår leiligheten normalt godt vedlikeholdt over tid, men bærer preg av bruk med behov for fornyelser. På terrassen er rekkverket utførelse for høyde og sikring er ikke iht. dagens krav. Jfr. forskriftsendringer over tid.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 gitt på følgende punkter i rapporten:
Vinduer: tilstandsgrad gitt på bakgrunn av alder på bygningsdel.
Ytterdør: tilstandsgrad gitt på bakgrunn av alder på bygningsdel.
Etaskjeskillere: Stikkprøve med laservater viser et retningsavvik på ca 2 cm i del av stue. For øvrig var det ingen synlige symptomer unormale svekkelser.
Bad: Bad er fornyet på flere områder men har antatt opprinnelig våtromskonstruksjon med blant annet opprinnelig infrastruktur for vann og avløp. Men med nye fliser, varmekabler og sanitært utstyr ca 2009. Finish på arbeider fremstår ufagmessig. Det er synlig smøremembran ved sluk men uten synlig bruk av mansjett og det mangler skruer for tilfredstillende festing av kopp/klemring på sluk. Dels noe bom og kalkutfelling i del av fliser og fuger. Dels noe bakfall til sluk. Dels noe riss i fliser og fuger og forholdet bør undersøkes nærmere.
Innvendig gulv: Gulv fremstår i varierende stand og spesielt gulv i gang er slitt. Legging av laminatgulv er ufagmessig utført.
Luftbehandling generelt: Ventilator er tilsluttet av avtrekk på kjøkken og er ikke tilpasset system og avviker fra krav til sirkulasjon på oppføringstidspunkt.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

1.1 Kjenner du til om det er utført arbeid eller oppussing på bad/våtrom siste 10 år?
- Installasjon av nytt toalett. Oppdrag gjennom Utleiemegleren som også sitter på dokumentasjonen"

Standard

Entre: En lys og romslig entre med plass til å henge fra seg yttertøy. Fra entreen har man videre adkomst til bad og ut til kjøkken/stue.
Bad: Romslig bad som er innredet med benkeskap med servant, toalett og foldbare dusjdører i glass og dusjarmatur på vegg.
Kjøkken: Pent kjøkken med god benke- og skapplass. Kjøkkenet er i en praktisk åpen løsning med stuen, men adskilt med en sosial kjøkkenøy i mellom.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Stue: Den romslige og lyse stuen er enkel å innrede med flere møbleringsmuligheter. Fra stuen er det utgang til en romslig balkong som på varme dager kan fungere som en forlengelse av stuen. Balkongen har gode møbleringsmuligheter og har også en bod for ekstra lagringsplass. Balkongen har fint utsyn mot BI-parken og lite innsyn.
Soverom/sovealkove: Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og har en plassbygd garderobe. Leiligheten har også en sovealkove. Sovealkove er ikke godkjent for varig opphold.
Diverse: Leiligheten disponerer 3 boder, en ved inngangspartier, en i felles anlegg og en på balkongen. Leiligheten har også parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming ved panelovner og gulvvarme i bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.02.1989 og på garasje datert 24.01.1990. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Sovealkove er bygget inn i ettertid og samsvarer ikke med opprinnelige byggegodkjente tegninger. Sovealkove er ikke byggemeldt og ikke godkjent for varig opphold.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/83/176/93:
14.10.1985 - Dokumentnr: 32991 - Erklæring/avtale
Ang. rett til anlegg, drift og vedlikehold av riksveg
Overført fra: Knr:3024 Gnr:83 Bnr:176
Gjelder denne registerenheten med flere
08.04.1987 - Dokumentnr: 11515 - Erklæring/avtale
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR NOK 10,000
MED PRIORITET 85 % AV VERDITAKST
PRIORITETSBEST.
08.04.1987 - Dokumentnr: 11515 - Best om garasje/parkering
samt best. vedr div. ledninger m.v.
25.05.1992 - Dokumentnr: 13314 - Urådighet
Overdragelse skal godkjennes av styret
Gjelder denne registerenheten med flere
13.03.2013 - Dokumentnr: 210919 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3024 Gnr:84 Bnr:111
Rettighetshaver: Knr:3024 Gnr:84 Bnr:315
Rettighetshaver: Knr:3024 Gnr:84 Bnr:316
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
10.01.1986 - Dokumentnr: 960 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 93
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 64/19091
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 246 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har bestilt visningsvask fra Krogsveen Pluss før visning, og det vil ikke bli vasket ytterligere før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hamangskogen 37 har en attraktiv beliggenhet i et hyggelig boligområde uten gjennomgangstrafikk. Fra leiligheten er det gangavstand til Sandvika med alt av servicetilbud som blant annet kino, bibliotek, kulturhus, et stort utvalg av restauranter, kaféer og kaffebarer i tillegg til Sandvika Storsenter med sine 200 butikker, spisesteder og helsetjenester. Det er noen minutters gange til nærmeste busstopp på Evje og ca. 10 min gange til Sandvika som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til sjøen hvor Kadettangen og Kalvøya kan trekkes frem som populære områder med badestrender, grøntarealer og idrettsanlegg.
På nedsiden av leiligheten finner vi Sandvikselva og flere hyggelige parker og grøntområder. Kort oppsummert får man en leilighet i grønne omgivelser i tillegg til sentral beliggenhet og gangavstand til "alt".

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sogner til Evje barneskole og Gjettum ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 29 098,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer garasjeplass i fellesanlegg. Ellers er det gjesteparkering med gjestekort.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan HAMANG datert 10.10.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 766,- pr. mnd. og inkluderer:
drift av sameiets bygninger, så som offentlige avgifter som direkte kan henføres til bygningene, forsikringer, drift og forsvarlig ytre vedlikehold av bygningene, forretningsførsel, avgifter til kostnader til opparbeidelse, drift og vedlikehold av fellesarealer med veier, lekeplasser, biloppstillingsplasser, grøntarealer og beplantning, samt vaktmestertjeneste. dekker også kostnader til drift og vedlikehold av garasjeanleggene.Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Styret informerer om at det er planlagt en utskiftning av vinduer og terrassedører. Dette vil bli forslått finansiert med en økning i felleskostnader på ca. 5%, men dette er pt. ikke vedtatt.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 941 955,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 391 038,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har pt. ikke gjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hamangskogen Boligsameie, med sameiebrøk 64/19091.
Sameiet består av 246 leiligheter.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag. tlf. 67 57 40 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt med mindre styret har gitt dispensasjon.
Planlagte påkostninger:
Styret informerer om at det er planlagt en utskiftning av vinduer og terrassedører. Dette vil bli forslått finansiert med en økning i felleskostnader på ca. 5%.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Konferer med megler for mer informasjon. Det kommer ikke frem av sameiets vedtekter om juridiske personer (selskaper) kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler. Leiligheten er tilknyttet Hamangskogen Boligsameie.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris: 45.000,-
Tilrettelegging kr 16.000
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr /kr 16.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0010/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.2010

Dato

Sist oppdatert: 06. juli 2020 kl. 09:21

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.