Solgt: 1 600 000 kr

Skisakeråsen 41

1 690 000 kr
54 m²
2 soverom
Skisakeråsen 41 - presentert av Krogsveen AS v/ Andreas S. Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Skisakeråsen / nær Ula
BUD INNKOMMET - Velholdt hytte med meget usjenert beliggenhet og nydelig utsikt - syd/vestvendt terrasse med sen kveldssol
 • Prisantydning
  1 690 000 kr
 • Omkostninger
  43 592 kr
 • Totalpris
  1 643 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Bruksareal
  57 m²
 • Tomteareal
  1 273 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt hytte med meget usjenert beliggenhet. Her får du nydelig utsikt mot naturskjønne omgivelser og flotte uteområder. Terrassen rundt hytta er stor og solrik med kveldssol til ca. kl. 22.00 midtsommer. Her kan sommeren nytes i et veletablert hytteområde med nydelig tur- og bademuligheter i nærheten. Fra hytta er det en kort sykkeltur eller spasertur ned til sjøen og vakre Ula, Herfellbukta og Ranvika. Her finnes det sandstrand og fine bademuligheter for store og små. For øvrig finnes det fine turområder rett i nærheten, og turen er ikke lang til vakre Kjerringvik.
Hytta har blitt oppgradert de siste årene.
Mulighet for rask overtagelse.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skisakeråsen 41, 3280 TJODALYNG
Kommunenummer 3805, gårdsnummer 1108, bruksnummer 3, festenummer 30

Innhold

Totalt bruttoareal: 61 kvm
Totalt bruksareal: 57 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
1. etasje 54 kvm: Åpen kjøkken og stueløsning med inngang, 2 soverom og bad. Toalettrom med utvendig adkomst.
Sekundærrom:
Utvendig bod på terrassen. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.07.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Bindingsverk med stående panel utvendig. Hytta står på fjell med Leca stripemur i front, eller tresøyler og noe betongfundamenter. Tak er tekket med pappshingel.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Hytta fremstår å være i god stand, men noen bygningsdeler er fra byggeår. Rekkverket rundt terrassen og i trappen ned fra terrassen har ikke god nok høyde i henhold til dagens krav. Bad er ikke bygget som våtrom. Det er funnet en sprekk mellom pipe og brannmur ved ovn og en løs flis foran peis.
Kommentarer fra takstmann, påkostninger og oppgraderinger:
- Hytta fremstår å være i god stand.
- Pappshingel på tak inkludert takrenner og beslag ble byttet i 2015.
- Hytta er beiset utvendig i 2020.
- Flere vinduer og terrassedør ble skiftet i 2019.
- Overflater ble malt opp i 2018-2019 (utenom et soverom).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velholdt hytte med god planløsning og meget usjenert beliggenhet. Hytta er oppgradert de siste årene og innvendige overflater er malt i lyse og tidsriktige farger. Gulv har klassisk solid tregulv. Fra stuen er det utgang til solrik syd - og vestvendt terrasse. Både fra kjøkken og stuen har du utsikt over naturskjønne omgivelser.
Kjøkken har åpen løsning mot stuen og god plass til spiseplass. Innredningen er malt og har profilerte fronter. Vask er montert, men det er ikke innlagt vann. Avløp går ut i naturen. Her er det også plass til ordinær komfyr og komfyrkontakt er montert. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad har tregulv og malt panel på vegger. Av utstyr er det montert vask (uten vann/avløp) og dusjkabinett med tank og pumpe. Avløp fra badet går ut i naturen. Toalett finnes i egen toalettrom, hvor det er montert enkelt toalett. Det er også en utedo på nedsiden av hytta.

Oppvarming

Peis og peisovn i stuen. Ellers vanlig elektrisk oppvarming. Larvik kommune opplyser at det ikke har blitt foretatt feiing eller tilsyn av pipe og ildsted. Kjøper overtar ansvaret for eventuelle pålegg/mangler.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt som fritidsbolig siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Søknad for bygging av hytte ble godkjent av kommunen i 1977. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3805/1108/3/30:
12.11.1976 - Dokumentnr: 7287 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 20 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,000
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
14.07.2020 - Dokumentnr: 2744665 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
01.01.2018 - Dokumentnr: 71298 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0709 Gnr:1108 Bnr:3
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2020 - Dokumentnr: 1256004 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0712 Gnr:1108 Bnr:3
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Skisakeråsen 41. Hytta ligger solrikt, lunt og fint til i terrenget mot vest, med nydelig utsikt over naturen rundt. Her er du for deg selv med lite innsyn. Området er veletablert med nydelig tur- og bademuligheter i nærheten. Fra hytta er det en fin spasertur til gode bademuligheter i vakre Ula (15. min). Det er heller ikke lange sykkelturen eller spaserturen (litt over 2 km) ned til sjøen og vakre Herfellbukta og Ranvika. Her finnes det nydelig sandstrand og fine bademuligheter for store og små. En frisk dukkert fra det populære Badeberget i Herfellbukta, er kanskje sommerens høydepunkt for noen. Området innbyr til late dager med sol og bad.
Turmulighetene starter ved utgangsdøren da det går turløyper fra Skisakeråsen til blant annet vakre Ula og Kjerringvik. I Ula finnes det nydelig småbåthavn, kiosk, flott og barnevennlig sandstrender og glatte svaberg. Idylliske Kjerringvik ligger heller ikke lange turen unna og her finnes det blant annet småbåthavn, sandstrender og fine tur-områder. Her arrangeres det også den kjente Kjerringvikfestivalen hvert år, samt andre kulturelle begivenheter. Det er heller ikke lange veien til "Sør i Ommane"/ Ølbergholmen som er et flott friområde ytterst på Eftanghalvøya. Her finnes barnevennlig sandstrand, gresslette og svaberg. Det er rikelig med turmuligheter i området, både til fots og på sykkel. Korte avstander til butikker både i Sandefjord og Larvik. Til Skisakeråsen tar det cirka 1,5 time fra Oslo. Vi ønsker velkommen til visning.

Adkomst

Fra Sandefjord kjører du Rv 303 mot Larvik. Ta til venstre inn mot Ula. Ta deretter av inn mot Nordre Skisaker Gård. Kjør til drivhusene og ta til venstre i T-kryss. Ta så til høyre inn Skisakeråsen og følg oppsatt skilting frem mot eiendommen. Dersom du ønsker å besikte eiendommen uten avtale, kan du parkere ved bommen. Det vil bli
skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på cirka 1.273 kvm. Tomten består av lettstelt naturtomt. Rundt hytta er det bygget stor og romslig terrasse. Her kan du flytte deg rundt etter vær og vind. Den største delen ligger mot syd/vest. Her ligger alt til rette for at varme sommerdager og lange kvelder kan nytes. Kveldssol til cirka kl. 22.00 på midtsommeren i følge selger. Deler av terrassen er også overbygget.
Tomten er etablert i via festekontrakten og er ikke oppmålt av kommunen. Eiendommens plassering i kartet, grenser samt nøyaktig størrelse kan avvike. Kjøper overtar ansvaret for dette og hverken megler eller selger kan holdes ansvarlig for eventuelle avvik.
Festeavgiften er kr 11.500,- pr. år.
Regulering av festavgift: Festeavgiften reguleres hvert 5. år etter konsumprisindeksen. Neste regulering er i 2021.
Festeavtalen utløper 01.05.2036
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Kontakt megler for nærmere informasjon. Grunneier er Sten A. Brevik. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Biloppstillingsplass på felles parkeringsplass for hyttene i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunal sommervann via det private stikkledningsnettet i området. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til hytta. Eiendommen har ikke avløp. Velforeningen står for vedlikehold av vei, samt hoveddelen av vannledningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 16.09.2016 avsatt til fritidsbebyggelse. En mindre del av tomten er avsatt til LNF-område (landbruk-, natur- og friluftsformål). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 3 805,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.600,- pr. år. / 4.000 kwh. pr. år.
Hytta har en årlig forsikringspremie på kr 2.263,-
Velavgift til Skisakeråsen vel er kr 1.400,- pr. år.
Hytta er pt. ikke tilknyttet noen leverandør av kabel-tv.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 417 806,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.733.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,- for hytter. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,- (fastpris)
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- alle inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0124/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20124

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2020 kl. 13:54

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.