Solgt: 3 350 000 kr

Heimdalsgata 2B

3 300 000 kr
31 m²
1 soverom
Velkommen til Heimdalsgata 2B!
Remi Bangsund
Presenteres av
Remi Bangsund
GRÜNERLØKKA
Innbydende 2-roms loftsleilighet med 55 kvm gulvareal - Meget sentralt - Hyggelig bakgård - Perfekt førstegangskjøp
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  73 638 kr
 • Omkostninger
  85 682 kr
 • Totalpris
  3 509 320 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  31 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 041 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Heimdalsgata 2B - En sjarmerende 2-roms loftsleilighet fra 2005, beliggende på populære Grünerløkka. Leiligheten har hele 55 kvm gulvareal og kan skilte med blant annet en romslig entré/gang, et godt soverom, praktisk kjøkken, delikat bad og en stue med en fleksibel planløsning.
- Innbydende 2-roms loftsleilighet med særpreg
- Ca. 55 kvm gulvareal
- Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt
- Hyggelig bakgård
- Meget sentral beliggenhet på populære Grünerløkka - kort vei til "alt"!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Heimdalsgata 2B, 0560 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 229, bruksnummer 15, seksjonsnummer 29, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 34 kvm
Totalt bruksareal: 31 kvm
Totalt primærrom: 31 kvm
Primærrom:
5. etasje 31 kvm: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod på 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.12.2020 utført av Takstmann Murmester Trond Bratvold.

Byggemåte

Blokk oppført i 1898. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i gråsteinsmur/tegl, antatt fundamentert til faste masser/flåte. Grunnmur i naturstein/tegl. Vinduer i trerammer med 2-lags energiglass med ukjent produksjonsår. Brann- og lydklassifisert entrédør. Saltak i trekonstruksjon, antatt tekket med takplater. Taket er ikke inspisert, kun visuelt befart fra bakken. Malte trappeoppganger med smijernstrapper med tregelender.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2:
- Vinduer, grunnet alder
- Bad, grunnet alder
- Luftbehandling, grunnet naturlig ventilasjon
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Heimdalsgata 2B - En sjarmerende 2-roms loftsleilighet fra 2005, beliggende på populære Grünerløkka. Leiligheten har hele 55 kvm gulvareal og kan skilte med blant annet en romslig entré/gang, et godt soverom, praktisk kjøkken, delikat bad og en stue med en fleksibel planløsning.
- Innbydende 2-roms loftsleilighet med særpreg
- Ca. 55 kvm gulvareal
- Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt
- Hyggelig bakgård
- Meget sentral beliggenhet på populære Grünerløkka - kort vei til "alt"!
Entré/gang:
Romslig entré/gang med god takhøyde, samt god plass til garderobeskap og oppheng for ytterklær. Entréen har porttelefon og brann- og lydklassifisert entrédør.
Stue:
Lys og hyggelig stue med plass til både sofagruppe og spisebord. Stuens planløsning gir flere alternativer for innredning. Fra stuevinduene har man en flott utsikt utover nabolaget.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning med glatt laminert kjøkkeninnredning, kum med ettgreps blandebatteri senket i heltre benkeplate, frittstående komfyr og kjøleskap med frys. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger.
Bad:
Pent flislagt bad med gulvvarme. Badet inneholder wc, dusjplass, servant med ettgreps blandebatteri i skapinnredning og opplegg for vaskemaskin.
Soverom:
Soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1898. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 04.02.1898 om i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. I tillegg foreligger det ferdigattest på loftsutbygging, datert 21.08.2012.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst fire servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse og adkomstrett. Servituttene vil følge eiendommen.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Hvitevarer på kjøkkenet og vaskemaskinen på badet medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Svært sentralt og attraktivt beliggnehet på populære Grünerløkka. I kort gangavstand finner du et utvalg av kjente og kjære steder som Villa Paradiso, Parkteateret, Kaffebrenneriet, Illegal Burger, Cafe Di Roma osv. For øvrig en rekke andre spisesteder, barer, cafeer, butikker, gallerier samt øvrige servicetilbud i umiddelbar nærhet. Birkelunden og Sofienbergparken liker noen minutter unna.
Gode turmuligheter langs Akerselvas bredd med Maridalen i Nord, og Bjørvika i sør. For de aktive finnes flere treningssentre, som Sats, Fresh Fitness, Evo, Vulkan klatresenter m.m
Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon. Buss og trikk er å finne i nærheten. For øvrig alt av Grünerløkkas fasiliteter like utenfor døren, gangavstand til absolutt alt «Løkka» har å by på.
Rett nedenfor langs Akerselva finner du Vulkan; et nytt og spennende kulturområde, med bl.a. Dansens hus og Mathallen. Mathallen Oslo har blitt en viktig attraksjon for Oslo og bydelen. Nedre Foss Gård er også verdt å nevne for dens hyggelige kafee og restaurant med god mat og drikke. Ringen Kino blir også flittig benyttes av bydelens beboere.
Velkommen til det gode og urbane livet på "Løkka"!

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Vahl skole.
Det er flere barnehager i området, blant annet:
Lakkegården barnehage (0-5 år) 0.4 km
Eventyrbrua steinerbarnehage (1-6 år) 0.4 km
Grønland barnehage (0-5 år) 0.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informas

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 530 kvm som tilhører sameiet.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 18.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen er registret på gul liste.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 041,- pr. mnd. og inkluderer: kapitalkostnader, styrehonorar, kommunale avgifter, energi/fyring fellesareal, felles bygningsforsikring og drift/vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 753.741,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2.713.469,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 859,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 73 638,- pr. 02.06.2021
Borettslaget har et lån i OBOS-banken med en total fellesgjeld for sameiet på kr 2.206.061,- pr. 04.01.2021
Lånenummer: OBOS02-98207530425
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 04.01.2021: 3,55 %, flytende
Restløpetid: 7 år og 8 mnd
Andel av saldo: kr 73.638,-
Det er inngått avtale om IN-ordning. Det vil si at det er anledning til å betale ned hele fellesgjelden om ønskelig.
Ved innfrielse av hele fellesgjelden vil felleskostnadene gå ned med 962,- pr mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.459.320,-. Av dette beløpet utgjør kr 73 638,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Joakim Nysnø

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Heimdalsgata 2 sameie, med sameiebrøk 37/1486.
Sameiet består av 31 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 56 00
Dugnad må påregnes.
Planlagte påkostninger:
Utskiftnig av rør/avløpsrør i kjeller. Innvendig rør er byttet. Utskiftning av vanntilførsel fra kommunalt vannrør skyves frem i tid da det kan innebære oppgraving av gaten med de utfordringene og påkostningene det innebærer. Det skal også gjennomføres arbeid med pipeløpet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 9.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0180/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.20180

Dato

Sist oppdatert: 15. juni 2021 kl. 22:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.