Solgt: 4 790 000 kr

Torstadskogen 37B

4 790 000 kr
80 m²
3 soverom
Velkommen til Torstadskogen 37B, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
LEKKER 4-ROMS LEILIGHET PÅ HVALSTAD
Lys og innbydende 4-roms endeleilighet med to flotte uteplasser og meget attraktiv beliggenhet - Garasje - Enkel adkomst
 • Prisantydning
  4 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  60 818 kr
 • Omkostninger
  122 592 kr
 • Totalpris
  4 973 410 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 607 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Torstadskogen 37B, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen.
Dette er en innbydende og lys 4-roms selveierleilighet med attraktiv beliggenhet på Torstad i Asker. Her har du nærhet til buss, skole og butikk, samt kort vei til kjøpesenter, småbåthavn og badestrand. Leiligheten ligger i byggets 2. etg, men har enkel adkomst fra bakkeplan. Ved inngangspartiet er det uteplass, og leiligheten har ytterligere en skjermet balkong på hele 19 kvm rett utenfor kjøkkenet. Begge uteplassene har fine solforhold. Parkering skjer i fellesgarasje med el-port.
Leiligheten gir et tiltalende inntrykk med lyse fargevalg og en god planløsning. Kjøkkenet har pen innredning og stuen har peisovn samt plass til spisebord. Det er ellers et stort flislagt bad, entré med garderobe, og 3 pene soverom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Torstadskogen 37B, 1395 HVALSTAD
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 31, bruksnummer 9, seksjonsnummer 10, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 83 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 83 kvm
Primærrom:
2. etasje 80 kvm: Gang, 3 soverom, bad, stue og kjøkken med åpen løsning mot spisestue.
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod med gulvareal på ca. 2 kvm (felles med 37 A og 37 C) og bod tilknyttet garasje på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selveierleilighet som er en del av Torstad Terrasse Sameie på Hvalstad i Asker kommune. Sameiet består av 52 seksjoner.
Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 1996 over 3 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Etasjeskillere av hulldekkelementer. Yttervegger er oppført i trekontruksjoner med utvendig liggende trekledning. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har ytterdør med glassfelt, sikkerhetslås og kikkehull. Nordan balkongdør og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 1996.
Balkonger:
Utgang fra spisestue til nord vendt balkong på 19 m2. Balkongen er belagt med impregnerte trebord og har rekkverk av tre. Rekkverkshøyden er målt til 90 cm. Utebelysning, stikkontakt og markise.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer, måler og kursoversikt montert på vegg i gang.
Tekniske anlegg/ VVS:
Varmtvannsbereder på 107 liter av merket Høiax plassert i underskap på kjøkken. (Opplyses av eier å være skiftet i år 2020). Stoppekraner og vannmåler montert på vannrør i underskap på kjøkken.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder er det registrert TG 2 på følgende:
Bad: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Kjøkken: Det er registert sprekker i overgangen mellom mellom list og overflater i himling. Det er utette rørgjennomføringer på vegg i underskap.
Overflater: Det er stedvis sprekker mellom gulvbord.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Dette er en innbydende og lys 4-roms selveierleilighet med attraktiv beliggenhet på Torstad i Asker. Leiligheten består av gang, tre soverom, bod, bad, stue og kjøkken med åpen løsning mot spisestue. Leiligheten gir et tiltalende inntrykk med lyse fargevalg og en god planløsning. Gulvflater er belagt med parkett og veggflater med malt tapet. Himlingsflater av malte hulldekkeelementer. Det er slette innerdører, garderobeskap i gang og skyvedørsgarderobe på soverom.
Fra spisestue i tilknytning til kjøkkenet er det utgang til en nord-vendt balkong på ca. 19 kvm. Balkongen er stor og har god plass til utemøblement og grill. Her kan du nyte utsikt til Skaugumsåsen helt usjenert i ettermiddagssolen. Selger oppgir at det er sol midtsommer fra ca. kl. 16 til 21. På motsatt side av leiligheten, ved inngangspartiet, er det en hyggelig steinlagt terrasse. Her får du morgen- og formiddagssolen til ca. kl. 16 midtsommer.
Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot spisestue. Kjøkkeninnredning fra byggeår med profileter fronter. Benkeplater med laminert overflate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran fra IKEA. Malte fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Lekkasjestopper fra Høiax.
Bad:
Bad fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate. Vegghengt innredning og servantskap med slette fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil, overlys og stikkontakt over servant. Dusj på gulv i hjørnet med dusjforheng. Dusjbatteri fra Oras tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i himling. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plastmateriale.
Løsøre/tilbehør:
Følger med: Hvitevarer på kjøkken, hammocken på terrassen m/sitteputer. Taklampen på soverom.
Følger ikke med: Taklampen i stuen, i kjøkkenet og smålampene ellers i leiligheten.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.06.1996.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår for hele bygget:
1. Rekkverk i trapper og ved skråning monteres.
2. Skråning mot syd sikres med geoarmeringsrett. Dette boltes fast i overkant og nedkant.
3. Lufting av kaldtloft kontrolleres og utbedres. Min. 50 mm. luftespalte.
4. Husstige henges opp på egnet sted.
5. Brannvesenet kontaktes for evt. broer mellom skorsteiner.
6. Der peis er montert skal det være min. 80 cm. fra innerkant ildsted til brennbart gulv.
7. Gjerde monteres rundt lekeplasser.
8. Skråning mot syd sikres med gjerde, høyde 1,20 m.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 900360, tinglyst 15.02.1918, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud
Dagboknr 910468, tinglyst 15.02.1918, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud - Bestemmelse om gjerde, veg og vannrett.
Dagboknr 14411, tinglyst 05.10.1973, type heftelse: Elektriske kraftlinjer - Bestemmelse om adkomstrett
Dagboknr 29430, tinglyst 30.11.1992, type heftelse: Bruksrett
Dagboknr 34548, tinglyst 09.12.1996, type heftelse: Erklæring/avtale - Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Lys og flott endeleilighet med fin beliggenhet i et etablert og populært boligområde. Gode solforhold og naturskjønne og landlige omgivelser.
Torstad ligger pent til mellom Nesbru, Hvalstad og Holmen i Asker. Her er det kort vei til det meste. Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til naturen, sjøen og et stort utvalg av handlemuligheter. Barnevennlig beliggenhet med skøyte-, basket-, fotballbane og akebakke ikke langt unna. Innen gangavstand har man blant annet skoler, barnehage og matvareforretning.
En kort sykkeltur unna ligger Holmensenteret med alle typer forretninger og Holmen idrettspark med flere fotballbaner, lysløype, hoppbakke, ishockeyhall, ny idrettshall, tennishall, klatresenter med mer. Asker sentrum ligger kun en kjøretur på 8 minutter unna. Her finner du blant annet Trekanten senter med over 75 spennende butikker, kino, koselige restauranter og kaféer, samt et flott kulturhus med konserter og teaterforestillinger året rundt. Vardåsen skisenter, badeland samt utendørs skøytebane på Risenga og Asker golfbane er kun en kort kjøretur unna.
Fra Torstadskogen har man kort vei til sjøen, her har man både Holmenskjæret og Hvalstrand med flotte bademuligheter. Flere båthavner i området, Leangbukta båtforening, Asker seilforening, Holmenskjæret båthavn. Flott funkisrestaurant på Hvalstrand er virkelig verdt et besøk. Kystkulturstien går ifra Holmenskjæret og videre utover til Vollen. Nærhet til Vestmarka med flotte ski- og turløyper.
Langs Kirkeveien går det buss i retning Asker og Sandvika. Ønsker du en tur til Oslo går det expressbuss inn hvert 7 minutt i rushen. Med bil er det meget rask og enkel tilgang til E-18. Du bruker 23 minutter til Drammen, 8 minutter til Sandvika og 20 minutter til Oslo sentrum.

Adkomst

Fra E-18 Oslo. Avkjøring til Hvalstad/Slemmestad, ta til høyre opp Kirkeveien. Ta første vei til høyre mot Smedsvingen. Torstadskogen er da andre vei inn til høyre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Hvalstad barneskole (1-7 kl.)
Steinerskolen i Asker (1-10 kl.)
Torstad ungdomsskole (8-10 kl.)
Nesbru videregående skole
Asker videregående skole
Barnehager:
Holmen barnehage
Hvalstad barnehage
Nesbru barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9.149 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med felles grøntareal, benker og asfaltert adkomst/parkeringsareal. Eiendommen ligger i strøk bestående av småhus- og blokkbebyggelse. Terrasseleilighet med enkel adkomst fra bakkeplan. Inngang fra uteplass mot sør. Leiligheten har to uteplasser - én i hver ende. Det er fine solforhold på uteplassene med sol tilsammen fra ca. kl. 11.00 til 20.00. Fin og naturskjønn utsikt til Skaugumsåsen og innover mot Oslo. Lite innsyn og rolig beliggenhet.

Parkering

Parkering for én bil i felles garasjerekke. Elektrisk garasjeport. Det er ellers mange gjesteparkeringsplasser på sameiets grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, felles parkeringsplass, gangareal og lekeareal i henhold til reguleringsplan Torstadåsen, 022056C datert 06.03.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse og andre sikringssoner, boligområder med spesielle kvaliteter - Type A, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 4 195,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.
Fellesutgiftene er kr 2 607,- pr. mnd. og inkluderer: Felles byggforsikring, kommunale avgifter (renovasjon), kabel-tv, internett (fiber), snørydding, utvendig vedlikehold og forretningsførsel.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Grunnkostnad kr 2 142,-
- Garasje kr 173,-
- Vedlikeholdsfond kr 292,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr. år. / 11.735 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett (fiber) og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 014 650,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 652 740,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 41,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 60 818,- pr. 07.05.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 2 993 266,- pr. 07.05.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 22238473644, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 07.05.2021: 2.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 299
Saldo per 07.05.2021: 2 993 267
Andel av saldo: 60 818
Første termin/første avdrag: 25.04.2021 ( siste termin 25.03.2046 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.973.410,-.
Av dette beløpet utgjør kr 60 818,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Unni Roås Larsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Torstad Terrasse Sameie, med sameiebrøk 827/40702.
Sameiet består av 52 ideelle eiendomsandeler
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL)
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det etter styrets vurdering ikke er til sjenanse for andre beboere.
Snømåking av trapper ned til parkeringen + utenfor egen inngang må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Det er blitt byttet 74 ødelagte taksteiner på alle 9 bygg samt at alle tak er blitt mosebehandlet. Alle takrenner opp mot tak og under balkonger ble gjennomspylt/rensket.
- Originale takvinduer på 43 C og 31 C er byttet ut grunnet råte og lekkasje.
- Det ble hentet inn tilbud av styret til de som ikke hadde byttet varmtvannsberedere som da var 24 år gammel og det ble byttet ut 15 beredere.
- Det ble lagt opp anlegg for elbillading i alle garasjer, samt montert 10 ladestasjoner.
- Som tidligere informert om har det vært lekkasjer på loft grunnet kondens på B-feltet i ventilasjonssystemet og dette blir ferdig utbedret vinteren/våren 2020/2021.
- Ny trapp ble satt opp på A-felt ved søppelbod.
- Alle kummer ble renset på sameiet.
Planlagte påkostninger:
- Det vil bli en anbudsrunde i samarbeid med ABBL på å skifte ut alle takvinduer/beslag på Felt A, da dette er i vedlikeholdsplanen. Da dette blir en stor kostnad, har styret besluttet å ta opp lån. Dette skulle egentlig bli utført i 2017, og garanti på vinduer er utgått, dermed haster dette.
- Det er hentet inn tilbud på pipevifter. Her vil man sette inn vifter der behovet er størst, og deretter ta hus for hus. På A-felt vil det tilkomme noe større kostnader på elektrikerarbeid grunnet annen føringsvei, derfor gradvis grunnet kostnader.
Vedlikeholdsplan for 2020-2025:
2020-2021 - Ventilasjonsrens av kanaler(52 enheter)
2020-2022 - Kontroll/utskifting/overflatebehandling av boddører
2020-2023 - Rep/utskifting/overflatebehandling av garasjeporter
2022-2024 - Overflatebehandling av fasader(Ca. 3500 m²)
2022-2024 - Overflatebehandling av vinduer/terrassedører(Ca.360)
2022-2024 - Overflatebehandling av murer/betong
2021-2025 - Utskifting av takvinduer A-feltet
Vedlikeholdsplanen kan fås ved henvendelse til megler.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.906,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0068/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.2168

Dato

Sist oppdatert: 18. januar 2022 kl. 13:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.