Solgt: 2 710 000 kr

Refsnesalleen 87D

2 600 000 kr
68 m²
2 soverom
Leiligheten i Refsnesalleen 87D formidles av Krogsveen.
Jacob Koren
Presenteres av
Jacob Koren
Refsnes, Jeløy
Gjennomgående 3-roms i alleens nedre del, med flott fjordutsikt og vestvendt balkong. Ettermiddags- og kveldssol.
 • Prisantydning
  2 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  83 167 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 794 299 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 000 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms andelsleilighet i Refsnesalleens nedre del
 • Flott utsikt mot Oslofjorden ute og inne
 • Vestvendt balkong med sol fra ettermiddag til sen kveld sommerstid
 • Gjennomgående romløsning med 2 soverom og praktisk utforming
 • Velholdt kjøkkeninnredning med fronter i heltre eik
 • Bad oppgradert med gulvfliser i 2015, for øvrig eldre standard
 • Parkeringsplass på felles parkeringsområde foran blokken
 • Kun få hundre meter til fin sandstrand
 • Nærhet til vakre turområder på Jeløy
 • Nærbutikk i nabolaget, ca. 10 min. med buss til sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Refsnesalleen 87D, 1518 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 2026
Andelsnummer 29, REFSNESALLEEN 1 BORETTSLAG, organisasjonsnummer 948212188

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm.
Totalt bruksareal: 68 kvm.
Totalt primærrom: 68 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, stue, bad, kjøkken, 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.06.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Lavblokkbebyggelse med bærende betongkonstruksjoner, utvendig teglforblending, utfyllende yttervegger mellom bærekonstruksjoner oppført i bindingsverk med utvendig trekledning.
Vinduer med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Tilluft ikke etablert, TG:3.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten bærer preg av forsiktig bruk og er i god stand, men er ikke tilført vesentlige oppgraderinger i nyere tid. Gulv utenom badet og del av entreen er av eikeparkett som i stor grad er lagt gjennomgående og terskelfritt, mens vegger er av malt strie og tapeter. Sistnevnte er i utgangspunktet enkle å overmale om du vil tilføre egne fargevalg.
Romløsningen er i stor grad som fra byggeåret, men likevel i tråd med dagens bruksmønster. Stuen og kjøkkenet vender begge mot vest og har flott utsikt rett mot Oslofjorden.
I flere tilsvarende leiligheter er deleveggen mellom stuen og kjøkkenet fjernet, både for bedre arealutnyttelse og for bedre lysforhold i begge rom. Et slikt grep kan det være vel verdt å undersøke mulighetene for også her. Stuen er allerede utvidet fra sin opprinnelige størrelse på bekostning av leilighetens innvendige bod. Skyve- og hevedør er satt inn i stuen i nyere tid, som supplement til den opprinnelige balkongdøren og til fordel for bedre lysforhold.
Ute på balkongen er utsikten nær 180 grader vid og solforholdene meget gode fra tidlig ettermiddag til solnedgang. En heldekkende motorisert markise solskjermer både balkongen, stuen og kjøkkenet ved behov. For øvrig har borettslaget vedtatt utskiftning av balkongenes rekkverk.
Kjøkkenet har innredning av noe eldre dato som er meget velholdt og stilrent utført med profilerte fronter i heltre eik. Innredningen har gode oppbevaringsmuligheter og integrerte hvitevarer i form av platetopp, mikrobølgeovn og stekeovn. Sistnevnte er hendig plassert i benkehøyde. Varmtvannsbereder på 120 liter er installert i ett av benkeskapene. Kjøkkenet er for øvrig stort nok til å romme et mindre spisebord for to-tre personer.
Leilighetens to soverom vender begge mot den skogkledde skråningen bak blokken og bort fra varmende kveldssol. Rommene er hver for seg av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og et barne- eller gjesterom. Hovedsoverommet er utstyrt med både plassbygget skapinnredning og en hendig skyvedørsgarderobe med speilfronter.
Badet er smart plassert vis á vis soverommene og ble i 2015 oppgradert med nye fliser på eksisterende overflate. I følge eiere ble arbeidet utført av håndverker og inkluderte ikke ny membran. Badets utstyr inkluderer møbler med oppbevaringsmulighet i servantskap og speilskap, gulvmontert klosett samt dusjhjørne som begrenser vannpåkjenning på overflatene - spesielt veggflatene som er av malt strie. Det er i tillegg rør-opplegg til vaskemaskin på badet, men også mulig å benytte borettslagets fellesvaskeri fremfor å ha egen vaskemaskin på badet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i del av entré og på bad, for øvrig eikeparkett.
Innervegger: Malt strie og tapeter.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte fronter i heltre eik. Laminert lys benkeplate. Lyse fliser på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og 1-greps armatur. Integrert platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Rør-opplegg til oppvaskmaskin. Avtrekksventilator. Varmtvannsbereder på 120 liter i benkeskap.
Bad: Servantskap med glatt lys front og heldekkende porselensservant med 1-greps armatur. Speilskap med overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, supplert med peisovn. Montert panelovner, gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.12.1966. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattest utstedt for forblending av alle gavlfasader datert 23.04.2007.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Alle hvitevarer medfølger. Oppvaskmaskin er defekt iht. selger.
Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

På Refsnes vil du bo i sjønære og attraktive omgivelser på Jeløy. Få, om noen boligområder langs Oslofjorden kan vise til en tilsvarende beliggenhet, tatt i betraktning både utsikt, de gode solforholdene og ikke minst nærheten til sjøen.
Refsnes er i seg selv av de historisk mer attraktive boligområdene Moss kan by på, først og fremst på grunn av sin beliggenhet langs fjæra helt vest på Jeløy. Rett i nærheten venter flotte turmuligheter i vakkert landskap, blant annet på de mange stiene langs vannet og lenger opp i terrenget.
Like syd for Refsnes ligger Søndre Jeløy landskapsvernområde, et vakkert og unikt stykke kulturlandskap med intime småveier og stier som er ypperlige for både trening og søndagsturer. Her finner du også en bit av Jeløys anerkjente kulturmiljø på Røed Gård og Alby Gård med Galleri F15 samt kaféen hvor du får kjøpt den velkjente Albykringlen.
Fra leiligheten er både Refsnes Barnehage og Refsnes skole med trinn fra 1. til 7. lett tilgjengelig i samme gate, kort vei er det også opp til nye Hoppern ungdomsskole. Dagligvarene kan du gjerne handle ved nærbutikken like ovenfor.
Sentrumskjernen av Moss er innenfor sykkelavstand eller drøye fem minutter med bil. Flere dagligvareforretninger er tilgjengelig langs veien til byen, mens sentrumskjernen byr på et godt utvalg forretninger samt kjøpesenter med flere titalls butikker. I byen venter også et utvalg gode spisesteder, mens et nærmere alternativ er nabolagsrestauranten Hos Naboen på Bergersborg som har både quiz-kvelder og hyggelig stemning.
Fra holdeplassen i alleen tar bussen deg til togstasjonen på kun 9 minutter. Fra stasjonen er det hyppige avganger videre til Oslo S, og reisetiden er i dag fra 41 minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen vil imidlertid reisetiden forkortes til kun cirka 30 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 808 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Biloppstillingsplass på borettslagets tomt i front av bebyggelsen. Plass D31.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 31.03.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Refsnes del av Refsnes gbr.11/1 og 11/31 med formål blokkbebyggelse, kjørevei, friluftsområde (på land), gangvei og parkeringsplass, vedtatt 24.02.1965 med plannr.42. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende og friområde nåværende, vedtatt 20.06.2011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 000,- pr. mnd.
Felleskostnader dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renhold fellesareal, strøm fellesareal, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renter og avdrag fellesgjeld, kabel-tv, styrehonorar,
forretningsførsel, revisjon mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 202,-
Avdrag kr 340,-
Driftsutgifter kr 2.457,-
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 532 024,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 915 286,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 39 627,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 83 167,- pr. 11.06.2020.
Informasjon om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 2,92 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 543,-, hvorav renter utgjør kr 202,- og avdrag utgjør kr 340,-.
Lånets løpetid: 2036.
Lånenr. 95377034237.
Bankforbindelse: Handelsbanken Moss.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.684.299,-. Av dette beløpet utgjør kr 83 167,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.
Dette faktureres direkte fra Vansjø bbl.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Refsnesalleen 1 borettslag.
Borettslaget består av 120 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjenning til det.
Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Tilstandsanalyse av terrasser og armert betong.
Lagt opp til robotklippere.
Ferdigstillelse av Refsnesalleen og parkeringsplassene etter graving.
Planlagte påkostninger:
Utbedring av terrassene etter tilstandsanalyse av balkonger og armert betong.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedsføringspakke: kr 10.000,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Offentlige opplysninger: kr 1.000,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Visningshonorar: kr 1.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0198/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20198

Dato

Sist oppdatert: 31. august 2020 kl. 12:44

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.