Solgt: 8 500 000 kr

Thomas Heftyes gate 64C

8 000 000 kr
91 m²
2 soverom
Velkommen til Thomas Heftyes gate 64C. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
FROGNER V/ FROGNERPARKEN
Stilren 3-roms toppleilighet med Frognerparken som nærmeste nabo - To balkonger - Mulighet for peis -Fyring og vv inkl.
 • Prisantydning
  8 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  73 576 kr
 • Omkostninger
  11 075 kr
 • Totalpris
  8 584 651 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1929
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 889 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en delikat, lys og spennende leilighet med god standard og en rekke fasiliteter man sjeldent finner under samme tak.
Romslig og praktisk 3-roms leilighet preget av sosial og åpen planløsning, store rom, og en usjenert beliggenhet på toppen.
Med god takhøyde og lysinnslipp fra to sider får en i tillegg en særdeles god og luftig atmosfære.
Thomas Heftyes gate 64 kan skilte med Frognerparken som nærmeste nabo, og med beliggenhet i øverste etasje har boligen en skjermet beliggenhet, med hyggelig utsyn over nabolaget.
- To balkonger
- Fyring, varmtvann og internett inkl. i fellesutgiftene
- Mulighet for peis i stuen
- Veldrevet aksjelag med god vedlikeholds historikk
- Delikat og tidsriktig kjøkken og bad
Velkommen til Thomas Heftyes gate 64C

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Thomas Heftyes gate 64C, 0267 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 212, bruksnummer 854, ideell andel 1/1
Aksjenummer 39, Thomas Heftyes gate 64 AS, organisasjonsnummer 921589085

Innhold

Totalt bruttoareal: 105 kvm
Totalt bruksareal: 94 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
Primærrom:
5. etasje 91 kvm: Hall, stue, bad, kjøkken og 2 soverom.
Sekundærrom:
5. etasje 3 kvm: Innvendig bod/garderobe.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 10 kvm gulvareal (skråtak), samt en kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.10.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 5. etasje i et bygg på 5 etasjer pluss kjeller og loft. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.
- Yttervegger er oppført som en hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig.
- Etasjeskillere er oppført som trebjelkelag.
- Saltakskonstruksjon tekket med plater/stein.
- Trapper og repos i oppgang er oppført i betong med terrazzo overflate.
- Dreneringen til bygget er ukjent for takstmann. Det var ingen synlig dreneringsplater mot grunnmur på befaringsdagen
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer mot bakgården: Vinduene er opprinnelig oppført med koblet glass, dog er den innerste glassruten tatt bort. Vinduer utført med et-lags glass vil få kondenseringsproblematikk når utetemperaturen er lavere enn innetemperaturen. Varm, fuktig luft treffer den kalde glassflaten, og når luften da blir nedkjølt klarer ikke luften lengre å holde på fuktigheten i gassform, og omdannes til fast form som i dette tilfellet blir vanndråper.
- Leilighetsdører (front- og bakdør): Inngangsdør/leilighetsdøren mangler brannklassifiseringsmerke, og bakdøren er en heltredør helt uten brannklassifisering.
- Innvendige gulv: Gulvet på kjøkkenet er av nyere dato, ellers bærer gulvene ellers i leiligheten preg av bruksmerker.
- Radiatorer: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på radiatorene og vannrørene. Det ble ikke registrert synlige lekkasjer fra radiatorene på befaringsdagen.
- Ventilasjon: Leiligheten har få tilluftsmuligheter annet enn å sette vinduene i luftestilling. Dette ansees ikke som et problem, så lenge brukere av boligen er klar over dette og kompenserer dette med å lufte med vinduer.
- Forderstokk til vannrørssystemet på badet: Det svetter/drypper fra en kobling i koblingstokken (over himlingen). Rørlegger må kontaktes for å etterstramme koblingen.
- Bad:
Eier informerer om at badet er fra 2006. Over halvparten av anbefalt brukstid (20-25 år) på membransystemene er gått. Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgraden er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré/hall:
Velkommen inn! En stor hall med tilknytning til bad, stue og kjøkken. Hallen er av god størrelse hvor man har god plass til praktisk garderobeløsning eller møblement som måtte passe. I tilknytning til entréen finner man en romslig innvendig bod/garderobe, som sørger for godt med oppbevaringsplass og oppheng for yttertøy og sko. Inngangsdøren/leilighetsdøren er antatt branndør, hvor brannklassifisering mangler.
Stue:
Et herlig oppholdsrom med god plass til sofagruppe og en stor spiseplass hvor familien kan samles. Stuen oppleves som meget lys og trivelig med velholdte overflater. God takhøyde på 2,77m preger stuen og gir i kombinasjon med store vindusflater en flott romfølelse. Stuen har lyse veggflater, og det er lagt pent 3-stavs eik parkett gulv. Rommet oppvarmes av radiatorer koblet på byggets anlegg som er inkludert i felleskostnadene. I ene hjørnet av stuen er det et fungerende pipeløp hvor det ikke er tilkoblet peis pr. i dag.
Med utgang fra stuen kommer man til to praktiske østvendte balkonger som ble pusset opp i 2021 i regi av aksjelaget på ca. 1,5 kvm hver. Med beliggenhet på toppen ligger man høyt og fritt, med et hyggelig utsyn over nabolaget. Her kan en nyte solen fra tidlig morgen til tidlig ettermiddag. Konstruksjonene er utkraget og bygget med bærende konstruksjon i betong, og rekkverket er av typen smijern. Balkongdørene er fra 2013 og er utført med 2-lags isolerglass, som bidrar til å slippe inn rikelig med daglys.
Kjøkken:
Adkomst til kjøkken fra hallen via et anretningsrom. Kjøkkenet ligger i et eget rom som vender mot bakgård. Et praktisk og velutstyrt kjøkken med integrert oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøl/frys. Kjøkkeninnredningen med hvite, profilerte fronter og benkeplate av typen eik. Det er ventilator over platetoppen og hvit kum og ett-greps blandebatteri. Utformingen på kjøkkenet gjør at man har gode arbeidsflater og godt med lagringsplass. Med romslig kjøkkenrom er det videre plass til et lite frokostbord ved vindusposten. Rommet oppleves som lett og luftig med stor vindusflate i kombinasjon med den generøse takhøyden. Her blir matlagingen en lek!
Bad:
Lekkert baderom som er pusset opp i 2006. Badet har en delikat kombinasjon av lyse flislagte vegger og beige fliser på gulv med varmekabler i gulvstøp. Downlights belysning i tak. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører, opplegg til vaskemaskin og en større baderomsinnredning som sikrer godt med oppbevaringsplass. Sluket er plassert i dusjsonen hvor det er lagt banemembran som er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Vannrør er lagt opp i som et rør-i-rør system med fordelerstokk og stoppekraner plassert over. Ventilasjonen på badet er av typen avtrekk koblet på byggets ventilasjonssjakt.
Soverom:
Leiligheten har en familievennlig planløsning med to gode soverom, hvor hovedsoverommet er i tilknytning til stuen og soverom II er i tilknytning til kjøkkenet, praktisk plassert i hver sin ende av boligen. Begge soverommene preges av store vindusflater og delikate farger som bidrar til en lun atmosfære.
Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord på begge sider og praktisk garderobeskap som sikrer godt med oppbevaringsplass. Med romslig hovedsoverom er det videre god plass for et kontorhjørne.
Soverom II er også av god størrelse med god plass til seng, nattbord og garderobeskap. Rommet passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet vender ut mot rolig bakgård, som bidrar til at man er godt skjermet for lyd og sjenanse. Gulvet på soverommene er som resten av leiligheten av typen 3-stavs eik parkett.
Gulv: 3-stavs eik parkett
Vegger: Tapet/strie, malt koreapanel og malte slette flater.
Himling: Pusset og malte slette flater. Romhøyden i stuen er 2,77 meter (gj. snitt).
Diverse:
- Vindu mot gaten er et nyere vindu utført med 2-lags glass. Vinduer mot bakgård er originale vinduer, opprinnelig oppført med koblet glass, dog er den innerste glassruten tatt bort.
- Inngangsdør/leilighetsdøren til leiligheten er antatt en branndør, dog er brannklassifiseringen ukjent da døren mangler klassifiseringsmerke.
- Sikringsskapet er plassert i boden/garderoben.
- Hovedsikring og måler er plassert i byggets hovedtavle.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes av radiatorer koblet på byggets anlegg (fjernvarme). Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1930.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 30.01.1930, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 2 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt, fasjonabelt og samtidig urbant boligområde på Frogner i Oslo. Her bor man svært sentralt, men samtidig skjermet til. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.
Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til Frognerveien og Bygdøy Allé, kjent for sine mange flotte spesialforretninger spesielt innenfor mote, interiør og mat. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi like over gaten, samt et godt utvalg av flere dagligvarebutikker langs Frognerveien. I umiddelbar nærhet finner du også fisk og viltbutikken Fjeldberg, osteforretningen Frogner Special, samt grønnsakshandleren Skafferiet. Videre har man restaurantene Vineria Ventidue, Enoteca vinbar, Village Tandori samt klassikeren Restaurant Feinschmecker rett "rundt hjørnet". Vinmonopolet i Elisenbergveien er kjent for god produktkjennskap. Kort vei til Gimle kino, en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39. Kinoen er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får man god service og komfort med øl-/ og vinservering i foajeen. Skøyen med Karenslyst Allé, Vika og Aker brygge ligger også i nærheten.
Meget gode kollektivtilbud med både trikk- og bussforbindelser rett ved som tar deg til alle retninger av byen.
Av rekreasjonsområder i nærheten finner man vakre Frognerparken på andre siden av gaten. Frognerparken inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Frognerparken kan også tilby ulike aktiviteter som tennis i sommerhalvåret og skøytebane på vinteren.
Det er gangavstand til Majorstuen, Skøyen samt til spennende Tjuvholmen med gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner du også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading samt en flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy hvor det også er flotte badestrender som Huk, Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad. Området har med andre ord det meste av det beste Oslo kan by på like i nærheten!

Adkomst

Adkomst fra Thomas Heftyes gate 64C. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.451,3 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr. 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr. 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-3313 datert 20.05.92 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 4 889,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd, A-konto brensel, renter og avdrag felles lån, kommunale avgifter, forretningsførsel, trappevask, felles vedlikehold, forsikring, m.m.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Husleien fordeles slik:
A-konto brensel: 813,-
Renter IN-lån: 115,-
Avdrag IN-lån: 264,-
Felleskostnader: 3 292,-
Kabel-TV og bredbånd: 405,-
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 009 042,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 232 551,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 53 947,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 73 576,- pr. 06.10.2021
Total fellesgjeld for aksjelaget er 5 111 579,- pr. 06.10.21 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12132223988, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2021: 1.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 189
Saldo per 06.10.2021: 2 565 190
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.11.2018 ( siste termin 01.07.2037 )
Lånenummer: 16363651155, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2021: 1.89% pa.
Antall terminer til innfrielse: 78
Saldo per 06.10.2021: 2 546 389
Andel av saldo: 73 576
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.03.2041 )
Selger har nedbetalt et lån (1213222988). Det er mulighet for inviduell nedbetaling av lån 16363651155. Ved innfrielse av andel fellesgjeld på 73.576,- vil fellesutgiftene reduseres til kr. 4.510,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 7 575,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 500,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksjeboliger
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8 084 651,-. Av dette beløpet utgjør kr 73 576,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristine Koller

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Thomas Heftyes gate 64 AS.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 40 boligseksjoner.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt med godkjennelse av styre.
Foretatte påkostninger de senere år:
- Oppgradering av soilrør i gården i 2006.
- Fasaden mot bakgård ble pusset opp i 2010. Samtidig ble taket mot gårdssiden fornyet og balkonger ble renovert.
- Gården ble i 2011 tilknyttet systemet mot fjernvarme i kommunen.
- Alle balkonger mot gateside ble renovert i 2013, balkongene i 2. etasje ble støpt helt nye.
- Alle fire hovedoppganger ble pusset opp i løpet av 2016 og 2017.
- Det ble installert sentralt brannvarslingsanlegg i 2018.
- På grunn av skade ble hovedavløpsledning og hovedvannledning fra gård til offentlig tilkobling skiftet ut i 2019.
- Sameiet ble i 2021 ferdig med en stor oppussing av utvendig fellesareal. Blant annet fasade, ytterdører i hovedinnganger, tak, installering av kortlåssystem og reparering av skader på balkonger. Sameiet tok opp lån for dette prosjektet og det er mulighet for individuell nedbetaling.
Planlagte påkostninger:
Styre melder at det ikke er noen planlagte påkostninger utenom generell vedlikehold.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0254/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21254

Dato

Sist oppdatert: 29. oktober 2021 kl. 13:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.