Solgt: 3 500 000 kr

Furukollen 29

3 600 000 kr
227 m²
5 soverom
En av de beste beliggenhetene i nabolaget
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Stathelle - Sundby
Stor familiebolig med solrik beliggenhet i et attraktivt og barnevennlig område.
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Omkostninger
  91 342 kr
 • Totalpris
  3 591 342 kr
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  227 m²
 • Bruksareal
  295 m²
 • Tomteareal
  927,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Stor og velholdt enebolig med dobbelgarasje.
 • Attraktivt for barnefamilier med 5 soverom og bad i begge etasjer, samt flere boder med gode lagringsmuligheter.
 • Svært gode solforhold på eiendommen med sol fra tidlig morgen til sen kveld.
 • Pent opparbeidet tomt bestående av veranda med glassrekkverk, terrasse i trevirke, asfaltert gårdsplass, belegningsstein, gressplen og beplantning.
 • Tomten har en av de beste beliggenhetene i nabolaget.
 • Fine turmuligheter i området.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Furukollen 29, 3961 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 29, bruksnummer 160, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 326 kvm.
  Totalt bruksareal: 295 kvm.
  Totalt primærrom: 227 kvm.
  Bruksareal:
  Enebolig 263 kvm.
  Garasje 32 kvm.
  Primærrom:
  Enebolig:
  1. etasje 84 kvm: Kjellerstue, soverom, bad, hall, vindfang og kjølerom.
  2. etasje 143 kvm: Stue, kjøkken, 4 soverom, bad, vaskerom og gang.
  Sekundærrom:
  Enebolig:
  1. etasje 36 kvm: 4 boder.
  Garasje:
  1. etasje 32 kvm: Garasjerom.
  Kjølerom har takhøyde på ca. 1,8 meter og har derfor ikke måleverdig areal.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.11.2020 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Eneboligen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt betongplate med grunnmur av lecablokker. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk med tømmermannskledning. Valmtak tekket med betongtakstein. Vinduer er hovedsakelig fra 2007, med unntak av noen få som er fra 1991 og 1985. Det er nye kjellervinduer og ny inngangsdør.
  Garasje er oppført på grunnmur av lecablokker med betonggulv. Flatt tak tekket grus samt takpapp.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at drenering har fått tilstandsgrad 2 på grunn av alder. Det opplyses om at det er god drenerende masse i grunn og i inntil fylte masser. Verandadør fra soverom er noe værslitt. Det er registrert fuktskjolder ved takgjennomføringer og synlig fukt rundt pipe på grunn av utettheter, samt noe kondenssopp på rupanel ved tilbygg som bør utbedres. Plastbelegg på gradrenner er noe avskallet. Innvendig trapp er i bra stand, men mangler håndlist på vegg. Begge badene må påregnes modernisert til dagens standard. Vaskerom har ikke tilstrekkelig fall til sluk.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Eneboligen fremstår som godt vedlikeholdt. Gulver med parkett, laminat, flis og belegg. Vegger har malt panel, panel, malt, tapet og flis. Himlinger med malt panel, panel og takess.
  Lys stue med store vindusoverflater og skyvedør med utgang til veranda. Hvit kjøkkeninnredning med sletter fronter. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator og vask. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Fem soverom gjør eneboligen attraktiv for barnefamilier. Alle soverommene har god størrelse. Det ene soverommet er i dag innredet som hobbyrom. Flislagt bad i 1. etasje med dusjnisje, servant og toalett. Badet i 2. etasje er også flislagt, og har boblebadekar, dusjkar, servant med baderomsinnredning og toalett. Kjellerstuen kan være et oppholdsrom for både voksne og barn, enten det er TV, spill, lek eller lesing. Vaskerom med utslagsvask, opplegg til vaskemaskin og utgang til terrasse. Praktisk kjølerom med god plass til oppbevaring av mat. Fire boder gir gode lagringsmuligheter, samt lagringsmuligheter i garasjen.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Åpen peis i kjellerstue. Varmekabler i hele 1. etasje med unntak av bodene. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.07.1976.
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  1. Platon-plater festes i overkant.
  2. Det monteres ventil på kjøkkenet.
  3. Det legges ubrennbart isolasjonsmateriale inntil pipe på loft.
  4. Kloakklufting føres 10 cm. over tak.
  5. Dør til kjeller sperres inntil trapp er på plass.
  6. Garasje med sluse må ferdigstilles.
  7. Ferdigstill bad i 1. etasje med avtrekksvifte og friskluftstilførsel.
  8. Trapp foran vaskeromsinngang.
  9. Dør fra stue avsperres inntil trapp er på plass.
  10. Avløpsrør fra takrenner nedføres.
  Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Kjølerom har kun vært brukt som lagerrom av nåværende eier i senere tid.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen har attraktiv beliggenhet mellom Stathelle og Langesund. Meget barnevennlig uten gjennomgangstrafikk med trygge gangveier til barnehage og skoler. Kort gangavstand til Grasmyr hvor det bygges ny ungdomsskole med idretts- og svømmehall. På Grasmyr ligger også dagligvarebutikken Kiwi. I nærheten ligger det populære turstedet "Dammane", som har tilknytning til lysløype hvor det er fint å ta seg en løpetur. Det er også mange andre fine turmuligheter i området. Like ved eiendommen har du bussholdeplass med gode forbindelser til Langesund og Stathelle, samt videre oppover i Grenland.

  Adkomst

  Fra Stathelle: Kjør øvre vei mot Langesund og ta av veien mot Bamble legevakt på Sundby. Følg veien og ta første avkjøring til venstre inn på Furukollen. Kjør i ca. 290 meter og ta veien til venstre, hvor eiendommen ligger på venstre side av veien merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Kort gangavstand til Sundby barnehage, som har både skogen og Dammane tett på. Nustad barnehage, Solstua barnas kulturhage og Tiriltoppen barnehage er andre barnehager i området. Det er ca. 2,3 kilometer til Langesund barneskole. Grasmyr ungdomsskole ligger ca. 2,4 kilometer fra eiendommen. På Grasmyr bygges det en ny ungdomsskole, som skal være klar til skolestart høsten 2021. Bamble videregående skole ligger rett ved siden av ungdomsskolen.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 927 kvm. Tomten har en av de beste beliggenhetene på feltet. Den er pent opparbeidet med veranda som har glassrekkverk, terrasse i trevirke, belegningsstein, asfaltert gårdsplass, gressplener, beplantning og hekk. Det er svært gode solforhold på tomten.

  Parkering

  Parkering i dobbelgarasje eller på asfaltert gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Sundby datert 19.03.1975 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 09.10.1974.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 22.575,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 21.000,- pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 7.573,-.
  Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-TV og har avgift på kr. 7.164,- pr. år. TV-dekoder medfølger ikke.
  Boligen er tilknyttet Altibox som internettleverandør og har en avgift på kr. 8.148,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr. 7.532,- pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr. 944 860,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr. 3.401.496,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.691.342,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Tore Reidar Gjølme

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF. Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
  For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 2 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0119/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.20119

  Dato

  Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 14:59

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.