Solgt: 6 000 000 kr

Lomsnesveien 21

4 500 000 kr
319 m²
4 soverom
Lomsnesveien 21 - En enebolig med "småbruksfølelsen"
Aurskog
Herskapelig enebolig med 4 store soverom. 319 p-rom. Budrunde pågår, kontakt megler!
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  6 113 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1905
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  319 m²
 • Bruksareal
  391 m²
 • Tomteareal
  3 920,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lomsnesveien 21, gamle Ekeberg skole, en herskapelig enebolig med mange funksjonelle løsninger og fine detaljer beliggende ca. 20 minutter fra Lillestrøm og ca. 30 minutter til Oslo med bil. Eiendommen er opprinnelig fra 1905, men er vesentlig modernisert og påkostet av nåværende eiere. Innvendig er flere av husets rom nyoppusset i løpet av de siste årene. Boligen har en spennende planløsning med romslig kjøkken og flere stuer som legger alt til rette for at hele familien kan komme på besøk. Her er det mange muligheter!
Interessenter bes kontakte megler for å komme på visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lomsnesveien 21, 1930 AURSKOG
Kommunenummer 3026, gårdsnummer 208, bruksnummer 28, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 425 kvm
Totalt bruksareal: 391 kvm
Totalt primærrom: 319 kvm
Primærrom:
1. etasje 165 kvm: Entré, hall, 2 stk. planlagt innredet rom, kjøkken, 2 stuer, spisestue, wc og vaskerom.
2. etasje 154 kvm: Hall/Trapperom, bad/wc, gang, planlagt soverom, 4 soverom og 2 kjøkken.
Sekundærrom:
1. etasje 7 kvm: 2 boder.
Loftsetasje 65 kvm: Uinnredet loftsrom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2021 utført av Geir Csisar. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og betong. Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Det er gitt tilstandsgrad 2 på grunn og fundamenter, yttervegger, vinduer, ytterdør, innvendige dører, takkonstruksjoner, taktekking, trapper, etasjeskillere, bad, gulv, VVS (røropplegg) og ventilasjon. Tilstandsgrad 3 er gitt på drenering og kjøkken i 2.
etasje. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

2018
- Beplantet 30 planter/trær uteareal. Fjernet større
del av gammelt nettinggjerde.
- Byttet ut 7 ødelagte takstein.
- Bygget isolert vindfang på loft.
- Etablert bod under trapp mot loft.
- Revet gammelt ventilasjonsanlegg.
- Delt større areal i 2etg syd og etablert 3 sov + walk
in closet tilhørende hovedsoverom. Totalreonvert
inkl elektrisk
- Slipt og lakket/oljet 70 kvadrat originalt tregulv
2.etg
- Forsterket tak i kjøkken med ny bærebjelke.
2019
- Installert varmepumpe i hall
- Nye vannrør fra hovedkran og inn til nyetablert
vannskap 1etg.
- Resterende soil i støpejern erstattet med plast
- Samtlige sikringsskap ble fornyet, inkl
hovedsikring.
- Etablert vaskerom inngangsparti der det tidligere
var HC toalett.
- Ett toalett inngangsparti ble fjernet og erstattet
med bod.
- Fjernet stubbsloftleire loft. Blåst inn 35-40 cm
trefiberisolasjons og anlagt nytt gulv.
- Full utvendig husvask.
- Nytt gjerde mot kommunal vei.
- Ny brannstige
2020
- Drivhus
- Installert varmepumpe i stue
- Stuer og kjøkken 1 etg ble totaltrenovert, inkl
strøm og vann/avløp. Varmefolie i samtlige rom.
2021
- Bruksendret fra næring til enebolig.
- Signert interesseliste for installering av fiber ila
2021/22
- Fornyet soverom 2etg nord.

Standard

Entré:
Lys og behagelig entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Rommet har blant annet flislagt gulv og stort garderoberom. Entreen er holdt i lyse farger, noe som harmonerer med øvrige rom i boligen. Toalettrom og vaskerom i umiddelbar nærhet av entréen.
Stue/spisestue:
Eneboligen har tre romslige stuer i første etasje; dagligstue, tv-stue og spisestue med peis med flere sittegrupper. Store vindusflater ivaretar den flotte utsikten fra stuene. Samtlige stuer er relativt enkle å innrede med ulike stue- og spisemøblement . Boligen innehar i tillegg en stue i andre etasje som gir barnefamilien ekstra spillerom og privatliv.
Kjøkken:
Kjøkkenet er av god størrelse med store vindusflater, som bidrar til et behagelig og naturlig arbeidslys for kokken. Lekkert stort kjøkken i heltre og benkeplate i heltre eik, dobbel oppvaskkum fra decosteel og armatur fra tapwell. Integrert koketopp på benkeplate, kjøkkenbenken har i tillegg 70 cm dybde. 80cm dybde på kjøkkenøy. På kjøkkenet er også en svært praktisk matbod med god plass til eks kjøkkenmaskin, fryseskap etc.
Bad:
Toalettrom med servant med speil og toalett. Adkomst fra entré/hall.
Bad i andre etasje med dusj, toalett og servant med speil. Adkomst fra soverom og mellomgang.
Vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i første etasje med adkomst fra entré/hall.
Soverom: Eneboligen har totalt 4 romslige soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse med god plass for dobbeltseng og garderobeløsning, nåværende eier har laget «walk in closet» som følger handelen. De andre soverommene fremstår som pene. Passer ypperlig som gjesterom, barnerom eller kontor.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med ved og elektrisk. Luft til luft varmepumpe i stue med innedel fra 2020. Luft til luft varmepumpe med innedel fra 2019. Vedovn i kjøkken. Varmekabel/varmefolie i entré, wc, vaskerom, kjøkken, spisestue og i begge stuer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til bolig-/næringsformål siden 1905. Opprinnelig Ekeberg skole i Aurskog Høland kommune. Kommunen opplyser om at det foreligger ferdigattest for 1. etasje.
Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i tegningene fra kommunen som er tilgjengelig i salgsoppgaven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Krav om at radon skal være målt trår i kraft fra og med 01.01.2014. Målt årsmiddelverdien skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

Diverse

Følger ikke boligen ved salget:
Vegglampe over spiskammers.
Frittstående fryseskap
Frittstående kombiskap
Vaskemaskin / tørketrommel
Svarte metallhyller TV stue
Grønt gammelt garderobeskap i trappegang 2.etg
Blir igjen:
Trevirke på loft.
Antikke vinduer på loft tiltenkt hagestue.
Antikke dører og karmer på loft.
Antikke fløydører tiltenkt planlagt kontor.
Original skolebenk i stue. Stammer fra bygget.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Lomsnesveien 21 ligger i et landlig og naturskjønt område, ca. 6 km fra Aurskog sentrum i Aurskog-Høland kommune. Det er kort gange til nærmeste bussholdeplass og ca. 4,4 km til Aursmoen med barne- og ungdomsskole, idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og starten på lysløype. I området er det også daglige servicetilbud. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Legg gjerne turen til Speiderhytta, Mangenskogen, Tævsjøen eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburscafe. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i
nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, Kiwi og Coop Extra. Aurskog Senter har butikker, café, bank,
apotek, frisør o.l. Det er eget helsesenter i 2. etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Ekeberg som ligger ca.
250 meter fra boligen.
Med bil fra boligen tar det ca. 10 min til Bjørkelangen, 15 min til Fetsund, 22 min til Lillestrøm og 43 min til Oslo lufthavn. Fra eiendommen er det kort avstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Nærmeste videregående skoler er Kjelle vgs. og Bjørkelangen vgs.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen er på ca. 3 920,1 kvm og er delvis inngjerdet, hvilket gjør det hele barnevennlig. Tomten har gode solforhold, og er pent opparbeidet med stort plenareal, diverse beplantning, høyreiste trær og flaggstang. Med tanke på arrangementer rettet mot barn, er det god plass for forskjellige apparater, trampoline, lek og moro. Det er også mulighet for sosiale fasiliteter som terrasser og sittegrupper. Tomten er ikke oppmålt og arealet er kun å anse som et cirka areal.

Parkering

Det er rikelig med biloppstillingsplasser på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan avsatt til: LNF-formål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 807,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er på ca. kr 4.000,- for inneværende år.
Privat renseanlegg. Som renseløsning er det registrert et naturlig infiltrasjonsanlegg som er godkjent etter lokal forskrift om utslipp av avløpsvann fra mindre avløpsanlegg i Aurskog-Høland kommune. Eiere av eldre infiltrasjonsanlegg kan etter hvert få pålegg om oppgradering av anlegget.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år.
Snømåking ca. kr 200,- pr. gang.
Boligen er tilknyttet ICE som leverandør av internett og har avgift på kr 699 pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stephan Sparby og Leeni Christine Maki

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0254/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.21254

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 11:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.