Solgt: 4 100 000 kr

Andøytoppen 70

4 190 000 kr
182 m²
3 soverom
Hvem vil du invitere til middag i din nye bolig?
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Andøya - Påmeldingsvisning
Modernisert og innholdsrik enebolig i kjede over 3 etasjer med sjøutsikt, solrike uteplasser og garasje!
 • Prisantydning
  4 190 000 kr
 • Omkostninger
  106 092 kr
 • Totalpris
  4 206 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  182 m²
 • Bruksareal
  222 m²
 • Tomteareal
  281,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  600 kr
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sørlandet v/Anders Skajaa har gleden av å presentere Andøytoppen 70!
Nå har du mulighet til å sikre deg en svært innholdsrik bolig fra 1990 som bør krysse av det meste på ønskelisten.
Andøya er et populært og familievennlig boligområde med sine mange flotte badeplasser, friområder og rolige omgivelser hvor alt ligger til rette for å trives for både store og små.
Boligen kan friste med garasje m/el-bil lader, sjøutsikt og sør-vest vendt uteområde med sol fra tidlig morgen til kveld på romslig uteplass til ca. kl. 21 om sommeren.
Huset har følgende innhold: 3 soverom, 2 bad, gjestetoalett, vaskerom, kjellerstue, stue, kjøkken, kontor, garasje og rikelig med oppbevaringsplass.
Det er gjort er rekke oppgraderinger som er nevnt i prospekt.
Husk å meld deg på visning - Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Andøytoppen 70, 4623 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 9, bruksnummer 157, ideell andel 1/1

Innhold

Svært innholdsrik enebolig i kjede med totalt 222 kvm i bruksareal. Boligen har sjøutsikt, solrike uteplasser, rikelig med biloppstillingsplasser og garasje med el-bil lader.
Boligen har følgende innhold fordelt over 3 etasjer:
1. Etasje: Kjøkken, stue, vindfang, wc og garasjerom. (92 kvm)
2. Etasje: Bad, trapperom og 3 soverom. (55 kvm)
Kjeller: Bad, kjellerstue, trapperom, vaskerom, kontor og bod. (74 kvm)

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann hovedsakelig oppført i tre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Oppsummering av takstmanns rapport hvor det er vurdert 23 punkter og bygningsdeler har 15/23 punkter fått beste tilstandsvurdering TG1. Resterende 8 punkter har fått TG2 hovedsakelig på grunnlag av alder/forventet levetid i sammenligning med et nytt hus og noe utskiftninger må påregnes av kledning, oppsyn til tak, enkelte vinduer som ikke er byttet og merknader på bad. Slik rapporten tolkes er det ingenting som må byttes i dag, men man må påregne noe vedlikehold og utskiftninger i forhold til forventet levetid på div. Bygningsdeler.
Opplysninger fra selger i egenerklæringsskjema:
Varmtvannsbreder, dusjkabinett, toalett og vask byttet av Kristiansand VVS i 2019/2020. Selger har utbedret pipe/feieluke ved egeninnsats og fått godkjenning av feier. Det er opplyst om noe lekkasje i takrenne ved et nedløp. Det er installert varmepumpe i 2016 av Relacom og oppgradert sikring ifm el-bil lader, spotter i kjellerstue og stue, oppgradert kurser i sikringsskap utført av Lund elektro. Det er også nevnt påbygg utført av tidligere eier som er byggemeldt. Byggefirma har byttet 3 vinduer og verandadør. m.m.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet boligen med større og mindre oppgraderinger fra boligen var ny i 1990 til i dag. Her kommer en detaljert liste med årstall og hva som er gjort:
Av informasjon gitt av tidligere eier kan vi spore tilbake følgende oppgraderinger som er gjort i nyere tid og etter byggeår:
2007: Nytt Strai kjøkken.
2009: Påbygd stue i bakkant av garasje.
Det er trolig rundt 2009 også lagt parkett i stue og andre oppgraderinger som f.eks modernisert baderom i 2 etasje. m.m.
Dagens eier har oppgradert boligen med blant annet følgende:
2015: Installert elektrisk portåpner. Malt kjellerstue, kontor i kjeller og to soverom. Lagt ny laminat på et soverom. Ny innredning i garderobe på hovedsoverom
2016: Ny balkongdør. Installert varmepumpe og bygget tak ute over vifte.
2018: Byttet ut 3 vinduer stue. Elbillader er installert, spotter kjeller og ved peis, oppgradert sikringsskap(kurser). Vasket og malt hele huset. Nytt beslag på markise. Malt entre. Ny rentbrennende peis i stue.
2019: Ny varmtvannsbereder. Utvidet terrasse og murt/laget plass til søppelkasser. Malt og nye skap/skohylle på vaskerom. Nytt gulv og skap på ett soverom 2.etg. Ny mikrobølgeovn på kjøkken. Elektrisk/smart rullgardin stue.
2020: Ny varmeovn på kjøkken (smart m/wifi). Nytt Porsgrunn dusjkabinett på bad i kjeller. Det er satt inn toalett og vask i toalett ved gang i entre med også nytt gulv og malt vegger.

Standard

Takstmann har gitt boligens tilstand følgende konklusjon:
"Del av vertikaldelt tomannsbolig. Bygget 1990, dagens eier har eid siden 2015. Etablert populært område, innholdsrik bolig som er modernisert med årene.
Boligen fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder. Dog er det påpekt enkelte feil/avvik i rapporten. Av bygningsmessige avvik med tg2 nevnes blant annet:
- råte i 2 vinduer oppe, tg3. Ellers kledning, taktekking og vinduer fra byggeår hvor noe vedlikehold kan forekomme med tiden.
- baderom oppe modernisert, men noe stedvis ufagmessig utførsel.
- noe rift i sveiseskjøt vaskerom.
- slitt inngangsdør.
Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt. Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Takstmann har gitt tilstandsgrad(TG) på totalt 23 punkter, TG1(0) er beste skår og TG3 er dårligste skår. Det er gitt TG1 på 15/23 punkter og TG2 på resterende 8. TG er hovedsakelig gitt grunnet forventet levetid slik at du som kjøper skal være oppmerksom på at man må påregne noe vedlikehold/utskiftninger med tiden.

Oppvarming

Varmepumpe i stue fra 2016 og ny peis fra 2018. Varmekabler begge baderom, gang i kjeller, kjellerstue og vaskerom. Forøvrig er det elektrisk oppvarming i form av panelovn etc.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.06.1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er ikke kjent for megler eller selger at det er utført noen endringer av opprinnelige tegninger og påbygg fra 09.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/9/157:
20.02.1990 - Dokumentnr: 2754 - Erklæring/avtale
areal 282 m2.
19.07.1990 - Dokumentnr: 9730 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
24.10.1989 - Dokumentnr: 16277 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1001 Gnr:9 Bnr:64
01.01.2020 - Dokumentnr: 63980 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:9 Bnr:157

Eventuell adgang til utleie

Det er ingen restriksjoner mot utleie av hele eller deler av boligen. Det er etter dagens bruk ingen godkjent separat utleiedel.

Diverse

Hvitevarer på kjøkken medfølger. Videre vises det til liste over løsøre og tilbehør som ligger vedlagt i prospektet.

Energimerking

Energiklasse Gul D.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktivt beliggende enebolig i kjede beliggende i barnevennlig og attraktivt boligområde på Andøya.
Boligen ligger på en høyde i krysset mellom Andøysløyfen og Andøytoppen med nydelig sjøutsikt. Her er det flere flotte uteplasser med morgensol og sjøutsikt på fremsiden, videre følger solen hagen og du får kveldssol til ca. kl. 21 om kvelden(sommer) på utvidet flott terrasse på baksiden av huset hvor eiendommen grenser til friareal.
Fra boligen er det kort avstand til båthavn med snarvei via trapp med busstoppet. Noe av det som kanskje gjør Andøya til et såpass attraktivt boligområde er nok turområdene og at alle boliger her har nærhet til flere badeplasser som f.eks Sølvbukta, Paradisbukta og ytterst ved Andøyajordet hvor det også er gressplen for lek, sandvolleyball, ballbinge og Barnehage. Lysløype finner du ved Voie kirke med badevann, skøyteis og skispor om vinteren.
Området består for det meste av eneboliger og passer utmerket for etablerere og barnefamilier som ønsker å bo i et trygt nabolag med gang og sykkelsti til populære barne -og ungdomsskoler i naturskjønne omgivelser.
Dine nærbutikker vil være Meny, REMA1000 og Joker. Ønsker man mer utvalg har man Vågsbygd Amfi senter og kun døye 8 km til Kristiansand sentrum med gang -og sykkelsti hele veien.

Adkomst

Fra sentrum kjører du mot Vågsbygd, følg Vågsbygdveien forbi Auglandsbukta og Kjosbukta, deretter kommer du til Andøyakrysset. Følg Andøyveien forbi Andøyabroen, følg veien forbi Andøya jordet/Ballbingen og videre til du kommer til toppen av en slak bakke, her tar du til høyre og igjen første til høyre. Du vil se boligen merket med grønn "Til salgs" plakat fra Krogsveen. Forøvrig se vedlagt kartmateriell og kart på Finn.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Relevante skoler i nærområde:
Sjøstrand skole (1-7 kl.) 447 elever, 21 klasser og 3.1 km unna.
Møvig skole (8-10 kl.) 378 elever, 15 klasser og 1.9 km
Vågsbygd videregående skole med 510 elever og 4.1 km unna.
Barnehage:
Det er egen barnehage på Andøya, Andungen barnehage som ligger ved ballbingen ved "Andøya jordet". (Beboere på Andøya har prioritert)
Det også barnehage ved Ternevig og Voietun som er innenfor kort avstand.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt som er opparbeidet med asfaltert oppkjørsel, gressplen i front og rundt huset som går over til en stor flott terrasse med god plass til alle ønskelige utemøblementer man måtte ønske.

Parkering

Det er garasje i boligen med installert el-bil lader fra 2018. Videre er det plass til 2 biler foran garasjen og det er gjesteparkering like ved boligen.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet.

Regulerings-og arealplaner

Plan nr. 518. ANDØYA Godkjent av bystyret 16.12.1987 som sak nr. 277/87.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 543,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
De kommunale avgiftene fordeles følgende: Eiendomsskatten kr 5 805,-, feiing/tilsyn kr. 375,-, vann kr. 2 854,- og avløp kr. 5 509,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kwh. 21.600 pr. år. (Dette er inkludert bruk av el-bil med ladning).
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 752 hos frede (Utvidet forsikring).
Velavgift er kr 600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet antennelag/CND som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 150 pr. mnd. I tillegg kr 259,- (liten pakke) eller kr 330,- (stor pakke).Tv-tuner/dekoder medfølger ikke, antennelaget sender digitale signaler som kan kan kobles direkte til de fleste nyere TV.
Internett: kr 314,- (prisen forutsetter tilkobling via antennelaget)- Leverandør: Fiber fra Change and Development (cnd.no). Gunstige avtaler via antennelaget: http://www.yav.no/antennelaget/ - Det er også fiber
fra Telenor inn til huset, men ikke i bruk (boks medfølger).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 844 640,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 040 704,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 5 805,- pr år, dette fremkommer i punkt om info om kommunale avgifter og er inkludert i totalkostnad på kr. 14 543 i kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 106 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anders Semb Hermansen og Marlyn Joy Alo Hermansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Pliktig medlemskap i Andøya velforening kr. 600,- pr. år.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg til kommune, andre offentlige opplysninger og evt. Ekstra markedsføring.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0606/20
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.20606

Dato

Sist oppdatert: 26. mars 2021 kl. 15:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.