Solgt: 3 250 000 kr

Hølandsgata 1 B

3 250 000 kr
37 m²
1 soverom
Velkommen til Hølandsgata 1 B!
Therese Ekeli Berg
Presenteres av
Therese Ekeli Berg
Kampen
Sjarmerende 2-roms med fin standard. Beliggende usjenert til med opparbeidet hage rett utenfor vinduene. Varmtvann/fyring inkl. Ingen dok.avg.
 • Prisantydning
  3 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  64 674 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  37 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  2 783 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hølandsgata 1 B!
En sjarmerende og lys 2- roms leilighet med store vinduer som vender ut mot opparbeidet felles hage. Leiligheten har en god takhøyde og planløsning. Godt med lagringsmuligheter inne i leiligheten og praktisk bod rett utenfor døren.
Flislagt pent bad med opplegg for vaskemaskin. Åpen kjøkkenløsning i stuen med integrerte hvitevarer. God plass til både spisebord og sofagruppe.
Soverom med plass til dobbeltseng og skap.
Mulighet for å leie parkeringsplass eller garasje i aksjelaget.
• Varmtvann, fyring og kabel-tv.
• Adgang til markterrasse og fellesområde
• Felles treningsrom, gjesteleilighet og vaskeri i aksjelaget

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hølandsgata 1 B, 0655 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 231, bruksnummer 190, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1
Aksjenummer undefined, Hølandsgata 1 AS, organisasjonsnummer 921482302

Innhold

Totalt bruttoareal: 41 kvm
Totalt bruksareal: 37 kvm
Totalt primærrom: 37 kvm
Primærrom: 1.etg: 37 kvm: Stue/kjøkken,bad, entré og soverom.
I tillegg disponerer boligen en praktisk bod på ca 3 kvm rett utenfor inngangsdøren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.10.20 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur og betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:
TG 2:
Waerguard/lekkasjesystem på kjøkkenet:
Det er montert waterguard/automatisk stoppekran med gulvsensor/fuktsensor. Denne stenger av vanntilførsel automatisk ved vannlekkasje for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje. Ved funksjonstest slo sensoren ut, men ikke selve stoppekranene. Disse må byttes, eller repareres for at lekkasjesystemet skal fungere.
Bad:
Badet er fra 2004 og over halvparten av anbefalt brukstid er gått.
Det er synlig bruk av smøremembran ved sluket og ved baderomsdøren. Det er ikke brukt slukmansjett og det er rørføringer
gående gjennom slukhalsen. Membranen har begynt å løsne fra både sluket og rundt rørgjennomføringene i slukhalsen. Dettekan potensielt bli et lekkasjepunkt. Tilstandsgraden er ellers utfra alder / gjenværende brukstid, svakt fall mot sluk, ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.Selger opplyser at det mangler en liten bit av benkeplaten ved platetoppen på kjøkken.

Standard

Sjarmerende 2- roms leilighet med store vindusflater som gir godt med lys.
Ligger skjermet og stille til med en flott opparbeidet felles hage utenfor vinduene.
Leiligheten består av romslig gang med stort klesskap. Soverom med plass til dobbeltseng og skap. Åpen kjøkkenløsning mot stuen med plass til både spisebord og sofagruppe. Kjøkken har integrete hvitevarer og god benkeflate.
Flislagt pent bad med dusjhjørne, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.
Leiligheten har en praktisk bod rett utenfor inngangsdøren.
• Varmtvann,fyring og kabel-tv inkl.
• Adgang til markterrasse og fellesområde
• Felles treningsrom, gjesteleilighet og vaskeri i aksjelaget

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via radiatorer tilknyttet felles anlegg.
Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.06.2005 da bygget ble gjort om fra barnehage til leiligheter. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, trafistasjon, bestemmelse om kloakkledning mm.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Her ligger småhusene tett, gatene er smale, folk er hyggelige og tar det med ro.
Her bor man godt skjermet for trafikk og støy, men allikevel i umiddelbar nærhet til de aller fleste service-tilbud. Kampen beskrives ofte som en idyllisk oase midt i byen. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø. Her er det godt naboskap og de som først bosetter seg her flytter sjelden mer enn noen få hundre meter. I grunnen mangler bare gamle kampentrikken, linje 7, for at inntrykket av Kardemomme by skal være fullkomment - og Thorbjørn Egner var da ganske riktig også født og oppvokst på Kampen, og plassen foran kirken er oppkalt etter ham.
Dette området har noe å by på for alle og enhver. Til et slikt landsbypreg hører naturlig nok også et sted å spise, og Kampen Bistro i Bydelshuset er vel verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Bistroen deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys.
Kun noen minutters gange fra leiligheten finner du fredelige Kampen park. Her kan du komme deg bort fra byens kjas og mas, og nyte stillhet i frodige og pene omgivelser. Parken ligger på en høyde og er et perfekt sted for deg som ønsker å slappe av i sola, grille med venner eller ta deg en skikkelig treningsøkt. Den ble opprettet på slutten av 1800-tallet, og har siden da utviklet seg til å bli et idyllisk sted med flotte trær, variert terreng og utsikt over Oslo.
Tøyen har mye å by på og leiligheten har gangavstand til mange av disse fasilitetene. Parker og grøntområder som: Botsparken, Tøyenparken, Klosterenga, Kampen park og kanskje den mest kjente Botanisk Hage er et naturlig samlingspunkt på sommerstid med gressplener, uteservering og lekeplasser for barn.
Botanisk hage er som en grønn lunge i storbyen og også et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning. Samlingene i Botanisk hage omfatter over 5 500 plantearter fra ulike deler av verden, og brukes i undervisning, formidling og forskning.
Svømmehallen på Tøyenbadet ligger bare en spasertur fra leiligheten. For den museum- og kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet, Naturhistorisk museum med Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum. Tøyen er også i 2014 blitt innehaver av den kjente Øyafestivalen og miniøya, som holdes i Tøyenparken og hvert år har verdenskjente musikere som opptrer.
På Tøyen, ofte kalt Oslos hipsterparadis, finner du nå også en rekke nye barer, restauranter og populære cafeer. Det er verdt å nevne Lyst Kafé og Restaurant som serverer god mat og har nydelig uteservering på varme sommerdager, samt Brutus, Golden Chimp og Human Mote.
På Grønland, som er et spennende område i utvikling, kan du spise på eksotiske restauranter, handle i bugnende grønnsaksbutikker og oppleve et yrende uteliv fra "brune" puber til supertrendy barer og kafeer, samt et yrende kunst- og kulturliv. Den nye Havnepromenaden er en flott søndagsaktivitet og strekker seg fra Sørhavna og hele veien bort til Lysaker langs vannet.
Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere andre barnehager like i nærheten, er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.
De landlige omgivelsene til tross, er det svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter. T-bane i alle retninger både fra Tøyen og fra Ensjø. Busslinje 20, som kjører Ring 2 fra Galgeberg til Skøyen. Busslinje 60 har holdeplass et par minutter unna og går til sentrum. Busslinje 37 stopper også rett i nærheten, og tar deg fra Nydalen til Helsfyr gjennom sentrum og kjører hele døgnet. Oslo S ligger kun 20 min gange fra leiligheten. Det er enkel tilgang på bysykler som er flittig brukt.
For den aktive har man et godt utvalg med Sats/Elixia treningssenter, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng innen gangavstand.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.186,8 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Aksjelaget har 14 parkeirngsplasssr ute og 16 garasjer.
Det er mulighet for å leie plass og at man setter seg på liste.
Uteplassene koster ca. 400,- pr.mnd og garasjene kr. 800,- i mnd.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977, med endret reguleringsbestemmelser S-2937 datert 01.10.1987.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Husleie er kr 2.783,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, trappevask, kabel-tv, forretningsfører, kommunale avgifter, felles byggforsikring og driftskostnader.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.20 med 10%.
Husleien vil høynes med 15% fra 01.01.20 da aksjelaget har tatt opp lån for å skifte ut heisene i de andre oppgangene samt bedre aksjelagets økonomi.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2893,- pr. år. / 3.800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv.Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 684 012,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 462 443,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7.675,- pr. 31.12.19.
Andel fellesgjeld er kr 64.647,- pr. 22.10.20.
Total fellesgjeld for aksjelaget er 5.965.657 ,- pr. 22.10.20 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,70%
Lånets løpetid: 29 år og 5 mnd (største lånet) 9 år(minste lånet).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8.810,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.538,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.327.022,-.
Av dette beløpet utgjør kr 64.674,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.
Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Simen Sæther

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hølandsata 1 aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 74 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS,.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten styrets skriftlige samtykke.
Foretatte påkostninger de senere år:
Skiftet oljefyren til Biodiesel.
Nytt callinganlegg/porttelefoner 2019.
Alle ventilasjonsluker inne i boenhetene er renset.
Utbedret taklekkasje.
Jobbet med problematikken rundt varmt og kaldt vann og funnet ut av dette.
Planlagte påkostninger:
Heisene skal skiftes ut. Det er tatt opp felles lån og husleien vil bli økt med 15% fra 01.01.20 for å dekke inn kostnader rundt låneopptaket samt bedre aksjelagets økonomi.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag:45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0262/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.20262

Dato

Sist oppdatert: 04. januar 2021 kl. 14:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.