Solgt: 4 860 000 kr

Herman Foss' gate 4A

4 880 000 kr
52 m²
1 soverom
Lekker og påkostet loftsleilighet på beste St. Hanshaugen!
St. Hanshaugen
Loftsleilighet renovert i 2016 - Råloft med potensiale - Erværdig klassisk bygård - Rolig gate på beste St. Hanshaugen!
 • Prisantydning
  4 880 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  112 140 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 973 272 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 087 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker og påkostet loftsleilighet i en svært flott, klassisk gård. Leiligheten ble renovert i 2016 med bl. a. nye overflater, nytt bad og kjøkken, endret planløsning og etablering av hems på 14 kvm gulvareal. Takhøyde på 2,75m i stuen gir herlig romfølelse. Meget fin beliggenhet i trafikkstille og rolig gate på beste St. Hanshaugen. Denne leiligheten må sees!
 • Moderne leilighet i fin harmoni med det klassiske
 • Leiligheten er gjennomgående og har en god planløsning med store rom
 • Renovert i 2016
 • Hems på 14 kvm
 • Uutnyttet kaldloft med inngang fra hemsen
 • 2 medfølgende boder i fellesarealer
 • Ingen forkjøpsrett. Ingen dokumentavgift
 • Ettertraktet beliggenhet med umiddelbar nærhet til parken

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Herman Foss' gate 4A, 0171 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 219, bruksnummer 110, ideell andel 1/1
Andelsnummer 27, Herman Foss gate 4 borettslag, organisasjonsnummer 951 914 886

Innhold

Totalt bruttoareal: 58 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm
Bruksareal:
Leilighet 52 kvm
Primærrom:
Leilighet:
5. etasje 52 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad/ wc og soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder. Én i felles trappegang og én i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.07.2021 utført av Byggmester/Takstmann Bjørn Aarvik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur/betong.
Bygård fra 1899. Antatt fundamentert på flåter. 4.etg+ kjeller og 5.etg/ loft. Teglsteinsfasader, pusset og malt. Saltak med takstein/plater. Etasjeskillere i betongdekker. Sentralt brannvarslingsanlegg. Sikringsskap med automatsikringer/ vippebrytere. Isolerglassvinduer fra ukjent årstall, men av nyere dato.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Tg2:
- Innvendige vegger/himling: Behov for oppgardering pga. bruksslitasje.
- Bad: Hovedfall fra topp flis/membran ved dør til overkant slukrist ble målt til ca 10mm. Ukjent hvor høyt membran går opp ved terskel. Kravet er 25 mm. Svakt lokalt fall rundt sluk./ noe motfall. Ingen dokumentasjon på utførelse på membran m.m.
- Ventilasjon: Ventilasjon tilfredsstiller imidlertid ikke dagens krav til luftutskiftninger og komfortstandard.
Følgende har fått tg2 pga. alder: Ytterdør, vedkamin, helningsavvik gulv.
Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:
- Vært kontroll av Elvia på el-anlegget i 2021. Kontrollen medførte 3 utbedringer; 1. bruksanvisning jordfeilbryter 2. PN i sikringsskap 3. stik kontakt bad mangler jordforbindelse. Dette er nå utbedret av elektriker.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Boligen har en innbydende entré med videre tilkomst til stue, soverommet og badet. Enstavs eikeparkett og malte, slette veggflater er gjennomgående for leiligheten. Videre har du downlights i himling.
Stue:
Særdeles stor og romslig stue med god takhøyde(2,75m). Vakkert, buet vindu med plass til spisebord i front - et perfekt samlingspunkt for venner og familie . God plass til sofa/TV-stue. Vedkamin for ekstra hygge på kaldere dager. Smart spiraltrapp som tar deg opp til hemsen. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet.
Kjøkken:
Pent kjøkken med innredning fra 2016 med høyglans fronter. Heltre benkeplate, nedfelt stålkum og ett-greps kran. Integrert oppvaskmaskin, ovn, kjøl/frys og induksjonstopp. Benkelys under overskap. Ventilatorhette med kullfilter. Waterguard og komfyrvakt er montert.
Soverom:
Fra entréen er det inngang til et romslig og flott soverom. God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Integrert garderobeskap med speildører, samt plass til ytterligere oppbevaringsmøblemet. Et tips kan evt. være å lage plassbygget garderobe under det ene skråtaket.
Bad:
Smakfullt, flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet ble pusset opp i 2016. Takstmannens beskrivelse: Flislagt gulv og vegger. Gulvvarme. Dusjhjørne med glassdør. Vegghengt klosett med lekkasjesikring/hull. Porselenservant. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, med dobbel stikkontakt. Nyere sluk. Naturlig avtrekk. Liten luftespalte under dør til bad.
Hems:
Fin hems med spiraltrapp fra stuen, gir deg ekstra gulvflate. Selger har brukt denne hemsen som ekstra soveplass. Fra hemsen er det inngang til uutnyttet del av kaldloftet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Felles varmt vann. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1896.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men et ekspedisjonsdokument som er innlevert i september 1896. Deler av leiligheten var opprinnelig byggemeldt som loftsboder. Dette ble 30.04.1937 søkt og endret til "værelse". Videre ble det 06.04.1990 gitt ferdigattest for innredning av bad, samt utskiftning av vinduer i alle leilighetene i bygården.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Tidligere eier kjøpte i 2016 kaldloftet til denne leiligheten av borettslaget. Loftet ble innlemmet i form av hems, og det er satt opp trapp opp til dette. Det er videre luke inn fra hemsen til uutnyttet del av loftet. Innredning av arealet er ikke bruksendret/omsøkt, og er heller ikke godkjent som bruk til varig opphold. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet erklæring/ avtale- bestemmelse om forstøtningsmur med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Alle hvitevarer medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral, tilbaketrukket og populær beliggenhet like ved parken på St. Hanshaugen.
Herman Foss gate er en rolig og tilbaketrukket gate, men med kort vei til alt av fasiliteter. St. Hanshaugen kan blant annet tilby store rekreasjonsområder både sommer som vinter. På sommertid er det uteservering både på St. Hanshaugen og ved Alexander Kiellands plass. Ellers er det kort vei til fine turområder langs Akerselva. Her bor man i umiddelbar nærhet til alle fasiliteter. Nærmeste matvareforretning som er åpen 7 dager i uken, ligger kun 50 meter fra boligen. Ellers 2 minutters gange til St. Hanshaugen hvor det blant annet er caféer, restauranter, Kaffebrenneriet, apotek, div. frisører, hyggelige spisesteder og spesialbutikker.
Spisesteder som anerkjente Smalhans (Bib Gourmand) som serverer husmannskost med vri, Pascal med herlige konditorvarer, Heim nydelig burger og øl ligger alle en kort spasertur unna. Ca 4-5 minutters gange til treningssentre og Alexander Kiellands plass. 10-15 minutters gange til Bislett, Sentrum, Grünerløkka og Bogstadveien. Ellers ligger boligen kun 10 minutters gange til Vulkan, som er et nytt og spennende unorsk område med Mathallen, BAR og Kontrast for å nevne noen.
God offentlig kommunikasjon i nærområdet. Buss nr 21, 34, 54 og 37 i umiddelbar nærhet med hyppige avganger og nærhet til trikk nr. 11, 17 og 18. Kollektivtrafikken tar en til alle byens hjørner som Grünerløkka, Torshov og Aker Brygge.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.016 kvm som tilhører borettslaget. Lukket indre gårdsrom. Opparbeidet med belegningsstein/asfalt, planter m.m.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.087,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV/, varmtvann, nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel, forsikring, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold m.m. Felleskostnadene kan justeres en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år inkl. nettleie. / 7.000 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Kabel-TV er inkludert i felleskostnader, men selger har betalt kr 147,- for ekstrapakke. Selger har betalt kr 550,- pr. mnd for internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9.782,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 112.140,- pr. 31.12.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 4.218.275,- pr. 01.07.2021... og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2.25% flytende rente
Lånets løpetid: 2036
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.993.272,- Av dette beløpet utgjør kr 112 140,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Knut Grønningen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Herman Foss gate 4 borettslag.
Borettslaget består av 29 leiligheter.
Forretningsfører er Oslo Regnskap AS.
Borettslagets eiendom er forsikret hos Gjensidige.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2004 : Oppussing og rehabilitering av oppganger.
- 2010: Bytting av varmtvannstanker i A-B gården.
- 2010: Nye varmekabler i takrenne. Utført av OBOS eiendomsdrift.
- 2010: Rens av soilrør og ventilasjons kanaler. Utført av Power Clean.
- 2012/2013: Utbedring av alle pipeløp. Utført av Oslo Murmesterbedrift AS.
- 2012: Bygging av balkonger. Utført av Balkongteam.
- 2012: Utredning om fukt i kjeller. Utført av Mycoteam.
- 2015: Bygging av 2 leiligheter i bakre bakgård.
- 2016: Bytte av tak på begge bygningene. Utført av A Hansen Blikkenslagerverksted.
- 2016: Maling av vinduer. Utført av A Hansen Blikkenslagerverksted.
- 2016: Bygging av takterrasser. Utført av A Hansen Blikkenslagerverksted.
- 2017: Nytt calling-anlegg. Utført av Montasjeteam AS.
- 2018: Utbedring og maling av port inngang. Utført av Frysja Farge.
- 2019: Beplantning / oppgradering av bakgård. Utført av Frysja Farge + gartner via vaktmester (Rene Bygårder AS).
- 2019: Utbedring av bakgård (bakkeplan til 2.etg). Utført av Frysja Farge.
- 2019: Nytt, sentralt brannvarslingsanlegg
Planlagte påkostninger:
Generelt vedlikehold. Ingen planer om nye påkostninger/utbedringer i følge styreleder pr. 26.07.2021.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0099/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.2199

Dato

Sist oppdatert: 22. oktober 2021 kl. 08:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.