Komplett salgsoppgave

Skauveien 15 SNR1

4 500 000 kr
228 m²
5 soverom
Skauveien 15-1-53_V2.jpg
Skauveien 15-1-53_V2.jpg
Satvinder Jhooti
Presenteres av
Satvinder Jhooti
Tangen/Svelvik
Stor og innholdsrik 1/2 av 2-mannsbolig med 2 etg. & kjeller. Vidstrakt fjordutsikt. Dobbelgarasje.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 670 kr
 • Totalpris
  4 613 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  228 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Skauveien 15!
Her har du en stor bolig med stor terrasse og nydelig utsikt over Drammensfjorden, der du kan nyte både morgensol og solnedgang uten å flytte på deg. Boligen er hovedsakelig nyoppusset innvendig og er med sine 5 soverom, 2 bad, 1 wc-rom og 1 hems et glimrende huskjøp for familier. Er du glad i kveldskos i sofaen så kan du alltids bruke 1 av de 3 stuene med peis til å slappe av og nyte livet. Åpen kjøkkenløsning gir oversikt i boligen og god tilgang til utsikt over fjorden, imens man lager mat.
Stor dobbelgarasje med 2 boder og p-plass for bil ved siden av garasjen i tillegg.
Hagen er en fin lekeplass til barna og kan også friste med diverse frukttrær og bærbusker i tillegg til en del blomster.
Barneskolen er i bunn av bakken og ballbingen er rett borti gata.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skauveien 15 SNR1, 3060 SVELVIK
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 334, bruksnummer 176, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 234 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 228 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 6 kvm
Primærrom
Kjelleretasje:
55 kvm: Kjellerstue, bad og soverom.
1. etasje:
80 kvm: Stue, kjøkken, wc-rom, kontor/soverom og entré.
2. etasje:
93 kvm: Stue, bad, 2 ganger, 2 soverom og entré/soverom.
Sekundærrom
1. etasje:
6 kvm: 2 boder.
Dobbelgarasje med 2 boder på tilsammen 63 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2022 utført av Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn, samt krypkjeller og stubbloft. Grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasade belagt med liggende og stående trekledning. Saltak belagt med betongtakstein. Vinduer i 2 og 3-lags glass fra forskjellige årstall. Ytterdører og terrassedører fra forskjellige årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Mur rundt bygningen er malt og pusset i nyere tid.
Det er påvist forekomst av sølvkre på bad (2. etg) i boligen. Sølvkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Overbygget trappeadkomst til boligens inngangsparti. Det vil bli lagt betongfliser på trappen mot inngangspartiet før overtakelse iflg. selger.
1. etasje
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, åpen kjøkken- og stueløsning. Rommet har høy takhøyde (2,60 m - 3,70m) som gir en luftig og god atmosfære. Flere store vindusflater som gir fin utsikt og godt med naturlig lys. Pen innmurt peisinnsats (pusset og malt i nyere tid). Trappeganger, trappen og rekkverket er pusset samt malt i 2022. Parkett på gulv, malte vegger og panel i himling. Montert Walls2Paint vegger i nyere tid. Utgang til nordøstvendt terrasse på ca. 110 kvm med flott vidstrakt fjordutsikt, terrassen strekker seg rundt store deler av boligen. Terrassen er pusset samt oljet og gelenderet er malt samt reparert. Videre er det trappeadkomst til nordøstvendt terrasse og hageområde.
Kjøkken: Kjøkkenet ble delvis oppgradert i 2022. Nyere kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer. Høyskap og underskap i grå og profilert utførelse. Benkeplate av granitt. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum av kompositt, oppvaskmaskin, takhengt ventilator, integrert platetopp, integrert mikrobølgeovn, integrert stekeovn og integrert kjøleskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til boder, hvorav den ene boden har opplegg for vaskemaskin.
Wc-rom: Vegghengt servant og vegghengt toalett. Speil og lysarmatur over servant. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling. Malt gulv og vegger samt fuget et par hjørnet i nyere tid.
Kontor/soverom: Downlights i tak (2022). Parkett på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Sparklet og malt overflater i nyere tid. Utgang til nordøstvendt terrasse.
Entré: Elektronisk dørlås. Downlights i tak (2022). Fliser på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Sparklet og malt gulv samt vegger i nyere tid.
2. etasje
Hems: Innredet hems med sofaområde. Rommet har gulvareal på ca. 15 kvm og takhøyde på ca. 165 cm. Parkett på gulv, malte vegger og panel i himling.
Stue: Stue med sofaområde og sittegruppe. Innmurt peis i tegl. Parkett på gulv, malt mur samt malte vegger og malt panel i himling. Montert Walls2Paint vegger, pusset samt oljet parkett, malt alle overflater og montert lister i nyere tid.
Bad 1: Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse (2019). Speilskap og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjkabinett fra 2016 med regnfallsdusj samt massasjedyser (dusjkabinettet har ikke tilgang til stikkontakt iflg. selger). Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak (2022) og delvis varmekabler i gulv (på toalettsiden). Fliser på gulv, panel samt fliser på vegger og panel i himling. Malt vegger og himling i 2020/2021.
Gang: Trappegang. Parkett på gulv, malte vegger og plater samt malt panel i himling. Malt overflater og montert lister i nyere tid.
Soverom: Downlights i tak (2022). Vegg-til-vegg på gulv (2022), malte vegger og malt himling. Sparklet og malt vegger i nyere tid.
Soverom: Vegg-til-vegg teppe på gulv (2022), malte vegger og malt himling.
Gang: Fliser på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Malt overflater i nyere tid.
Entré/soverom: Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som vindfang/inngang, men er innredet og brukes som soverom. Tilgang til sydvendt terrasse på ca. 28 kvm.
Kjelleretasje
Kjellerstue: Innmurt peisinnsats fra Dovre. Trappegang til 1. etasje, trappen og rekkverket er pusset samt malt i 2022. Downlights i tak (2021) og varmekabler i gulv (nyere termostat). Fliser på gulv, malte vegger og tak-ess i himling. Malt gulv og vegger i nyere tid. Selger har opplyst om utførte arbeider og feil i kjelleren, se egenerklæringsskjema for mer informasjon.
Bad 2: Romslig og særpreget spabad. Nedfelt dobbelservant i benkeplate over romslig servantinnredning i hvit og profilert utførelse. To speil og lysarmaturer over servanter. Videre er badet utstyrt med vegghengt bidé, vegghengt toalett, dusjkabinett med regnfallsdusj samt massasjedyser og innfliset boblebadekar med hånddusj samt speilvegger (boblefunksjon fungerer kun ved å holde inn knappen). Varmekabler i gulv (nyere termostat). Fliser på gulv, fliser på vegger og tak-ess i himling. Selger har opplyst om utførte arbeider og feil på badet, se egenerklæringsskjema for mer informasjon.
Soverom: 1-stavs parkett på gulv, malte vegger og tak-ess i himling. Pusset samt oljet gulv, sparklet samt malt vegger og montert nye lister.
Generelt om boligen: Parkettgulv av eik er pusset og oljet i nyere tid. Malt alle overflater i alle rom i nyere tid, unntatt hems, trapper, rekkverk og noen dører. Skiftet alle downlights i 1. etasje og 2. etasje (mai 2022). Montert varmepumpe i trappegang. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. To stk. Oso Super S 120 varmtvannsberedere fra 2006, plassert i krypkjeller. Sikringsskap med automatsikringer. Tidligere eier har opplyst om at det er lagt vannbåren gulvvarme, men motor er ikke anskaffet/tilkoblet. Sprekk i utvendige vannkraner og manglende stige på tak iflg. selger.
Selger har opplyst om flere utførte arbeider samt utbedringer og diverse feil ved eiendommen/boligen, se egenerklæringsskjema for mer informasjon.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad (2. etg), bad (kjeller), utvendige trapper og dobbelgarasje: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Wc-rom (1. etg): Manglende ventilasjonsspalte v/dør/terskel og manglende drenering fra sisterne.
- Øvrige rom (1. og 2. etg): Stedvis større nedbøyninger i himling, stedvis knirk i gulv og gulv er ikke tilstrekkelig undersøkt.
- Rom under terreng (kjeller): Forhøyede fuktverdier og konstruksjonsoppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fukt.
- Krypkjeller: Utvendig terreng heller stedvis feil vei, antatt ikke etablert drenering, tilsig av fukt i grunn, salt/kalkutslag på grunnmur, stedvis sopp/muggdannelser i stubbloft og spor etter gnagere.
- Etasjeskiller (2. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 20 mm i stue.
- Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 25 mm i stue/kjøkken.
- Elektrisk anlegg: Anlegg er ikke vurdert og VVB er koblet med skjøteledning.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis tørkesprekker.
- Yttertak: Stedvis knekt takstein, stedvis mosegrodd takstein, tegn til svekkelser/svikt på takkonstruksjon/gesimskasser, mye sand i takrenner og gradrenner bærer preg av ufagmessig utførelse.
- Terrasse (nordøst): Stedvis skjevheter på søyler/pilarer.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Etasjeskiller (kjeller): Skjevhetsmåling- forskjell på 40 mm i kjellerstue og 25 mm på soverom.
- Brann: Usikkerhet om brannskiller er korrekt utført.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, mikrobølgeovn, stekeovn og kjøleskap.
Frysere i garasje kan medfølge om ønskelig.
Krystallamper, lampe over spisebord, lysekroner og paviljong kan medfølge etter nærmere avtale om pris.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peis i alle stuer (kjeller, 1. etg og 2. etg). Varmepumpe i trappegang. Varmekabler i gulv på bad i kjeller og delvis varmekabler i gulv på bad i 2. etg. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2022, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Skorstein har forskjellig tverrsnitt, tak er inntil skorstein i 1. etg og treverk er for nær sotluke. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til informasjon fra kommunen for eiendommen, er bygningen oppført i år 1968.
Det har blitt utstedt ferdigattest for seksjon 1 datert 03.10.2008.
Det er godkjente byggetegninger for garasjen datert 07.12.1983 samt 30.04.1985, for tilbygg av bygningen datert 28.09.1987 samt 28.11.1987 (reviderte tegninger datert 11.01.1988), for tilbygg av bygningen datert 30.07.1997 og for bygningen datert 22.12.2006.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 261178
Tinglysningsdato: 14.03.2007
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 1, boligformål, sameiebrøk 70/100.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger usjenert i et veletablert boligområde med stille og rolige omgivelser. Flott vidstrakt utsikt over Tangen og Drammensfjorden og ut mot Hyggen samt Hurumlandet. Kort gangavstand til nyoppførte Sørjordet lekeplass. Eiendommen ligger med ca. 10 min. kjøring til Drammen og Svelvik, med alt av servicetilbud.
Barnevennlig område, rolige omgivelser og mange barnefamilier i nærområdet. Gangavstand til lekeplass, ballbinge, barneskole og barnehage.
Gangavstand også til Tangen Fjordpark med badeplass og sandstrand, sandvolleyballbane m.m. Kort vei til båthavn med bryggeanlegg i Jordfallbukta. Drammensfjorden er mye brukt til fisking sommerstid og pilking om vinteren.
Flott turterreng med idylliske fiskevann i Røysjømarka, i kort avstand fra boligen. Nesbygda IF har egen bane: Hellabanen. Oppkjørte skiløyper i umiddelbar nærhet. For øvrig mange fritidstilbud både i Svelvik og Drammen.
Gangavstand til bussholdeplass langs Svelvikveien med avganger til Drammen og Svelvik/Sande, se www.brakar.no for rutetider.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Støa barnehage
Skoler: Tangen barneskole og Svelvik ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 989 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hageområdet ble svært pent opparbeidet i nyere tid, bl.a. med gressplen, steinbed, blomsterbed med stauder samt roser, frukttrær (fersken, eple og drue), bærbusker (blåbær, rips, bringebær, solbær og bjørnebær) og syrinbusker. Bygget mur mellom carport og nabo i nyere tid. Gårdsplass belagt med belegningsstein og betong.
Seksjon 2 benytter uteareal mot sydvest og seksjon 1 benytter det øvrige arealet iht. vedtektene. Iflg. selger er hageområdet delt ved hekken/piletreet og nordlig del av hagen skal ikke benyttes av seksjon 2, dette er en muntlig avtale som ikke er tinglyst på seksjonene/eiendommen.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser (unntatt mot Tangenveien 16). Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 31-200 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje på ca. 44 kvm, øvrig parkering foran garasjen. Malt garasjen innvendig i nyere tid. Selger opplyser om at det er mulighet for å montere ladeboks for el-bil i garasjen. Garasjen tilhører seksjon 1 iht. vedtektene.
Garasjeport må åpnes manuelt iflg. selger.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål samt del av eiendommen mot Tangenveien og Skauveien er regulert til kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Tangen - Grønlia datert 25.06.1982. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 07.09.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 22.803,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 2.998,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Sameiet har ingen felleskostnader, med unntak av felles bygningsforsikring.
Boligen har en årlig forsikringspremie via IF på ca. kr 14.000-15.000,- pr. år (total kostnad for begge seksjonene).
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.149,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster ca. kr 4.188,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 175 160,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 230 576,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristian Magnus Youngblom og Susanne Youngblom

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Skauveien 15.
Sameiet består av 2 boligseksjoner.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett.
Det er kun felles bygningsforsikring som er fast utgift i sameiet, utover dette er det vedlikeholdskostnader etter avtale.
Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter sameiebrøk.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i IF Forsikring, polisenr. 4870344-LLA.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning etter de 2 første visningene
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0147/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22147

Dato

Sist oppdatert: 18. august 2022 kl. 13:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.