logo
RISING/LANGÅRD

Langårdvegen 42

Prisantydning

3 690 000 kr

Omkostninger: 93 592 krTotalpris: 3 783 592 kr
Byggeår
1987
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
172 m² / 216 m²
Tomteareal
909.4 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Innholdsrik enebolig med garasje. Ligger rolig og tilbaketrukket med fin utsikt og svært gode solforhold.

Om en dag

Individuell visning

Mandag

28. sep.

kl. 17:00 - 18:00
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Skien
mobil 90203147
telefon 35904552

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen ligger rolig og tilbaketrukket i attraktivt boligfelt på Langård ved Rising. Høyt og fritt med fin utsikt og svært gode solforhold (sen kveldssol sommertid). Fine terrasser mot vest. Området er barnerikt og meget barenvennlig, og det er svært begrenset med biltrafikk forbi boligen. Fin og trygg skolevei til Gjerpen barne- og ungdomsskole, og det er kort gange til dagligvareforretnign (SPAR Rising) og til Gjerpen IF med sitt nye og flotte anlegg. 

Boligen har en god planløsning og inneholder:
Underetasje:
Vindfang, gang, soverom, bad, vaskerom, praktisk bod og garasje. Her kan man gå "tørrskodd" inn til garasjen.

Hovedplan:
Lys og fin 2-delt stue, romslig kjøkken, soverom, kontor og bad.

Loftsetasje:
Gang, 2 soverom og loftstue.

Eiendommen

Langårdvegen 42, 3716 SKIEN 
Gårdsnummer 8, bruksnummer 153, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3807

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en meget attraktiv og landlig beliggenhet på Langård ved Rising, ca 3 km nord for Skien sentrum. Her kan man nyte rolige og naturskjønne omgivelser, samtidig som det er kort vei til byen. Eiendommen ligger rolig og tilbaketrukket uten nevneverdig biltrafikk forbi boligen, og Langårdfeltet et barnvennlig og barnerikt boligfelt - her er det lekekamerater i alle aldre. Det er gangavstand til skoler (Gjerpen skolekrets), dagligvare (både SPAR og KIWI) og flott idrettsanlegg på Gjerpen IF. Boligen ligger vestvendt, og har gode solforhold og pent uteområdet. Flotte turområder i nærområdet. 

Barnehager og skoler

Gjerpen barne- og ungdomsskole (ca. 1 km). Gjerpenshavna barnehage er også i nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 234 kvm
Totalt bruksareal: 216 kvm
Totalt primærrom: 172 kvm

Underetasje 43 kvm:
Vindfang, gang, soverom, bad og vaskerom.

Hovedplan 95 kvm:
Gang, bad, soverom, kjøkken, stue, tv-stue/spisestue, kontor/soverom.

Loftsetasje 34 kvm:
Gang, 2 soverom og loftstue.

Sekundærrom:
Garasje og 2 boder på tilsammen 44 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.08.2020 utført av Takstforum Telemark AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av kommunen.

Tomten

Eiet tomt på 909 kvm. Pent opparbeidet med gressplen og beplantning. Tomten er skrående mot vest, og det er gruslagt oppgkjørsel og gårdsplass. Store og fine terrasser rundt boligen, og sol fra tidlig formiddag til langt på kveld. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på fjell, og med grunnmur i leca. Vegger i bindingsverk er kledd med liggende kledning (sist beiset 2015). Takstein på taket, og vinduer i 2-lags isolerglass.
Kjøkken fra 2001. Gulv på kjøkken 2017. Parkett i stue slipt ca 2000.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bemerkning på terrasse og på våtrom. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.12.1987.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har p.t. ikke separat utleieenhet, men i 2001 ble det ominnredet og godkjent en utleiedel så hvis ønskelig kan man lovlig leie ut egen boenhet i boligen. Dette vil kreve noe ombygging iht. eksistrende bruk/innredning.

Videre vil det normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Oppvarming

Moderne og fin murt peis i stuen, og vedovn i gangen i underetasjen. Ellers elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eiendommen har tinglyst veirett til eiendommen (tinglyst 15.06.1993)

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "for et område inntil Luksefjellvegen og Langårdvegen" med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.000,-
Visninger: kr 2.000,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR26.2094

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.100,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 10.000,- 

Boligen er tilknyttet Telenor (tidl. Canal Digital) som leverandør av kabel-tv og internett, og har avgift på  kr 800 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 843.157,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.035.365,20. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.783.592,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
Om en dag

Individuell visning

Mandag

28. sep.

kl. 17:00 - 18:00
Tidspunkt etter avtale
Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.000,-
Visninger: kr 2.000,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringEgenerklæring boligselgerforsikringTakst
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Telefon
Mobil 90203147
Send epost

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies