Solgt: 3 800 000 kr

A.O. Anfindsens gate 1

3 990 000 kr
186 m²
3 soverom
Velkommen til A.O. Anfindsens gate 1 - Presentert av Daniel S. Mossige v/Krogsveen
Daniel S. Mossige
Presenteres av
Daniel S. Mossige
Sentrum/Trones
Klassisk enebolig med godt innhold - Fantastisk utsikt over Gandsfjorden - Solrik tomt - Garasje.
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  101 092 kr
 • Totalpris
  3 901 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  186 m²
 • Bruksareal
  192 m²
 • Tomteareal
  515 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

A.O. Anfindsens gate 1 er en klassisk enebolig fra 1966, med et innhold og en utforming som foretrekkes av svært mange. Her har en det meste familien trenger på en svært kjekk og solrik tomt. Boligen har en flott beliggenhet i et nabolag med stort sett eneboliger. Parkering i gårdsrom og garasje. Boligen fikk et påbygg i 1987. Da ble stue i 1. etasje og to soverom i underetasje utvidet. Fantastisk utsikt fra stuen ut over Gandsfjorden, må oppleves! Solrik og lun Altan av god størrelse. Bygningen har behov for modernisering for å kunne tilfredsstille dagens krav til standard. Her er det altså stort potensiale for de som ønsker det lille ekstra! Innhold: Kjeller: Gang, kontor, bad, disp. rom 1, disp. rom 2, 3 soverom, vaskekjeller/bi-inngang 1. etg: Entré/gang, kjøkken, stue og bad

Innhold og byggemåte

Eiendommen

A.O. Anfindsens gate 1, 4307 SANDNES
Kommunenummer 1108, gårdsnummer 111, bruksnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 214 kvm
Totalt bruksareal: 192 kvm
Totalt primærrom: 186 kvm
P-rom:
Kjeller: Gang, kontor, bad, disponibel rom 1, disponibel rom 2, 3 soverom.
1. etasje: Entré/gang, kjøkken, stue, wc.
S-rom:
Kjeller: Vaskekjeller/bi-inngang
Kryploft: Kryperom
Garasjen har et BRA på 21 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.03.2021 utført av Duo Takst AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport:
Enebolig som er oppført med ringmur og stedstøpt plate på mark.
Yttervegger i lett bindingsverk som utvendig er kledd med trepaneler.
Trebjelkelag mellom etasjer.
Saltak i tre som er tekket med tegltakstein.
Vinduer og dører med enkle og isolerglass.
Takhøyde i underetasjen er lavere enn 2.40.
Rom i kjeller tilfredstiller ikke alle kravene i byggeforskriftenes vedr. rømning og lys i rom for varig opphold, disponible rom mangler vindu.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Rapporten sin konklusjon er:
''Bolig fra 1966 påbygget i 1987.
Bygningen er i normal stand iht. alder, men med enkelte tilstandsanmerkninger som skyldes alder, vedlikehold og konstruksjon.
Avvik som er påvist skyldes i hovedsak normal elde og bruksslitasje.
Boligen er imidlertid blitt noen år og det må påregnes noe vedlikehold og oppgradering av boligen.
Bygningen har behov for modernisering for å kunne tilfredstille dagens krav til standard.''
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Selger opplyser om følgende: Det er funnet 2 skjeggkre i boligen. Nokas skadedyr har vært inne og behandlet i boligen. Nokas kommer tilbake om et halvt år for å gjenta behandling. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

A.O. Anfindsens gate 1 er en klassisk enebolig fra 1966, med et innhold og en utforming som foretrekkes av svært mange. Her har en det meste familien trenger på en svært kjekk og solrik tomt. Boligen har en flott beliggenhet i et nabolag med stort sett eneboliger. Parkering i gårdsrom og garasje. Boligen fikk et påbygg i 1987. Da ble stue i 1. etasje og to soverom i underetasje utvidet. Fantastisk utsikt fra stuen ut over Gandsfjorden, må oppleves! Solrik og lun altan av god størrelse. Bygningen har behov for modernisering for å kunne tilfredsstille dagens krav til standard. Her er det altså stort potensiale for de som ønsker det lille ekstra!
Velkommen inn!
Boligen har en praktisk planløsning med entré, wc, kjøkken og stue i første etasje. Kjøkkenet er av en god størrelse med plass til frokostbord, og fremstår praktisk med god skap- og benkeplass. Fra stuen har en fantastisk utsikt over Gandsfjorden. Stuen er av en god størrelse med plass til flere sittegrupper. Trivelig stue med parkett på gulv og lyse vegger. Fra stuen har man utgang til sørvendt og skjermet Altan av god størrelse. Her er det nok av plass til både grill og flere sittegrupper.
Underetasjen består av: gang, kontor, bad, disponibel rom 1, disponibel rom 2, 3 soverom og vaskekjeller/bi-inngang. Badet er av eldre dato, med fliser på gulv og vegg. Våtromstapet på vegg i dusj. Her finner du wc, servant i innredning og dusj. Soverommene er av god størrelse. To av soverommene har direkte adgang til disponibelt rom. Er i dag innredet som en ekstra stue for hvert av soverommene. Hovedsoverom av fin størrelse med stedbygget skap. Praktisk vaskerom/bi-inngang. Ellers er ved flere gode lagringsrom og hobbyrom som kan bli brukt til hjemmekontor eller et lite verksted for de som ønsker dette.
Alt i alt er dette en bolig med flere flotte kvaliteter, herlig tomt, fantastisk utsikt og godt innhold.
Velkommen til ditt nye hjem!

Oppvarming

Varmepumpe, vedovn og elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 26.09.1966. Følgende arbeid gjensto i 1966: Utvendig: - Rekkverk på terrassen mangler. Inntil rekkverket er på plass, må døra fra stua holdes forsvarlig stengt. - Puss av grunnmur - Støyp av inngangstrapp - Garasje ikke bygget Kjeller: - Puss av vegger - Bunn av pipa må utføres forskriftsmessig - Under feieluka må legges en 40cm bred metallplate i hele pipas lengde Det må anskaffes forskriftsmessig stige til eiendommen. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger stemplede godkjente tegninger fra bygningssjefen datert 27.02.1987 på påbygget del, som ligger vedlagt i salgsoppgaven/prospektet. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det har blitt gjennomført fasade-endringer som ikke er i samsvar med tegninger fra 1987, som ikke er byggemeldt. Det er blant annet satt inn 2 vindu mot øst på det ene soverommet i underetasjen som ligger under terrassen, uten byggemelding. Det er også satt inn vindu og utgangsdør mot øst fra soverommet og gang i underetasjen under terrassen, uten byggemelding. Rom kalt disponibelt rom 1 og 2 er i tegning fra 1987 beskrevet som en kjellerstue. Rom kalt kontor er i tegning fra 1987 beskrevet som syrom. Det opplyses at plantegninger i 2D og 3D i prospektet kaller disponibelt rom 1 og 2, samt kontor for soverom uten at dette er byggemeldt som soverom. Tegning fra 1987 ligger vedlagt i prospket/salgsoppgave og viser hvilke rom, samt fasade, som er byggemeldt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1108/111/6:
24.08.1963 - Dokumentnr: 3768 - Bestemmelse om gjerde
24.06.1963 - Dokumentnr: 2904 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1108 Gnr:111 Bnr:587
01.01.2020 - Dokumentnr: 1080157 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1102 Gnr:111 Bnr:6
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

- Det ligger fiberrør fra Altibox nedgravd til tomtegrensen. Ny eier må selv grave rør inn til huset for eget ansvar og kostnad.
- Svært gode solforhold på altan. Sol fra ca kl 07.00 - ca 20.00-20.30 (sommertid)
- Eiendommen inngår i dødsbo. Selger har således ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper.
- Nabovarsel om utbygging av enebolig på nabotomt. Selger opplyser om at varselet ble sendt ut for flere år siden.
- Vegghengt takreol i stue og stort speil i gang vil ikke medfølge handelen.
- Komfyr og kjøleskap vil medfølge handelen.
- Boligen har allerede blitt utvasket, den vil ikke bli ytterlige utvasket før overtakelse.
- Rom kalt disponibelt rom 1 og 2 er i opprinnelige byggetegninger fra 1987 byggegodkjent som kjellerstue.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Her i A.O. Anfindsens gate 1 vil du mest sannynligvis trives. Boligen ligger meget sentralt plassert, med enkel tilkomst til hovedfartsårene som tar deg til Forus, Stavanger eller Sola.
Trones barneskole og Giske ungdomsskole ligger begge i komfortabel gangavstand fra boligen og du finner de fleste fasiliteter og fritidsaktiviteter i umiddelbar nærhet. Vi kan nevne dagligvarebutikk (Rema 1000 på
Varatun), Giskehallen (svømmehall), fotballbaner, Sandnes stadion med løpebane, Sats Elixia Forus, Actionball, Kvadrat kjøpesenter og ikke minst gåavstand til Sandnes sentrum.
Tomten ligger plassert slik at man har fantastisk utsikt over Gandsfjorden.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Varatun barnehage (1-6 år) 0,8 km
Håholen barnehage (0-5 år) 1,4 km
Sandnes familiebarnehage (0-3 år) 1,6 km
Lura skole (1-7 kl.) 1,5 km
Trones skole (1-7 kl.) 1,7 km
Smeaheia skole (1-7 kl.) 1,9 km
Altona skole og ressurssenter (8-10 kl.) 0,3 km
Giske ungdomsskole (8-10 kl.) 1,4 km
Vågen videregående skole 1,7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 515 kvm. Tomten er flott opparbeidet og beplantet, belegningsstein i gårdsrommet.

Parkering

Parkering i garasje, ellers på tomt. Det er gateparkering ved boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private seprarerte stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 5101 Sandnes byplan datert 16.05.1952, sist endret 19.09.2019, med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Nabo i øst, Sverres gate 11 har i henhold til reguleringsplanen fått samtykke til følgende og fremtidig byggeaktivitet må påberegnes, samt at utsikt og solforhold kan påvirkes:
Gnr 111 bnr 587 og 1003 endres fra en til 4 boligtomter med følgende tillegg:BYA =40% (bolig, garasje, bod og parkering). Boligene kan bygges med to etasjer + underetasje, underetasjen kan benyttes til boligrom. Boligene tillates bygd med saltak eller pulttak innenfor tillatte høyder. Tomt 1 og tomt 2 skal bygges med høyde gulv underetasje på kote 9,0 og tomt 3 skal bygges med høyde gulv underetasje på kote 11,5. Maks mønehøyde = 7,0 m målt fra topp gulv 1.etasje. Bebyggelsen skal støyskjermes iht Miljødepartementets rundskriv T-1442. Sammen med søknad om byggetillatelse skal det vises løsninger som dokumenterer at kravene er oppfylt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.960,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.106.672,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.983.657,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.091.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Martin Oftedal, Linn Kristin Oftedal, Sven Arne Oftedal, Eva Skaustein, Torild Oftedal Nesvåg og Andre Oftedal

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 14-0010/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jæren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR14.2110

Dato

Sist oppdatert: 08. oktober 2021 kl. 08:51

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.