Komplett salgsoppgave

Årvollveien 58H

5 950 000 kr
69 m²
2 soverom
Velkommen til Årvollveien 58H!
Velkommen til Årvollveien 58H!
Kart
Del
Remi Bangsund
Presenteres av
Remi Bangsund
ÅRVOLLSKOGEN
Lekker 3-roms med balkong - Garasje - Heis - Pusset opp i 2019 - God intern beliggenhet - Marka som nærmeste nabo

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  6 828 kr
 • Omkostninger
  150 090 kr
 • Totalpris
  6 106 918 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 681 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Årvollveien 58H - en moderne og lekker 3-roms med garasje og heis. Leiligheten har en skjermet beliggenhet i populære Årvollskogen, vendt ut mot Tonsenhagen. Her har man Lillomarka som nærmeste nabo med samtidig kort vei til butikk og kollektivtransport. Leiligheten har en innbydende entré, lys stue med balkong, lekkert kjøkken fra 2019, delikat bad som ble oppgradert i 2019, omkledningsrom og to gode soverom.
- Moderne 3-roms med balkong
- Vesentlig pusset opp i 2019 med nytt kjøkken og oppgradert bad
- Heis
- Garasje
- Felles sykkelparkering, badstue, smørebod og sykkelvask
- Lave felleskostnader (v.vann inkl.)
- Marka i umiddelbar nærhet
- Kort vei til butikk, skole, barnehage og kollektivtransport
- Meget attraktivt boligområde

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Årvollveien 58H, 0590 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 86, bruksnummer 996, seksjonsnummer 92, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom:
3. etasje 69 kvm: Entré, stue, kjøkken, omkledningsrom, to soverom og bad.
I tillegg disponerer boligen en bod på 5,6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 22.12.2022, utført av Philip Østvik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. "Omkledningsrommet" er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke omsøkt eller godkjent for varig opphold.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligblokk over fire etasjer samt kjeller/garasjeanlegg, oppført i 2005. Etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av panelte overflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/takpapp, ikke besiktiget. Entredør av typen trefiber har brannklasse EI30 og lydklasse 40 dB samt kikkehull. Vinduer og balkongdør fra 2005 med trerammer har 2 lags glass. Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
I tilstandsrapporten er det gitt tilstandsgrad 1 på 80 % av bygningsdelene, tilstandsgrad 2 på 11 % av bygningsdelene og tilstandsgrad ikke undersøkt på 9 % av bygningsdelene.
Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2:
- Overflater gulv, bad (det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser)
- Overflater gulv (slitasje, stedvis hakk/riper)
- Elektrisk anlegg (det foreligger ikke samsvarserklæring på hele anlegget etter 1999 eller el-kontroll som er nyere enn fem år)
For ytterligere informasjon se utfyllende tekst i tilstandsrapporten
Det er påvist forekomst av skjeggkre i de to andre sameiene. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Velkommen til Årvollveien 58H - en moderne og lekker 3-roms med garasje og heis. Leiligheten har en skjermet beliggenhet i populære Årvollskogen, vendt ut mot Tonsenhagen. Her har man Lillomarka som nærmeste nabo med samtidig kort vei til butikk og kollektivtransport. Leiligheten har en innbydende entré, lys stue med balkong, lekkert kjøkken fra 2019, delikat bad som ble oppgradert i 2019, omkledningsrom og to gode soverom.
Entré:
Innbydende entré med plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Entréen har også plass til kommode.
Stue:
Lys stue med vindusflater langs hele veggen som gir et godt innslipp av naturlig lys. Stuen har egen sone for sofagruppe og spisebord. Fra stuen har man adkomst til en hyggelig, inntrukket balkong på ca. 4,6 kvm. Balkongen har sol på formiddag og dagtid. Det er tillatt med elektrisk- og gassgrill. Det ble lagt ny platting og satt opp spilevegg på balkongen i 2022.
Kjøkken:
Lekkert kjøkken fra 2019 i en praktisk åpen kjøkkenløsning med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har slette fronter, glassplater mellom laminert benkeplate og overskap, nedsenket oppvaskkum med ett-greps blandebatteri og belysning under overskap. Hvitevarene medfølger og består av integrert kjøleskap med fryser, stekeovn med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har ventilator tilkoblet avtrekkskanal og det er montert både komfyrvakt og Waterguard.
Bad:
Delikat flislagt bad med gulvvarme som ble oppgradert med nye fliser og innredning i 2019. Badet inneholder servantskap med skuffer, speilskap, dusjhjørne med innfellbare dører og regndusj samt vegghengt toalett. Badet har opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom:
Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Hovedsoverommet har et frittstående garderobeskap.
Soverom II:
Soverom II passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor.
Omkledningsrom:
Praktisk innvendig bod som nåværende eier har benyttet som omkledningsrom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør og gjør oppmerksom på følgende avvik:
- Hylle på vegg på badet medfølger ikke.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.10.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Omkledningsrom er opprinnelig byggemeldt som innvendig bod og er ikke omsøkt eller godkjent for varig opphold.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett og erklæring/avtale (rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger, samt bestemmelse om vann/kloakkledning)
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til garasje/parkering på KNR: 0301 GNR: 386 BNR: 1. Rettigheten er tinglyst på GNR 86, BNR 996, SNR 72, dagboknr 31254, tinglyst 20.05.2005.
Eiendommen har tinglyst rett til boder på KNR: 0301 GNR: 386 BNR: 1. Rettigheten er tinglyst på GNR 86, BNR 996, SNR 72, dagboknr 31254, tinglyst 20.05.2005.
Eiendommen har tinglyst rett til uteoppholdsareal på KNR: 0301 GNR: 86 BNR: 979. Rettigheten er tinglyst på GNR 86, BNR 996, SNR 72 dagboknr 31254, tinglyst 20.05.2005.
Eiendommen har tinglyst rett til fellesareal på KNR: 0301 GNR: 86 BNR: 979. Rettigheten er tinglyst på GNR 86, BNR 996, SNR 72, dagboknr 503286, tinglyst 20.06.2008.
Eiendommen har tinglyst rett til felles bruk på KNR: 0301 GNR: 86 BNR: 1008. Rettigheten er tinglyst på GNR 86, BNR 996, SNR 72, dagboknr 274648, tinglyst 26.03.2015.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes til styret og OBOS Eiendomsforvaltning for registrering så fort avtale om utleie er gjort.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Øverst på Årvoll, tett inntil markagrensen, ligger Årvollskogens tre boligsameier. Området er svært populært for både barnefamilier og mennesker med sans for trening, tur og friluft. Inne i sameiets flotte parkområde kan barn leke fritt uten foreldres bekymringer omkring biltrafikk. Her finnes også flere koselige sittegrupper og lekeplass for de minste. I parken arrangeres både 17. mai-feiring, skirenn for de minste og julegrantenning med julenissen til stede! Inne i sameiet ligger også Årvollskogen barnehage.
På baksiden av sameiet ligger inngangsporten til Lillomarka. Både varierte sykkelstier, koselige turstier, Oslo Skisenter og fantastiske skiløyper/lysløyper starter her! Alpinanlegget har bakker for både store og små. Hyppig preparering og lite folk i bakken, gir ofte nydelige skiforhold og til og med mulighet for pudderkjøring på de beste vinterdagene!
Inn til koselige betjente markastuer, som bl.a. Linderudkollen og Trollvannstua, er det kun 15-30 minutter enten du går på ski eller til fots. Hit kan du enkelt komme deg frem også med barnevogn.
Området har fine badesteder som Isdammen og Badedammen. Hit går turene for både barn som vil vasse i vannet, foreldre som vil ha seg en dukkert og for de som ønsker et idyllisk sted å grille pølser og drikke kaffe.
Oppe på Isdammen ligger også en oppusset hytte, som kan leies i forbindelse med barnebursdager o.l.
Til tross for at Årvollskogen ligger ved markagrensen, er det i underkant 5 km til Grünerløkkas spennende fasiliteter og rundt 7 km til Oslo sentrum. Meget effektivt og godt kollektivtilbud fra Årvoll (Stig) til sentrum. (Buss nr. 25, 31 og 33). I tillegg går 31-bussen gjennom hele natten fra sentrum til Årvoll.
Med andre ord; er du opptatt av trygge og gode oppvekstsvilkår for barn? Setter du pris på umiddelbar nærhet til marka og enkel adkomst til sentrum? Da er Årvollskogen et fantastisk alternativ!

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Tonsenhagen barneskole.
Det er flere barnehager i området, blant annet:
Årvollskogen barnehage (10 mnd-6 år) 0.1 km
Skytterbanen FUS barnehage (1-6 år) 0.3 km
Sletta barnehage (1-6 år) 0.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6 744 kvm som tilhører sameiet. Området er lukket og bilfritt med store grøntarealer. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, prydbusker og trær samt oppsatte lekeapparater, sykkelstativ og sitteplasser. Seksjonseieren har enerett til å bruke sin bruksenhet. Seksjonseieren har også rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet til eller vanligvis brukes til og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene. De deler av eiendommen som ikke inngår i de enkelte bruksenheter er fellesareal.

Parkering

Boligen har eksklusiv bruksrett til en garasjeplass i felles, lukket garasjeanlegg. Elektrisk garasjeport med fjernkontroll, skiltgjenkjenning og/eller app.
På baksiden av Årvollveien 60 har de tre sameiene egen gjesteparkeringsplass mot avgift.
Garasjeplassene kan omsettes eller leies ut til øvrige seksjonseiere i Årvollskogen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3936 datert 06.11.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Tomten i Østreheimsveien 28 A (ridesentertomten som ligger mellom Årvollskogen og Grefsenkleiva) er i dag regulert til bygging av ridesenter.
Ridesentertomten er for øvrig solgt til entreprenørselskapet Vedal AS. Eier av tomten ønsker å utvikle eiendommene gnr. 86, bnr. 1001 og deler av 458 til boligformål. Forslaget legger til rette for et boområde bestående av ca. 330 boenheter. Bebyggelsen organiseres i åpne tun i 2-6 etasjers høyde som trappes ned mot randsonen, med gjennomgående grønnstruktur i nord-/sørlig og øst-/vestlig retning. Fylkesmannen gav tillatelse til oppstart av planarbeid 25. september 2020 og på oppstartsmøtet som ble avholdt i august 2020 sier Plan- og Bygningsetaten at de er åpne for å se på en omregulering av tomten. Utbygger varslet oppstart av planarbeid 30.10.2020. Det ble avholdt kart- og bestemmelsesmøte 19.08.2022. Per 24.10.2022 ble det sendt justert plankart og bestemmelser.
For videre informasjon konferer megler eller se saksnummer 202003584 hos Plan- og Bygningsetaten.
Bymiljøetaten har startet et arbeid for å regulere dagens alpinanlegg i Trollvannskleiva og Grefsenkleiva. Det foreligger planer om ny stolheis, ny varmestue samt utvidelse av løypene. Per 08.11.2022 ble det sendt avklaringer pga. nedskalerte planer for alpinanlegget. Se saksnummer 201802070 hos Plan- og Bygningsetaten.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 3 253,- pr. mnd. og inkluderer: varmtvann, sportsbod, kabel-tv, strøm til fellesområder, renter og avdrag andel fellesgjeld, felles forsikring, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, drift, vedlikehold mv. I tillegg kommer kr. 428,- i felleskostnader til garasjelaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Grunnpakke tv-kanaler er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Lynet Fiber tilbyr internett. Eier betaler i dag kr. 349,- for internett (100/100).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr. 1 233 559,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr. 4 440 812,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 826,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 6 828,- pr. 02.01.2023
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.367.080,- pr. 12.12.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 6.25%
Lånets løpetid: 8 år 6 md.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt - tinglysingsgebyr for skjøte kr 585.- tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 106 918,-. Av dette beløpet utgjør kr 6 828,00 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger medseksjonsnummer. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aslak Fjeld Skorpen og Amanda Eline Niederbach

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Årvollskogen Boligsameie I, med sameiebrøk 73/14612.
Sameiet består av 147 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
Badstue, smørebod og innvendig sykkelparkering i garasjeanlegg disponeres av beboerne.
Foretatte påkostninger de senere år:
2021: Oppgradering og maling av fasaden på rekkehusene mot Årvollveien. Styret har oppgradert varmekabler i flere trapper. Normalt vedlikehold og utbedring for vifter/ventilasjon ved behov er foretatt gjennom året. Vanlig vedlikehold/kontroll og utbedring for heis ved feil ved behov er foretatt. Styret startet planleggingen av utskifting og forbedring av fordelerskap. Gjennomføringen ble satt til mars/april 2022.
2020: Rehabilitering i 58K
2018: Fasadeutbedring. Varmekabler i trappene
2017: Nytt berederrom, utskifting rørledninger
2013: Maling av fasader
Planlagte påkostninger:
- Sameiet holder på med utbedring av fasade, herunder maling og utskiftning av planker der det er nødvendig. Arbeidet fortsetter i 2022 og 2023, med buen og høyblokken.
- På årsmøtet 22. mars 2022 ble det vedtatt at styret skal innhente en tilstandsrapport som legges frem på neste årsmøte.
Etter e-post fra styret 14.12.2022 opplyses det at det ikke vil være låneopptak i sameiet.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45 000,-
Tilrettelegging kr 10 990,-
Oppgjør: kr 5 550,-
Markedspakke: kr 19 900,-
Visninger: kr 2 900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1 350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0188/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.22188

Dato

Sist oppdatert: 29. januar 2023 kl. 15:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.