Solgt: 5 425 000 kr

Østfoldgata 2

5 000 000 kr
74 m²
1 soverom
Velkommen til Østfoldgata 2 - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo!
Idylliske Gamlebyen
Romslig og klassisk 3-roms leilighet | Balkong kommer - Parkering - Nytt bad 2021 - Rolig sidegate - Gjennomgående
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  170 590 kr
 • Omkostninger
  130 606 kr
 • Totalpris
  5 726 196 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  74 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 550 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Østfoldgata 2!
Dette er en meget romslig 3-roms selveierleilighet på hele 74 kvm beliggende i en rolig sidegate i attraktive Gamlebyen. Boligen byr på generøs takhøyde, store vindusflater, gjennomgående planløsning og 2 stuer. Baderommet er nyoppusset i 2021. Flotte klassiske detaljer som rosett, stukkatur og profilert listverk. Det medfølger parkeringsplass utenfor bygget.
Etablering av balkonger er godkjent av bygningsmyndighetene. Arbeider er planlagt å igangsettes snarest mulig.
Leiligheten inneholder:
Stue, kjøkken, spisestue, soverom, entré og bad. To boder medfølger
Høydepunkter:
- Søkt om balkonger
- Nytt bad fra 2021
- Mulig å etablere et soverom nr 2*
- Klassiske detaljer
- Peis
- Varmtvann, Tv og internett inkl
- Rolig sidegate
- Parkering
- Attraktivt område

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Østfoldgata 2, 0656 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 233, bruksnummer 466, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 81 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm
Primærrom inneholder: Stue, spisestue, kjøkken, bad, entré og soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder. En kjellerbod på 5 kvm og en bod på 1,5 kvm i trappehus mot bakgård.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.08.2021 utført av Takstportalen Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Byggemåte: Bygård med saltak konstruksjon tekket med korrurgerte blikkplater. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskillere i tre. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Tilstandsgrad 2 er gitt på vinduer grunnet alder og gjenværende forventet levetid. Tilstandsgrad 2 er gitt på dører fra byggeår grunnet alder og gjenværende forventet levetid. Tilstandsgrad 2 er gitt på deler av røropplegg fra eldre årstall grunnet gjenværende forventet levetid.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
- Renovering av baderom i 2021. Protan sveisemembran på gulv og smøremembran på vegger. Arbeid utført av Dyktighåndverker AS
- Nytt rør-i-rør system på bad utført av Dyktighåndverker AS.
- Renovering av pipeløp i 2014/2015 utført av Mura AS.
- Full renovering av alle bygårdens fire vegger i 2021 med kalkpuss og kalkmaling utført av FasadeEksperten AS. (Fasaderenovering)
- Nye kurser for induksjonstopp på kjøkken i 2009 og nye kurser til bad ved oppussing i 2021. Arbeid utført av Thunestvedt og MW Elektro AS.
- Balkonger skal installeres mot bakgård i forbindelse med fasadeoppussing.
- Gulv og vegg ved postkasser skal også pusses opp og er betalt inn til sameiet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré | Velkommen inn
Lys og innbydende entré med plass til oppbevaring av sko, yttertøy og bekledning. Entréen leder videre inn til boligens øvrige rom.
Stue & Spisestue | Generøs takhøyde og store vinduer
Leiligheten har to store stuer som anvendes som TV-stue og spisestue. Stuene byr på klassiske detaljer som rosett, stukkatur, generøs takhøyde (over 3 meter) og profilert listverk. Her er det god plass til å innrede slik du ønske med sofaseksjon, stort spisestuebord, mediamøblement og interiør. Store vindusflater og den generøse takhøyden gir luftige, lyse og romslige oppholdsrom. Fra stuene er det utsikt mot flotte grøntarealer. En av stuene har peis som bidrar med varme og hygge.
Kjøkken | Balkong kommer - Her kan middagens nytes i ettermiddagssolen!
Boligen har et romslig separat kjøkken mot bakgård. Balkongen er vil vende mot bakgården mot bakgården med utgang fra kjøkkenet. Kjøkkeninnredning bestående av profilerte fronter, heltre benkeplate med benkeskap og nedfelt oppvaskkum. Fliser over benk. Her er det god oppbevaringsplass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Hvitevarer bestående av integrert stekeovn (2018), induksjonstopp (2008) og frittstående kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger. Mekanisk avtrekk fra ventilator. God plass til et lite frokostbord på kjøkken og middagen kan etterhvert nytes ute på balkongen.
Baderom | Nyoppusset 2021
Delikat baderom med store fliser på gulv og vegger samt dimbare downlights i himling. Baderommet er nyoppusset i 2021 og det foreligger dokumentasjon på arbeidene. Baderomsinnredning bestående av heldekkende servant på underskap, speilskap, vegghengt toalett og dusj med dusjvegger i herdet glass. Baderommet har varmekabler i gulv.
Soverom | Skjermet mot bakgård
Stort romslig hovedsoverom som vender mot rolig bakgård. Her er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side. Det er også god plass til kontorløsning om det skulle være behov for det. Videre byr soverommet på en stor skyvedørsgarderobe med speil og rikelig med oppbevaringsplass. Her sover du godt!
Bod | Ekstra oppbevaring
Det medfølger to boder til leiligheten. En kjellerbod på 5 kvm og en bod på 1,5 kvm i trappehus mot bakgård.
Overflater gulv: Tregulv og fliser på baderom.
Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater.
Annet:
- Brannslukningsapparat
- Røykvarsler med felles varslingssystem
- Kabel-TV
- Porttelefon
- Felles vaskerom i kjeller hvor hver leilighet har egen plass til vaskemaskin.
Alternativ plantegning:
Takstmann har laget en alternativ plantegning hvor kjøkkenet flyttes ut i spisestuen for å lage et nytt soverom. Plantegningen er kun ment som et forslag. Det er ikke gjort noen byggetekniske undersøkelser hvorvidt dette lar seg gjøre. Interessenter som ønsker en slik løsning bes undersøke nærmere.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklamper i stue medfølger ikke. Hvitevarer, hyllesystem i boder og hyller og skap montert på vegg medfølger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på bad. Det er i tillegg vedfyring med peis. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1903.
Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 31.12.1903, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 35498-2/105 , tinglyst 02.07.1996, type heftelse: Pant til sameiet.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om anlegg og vedlikehold, bestemmelse om bebyggelse på loft og bestemmelse om garasje/parkering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Østfoldgata 2 har en meget attraktiv og sentral beliggenhet i en av Oslos mest kulturrike områder med Klosterenga park som nærmeste nabo. Leiligheten ligger i hjertet av Gamlebyen med ca 20 minutters gangavstand til både Sørenga, Barcode, Oslo S og Bussterminalen. Området er en av Oslo sine mest populære bydeler, med den gamle sjarmen intakt. Dette er også en spennende bydel i stor utvikling.
Det er kort vei til alt man måtte ønske av servicefasiliteter som populære kafèer, restauranter, dagligvarebutikker og offentlig kommunikasjon.
Innkjøp av dagligvarer gjøres enkelt med kun 4 minutter å gå til Rema og Extra på Galgeberg. Her finner du også en pizzarestaurant, sushibar, Times bar med uteservering og kaffebaren Fuglen Coffee Roasters i St.Halvardsgt.
I nærheten finnes Grønland med et pulserende folkeliv med fargerike forretninger og varierte serveringssteder som Lompa, Oslo Mekaniske og Dattera til Hagen.
Idylliske Kampen ligger bare få minutter unna med koselige kaféer, og den hyggelige restauranten Kampen Bistro.
Det er også kort vei til urbane Grünerløkka med et bredt tilbud av trivelige kaféer og spisesteder. Her er det også et bra shoppingstrøk, morsomme barer, konserttilbud samt Ringen kino.
I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder. Rett ved leiligheten finner du Klosterenga park og Botsparken som en grønn lunge midt i byen. Ellers er det kort vei til Middelalderparken, Botanisk hage, Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Ola Narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park. Flotte friområder på Ekeberg og Svartdalsparken. Nye Jordal Idrettspark ligger også kun en kort gåtur unna.
Klosterenga Park skal oppgraderes i nær framtid, og da åpnes også Hovinbekken. https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/klosterenga-park/
Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie. Sørenga sjøbad ligger kort vei unna og er en populær badestrand for både store og små.
Området kan ellers by på flere moderne treningssentre i nærheten som Arctic på Tøyenbadet, SATS på Kampen Partner gym på Grønland.
Det er kun 3 minutter å gå til bussholdeplass i Schweigaards gate med blant annet 37-bussen. Trikkeholdeplass med trikk nr. 18 og 19 innenfor 7 minutters gange og 15 minutter til Grønland t-bane med alle linjer.
Gamle Oslo er en bydel som har vært, og fortsatt er, i sterk utvikling de seneste årene med Operaen og arbeidet med Fjordbyene/ Bjørvika. Dette gir en synlig merverdi for dette området. I tillegg satses det stort på havnepromenade, friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 333,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal for sameiet. Tomten er pent opparbeidet med gressbelagt bakgård med prydbusker og hagemøbler.

Parkering

En parkeringsplass til hver leilighet i sameiet utenfor bygget. Det er ikke faste plasser og hver seksjon får et parkeringskort hver.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3049 hentet ut 06.08.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 06.12.1988.
Pågående reguleringssaker og byggesaker:
Saksnummer 202101923 - Byggesak - Klostergata 4 - Rehabilitering av fire piper - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202019751 - Byggesak - Schweigaards gate 94 C - Riving av bærevegg - H0101 - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202107193 - Byggesak - Schweigaards gate 78 A - Rehabilitering av fire piper - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201904640 - Byggesak - Schweigaards gate 86 A-B - Loftsutbygging - Status: Rammetillatelse gitt
Saksnummer 202108367 - Byggesak - Vestfoldgata 1 - Oppføring av balkong - Status: Søknad under behandling
Saksnummer 202004936 - Byggesak - Schweigaards gate 84 A - Brannsikring av vinduer - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202007363 - Byggesak - Schweigaards gate 84 A - Oppføring av balkonger - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202109322 - Byggesak - Østfoldgata 2 - Renovering av bad - H0302 - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202109831 - Byggesak - Østfoldgata 2 - Oppføring av balkonger - Status: Mottatt søknad
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.550,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, bredbånd, varmtvann, trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, renhold, forretningsførsel og nedbetaling av fellesgjeld.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter. Felleskostnadene er oppjustert i år med 15%.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3.167,-
Kabel-tv og bredbånd kr 385,-
Kapitalkostnader kr 998,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8 442,- pr. år. / 9666 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd(10 Mbps), og er inkludert i felleskostnadene.
Felles brannvarslingssystem for sameiet tilknyttet Nokas alarmsentral
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.212.377,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.364.555,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 92.981,- pr. 12.08.2021. (Det er i følge forretningsfører ventet at denne vil synke som følge av rehabilitering)
Andel fellesgjeld er kr 170.590,- pr. 31.07.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.590.687- pr. 01.09.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr: 1636.39.63742
Restsaldo: kr 1 590 687.-
Andel av saldo: 170 590,-
Lånets løpetid: 19 år og 11 måneder
Rente pr 12.08.2021: 3.95% pa.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 301 196,- .
Av dette beløpet utgjør kr 170 590,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Hekland og Anna Na Kim

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Østfoldgaten 2 sameie, med sameiebrøk 755/7135.
Sameiet består av 8 leiligheter.
Forretningsfører er Progressum Oslo AS.
Dugnad må påregnes. Sameiet har felles ansvar for vedlikehold av bakgård og parkeringsplasser må måkes etter behov.
Dyrehold er tillatt med styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre beboere.
Foretatte påkostninger:
- 1989 - Alle soilrør og vannrør byttet
- 2010 - Fasaderenovering og nye varmtvannsberedere
- 2010 - 2015 - brannsikring kjeller og baktrapp
- 2012 - Renovering av vinduer i hovedtrapphus
- 2015 - Piperenovasjon
- 2017 - Brannvarslingsanlegg
- 2018 - Adsorpasjonavfukter i kjeller, ny kran, trykkbegrenser hovedvanninntak og bytte av plastsluk til metallsluk i kjeller
- 2019 - Rensing av takrenner, utbedret utkast i sluk, reparasjon varmekabel takrenne og oljet hovedrør
- 2020 - Byttet låsesystem ytterdører og kjellerdører, byttet porttelefon, bygget terrasse i bakgården og renovasjon av kjellertak
- 2021 - Fasaderenovering
Fasaderehabilitering:
Sameiet rehabiliterer fasaden. Arbeidet er estimert ferdigstilt i løpet av august 2021. Rehabiliteringen er finansiert ved et felleslåneopptak som er fordelt på seksjonene ihht sameiebrøken. Lånet er allerede fordelt og felleskostnadene er oppjustert med 15% som følge av dette.
Planlagte påkostninger
- Utover fasaderehabiliteringen er det planlagt å pusse opp inngangspartiet med rehabilitering av gulv og vegger. Dette er det allerede innbetalt penger for.
Balkongprosjekt:
5 av boligene i sameiet har utrykt ønske om etablering av balkong (vedtatt på årsmøte). Seksjon nr 6 er en av disse leilighetene. Sameiet har fått godkjenning til å sette opp balkonger fra byantikvaren og Plan- og bygningsetaten(13.08.2021). Arbeidene er planlagt å igangsettes snarest mulig. Balkongene er budsjettert til å koste cirka kr 150 000,- pr leilighet, og skal betales av ny eier.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Mulig med rask overtagelse om ønskelig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0006/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.216

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 23:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.