Solgt: 3 900 000 kr

Giljeveien 10

3 900 000 kr
138 m²
2 soverom
Velkommen til Giljeveien 10!
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Askim
Innholdsrik enebolig med meget attraktiv beliggenhet nær sentrum og skoler | Stor solrik uteplass | Barnevennlig!
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  3 998 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1927
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  138 m²
 • Bruksareal
  189 m²
 • Tomteareal
  704,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Giljeveien 10 er en sjarmerende og innholdsrik enebolig i et attraktivt boligområde. Boligen har en meget sentral beliggenhet med kun få minutter gange til Askim sentrum med blant annet Askim Torget, Østfoldbadet og togstasjon med gode forbindelser til Oslo. Beliggenheten passer svært godt for barnefamilier med kort gangavstand til flere barnehager, skoler og lekeplasser i nærområdet.
Boligen går over to etasjer, samt kjeller med stort potensial og loft. Solrik uteplass med sydvendt platting på ca. 30 kvm og gressplen. Romslig gårdsplass med flere biloppstillingsplasser og redskapsbod. 1.etasje består av entré, gang, kjøkken med peis og to stuer. 2.etasje består av gang med kontorplass, bad, to soverom og garderoberom. Kjeller med dusjrom, toalettrom, bod og tre uinnredet kjellerrom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Giljeveien 10, 1813 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 53, bruksnummer 196, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 217 kvm
Totalt bruksareal: 189 kvm
Totalt primærrom: 138 kvm
Primærrom:
1.etasje, 66 kvm: Entré, trappegang, gang, kjøkken, stue og tv-stue.
2.etasje, 57 kvm: Trappegang, gang, bad og to soverom.
Kjeller, 15 kvm: Trappegang, toalettrom og dusjrom.
Sekundærrom:
2.etasje, 6 kvm: Garderoberom.
Kjeller, 45 kvm: Bod og tre uinnredet kjellerrom.
I tillegg er det en frittstående redskapsbod på 7,4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.10.2021 utført av Joakim Helgesen.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av trekonstruksjon. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående kledning. Ytterkledning ble etterisolert og skiftet panel i 2006. Fasaden ble malt i 2018. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein fra 2000. Beslag, takrenner og nedløpsrør i metall. Boligen har profilert to-fløyet entrédør med glassfelter fra 2000. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1999 i 1. og 2. etasje. Dobbeltkarmet fra byggeår i kjeller.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:
- TG3: Dusjrom i kjeller fra byggeår. Rommet har behov for totalrenovering.
- TG2: Drenering: Det er observert manglende og løs tettelist på toppoverflate av dreneringsplast, samt løs dreneringsplast. Det er observert sprekkdannelser, avskalling, fuktmerker og salt/kalkutslag på vegg- og gulvflater i kjeller. Det er registrert forhøyede fuktverdier. Utbedrende tiltak anbefales.
- TG2: Det er registrert riss/sprekkdannelser på skorstein i kjeller. Utbedrende tiltak anbefales.
- TG2: Det er kun rekkverk/håndløper på en side av trappegangene. Det er for stor lysåpning mellom spilene i rekkverket, målt fra 10-15 cm. Kravet er maks 10 cm.
- TG2: Vann- og avløpsrør har usikker restlevetid.
- TG2: Panelet er trolig ikke montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden negativt.
- TG2: Vinduer i kjeller er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling.
- TG2: Det er observert gjennomgående spiker i undertaket, noe som kan medføre kondensering. Det er observert fuktmerker som er opplyst av selger at kom av manglende ventilering, noe som er utbedret. Videre undersøkelser anbefales for å avdekke om eventuelle andre årsakssammenhenger.
- Råte i rekkverk ved inngangspartiet.
- TG2: Bad i 2.etasje.
- Lysbryteren på badet i 2.etasje henger seg opp av og til slik at lyset har blinket noen ganger.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Sjarmerende og innholdsrik enebolig med stor uteplass med sydvendt platting på ca. 30 kvm og stor gressplen. Romslig gårdsplass med flere biloppstillingsplasser og frittstående redskapsbod.
1.etasje:
Entré/gang:
Innbydende inngangsparti med tofløyet inngangsdør med glassfelter fra 2000. Entré med store vindusflater i tre retninger. Videre fra entré er det tofløyet dør inn til gangen. Praktisk bokhylle/oppbevaringsplass. Plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy både i entré og i gang.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Malte flater mellom overskap og benk. Belysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kombi kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr. Hvitevarer medfølger ikke. Ventilator med avtrekk ut av boligen. Gulvflater med 1-stavs heltre. God plass til spisegruppe på kjøkkenet. Murpeis med glassdører på kjøkkenet for ekstra hygge og varme.
Stue:
Lys stue med vindusflater mot syd og vest som slipper inn godt med naturlig lys. God plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Varmepumpe fra 2014. Fra stue er det utgang til sørvendt uteplass og hage.
TV-stue:
Stuene ligger vegg i vegg, men med mulighet for å lukke døren mellom rommene. God plass til sofagruppe og tilhørende møblement også i denne stuen.
2.etasje:
Gang:
En praktisk innredet gang med kontorløsning langs den ene veggen. Adkomst til uinnredet råloft via loftsluke med stige.
Soverom:
Boligen har to store soverom. God takhøyde. Plass til dobbeltseng og garderobeskap på begge rom.
Baderom:
Flislagt bad fra 2000 med gulvvarme. Gulvstående servantskap med profilerte fronter med benkeplate av stein. Nedsenket servant med to-greps armatur. Vegghengt speil og stikkontakter ved servantskap. Gulvstående toalett, dusjkabinett med skyvedør og innfelt badekar. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlig avløpsrør i plast. Avtrekksventil på vegg.
Garderoberom:
Praktisk walk-in closet med klesoppheng og flere hyller.
Kjeller:
Kjelleren har et stort potensial.
I dag består kjelleren av trappegang, dusjrom som ikke er i bruk, toalettrom som ikke er i bruk, bod og tre uinnredet kjellerrom. Varmtvannsbereder på 200 liter er plassert i dusjrom.

Oppvarming

Gulvvarme på bad i 2.etasje. Varmepumpe fra 2014 i stue. Peis på kjøkkenet. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men informerer videre om at dette ikke vil få noen praktisk betydning for ny eier. I 1995 ble boligen reparert etter brann i 2.etasje.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 900115, tinglyst 22.11.1927, type heftelse: Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Det har dessverre ikke lykkes megler å finne servitutten i Digitalarkivet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Giljeveien 10!
En innholdsrik enebolig i et attraktivt og sentrumsnært boligområde. Boligen har en meget sentral beliggenhet med kun få minutter gange til Askim sentrum. Beliggenheten passer svært godt for barnefamilier med gangavstand til flere barnehager og kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Trygt i blindvei. Askim har gode og varierte tilbud for barn og unge. Idrettsforeningen er aktive innen fotball, håndball, basketball, friidrett, innebandy, ski, svømming og orientering. Lekeplasser, fotballbane og idrettshall i nærområdet.
Askim sentrum byr på blant annet Askim Torget som er regionens største kjøpesenter med over 50 butikker og spisesteder, Østfoldbadet som er kåret til ett av Norges beste badeland, Askim kulturhus med arrangement hele året, flere dagligvareforretninger og togstasjon. Fra boligen er det 400 meter til togstasjon med gode forbindelser til Oslo. Det bygges nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo som antakelig vil stå ferdig i 2022. Reisetiden på direktereiser mellom Oslo og Ski skal da reduseres fra ca. 25 minutter til ca. 11 minutter. Med regelmessige tog- og bussavganger til Oslo og Follo er Askim et attraktivt sted å bo for pendlere. Med bil tar det ca. 45 minutter til Oslo. Når utbyggingen av E18 med 4-felts motorvei til Oslo står ferdig, vil reisetiden reduseres.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet. Kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 704,7 kvm. Tomten er opparbeidet med plenareal, trær, prydbusker, diverse beplantning og gruslagt innkjørsel med biloppstillingsplasser.

Parkering

Flere biloppstillingsplasser på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan et område mellom Villaveien og Indre Ringvei datert 02.10.1997 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området nord for Giljeveien er disponert til sentrumsformål og må påregnes omformet/transformert fra småhusområde til annen type bebyggelse i fremtiden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 12.375,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 20398 kwh. pr. år. Årlig nettleie er kr 9282,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.984,-.
Boligen har parabolantenne.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har en kostnad på kr 569,- pr. mnd. ? Sjekk opp med selger.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4980,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 668 538,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 406 736,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Carl Ditlef Martens

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0042/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2142

Dato

Sist oppdatert: 05. januar 2022 kl. 14:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.