Solgt: 5 000 000 kr

Grønnfinkvegen 1

5 290 000 kr
192 m²
6 soverom
Velkommen til Grønnfinvegen 1!
Trude Stensby
Presenteres av
Trude Stensby
Maura
Innholdsrik enebolig m/ 6 soverom, 2 kjøkken og 2 bad | 2 innganger | Eiet tomt på 1.330 kvm | Meget barnevennlig!
 • Prisantydning
  5 290 000 kr
 • Omkostninger
  133 592 kr
 • Totalpris
  5 133 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1941
 • Soverom
  6 soverom
 • Primærrom
  192 m²
 • Bruksareal
  234 m²
 • Tomteareal
  1 330 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Grønnfinkvegen 1 er en innholdsrik enebolig som går over tre plan med en arealeffektiv planløsning. Flat opparbeidet tomt på 1.330 kvm med god bolteplass for familien. Barnevennlig beliggenhet i sentrum med kort avstand til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon.
Boligens 1. etasje rommer to vindfang, gang, stue, to kjøkken, et flislagt bad og to soverom. I 2. etasje finner man ytterligere en stue, flislagt bad og fire soverom. For lagringsplass kan man ta i bruk tre gode kjellerboder. Det er i senere tid etterisolert vegger fra innsiden med ny kledning og lydisolert i etasjeskiller over del av boligen. Det er gjort tiltak for å avdele en del av 1. etasje som en hybelleilighet med egen inngang, men det gis ingen garanti for at godkjennes som egen boenhet fra kommunen. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grønnfinkvegen 1, 2032 MAURA
Kommunenummer 3036, gårdsnummer 147, bruksnummer 53, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 254 kvm
Totalt bruksareal: 234 kvm
Totalt primærrom: 192 kvm
Bruksareal:
Enebolig 234 kvm
Primærrom:
U. etasje 6 kvm: Trapp/gang
1. etasje 99 kvm: To vindfang, gang/trapp, stue, to kjøkken, bad og to soverom
2. etasje 87 kvm: Trapp/gang, stue, bad og fire soverom
Sekundærrom:
U. etasje 38 kvm: 3 boder/kjellerrom.
1. etasje 4 kvm: Utvendig bod
Takstmann kommenterer at takhøyde i kjeller varierer mellom ca. 1,87 og 1,94 m, og at kun arealer med takhøyde på minst 1,9 er medregnet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.01.2021 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.
Bygningen antas oppført med støpt plate/sparestein på komprimerte masser/sand. Grunnmuren er plass-støpt betong med kjellergulv i betong/puss. Yttervegger er oppført i isolert trebindingsverk og utvendig kledd med liggende bordkledning/trepanel. Selger opplyser at boligen er etterisolert med 10 cm isolasjon fra innsiden og at utvendig trekledning er skiftet i senere år(etter 2008). Utvendig kledning er malt i 2020. Tak av type valmtak i tre med sperr og undertak av bord. Taktekking på hovedtak er av taksteinformede stålplater. Taktekking på tilbygg ved inngangsparti er betongtakstein og papp/shingel. Nedløp, renner og beslag er av metall. Etasjeskillere er bjelkelag i tre. Selger opplyser at det i deler av 1. etasje(delen som kan deles av til egen leilighet) er bygget himling mot 2. etasje med ekstra isolering mot lyd.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2):
- Grunn og fundamenter. TG pga alder og byggemåte.
- Grunnmur og drenering. TG pga alder. Stedvis behov for vedlikehold/overflatebehandling og enkelte horisontale riss i grunnmur utvendig.
- Veggkonstruksjon. TG pga manglende luftspalte bak utvendig kledning ved grunnmur.
- Vinduer og dører. TG pga noe slitasje/behov for vedlikehold utvendig på enkelte vinduer.
- Takkonstruksjon og taktekking. TG pga alder.
- Renner, nedløp og beslag. TG pga alder.
- Piper og ildsteder. TG pga alder på pipen.
- Rom under terreng. TG pga byggemetode og alder på konstruksjonene.
- Bad i 1. etasje. TG pga manglende dokumentasjon på oppbygging og utførelse. Motfall på gulv.
- Bad i 2. etasje. TG pga manglende dokumentasjon på oppbygging og utførelse samt alder.
- Innvendige trapper. TG pga manglende rekkverk og håndløpere.
Selger opplyser at mye er gjort ved egeninnsats, blant annet bad og innvendige overflater.
Takstmann kommenterer at takhøyde i kjeller varierer mellom ca. 1,87 og 1,94 m, og at kun arealer med takhøyde på minst 1,9 er medregnet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger opplyser at mye er gjort ved egeninnsats, blant annet bad og innvendige overflater.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er iflg. forrige eier påbygd i 1955.

Standard

Velkommen til Grønnfinkvegen 1! En innholdsrik og flott enebolig beliggende i sentrum av Maura i Nannestad kommune. Barnevennlig med kort vei til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon.
Boligen er av eldre byggeår, men fremstår likevel vedlikehold og godt ivaretatt. Det er i senere tid etterisolert vegger fra innsiden med ny kledning og lydisolert i etasjeskiller over del av boligen. Det er gjort tiltak for å avdele en del av 1. etasje som en leilighet med egen inngang, men det gis ingen garanti for at godkjennes som egen boenhet fra kommunen.
Bad i 1. etasje
Flislagt bad fra ca. 2015 ifølge selger. Badet er innredet med gulvstående toalett, dusjkabinett og baderomsmøbel med helstøpt vask og skap. Rommet har opplegg for vaskemaskin og boligens 50 l vv bereder er montert her.
Bad i 2. etasje
Flislagt bad fra 2008 ifølge selger. Badet er innredet med gulvstående toalett, dusjkabinett og med baderomsmøbel med helstøpt vask og underskap. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken(hoved)
Pent kjøkken med innredning fra 2009 i profilerte eikefronter, laminat benkeplate med nedfelt stålvask og ettgreps blandebatteri. Det er integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap.
Kjøkken 2
Flott kjøkken med innredning fra 2020 i slette hvite fronter, laminat benkeplate med nedfelt stålvask og ettgreps blandebatteri. Det er integrert platetopp og stekeovn.
Innvendige overflater:
Vegger: Malte gipsplater.
Gulv: Laminat, malt betong.
Himlinger: Malt gips.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med vannbåren varme i radiatorer. Selger opplyser at det er installert varmekabler i gulv på bad i 1. etasje, men at disse ikke er tilkoblet og følgelig ikke i funksjon p.t.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1941. Megler har vært i kontakt med kommunen for å innhente dokumentasjon på byggeår og byggetegninger, men kommunen opplyser om det verken foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller byggetegninger for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at nåværende eier har gjort om deler av boligen til hybeldel med blant annet bad, kjøkken og soverom. Det er i tillegg etablert eget inngangsparti. Dette er ikke søkt om hos kommunen og kjøper overtar ansvar for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
Dagboknr 1166, tinglyst 24.03.1961, type heftelse: Bestemmelse om kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 1. etasje som er innredet som en hybel er ikke søkt om eller godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grønnfinkvegen 1 ligger i hjertet av Maura sentrum med kort vei til mye - praktisk beliggenhet for deg som ønsker å bo i enebolig midt i sentrum! Fra boligen er det gangavstand til Kiwi og Coop hvor den daglige handlingen kan gjøres, videre er det et utvalg av ulike forretninger i sentrum. Utover det er det ca. 5. km. til Nannestad senter med ulike butikker og vinmonopol. Skulle man ha behov for ytterligere servicetilbud er det kun 18-20 minutter til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter.
Kort vei barneskole og barnehage som ligger i Maura sentrum. Ungdomsskole og videregående ligger i Nannestad sentrum.
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med avganger mot Oslo. Kun 15 minutter til Eidsvoll Verk-stasjon med gode togforbindelser. Reisetid på 30. minutter inn til Oslo S. Avgang hver halvtime.
Gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter; kort vei til Nordåsen med flotte skiløyper for både store og små. I tillegg er det en kort kjøretur til Åslia alpinsenter.
Fra boligen er det kort vei til Romeriksåsen med et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skianlegg og gode muligheter for å høste både bær og sopp. Åsen ligger langs hele vestsiden av Nannestad kommune; her finnes et rolig skoglandskap med bølgende åser og mange gode fiskevann med god ørretbestand.
Avstander med bil:
Nannestad ca. 5 min.
Gardermoen ca. 15 min.
Jessheim ca. 20 min.
Oslo ca. 50 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 330 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Flat tomt med god plass for biloppstillingsplasser og god bolteplass for hele familien.

Parkering

Biloppstilingsplasser på egen gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Maura sentrum" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 16.10.2006.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 14.05.2019 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 318,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.00,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av Internett og har avgift på kr 700,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 084 899,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 905 636,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.4236.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Malkan Bazhieva og Ramazan Alavdinovich Bazhiev

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0003/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.213

Dato

Sist oppdatert: 25. juni 2021 kl. 14:11

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.