Komplett salgsoppgave

Håvøyveien 48

20 000 000 kr
231 m²
4 soverom
Henrik Tangen
Presenteres av
Henrik Tangen
Bamble - Trosbyfjorden
Unik fritidseiendom – gode solforhold – fantastisk utsikt. Lang strandlinje – solid brygge, sjøbod og båthus.
 • Prisantydning
  20 000 000 kr
 • Omkostninger
  501 342 kr
 • Totalpris
  20 501 342 kr
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  231 m²
 • Bruksareal
  346 m²
 • Tomteareal
  8 338,7 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Høyde for detaljer - I le av vindblåste furutrær med en storslått utsikt utover skjærgården og med et gløtt av havet, ligger dette romslige sommerhuset på en kolle helt for seg selv. Det er solid bygget og det ble ikke spart på noe den gangen det ble oppført.
 • Eiendommen har lang strandlinje med brygge, gode dybdeforhold, sjøbod og båthus, sistnevnte med tekniske detaljer som løfteanordninger og praktisk lagerloft.
 • Eiendommen har tilhørende tomteparsell med parkeringsareal for 3-6 biler ved Grunnsundveien. Enkel adkomst til fots derfra eller via sjøveien.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Håvøyveien 48, 3967 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 85, bruksnummer 158, ideel andel 1/1
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 85, bruksnummer 295, ideel andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 378 kvm
  Totalt bruksareal: 346 kvm
  Totalt primærrom: 231 kvm
  Bruksareal:
  Hytta 233 kvm
  Sjøbod/anneks 22 kvm
  Båthus 91 kvm
  Primærrom:
  Hytta:
  Underetasje: 79 kvm: Vindfang, hall/peisestue, kontor og bad. I tillegg er det stort åpent lagerrom under terrassen.
  1. etasje 130 kvm: Spisestue, stue, kjøkken, 4 soverom og wc.
  Sjøbod/anneks:
  1. etasje 22 kvm: Oppholdsrom.
  Sekundærrom:
  Hytta:
  Underetasje: 24 kvm: Kjellerrom, gang og bod.
  Båthus:
  1. etasje 55 kvm: Båtgarasje.
  2. etasje 36 kvm: Arealet er angitt som ca. og består av lagerloft med takhøyde på 1,9 meter til løftebjelke. Det er luke i gulvet som muliggjør løft fra sjøen og opp på loftet.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.03.2021 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Hytta er iht. tilstandsrapport oppført i betong, forblendet med naturstein. Bærende konstruksjon i bindingsverk med utvendig tømmermannskledning og liggende kledning i gavl. Saltak med nytt undertak fra ca. år 2000, tekket med takpapp og Decra takplater. Vinduer med isolerglass og teakrammer. Det kan forekomme sporadiske punkteringer grunnet alder. Annekset/sjøbua er oppført på støpt ringmur av naturstein og betong. Vegger i bindingsverk med utvendig tømmermannskledning. Saltak med betongtakstein. Båthuset er oppført i 1985 på støpt betongmur med vegger i bindingsverk med utvendig tømmermannskledning og saltak tekket med betongtakstein. Konstruksjonen er solid med løfteanordninger som muliggjør løfting av båter for vinteropplag.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder manglende vindsperre på gavlvegger på loft, noe ujevnt tak ved pipe. Det mangler plate foran ildsteder. Det er ikke tilstrekkelig fall til sluk på badet. Sjøboden har takrenner kun på en side og båthuset har ikke taknedløp.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Fritidsboligen har store rom. Soverom og stuedel er vendt mot sjøen og utsikten. Soverommene ligger i en egen fløy med felles gang med en langvegg med integrerte skap og adkomst til toalettrommet. I underetasjen er det nyere bad og hall med naturesteinspeis og ubehandlet tømmerpanel på veggene. I tillegg rommer etasjen flere lagerrom. Gulvene i stue, kjøkken og hall har eikeparkett og på soverommene er det belegg. Vegger er i oppholds delen malt i lyse farger. Hovedsoverommet med retrostil har edelpanel på vegger og et tilliggende barnerom, Et soverom har panelvegger, mens det andre har sommerlig tapet, Peis er det også i stua. På kjøkkenet er det moderne innredning som har godt med skuffer, benk- og skapplass, som er utstyrt med to stålvasker, ventilator, to store høyskap og integrert microølgeovn. Med vinduer over benken får den som lager mat utsikt mot den grønne naturen. Badet har belegg på gulvet. Innredningen er enkel med servant i seksjon med speil og skap over, dusjkabinett og wc.

  Oppvarming

  Peis i stue og hall. I stua er det også innmurt kamin. Ellers elektrisk oppvarming.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen ble bygget til boligformål og ca. 15 år senere godkjent omgjort til fritidsbebyggelse.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
  Eiendommen har tinglyst vederlagsfri veirett over gnr. 85, bnr. 305. Rettigheten er tinglyst den 11.11.2002 med dagboknr 17805.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger solrikt og meget usjenert til med fantastisk utsikt utover hele Trosbyfjorden og innseilingen ved Hafsund med et gløtt av havet. Håvøya har gangbroforbindelse med fastlandet og videre er det gangavstand både til Valle eller landhandel og gatekjøkken på Trosby. Her er butikken åpen hver dag hele året. Det er fine turområder med merket kyststi i området. Skjærgården er variert og vakker med Tonerleia på utsiden av Melbyfjorden, eller mer skjermet farvann inne i Trosbyfjorden hvor badetemperaturen pleier å være noen grader varmere enn på utsiden. Det er korte båtturer til sommersteder som Valle, Kragerø og Langesund. Ytterst i havet ligger kjente øyer som Jomfruland og Stråholmen. Ytterst på Hafsund finnes en koselig restaurant som heter Havparadiset som ofte har arrangementer og intimkonserter om sommeren. Fra eiendommen har du også utsikt mot Sjøterrassen, en annen fin restaurant i området. Her har nåværende eier båtplass på bryggeanlegget utenfor. Det er ca. 3 km. til golfbane og 5 km. til Valle hvor det er restauranter, diverse butikker, dagligvarebutikk og et yrende liv sommerstid. Dersom du er opptatt av shoppingmuligheter er det det ca. 20 min. med bil til Stathelle hvor det er stort kjøpesenter. I Kragerø er det også mange koselige butikker. Sjøveien dit går i skjermet farled og er ikke mer enn 30 min. unna med hurtiggående båt.

  Adkomst

  Fra Grenlandsbrua: Ta av fra E-18 ved Rugtvedt og kjør i rundkjøringen. Ta 3 avkjøring til høyre og følg gamle E-18 sydover og ta av til venstre mot Valle. Følg Valleveien mot utover og ta til venstre mot Fjordglimt (Grunnsundveien). Kjør 400 meter hvor tilhørende parkeringsplass ligger på høyre siden av veien. Derfra går det vei som går over i sti med gangbro over til Håvøya. Følg hovedstien utover rett frem. Denne fritidsboligen ligger i enden av stien helt ytterst på av øya. Hytta er merket med til salgs plakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 8 338 kvm. som for en stor del består av naturtomt. Rundt huset vokser det frodig gress, lyng, bjørnebær og ville blomster, omkranset av vindskjeve trær som skjermer for sydlige vinder. Foran den skiferlagte terrassen er det glatte svaberg. Nede på gressplenen kan du glede deg over et frukttre, i tillegg er det god plass til lek og ballspill med blant annet volleyballnett. Solide steintrapper er anlagt ned mot sjøen hvor bryggeanlegget med skiferlagt dekke og gode dybdeforhold er godt skjermet for vær og vind. Området er beplantet med blomsterbed, rosebusker, Rododendron for å nevne noen av mange ulike prydplanter. I tillegg består eiendommen av en tomteparsell på 132 kvm. ved veien. Arealet er gruset og benyttes til parkering.

  Parkering

  TIl eiendommen hører en egen tomteparsell med gruset parkeringsareal for 3-6 biler.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via sti over øya eller via sjøveien. Stien er opparbeidet og egner seg for trilling av barnevogner o.l.
  Eiendommen har privat vanntilførsel med eget borehull. Tidligere var det varmekabel på vannledningen, på grunn av en elektrisk feil er denne midlertidig koblet ut. Avløpet går til en tett septiktank som ligger mellom hytta og brygga. Området har i senere tid fått vann- og avløpsledninger som er tilknyttet det offentlige nettet. Dersom kjøper ønsker å tilknytte seg dette vil det være mulighet for det mot å betale en andel for utført arbeid og allerede lagt infrastruktur i området.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2015 avsatt til: Landbruk-, natur- og friluftsområde (LNF). Et område foran hytta er definert som fredet lokalitet på grunn av et fornminne. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er ca. kr 2.571,- pr. mnd. I dette inngår gebyr for hytterenovasjon og eiendomsskatt.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.800,-.
  Veiavgift for Grunnsundveien, kr. 400,- pr. år.
  Eiendommen har septiktank som nåværende eier har tømt ca. hvert 3 år med pumpebil på lekter. Kostnaden for å utføre dette har ligget på omkring kr. 5.000,-.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1 080 449,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 20.501.342,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Lars Tangerås

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune, hvilket betyr at må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen for å få den overskjøtet til seg.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 2,5 % av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0014/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2114

  Dato

  Sist oppdatert: 02. juni 2021 kl. 07:14

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Andre fritidsboliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  Flyttehjelp

  La oss ta jobben for deg

  Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
  Finn ut mer

  Sjekk din boligverdi!

  Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.